Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.67 FtUSD389.26 FtCHF438.79 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraA szőlőterület nagysága az elmúlt 25-30evben Magyarországon kb felére csökkent. Azokat a területeket, amelyek nem produkálnak normális termést, azokat ki kell szedni.
Azok a területek amelyek gazdaságosan még muvelhetoek, de tulajdonosaik valami ok miatt (életkor, képzett munkaerő hianya, gépek stb hiánya) nem tudja művelni, azokat gyorsan bérbe kell adni, mert jövőre senki nem veszi majd ki AKG nélkül.
Annak akinek piaca van és megfelelő bevételt jelent számára a szőlészkedés, annak telepíteni kell. Szerintem.
(Ez ebben a topicban off nagyon. Itt leginkább azok osztják az észt, akiknek egy fürt sincs, vagy azok elégedetlenkednek akik kivágni készülnek már 5éve, azután mégsem a teszik meg!)
Még telepítek egy kevés szőlőt. Lehet röhögni. A teljesen gépes ültetés úgy néz ki nem jön össze. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a sor kijelölésére van már valamilyen optikai módszer? Lézerre gondoltam, vagy valamilyen fókuszált látható fényre.
Tegnap voltam Tokajban. Minden ültetvényen összeszikkadt fekete bogyók vannak a tőkéken. Ez mi? Ha gombabetegség a rezisztens borszőlő fajták elviselik?
Válasz korrektuzlet11 #3506. hozzászólásáraIgazából ha le tudod tisztítani a mustot, onnantól már könnyű a dolog, akár otthon is meg lehet csinálni, ha csak 1-2hektóról van szó. Inkább olyat keress aki flotált mustot tud adni, a technológiát találd ki.
A még tőkén lévő szőlők nagy százalékban már savát vesztett, magas cukorfokú gyümölcsöt adnak, ami mustként émelyítő édes. Ha ez a cél, sokkal hamrabb kell szüretelni. Szerintem!
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraOtt még tart a szüret? Ennyivel hátrébb van a fenológia vagy csak eddig nem vették át?
Az Alföldön már a gépek is elvannak mosva, téliesítve.
Augusztus végén leszedetük a Kékfrankost.
Érdeklődni szeretnék,hogy az Alföldön most milyen felvásárlási árak vannak? Feltételezem javában zajlik a szüret és mindenki tudja mennyiért adja le a termését. Válaszokat köszönöm!
Válasz medikus #3490. hozzászólásáraUgyan!!!!!!!!! A kereslet kínálati piac sem működik. nem bizonyított de mindenki tudja hogy , a felvásárlók kartelleznek.
Egyébként miért nálunk lenne az unió legolcsóbb szőlője?
Válasz ttetudod #3488. hozzászólásáraA minőséget soha nem fizették meg!16 fok felett hol kapsz felárat?Ha nincs meg,akkor mejd kapnak rá támogatást,de nem te!
Válasz medikus #3480. hozzászólásáraNem . Viszont vannak aggályaim.
A mezőgazdaság speciális terület.
A menyiséget nem csak az okosság határozza meg hanem az időjárás a talaj a fajta stb és ezt valahol figyelembe kellene venni. Nem csak a kereskedők és feldolgozók kívánságait lesni. Ha olyan árut kapnak amit szeretnének azt fizessék meg.
Itt nem lehet egy héttel a szüret előtt kitalálni hogy. másik fajta kell vagy csak 5 hónap múlva szállíts. Az iparban mondhatod előző nap hogy, 10-es csavart csináljon ne 12-est.
A borászati üzemek létrehozása kapcsán olyanok is kaptak forrásokat,akiknek közük sem volt hozzá...kinőttek ilyen borászatok a földből...ez nem a termelést segíti és könnyíti...
.... és lehetne sorolni!
Aki nem tud mennyiséget előállítani, (a körülményei, a lehetőségei vagy a tudasa miatt) annak abba kell hagyni. Ez a mezőgazdaság vagy az élet más területein is így van.
A borász azért borász hogy bort készítsen, a szőlész azért szőlész hogy szőlőt termeljen.
Válasz Sylva #3478. hozzászólásáraAkkor ezek szerint az nem kereskedhet az áruval,aki nem maga állítja elő az alapanyagot!Nem a zártszelvény gyártásban van a haszon,hanem a kész munkagépen!Aljas kupec a gépgyártó?
Így gondolod!
Válasz ttetudod #3470. hozzászólásáraSzét kell csak nézni hány olyan borászat van,aminek egy hektár szőlője sincs,mégis sokszáz millióból épített feldolgozót max azóta vett pár hektárt,hogy neve legyen a gyereknek mert nem a szőlőtermesztésben van a haszon,hanem az azzal történő aljas kupeckodásban évek óta...
Válasz BartaZoli #3475. hozzászólásáraEz nettó ár amit 2 hónapra utalnak.
Amúgy gyenge féltermés ígérkezik, a fagy és az aszály miatt.
Úgyhogy ez csak pénzecske.
Válasz BartaZoli #3475. hozzászólásáraEz nettó ár amit 2 hónapra utalnak.
Amúgy gyenge féltermés ígérkezik, a fagy és az aszály miatt.
Úgyhogy ez csak pénzecske.
Válasz szaroda01 #3474. hozzászólásáraEz gondolom őstermelői ár. Van amúgy ott szőlő? A tavaszi fagy meg a mostani aszály mit hagyott meg az alföldön? Már megy a szüret mit látni arra?
Válasz Balu86 #3471. hozzászólásáraNem fogja kinyitni senki.
Szép lassan 5-10 év kihal a gazda társadalom.
Utánpótlás nincs.
Utólag lesz okos a városi nép. Hoznak máshonnan ( de mivel fizetnek érte )
"Megtermelik üvegházban tápoldatban a kaját" oda lesz az immunrendszer jön az asztma a rák és fogalmuk nem lesz hogy, mitől.
AKG sokunknál sehol, értelmes felvásárlói ár sehol. Bárkit hívok felvásárlót az a válasz,hogy nem tudnék annyi fehér szőlőt szállítani amire azt mondják hogy sok. Chardonnay-ra ma azt mondta nekem az egyik Eger melletti felvásárló,hogy 5ft-al szerinte több lesz mint a leányka ára. Kurva jó,akkor az már lesz nettó kb 108 Ft. Gyönyörűen mutatkoznak az aszály jelei a táblákon,fonnyad a szőlő,sörétgolyót fogunk sok helyen szüretelni. Nem mindenhol,de sok helyen. Szántósoknál is nagy bajok vannak, én nem tudom mennyire kell a torkunkat kivéreztetni,hogy végre kinyissuk a szánkat.......
Válasz józsibácsi1000 #3466. hozzászólásáraEgerben fehér 115 szégyen!
Szerződés kötéskor azt mondták többet akarnak vásárolni mint tavaly.
Csodálkoznak hogy, nem terem.
Kis pénz kis termés.
Jövőre még ennyi sem lesz.
3515 hozzászólás
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraA szőlőterület nagysága az elmúlt 25-30evben Magyarországon kb felére csökkent. Azokat a területeket, amelyek nem produkálnak normális termést, azokat ki kell szedni.
Azok a területek amelyek gazdaságosan még muvelhetoek, de tulajdonosaik valami ok miatt (életkor, képzett munkaerő hianya, gépek stb hiánya) nem tudja művelni, azokat gyorsan bérbe kell adni, mert jövőre senki nem veszi majd ki AKG nélkül.
Annak akinek piaca van és megfelelő bevételt jelent számára a szőlészkedés, annak telepíteni kell. Szerintem.
Válasz hajosgabor86 #3513. hozzászólásáraKép lemaradt
Válasz szervezkedo #3512. hozzászólásáraDe ????, most megcsappan az ültetvény felület.
Válasz korrektuzlet11 #3511. hozzászólásáraMennyi sorról lenne szó?
Milyen hosszúak lennének a sorok?
(Ez ebben a topicban off nagyon. Itt leginkább azok osztják az észt, akiknek egy fürt sincs, vagy azok elégedetlenkednek akik kivágni készülnek már 5éve, azután mégsem a teszik meg!)
Még telepítek egy kevés szőlőt. Lehet röhögni. A teljesen gépes ültetés úgy néz ki nem jön össze. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a sor kijelölésére van már valamilyen optikai módszer? Lézerre gondoltam, vagy valamilyen fókuszált látható fényre.
"Nem kell a szőlő a feldolgozóknak, mert már vásároltak annyit, amennyire szükségük volt,,,,,,,https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2024/09/26/nem-kell-senkinek-a-szekszardi-szolo/?
Válasz jozjoz #3507. hozzászólásáraLisztharmat vagy jégverés. Utóbbiból volt 3 az éven.
Válasz jozjoz #3507. hozzászólásáraValószínűleg nagyon durva lisztharmat fertőzés.
Az aszúsodást kizárnám
Tegnap voltam Tokajban. Minden ültetvényen összeszikkadt fekete bogyók vannak a tőkéken. Ez mi? Ha gombabetegség a rezisztens borszőlő fajták elviselik?
Válasz korrektuzlet11 #3506. hozzászólásáraIgazából ha le tudod tisztítani a mustot, onnantól már könnyű a dolog, akár otthon is meg lehet csinálni, ha csak 1-2hektóról van szó. Inkább olyat keress aki flotált mustot tud adni, a technológiát találd ki.
A még tőkén lévő szőlők nagy százalékban már savát vesztett, magas cukorfokú gyümölcsöt adnak, ami mustként émelyítő édes. Ha ez a cél, sokkal hamrabb kell szüretelni. Szerintem!
Válasz ND #3504. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz korrektuzlet11 #3503. hozzászólásáraBármelyik gyümilé gyártó meg tudja csinálni. Nézz szét a környéken
Pasztőröznek mustot valahol az országban?
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraOtt még tart a szüret? Ennyivel hátrébb van a fenológia vagy csak eddig nem vették át?
Az Alföldön már a gépek is elvannak mosva, téliesítve.
Augusztus végén leszedetük a Kékfrankost.
Válasz szendreyarpad #3500. hozzászólásáraJa és fizetés két részletbe.
Válasz Lipi #3497. hozzászólásáraFeldebrő Vargapince Kékfrankos 105 forint bruttó őstermelői ár. MAFFIA
Válasz Lipi #3497. hozzászólására
Válasz ND #3496. hozzászólásáraKoszi !
Válasz ND #3496. hozzászólására125 az a 145!!! Meg 140 a másik kategória.
Válasz kisgabesz69 #3495. hozzászólásáraGrand Tokaj 145 bruttó
Irjatok egy Tokaji Furmibt felvásárlási árat !
Válasz Öcsi75 #3493. hozzászólására(Tedd hozzá, ezek bruttó árak!)
Válasz Balu86 #3492. hozzászólásáraBianca ,aletta,generosa 140 ami kicsit elkeserítő minőségi cserszegi 135 zweigelt 133
Érdeklődni szeretnék,hogy az Alföldön most milyen felvásárlási árak vannak? Feltételezem javában zajlik a szüret és mindenki tudja mennyiért adja le a termését. Válaszokat köszönöm!
Válasz medikus #3490. hozzászólásáraUgyan!!!!!!!!! A kereslet kínálati piac sem működik. nem bizonyított de mindenki tudja hogy , a felvásárlók kartelleznek.
Egyébként miért nálunk lenne az unió legolcsóbb szőlője?
Válasz ttetudod #3488. hozzászólásáraA minőséget soha nem fizették meg!16 fok felett hol kapsz felárat?Ha nincs meg,akkor mejd kapnak rá támogatást,de nem te!
Válasz traktoros01 #3487. hozzászólására-a 12% mert az nem pénz.
Válasz medikus #3480. hozzászólásáraNem . Viszont vannak aggályaim.
A mezőgazdaság speciális terület.
A menyiséget nem csak az okosság határozza meg hanem az időjárás a talaj a fajta stb és ezt valahol figyelembe kellene venni. Nem csak a kereskedők és feldolgozók kívánságait lesni. Ha olyan árut kapnak amit szeretnének azt fizessék meg.
Itt nem lehet egy héttel a szüret előtt kitalálni hogy. másik fajta kell vagy csak 5 hónap múlva szállíts. Az iparban mondhatod előző nap hogy, 10-es csavart csináljon ne 12-est.
Válasz hajosgabor86 #3479. hozzászólásáraMa vittem pino noir szőlőt 40mázsa per hektár 19-20 cukor fokkal 128ft ????????
Válasz Sylva #3485. hozzászólásáraTe se legyél az! Mikor 10 forint/ liter haszonból,az olajból milliárdos emberek nőttek ki,akkor a borból szerinted?
Válasz medikus #3484. hozzászólásárajajj de naiv vagy
Válasz Sylva #3483. hozzászólásáraKérdés hogy igénybe vette e?Nem feltétlen!Az nélkül is lehet borászkodni,van azon úgy is elég haszon!
Válasz medikus #3480. hozzászólásáraTermeléshez kötött feldolgozókapacitás fejlesztése,növelése...ugye ez nem kínai fogalom?
A borászati üzemek létrehozása kapcsán olyanok is kaptak forrásokat,akiknek közük sem volt hozzá...kinőttek ilyen borászatok a földből...ez nem a termelést segíti és könnyíti...
Válasz medikus #3480. hozzászólásáraA kaposvári cukorgyar mennyi cukorrépat termeszt? A konzvergyarnak mennyi gyumolcsose van?
.... és lehetne sorolni!
Aki nem tud mennyiséget előállítani, (a körülményei, a lehetőségei vagy a tudasa miatt) annak abba kell hagyni. Ez a mezőgazdaság vagy az élet más területein is így van.
A borász azért borász hogy bort készítsen, a szőlész azért szőlész hogy szőlőt termeljen.
Válasz hajosgabor86 #3479. hozzászólására130brutto.
Válasz Sylva #3478. hozzászólásáraAkkor ezek szerint az nem kereskedhet az áruval,aki nem maga állítja elő az alapanyagot!Nem a zártszelvény gyártásban van a haszon,hanem a kész munkagépen!Aljas kupec a gépgyártó?
Így gondolod!
Kékszőlő árat tud valaki? (Alföld)
Válasz ttetudod #3470. hozzászólásáraSzét kell csak nézni hány olyan borászat van,aminek egy hektár szőlője sincs,mégis sokszáz millióból épített feldolgozót max azóta vett pár hektárt,hogy neve legyen a gyereknek mert nem a szőlőtermesztésben van a haszon,hanem az azzal történő aljas kupeckodásban évek óta...
Válasz BartaZoli #3475. hozzászólásáraEz nettó ár amit 2 hónapra utalnak.
Amúgy gyenge féltermés ígérkezik, a fagy és az aszály miatt.
Úgyhogy ez csak pénzecske.
Válasz BartaZoli #3475. hozzászólásáraEz nettó ár amit 2 hónapra utalnak.
Amúgy gyenge féltermés ígérkezik, a fagy és az aszály miatt.
Úgyhogy ez csak pénzecske.
Válasz szaroda01 #3474. hozzászólásáraEz gondolom őstermelői ár. Van amúgy ott szőlő? A tavaszi fagy meg a mostani aszály mit hagyott meg az alföldön? Már megy a szüret mit látni arra?
Bianka!
Bács megye 140 Ft a szőlő.
Izsák körzet.
Válasz Balu86 #3471. hozzászólásáraNem fogja kinyitni senki.
Szép lassan 5-10 év kihal a gazda társadalom.
Utánpótlás nincs.
Utólag lesz okos a városi nép. Hoznak máshonnan ( de mivel fizetnek érte )
"Megtermelik üvegházban tápoldatban a kaját" oda lesz az immunrendszer jön az asztma a rák és fogalmuk nem lesz hogy, mitől.
AKG sokunknál sehol, értelmes felvásárlói ár sehol. Bárkit hívok felvásárlót az a válasz,hogy nem tudnék annyi fehér szőlőt szállítani amire azt mondják hogy sok. Chardonnay-ra ma azt mondta nekem az egyik Eger melletti felvásárló,hogy 5ft-al szerinte több lesz mint a leányka ára. Kurva jó,akkor az már lesz nettó kb 108 Ft. Gyönyörűen mutatkoznak az aszály jelei a táblákon,fonnyad a szőlő,sörétgolyót fogunk sok helyen szüretelni. Nem mindenhol,de sok helyen. Szántósoknál is nagy bajok vannak, én nem tudom mennyire kell a torkunkat kivéreztetni,hogy végre kinyissuk a szánkat.......
Válasz józsibácsi1000 #3466. hozzászólásáraEgerben fehér 115 szégyen!
Szerződés kötéskor azt mondták többet akarnak vásárolni mint tavaly.
Csodálkoznak hogy, nem terem.
Kis pénz kis termés.
Jövőre még ennyi sem lesz.
Válasz Tüti #3468. hozzászólásáraBács Kiskun
Mármint hol? Itt Tokaj-Hegyalja egyik nagy felvásárló 125 ft őstermelői árat kínál...
Válasz józsibácsi1000 #3466. hozzászólásáraNem kérdőjeleket akartam. Vmiert azt rakott
Válasz levife01 #3456. hozzászólásáraÚgy látom itt mindenről szó van csak az árakról nem. ????Mai napon 135 Ft az ár.