Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Támogatott tartalom
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
12 hozzászólás
őstermelőként tőkehúst árulhatok?
és megvan határozva hogy mennyit?
vagy rendes húsboltot kellene nyitni!
Válasz #6. hozzászólásra
Valami ilyesmire gondoltam én is.Ha jól értelmezem akkor a saját magam nevelt jószágot(baromfi,sertés) vágohidon levágatom és ezt követôen a boltban értékesithetem.
Válasz #6. hozzászólásra
Annyi tôkém nincs,hogy vágópontok csináljak.Egy olyan kis üzletre gondoltam ahol a sertés és csirke hús árulnák.
Válasz #8. hozzászólásra
Mészárszék a telepen -----cimmel , hátha most jó lesz, ha mégsem akkor másolni kell a google-ba ! http://www.haszon.hu/agrar/allattenyesztes/778-meszarszek-a-telepen.html
http://www.haszon.hu/agrar/.../778-meszarszek-a-telepen.ht... --Ez 2012 febr cikk, leirja a létesités nehézségeit, 30 pályázatból 8 nyert , de abból is 2 visszalépett .
Válasz #6. hozzászólásra
http://www.m70.hu/hu/cikk/vagohid/ --ebben irja , -A vágópont olyan engedélyezett vágóhídként nyilvántartott létesítmény, ahol a vágókapacitás nem haladja meg a napi
- 15 darab sertés, juh, kecske,
- 4 darab szarvasmarha mértéket.
A vágóponton az egyes állatfajok vágását időben elkülönítve kell végezni, s a levágandó fajok bármilyen kombinációja nem lehet több naponta 2,5 állategységnél. Az állategység fogalmát és mértékét az 1974/2006/EK rendelet V. melléklete határozza meg, és foglalja táblázatba. ------------------A vágópont üzemeltetőjének vállalnia kell, hogy időszakosan vagy kis mennyiségben az 50 km-es körzeten belül működő kistermelők számára is végez vágást. Ez a kikötés elsősorban a kistermelők és családi gazdaságok piacra lépésének megkönnyítését szolgálja, a vágópont üzemeltetőjének pedig biztos megrendelői hátországot nyújthat.
A vágópont kialakítása ha vágni is akarod, keress rá a googl-ban ! ---- Vágópont.hu
Ez jóóó
Kis falusi húsbolt.
Válasz #1. hozzászólásra
Ha kistermelőként nyitod,saját feldolgozás,akkor nem bonyolult.Elvileg a vágásnak vágóhídon kell történnie,a feldolgozást,árusítást csinálhatod.Ha nem változott a jogszabály,őstermelőként havi 4 sertés feldolgozható.
HúsFutárt kell meginterjúvolni hátha tudja.
Ez érdekes téma ! A napokban feltettek egy vidit ott zöldséges bolt (amcsi). Sima festetlen funér Nálunk minimum egy mikrobiológiai labor...felelne meg a hatóságnak. Azért kíváncsi lennék a tapasztalatokra !
Helló fórumozók!
Segitségre lenne szükségem.Egy kis falusi húsboltot szeretnék nyitni tudnátok segíteni,hogy milyen engedélyeket kell beszereznem?Esetleg tud valaki ehhez kapcsolodó pályázatot?