Hirdetés
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
296 hozzászólás
Válasz Tobszi #295. hozzászólásáraEgyszer apámnak kolbász füstöléskor felgyulladt a tűz tehát nem csak füstölt./ épp időben észre vette/ F@sza lángolt kolbász lett belőle. Ennyi.
Lángolt kolbászt aki készít hogy csinálja a füstölését?
Bőven sózom durva sóval olyan 6-8kg / disznó. Műanyag kád, alul a sonkák felül a szalonna és a körmök, nyelv, fül,.. miegymás. másnap csinálok rá pácot, a legolcsóbb bolti is jó!!
Lényeg hogy hagyom kihűlni úgy öntöm rá.
Így majdnem ellepi a lé a húst. naponta, eresztek le belőle és vissza öntöm rá, akár többször is.
Körmök, fülek, bőrke..vékonyabb dolgok 2 hét, szalonna 4hét sonka 6hét..SOHA nem romlott meg semmi még melegben sem , jah és nem is igazán avasodik.
Ha, megvan lemosom, hagyom kétnapig száradni és mehet a füstre. Sonka 4-5 éjszaka füst szalonna kicsit kevesebb, attól függ milyen intenzív a füst..
Ha, meg van bedörzsölöm erős paprikával(macskapöcse).
Száraz sóra szavazok .Több mint 40 éve csinálom.Ilyen meleg időben az elején 2-3 naponta leöntöm átsózom Vékony szalonnának elég 1,5-2 hét vastagabbnak 3 hét .Ha kiszedtem a sóból az udvaron gyorsan lemosom a naggya sót slaggal,nem szét áztatva.Ha megszikkasztotta a szél mehet a füstre. Jó füstölöbe elég 1 nap a szalonnának,csak a nagyobb sonkákat húsokat csinálom 2 nap.Éjjel persze alszok.
Válasz hegesztocsabi #290. hozzászólásáraMajd megtapasztalod! Ha ilyet-olyat mondtak,itt is olyan választ kapsz!
Válasz hegesztocsabi #290. hozzászólásáraElső sózás után ha kidobta a levet, öntsd le. A véres lé nem jó. Utána csinálsz sóoldatot (langyos víz+só) ezt öntöd vissza, ebben forgatod majd. Én 3 hétig szoktam.
Üdv .
Kérdés az lenne,hogy ki hogyan sózza a szalcsit ,sonkát.
Vagyis melyik a jobb,ha ami levet ereszt azt kiönsük,vagy nem baj ha a lé alatta van?
Vagy csak mindig a száraz sóban álljon?
Mert hallottam ilyet is olyat is.
De melyik a jobb?
Válasz bandigh #288. hozzászólásáraMinden ehetetlen dolog ami hurkába/sajtba bele van rakva (lépet vesét kivéve) össze van darálva legapróbb rostán. Majd ahány kg lesz belőle ugyan annyi színhús is közé téve. Majd 20%-al több fűszerrel kolbásznak beízesítve. Tavaly csak rostélyon lett sütögetve, idén nem bírtam magammal pár szálat megfüstöltem belőle. Meglepetésemre (erős paprika van azért benne bőven) nem mondta még senki aki kóstolta hogy nem rendes kolbász.
Válasz mtz1221 #287. hozzászólásáraAzmiaz?
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraCsinálunk helyette olcsókolbászt,azt megeszem.
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraRégen nagyanyám Miatyánkba meg Üdvözlégybe mérte az idejét de már nem tudom melyik ő mennyi.
Addig míg feljön a tetejére, de elején nem zsupsz bele, hanem mártogatva.
Az a drót kosár v hurka főző tepsi jó találmány.
Kivétel után asztalon szétrakva hűl, nem hidegvizezzük mert kilúgozza.
Főzővízbe mehet kis só, ha igényli és kár lenne újra áttörni az anyagot
Válasz apuci #282. hozzászólásáraNálunk is ugyanez a módi.
Válasz Szabi. #283. hozzászólásáraIgen, sokallod vagy keveselled?
De csak nagyon lassan,épp hogy picit bugyogjon a víz!
Van aki azt mondja ahány kiló annyi óra(ezt a régi módi hentesek ajánlják így)
Válasz apuci #282. hozzászólására1 órát ????!!!!!
Válasz Tobszi #280. hozzászólásáraDe a sajtot mi kb 1 óráig abáljuk a hurkát meg csak pár percig!
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraNa ná, hogy igen!
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraBezony! Még a sajtot is. El se maradhat.
Hurkát forró vízbe mártja még valaki?
Válasz ottozrinszki #277. hozzászólásáraTuti semmi baja sincs. Az enyém is ilyen pedig én magamnak készítem. Még soha semmi gond nem volt vele. Kicsit több lett benne a zsiradék ennyi. Tarthatod a fagyasztóban is. Felhasználás előtt 1-2 nappal kiveszed kiolvad, megszikkad és fogyaszthatod.
Köszi a válaszokat. Azert kérdeztem mert egy hentes ismerős azt mondta, h ne egyem meg, mert lehet a meleg miatt megromlott.
Ma is ettem. Majd holnap kiderul élek e még.....
Válasz ottozrinszki #274. hozzászólásáraMeg ne edd! Küld el hozzám!
Válasz ottozrinszki #274 hozzászólása eheted minél hamarabb mert avasodik így hamar ami történt vele nem egyedi járt már más is így
Jó napot. Egy olyan kérdésem lenne, h kaptam hazikolbaszt, és nagyon csöpög a zsír belőle. Utánaneztem, és azt írják, h a füstölés vol túl meleg, vagy a tárolás utána.
A kérdésem, h meg lehet e enni a kolbászt, lesz e valami probléma ha tároló, illetve nem leszek e beteg ha megeszem?
Köszönöm válaszát.
Válasz ND #272. hozzászólásáraIgen, egy sor üveggyapot valamivel alaposan betekerve, vagy lehet van valami jobb anyag is van, ne peregjen az ennivaló közelében a millió kis szirszar.
Erre gyébként tetszik a mű
Válasz A.I. #270. hozzászólásáralehet kap majd hőszigetelést
Válasz medikus #267. hozzászólásáraez így igaz, de így könnyű és mobil.
A fa a szigetelésen kívül fel is veszi a párát, ezért nem folyik meg rajta annyira
Kint 6 fok kürül volt, a szalcsi meg 14-re melegedett fel benne.
A csőben nagyon sok pára kicsapódott, több liter gyűlt össze a vedrekben, a hordón alig gyöngyözött, nem úgy mint a rövid egyenes csővel.
Ha kell "vizes borogatással" vagy vízbe mártással tovább tudom hűteni a csövet, még jobb a páraleválasztás.
Ugye az sem mindegy, mennyire nyers amivel füstölök (múltkori nyers volt, most szárított), meg mennyi huzatot engedek neki a nagyhordóból hogy a füst távozzon (magával víve a párát)
Majd kísérletezünk még, csak legyen min
Válasz medikus #267. hozzászólásáraÍgy készült az első fa cső!
Bocs a szemtelenkedésért! Kihagyhatatlan volt, de igazad van lecsapódik, nem lesz annyira hideg, mint környezet és a fém!
Válasz ND #268. hozzászólásáramármint támaszt
Válasz Pilátus" #265. hozzászólásáraeltaláltad, jött ki bőven.
És támast is
Válasz mtz1221 #266. hozzászólásáraA vason lecsapódik!Hiába "hideg" füst,a hőmérséklete más,mint a vas külső hőmérséklete!A fa szigetel,azért jó!
Válasz ND #264. hozzászólásáraNem a hordó alját kellene kivágni ,és nem lenne kondenzvíz ?
Na mi a zokba a vödrökbe cseppegteted a vízet!?? :))
Válasz ND #263. hozzászólására
Válasz medikus #261. hozzászólásáraVolt benne némi kondenzvíz, de a 2.0-nál majd orvosoljuk.
Valsz kap másfajta / hosszabb / alakos füstcsövet h kicsapódjon előtte.
Válasz medikus #261. hozzászólásáraLecsapódik a pára.
Válasz ND #260. hozzászólásáraA lemez belül levizesedik.Állítólag nem jó!Fa!
Válasz ND #258. hozzászólásáraGyorsított eljárásban készült füstölő
Az igazi...
Válasz medikus #256. hozzászólásáranem dohányzok
füstölés vidéken lesz, csak hétközben itthon elő kellett készíteni, mert az egész procedúra nem fér bele a hétvégébe
Válasz Wilde #253. hozzászólásáraAmikor a vendégek nem értik, hogy a kád fölött miért van 2colos csőből a zuhanyfüggöny tartó . . .
Hát a disznót akasztani kell valahova :)
Válasz ND #252. hozzászólásáraFüstölés a panelban?Vagy rágyújtasz?
Válasz ND #254. hozzászólásáralegyen finom,egészségetekre
Válasz Wilde #253. hozzászólásáraEzért van csak egy
Kellett a hely a töltőnek is
Válasz ND #252. hozzászólásárapanelos?akkor 2 ilyen múanyag láda épphogy elfér a konyhában keresztbe.
Panelos disznókodás
17 szál lett, szombaton füstölés
Válasz Magister #250. hozzászólásáraPedig volt rajta sapka
Válasz mtz1221 #249. hozzászólásáraAzért itt se kell a hülyeségért a szomszédba menni
Válasz mtz1221 #248. hozzászólásárahttps://www.facebook.com/100001366487897/videos/3531148983607283/
http://
Köszönöm mindenkinek!