Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Támogatott tartalom
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
9 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat. Már látom, hogy a jogszabályokat át kell nézni alaposan, meg kell tanulni. Természetesen leírom, hogy mire jutottam.
Nem hiszem, hogy lehetetlen feladat, de nem könnyű.
Válasz tivorany1 #1. hozzászólásáraAz ide vonatkozó jogszabály.
A mellékletekben van a mennyiség.
Válasz tivorany1 #1. hozzászólásáraSzia!
Legjobb tudomásom szerint Eu-s számmal rendelkező vágóhídon-vágóponton-vágathatod le az élő állatot tovább értékesítés céljából,ahol a vágóüzem állatorvosa megvizsgálja az élő állatot és a melegen hasított állat húsát is és kiad egy szakvéleményt,-e szakvélemény nélkül nem tudod értékesíteni sem a húst,sem a feldolgozott terméket-hogy az állat nem volt beteg/kérődző-szarvasmarha,juh-jószágoknál BSE kór,kéknyelv betegség,sertéseknél sertéspestis,orbánc stb/Ha még is beteg lenne az állat akkor kobzást rendel el,meg egy halom további kivizsgálást.De ez sose forduljon elő.
A megfelelő hús esetén,hogy milyen szabályok az irányadók-hűtés,késztermék gyártás füstölés-a NÉBIH tud tájékoztatást adni.Az adózás pedig külön fejezet,mert akkor márt nem biztos,hogy őstermelőnek számítasz.
Persze el lehet térni a hivatalos megoldástól,de félő,hogy lebukás esetén olyan bírságot kapsz,hogy még az unokád is fizetheti...
Válasz tivorany1 #4. hozzászólásáraNem irigyelem a problémád. De sikerül valamit kiderítened,meg írhatnád.
Válasz tivorany1 #4. hozzászólására sok sikert hozzá remélem sikerül megcsinálnod mert nagy fába vágta a fejszéd de nincs lehetetlen hajrá...
Köszönöm a válaszokat. Keresem a NÉBIH-et.
Van egy vágópont, fel veszem a kapcsolatot velük.
Válasz tivorany1 #1. hozzászólásáraVágóhíd van a környéken, ami vagópontnak minősül, és le tudod öletni velük a disznót, marhát?
Füstölt cuccot gyárthatsz, nyers hús szerintem felejtős. A nébih tudja a többit.
Itt a környéken , ha jól tudom 2 v 3 kicsi hentes csinálgatja hivatalosan.(miután voltak jóakarók)
Válasz tivorany1 #1. hozzászólásáravedd fel a kapcsolatot a helyileg illetékes NÉBIH-hel, ill. olvass utána a kistermelői tevékenység szabályozásának.
Állati termékek előállítására szigorúbb szabályok vannak, mint pl gyümölcs/zöldség feldolgozására
Sziasztok.
Érdekelne, hogyan és mennyi állatot lehet házilag levágni és értékesíteni?
Mik a feltételek, mind adózási, mind közegészségügyi szempontból. Igazából hogyan lehet ezt jól csinálni? Azt látom, hogy kereskedőnek eladni bármit az nem nagyon nyereséges és nem tervezhető.