Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.94 FtUSD394.48 FtCHF446.43 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraSzia.
Amit nem írtak, hogy sokat hordhat vissza a kalászvisszahordód. Azon a mennyiségen csökkents. Vagy nyissa a magrostán vagy zárj a törek rostán.
Gondolom érett, ha a vize alacsony, mondjuk 16 alatti, akkor töri, darálja. Minél szárazabb, annál jobban.
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraJó lenne tudni mivel vágod. Kalibrálni, vagy leellenorizni, nem biztos hogy annyi az a dobhezag mint amennyinek te gondolod, akár kinyitva teljesen is.
Válasz Kémlelő #8320. hozzászólásáraKezdeném azzal,ne flexeld,színrefuthat és vége. Hogy irányítani is tudd az ütéseid erejét -pontosságát, a kalapács nyelét hátulról megtámasztod a mutatóujjaddal.Mivel a kaszaüllő minimális felületű ,a bal tenyeredben fogott ,hüvelykujjaddal megtámasztott kaszatestet kell mozgatni az üllőn , nem pedig a kalapáccsal haladni, mellyel így tulajdonképpen egy pontra ütsz. Átlag ember karhosszához mérten/ha arra kell a kasza hogy dolgozz vele s ne csak fényképen jól mutasson/ 85-90-es kaszákat használnak- használtak anno. Ez azt jelenti 5-6 felfogásból kell leütni.Mikor kalapálod igaz hogy nyújtod az anyagot de egyben magát az élt zömíted-keményebbé teszed,gyártanak-gyártottak olyan kaszákat melyeket képtelenség kalapálni/rizskaszák/ mert kitöredeznek inkább mint hogy nyújthatóak lennének.Minél szebbre van festve annál semmirevalóbb,ez sok mindenre igaz,erre is. Ha lehet még egyáltalán ilyenhez jutni,itt szentgotthárdit használtak vagy olajban futtatott oroszt,a kasza rögzítőfejében beütött jel és ha megkopogtatod a hangja irányt mutat neked. A kovácsok sem ütötték egész nap,bizonyos lelki állapot kell hozzá,nem hórukk meló,és azért is kellenek a szünetek mert elszédül az illető ha egy pontra összpontosít közben pedig mozog a háttérkép,ráadásul bal irányba.Kalapálás után sűrűbben kell fenni hogy tovább vékonyodjon - beálljon az él,minél laposabb szögben fend és vadgalamb szürke nem túl kemény vizes fenőkővel. Ja és ne írd kérlek hogy a kovácsnak és bárkinek a kaszakalapálás nem munka,muszájból megcsinálták.
Válasz envagyok2 #8316. hozzászólásáraNem voltak aprószemek, szép telt volt a Sofru is és a Nádor is. Későn tettem ki rá a Mustang Forte-t 3-4 (nódusz) már a szárban volt a kalász, még arra gondolhatnék, vagy az idei gyors érés a koraiaknak nem kedvezett. Már 2 hete is aratható lett volna. Nettó 7 tonna lett, lehet, meg kéne elégedni ennyivel, mert ebből már több nem lesz, tél végén még a tábla negyede jégbe volt fagyva.
A kapaba milyen fából csináltassak nyelet?
Az ötéves lány unokám fogja kapni, akivel egy hete pogácsát sütöttem.
Előtte megkalapalom. Nem a gyereket, hanem a kapat.
A kovács reggeltől estig üti. Na jó nem egy szuszra, de egy kaszát végig ütni, az neki nem munka.
Nekem sem volt eddig, mert még sose csináltam.
Mennyit nyújtasz egyszeri kalapáláskor?
Hogy tartod a kaszakalapácsot? Az élére ferdén, vagy párhuzamos az élével?
Ásót kapát már kalapáltam, de azt nem lehet tönkre tenni. A kasza viszont eldobható lesz, ha nem tanulom meg.
Köszörülni már köszörültem, de nem lassú fordulaton, mert eddig még azt sem mondta senki.
Válasz Kémlelő #8318. hozzászólásáraNem oda-vissza nyújtod/kalapálod/, a tövétöl kezded és haladsz a hegye felé.Minél hosszabbat tudsz egy szuszra megütni annál szebb-egyenletesebb lesz.Ahogy írtam is,nem egyszerű meló,rá kell jönni,nálunk sok ember elhordta kalapáltatni kovácshoz,emlékszem a TSZ kovácsműhely előtt egy hordó peremére akasztgatták a tagok-dolgozók és mikor volt rá idő apu és a kollégái megütötték nekik.
Mivel szárazat még én sem kaszáltam, illetve a vékony szálú füvet damillal vágom így csak egyfele fenek.
Azt egy kicsit bővebben ha lehetne: annyit fogok, hogy ........
A felfogott 10 cm-en oda vissza nyújtod a kasza élét?
Válasz Gandhy #8306. hozzászólásáraszerintem sok a kicsi szem, sok szem volt egy kalászban, padkénként nem 4, hanem 6 vagy nem ritkán 8. és ez a sok kicsi szem vitte el a minőséget. ha kirostálnád belőle, akkor szeriintem jó lenne. ha lesz időm, meg kedvem, akkor csinálok egy prübát.
Válasz szelindi1965 #8307. hozzászólásáramég mindig nem értem, a kasza "tövétől" kezdve megfened a hegye felé, majd a végén attól függően hogy zöldet vagy szárazat kaszálsz, meghúzod lefelé vagy fölfelé? modnod nem aratsz, akkor lefened a kaszát ahogy kell, és a végén meg a kaszakövet visszahúzod felfelé?csak egyszer végighúzod, vagy hogy kell elképzelni?
Válasz mtz1221 #8309. hozzászólásáraFiatal házasok voltunk.
Mondtam az apósnak: "borzasztó bolond a lánya"
Válasz:" fiam jegyezdmeg hibásnak lenni kell. Nálunk énvagyok, nálatok meg te"
És menyire igazavolt.
Amúgy meg nincsmit tenni.
Az összes pina nálukvan!
Tegnap lefogyott a búza nem kis meglepetést okozva. Sofru, Nádor.
Ahogy telt a tartály 9 tonna minimum, aztán jöttek az adatok, a 18 tonnás kocsik csurig töltve 16 tonnát nyomtak a mázsán. Hekto alacsony, fehérje 9 - 10 között. Nem volt felsült mag, a szemek szép kövérek voltak. 7 tonna lett a vége. Kábé 2 hete már vágható volt a búza, szóval az érésre nem igazán fordított sok időt.
Én csak azt nemtudom kivolt az a hülye aki kitalálta a munkát? És a többiek miért nem verték agyon???
És aki a fára vasathúzott miértnem törték el a kezét???
Válasz Kémlelő #8299. hozzászólásáraAz se mindegy, hogy mit kaszálsz, különböző növényekhez különbözően kell kalapálni a kaszát. Dédnagyapámék mindig azt mondták, a kaszalás nem munka, csak sétálsz és lóbálsz. Nagyapám még tudott egész nap, szépen rendre. Arra még emlékszem, hogy még a nyele se egy fajta fából volt, és normális kaszapengét már 30 éve se árultak. Az övéhez hozzányulni se volt szabad, aztán csak ellopták. Ezt a tudást már apám se vette át tőlük.
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat a kaszálás, illetve kalapálás, élezés elsajátításához.
Ami van:
Kicsi is és nagy kovács üllő.
kaszakalapács és kalapács smolja.
fenkő, tokkal,
Különböző méretű és hozzászabott kasza nyél.
kasza ék és van amit csavarozva kell beszorítani. Időnként mindkettő kilazul, pedig bőrt is teszek alá.
AKARAT
Ami nincs és szükségem van rá:
több tudás.
Hogy is van ez a méretre igazítás pontosan? Ember magasság, penge hossz és a kasza kacs elhelyezése?
Láttam már hogy a kovács miket javít egy kaszán, de akkor még nem igazán akartam tudni mi miért van.
Most a kézi arató "versenyek" elején kimegyek és ha lesz kitől tanulni megpróbálom.
mit kell illetve mit nem kell csinálni, hogy a kasza éle hullámos legyen?
Ezt ha valaki elmondaná mégegyszer, hogy én is meg tudjam csinálni.
Ez olyan lehet, mint pótkocsival tolatni.
Láttam olyan kaszát, amit a kovács nem párhuzamosan ütötte az élével. Más volt az anyaga, mint a magyar kaszának és azt mondta azért kell így tartani.
Milyen legyen a fenkő?
Válasz envagyok2 #8297. hozzászólásáraÁrpa volt.Megfújtam modusevoval, felállt tőle. 7+ tonna lett, ahol az áttlag 5 tonna körül volt. Igaz itt is volt a tavalyi szar repcémből. Arra jöttünk rá tavaly a lusta szomszédom miatt 30-40 centis árvakelésre hordtam a trágyát, és valahogy úgy beindította ezt a földet, mint még életemben soha.
Válasz mtz1221 #8289. hozzászólásárami lett azzal a búzáddal, ami lefeküdt? le lett vágva? hogyan, csak szembe menve, vagy fel tudtad szedni dőlésirányba is?
Válasz Kémlelő #8275. hozzászólására200gr-os kiskalapács,kaszaüllő,meg egy jó derekú ember ez kell hozzá.Ha a derekad nem okés vagy nagy a has .állva-kényelmes magasságban tőkébe ütöd az üllőt és tövétől ütöd a hegye felé haladva aprókat ütve/mindig 2x annyit /perc mint amennyit a szíved ver/,csak annyit fogj fel szakaszosan mindig hogy ne hullámosodjon az él,mikor nem tudod tartani pihenj közben.
Van aki 2 perc alatt ráérez van aki egy életet él le és akkor sem.Fenni-fenni-fenni azt a kaszát utána sokszor,szárazba lefelé ,nedvesbe fölfelé végezve,a kasza méret arányos legyen ,az ujjbegyed íven végighúzva beállítható. Sok sikert kolléga!
Válasz medikus #8282. hozzászólásáraNa de nem a mai divatos inverteres géppel. Nekem meg belemártották vízbe az elektródát, és előbb vágnom kellett vele úgy megtanulnom, 3 vagy 4es lemezt.
Válasz mtz1221 #8279. hozzászólásáraEngem így tanított hegeszteni egy öreg kovács!vágott egy darab kerítés drótot!Kiegyenesítette,és azt mondta,ha majd ezzel megtartod az ívet,kapsz elektródát!
8331 hozzászólás
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraSzia.
Amit nem írtak, hogy sokat hordhat vissza a kalászvisszahordód. Azon a mennyiségen csökkents. Vagy nyissa a magrostán vagy zárj a törek rostán.
Gondolom érett, ha a vize alacsony, mondjuk 16 alatti, akkor töri, darálja. Minél szárazabb, annál jobban.
Válasz Agromókuss #8329. hozzászólásáraVan olyan, hogy semmit nem tudsz tenni, mert rossz a fajta vagy az évjárat.
Válasz SzikiSzokeveny #8326. hozzászólásáraHa gyorsabban megyek kopog a ferde vagy a dob nem bír többet, így gyorsítani nem tudok
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraJó lenne tudni mivel vágod. Kalibrálni, vagy leellenorizni, nem biztos hogy annyi az a dobhezag mint amennyinek te gondolod, akár kinyitva teljesen is.
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraMorzsolható kézzel amit aratsz?
Válasz Agromókuss #8325. hozzászólásáraIgen. És a magasabb sebesség is.
Ha kukoricánál teljesen nyitva van a dobkosár de mégis töri a szemet mit lehet tenni? Dobfordulat csökkentés megoldás lehet?
Köszönöm mindenkinek a tippeket, segítséget.
Már csak a lelki állapot kell és indulhat a kalapálás.
Válasz Kémlelő #8320. hozzászólásáraKezdeném azzal,ne flexeld,színrefuthat és vége. Hogy irányítani is tudd az ütéseid erejét -pontosságát, a kalapács nyelét hátulról megtámasztod a mutatóujjaddal.Mivel a kaszaüllő minimális felületű ,a bal tenyeredben fogott ,hüvelykujjaddal megtámasztott kaszatestet kell mozgatni az üllőn , nem pedig a kalapáccsal haladni, mellyel így tulajdonképpen egy pontra ütsz. Átlag ember karhosszához mérten/ha arra kell a kasza hogy dolgozz vele s ne csak fényképen jól mutasson/ 85-90-es kaszákat használnak- használtak anno. Ez azt jelenti 5-6 felfogásból kell leütni.Mikor kalapálod igaz hogy nyújtod az anyagot de egyben magát az élt zömíted-keményebbé teszed,gyártanak-gyártottak olyan kaszákat melyeket képtelenség kalapálni/rizskaszák/ mert kitöredeznek inkább mint hogy nyújthatóak lennének.Minél szebbre van festve annál semmirevalóbb,ez sok mindenre igaz,erre is. Ha lehet még egyáltalán ilyenhez jutni,itt szentgotthárdit használtak vagy olajban futtatott oroszt,a kasza rögzítőfejében beütött jel és ha megkopogtatod a hangja irányt mutat neked. A kovácsok sem ütötték egész nap,bizonyos lelki állapot kell hozzá,nem hórukk meló,és azért is kellenek a szünetek mert elszédül az illető ha egy pontra összpontosít közben pedig mozog a háttérkép,ráadásul bal irányba.Kalapálás után sűrűbben kell fenni hogy tovább vékonyodjon - beálljon az él,minél laposabb szögben fend és vadgalamb szürke nem túl kemény vizes fenőkővel. Ja és ne írd kérlek hogy a kovácsnak és bárkinek a kaszakalapálás nem munka,muszájból megcsinálták.
Válasz envagyok2 #8316. hozzászólásáraNem voltak aprószemek, szép telt volt a Sofru is és a Nádor is. Későn tettem ki rá a Mustang Forte-t 3-4 (nódusz) már a szárban volt a kalász, még arra gondolhatnék, vagy az idei gyors érés a koraiaknak nem kedvezett. Már 2 hete is aratható lett volna. Nettó 7 tonna lett, lehet, meg kéne elégedni ennyivel, mert ebből már több nem lesz, tél végén még a tábla negyede jégbe volt fagyva.
Válasz rtamas76 #8305. hozzászólásáraErre is haragszol?
Két örökölt eszközöm.
A kapaba milyen fából csináltassak nyelet?
Az ötéves lány unokám fogja kapni, akivel egy hete pogácsát sütöttem.
Előtte megkalapalom. Nem a gyereket, hanem a kapat.
Válasz Kémlelő #8318. hozzászólására"Minél hosszabbat tudsz egy szuszra megütni annál szebb-egyenletesebb lesz."
Ez mit jelent?
A kovács reggeltől estig üti. Na jó nem egy szuszra, de egy kaszát végig ütni, az neki nem munka.
Nekem sem volt eddig, mert még sose csináltam.
Mennyit nyújtasz egyszeri kalapáláskor?
Hogy tartod a kaszakalapácsot? Az élére ferdén, vagy párhuzamos az élével?
Ásót kapát már kalapáltam, de azt nem lehet tönkre tenni. A kasza viszont eldobható lesz, ha nem tanulom meg.
Köszörülni már köszörültem, de nem lassú fordulaton, mert eddig még azt sem mondta senki.
Válasz Kémlelő #8318. hozzászólásáraNem oda-vissza nyújtod/kalapálod/, a tövétöl kezded és haladsz a hegye felé.Minél hosszabbat tudsz egy szuszra megütni annál szebb-egyenletesebb lesz.Ahogy írtam is,nem egyszerű meló,rá kell jönni,nálunk sok ember elhordta kalapáltatni kovácshoz,emlékszem a TSZ kovácsműhely előtt egy hordó peremére akasztgatták a tagok-dolgozók és mikor volt rá idő apu és a kollégái megütötték nekik.
Válasz szelindi1965 #8307. hozzászólásáraMinél többször olvasom, annál érthetőbb lesz, amit írtál.
Mivel szárazat még én sem kaszáltam, illetve a vékony szálú füvet damillal vágom így csak egyfele fenek.
Azt egy kicsit bővebben ha lehetne: annyit fogok, hogy ........
A felfogott 10 cm-en oda vissza nyújtod a kasza élét?
Válasz envagyok2 #8315. hozzászólásáraIgen,jól érted,egyszer végighúzod .
Válasz Gandhy #8306. hozzászólásáraszerintem sok a kicsi szem, sok szem volt egy kalászban, padkénként nem 4, hanem 6 vagy nem ritkán 8. és ez a sok kicsi szem vitte el a minőséget. ha kirostálnád belőle, akkor szeriintem jó lenne. ha lesz időm, meg kedvem, akkor csinálok egy prübát.
Válasz szelindi1965 #8307. hozzászólásáramég mindig nem értem, a kasza "tövétől" kezdve megfened a hegye felé, majd a végén attól függően hogy zöldet vagy szárazat kaszálsz, meghúzod lefelé vagy fölfelé? modnod nem aratsz, akkor lefened a kaszát ahogy kell, és a végén meg a kaszakövet visszahúzod felfelé?csak egyszer végighúzod, vagy hogy kell elképzelni?
Válasz mtz1221 #8313. hozzászólásáraMég a szlávoknak is. Ott kuss van, beverik a szájukat ha nem dolgoznak főznek és basznak jól.
Válasz rtamas76 #8310. hozzászólásáraAkkor értjük egymást. Komolyan mondom jobb az araboknak, akik másod harmad rendüként kezelik őket.
Válasz Radocz #8311. hozzászólásáraHolnap kezdjük a sajátot.
Csak maszekot és biot vágtunk.
Válasz rtamas76 #8310. hozzászólásáraArassatok.
Mennyi haszon mutatkozik egy hektár búza területen?
Válasz mtz1221 #8309. hozzászólásáraFiatal házasok voltunk.
Mondtam az apósnak: "borzasztó bolond a lánya"
Válasz:" fiam jegyezdmeg hibásnak lenni kell. Nálunk énvagyok, nálatok meg te"
És menyire igazavolt.
Amúgy meg nincsmit tenni.
Az összes pina nálukvan!
Válasz rtamas76 #8305. hozzászólására Éve twhet mindenről, nem is szeretem az almát, meg a nőknek se minden részét, e miatt .
Válasz SzikiSzokeveny #8303. hozzászólásáraAmióta nekiöltöznek a kaszáláshoz/aratáshoz/ nem pedig nekivetkőznek,nem a kaszaél a legfontosabb.
Válasz envagyok2 #8296. hozzászólásáraA fenés végén a kaszaélt így fejezték be.Én is így fenek,mondjuk én nem aratok ,tehát mindig fölfelé fenek.
Tegnap lefogyott a búza nem kis meglepetést okozva. Sofru, Nádor.
Ahogy telt a tartály 9 tonna minimum, aztán jöttek az adatok, a 18 tonnás kocsik csurig töltve 16 tonnát nyomtak a mázsán. Hekto alacsony, fehérje 9 - 10 között. Nem volt felsült mag, a szemek szép kövérek voltak. 7 tonna lett a vége. Kábé 2 hete már vágható volt a búza, szóval az érésre nem igazán fordított sok időt.
Én csak azt nemtudom kivolt az a hülye aki kitalálta a munkát? És a többiek miért nem verték agyon???
És aki a fára vasathúzott miértnem törték el a kezét???
Válasz SzikiSzokeveny #8303. hozzászólásáraÚgy bizony!
Régen minden más volt.
És jobb is volt?
A mi időnkben a gyereket is magunk csináltuk.
Egyébként élnek még emberek, akik ezen tudás birtokában vannak.
A baj hogy nem teljesen egyformán tudják.
Van egy szaki, akihez hordom a szerszámokat nyelezni.
Egy másik, aki élezi.
"Sajnos lassan a gyereket mással kell csináltatnom"
Én még ismerek olyan embert, aki kaszálni és kalapálni is tud. (Gyereket már nem tud, csak fából csinálni).
Beszélek vele.
Válasz Kémlelő #8299. hozzászólásáraAz se mindegy, hogy mit kaszálsz, különböző növényekhez különbözően kell kalapálni a kaszát. Dédnagyapámék mindig azt mondták, a kaszalás nem munka, csak sétálsz és lóbálsz. Nagyapám még tudott egész nap, szépen rendre. Arra még emlékszem, hogy még a nyele se egy fajta fából volt, és normális kaszapengét már 30 éve se árultak. Az övéhez hozzányulni se volt szabad, aztán csak ellopták. Ezt a tudást már apám se vette át tőlük.
Válasz Sk Laci #8294. hozzászólásáraOk, megvagyunk…..
Válasz Sk Laci #8290. hozzászólásáraNem piros kombájnod van !?
Válasz mtz1221 #8298. hozzászólásáraÉs mi volt a hasznosabb?
Az árva kelés, a trágya, vagy együtt a kettő?
Válasz envagyok2 #8296. hozzászólásáraEzt én sem hallottam még.
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat a kaszálás, illetve kalapálás, élezés elsajátításához.
Ami van:
Kicsi is és nagy kovács üllő.
kaszakalapács és kalapács smolja.
fenkő, tokkal,
Különböző méretű és hozzászabott kasza nyél.
kasza ék és van amit csavarozva kell beszorítani. Időnként mindkettő kilazul, pedig bőrt is teszek alá.
AKARAT
Ami nincs és szükségem van rá:
több tudás.
Hogy is van ez a méretre igazítás pontosan? Ember magasság, penge hossz és a kasza kacs elhelyezése?
Láttam már hogy a kovács miket javít egy kaszán, de akkor még nem igazán akartam tudni mi miért van.
Most a kézi arató "versenyek" elején kimegyek és ha lesz kitől tanulni megpróbálom.
mit kell illetve mit nem kell csinálni, hogy a kasza éle hullámos legyen?
Ezt ha valaki elmondaná mégegyszer, hogy én is meg tudjam csinálni.
Ez olyan lehet, mint pótkocsival tolatni.
Láttam olyan kaszát, amit a kovács nem párhuzamosan ütötte az élével. Más volt az anyaga, mint a magyar kaszának és azt mondta azért kell így tartani.
Milyen legyen a fenkő?
Válasz envagyok2 #8297. hozzászólásáraÁrpa volt.Megfújtam modusevoval, felállt tőle. 7+ tonna lett, ahol az áttlag 5 tonna körül volt. Igaz itt is volt a tavalyi szar repcémből. Arra jöttünk rá tavaly a lusta szomszédom miatt 30-40 centis árvakelésre hordtam a trágyát, és valahogy úgy beindította ezt a földet, mint még életemben soha.
Válasz mtz1221 #8289. hozzászólásárami lett azzal a búzáddal, ami lefeküdt? le lett vágva? hogyan, csak szembe menve, vagy fel tudtad szedni dőlésirányba is?
Válasz szelindi1965 #8285. hozzászólásáraez mit jelent, ezt még soha nem hallottam.
"szárazba lefelé ,nedvesbe fölfelé "
Válasz medikus #8292. hozzászólásáraIgazad van, mellé "pöttyentettem"
Válasz RARGAkèny #8291. hozzászólásáraUdvarban várja a "hiba" kijavítását.....
Válasz RARGAkèny #8291. hozzászólásáraCsonka vágány!
Válasz Sk Laci #8290. hozzászólásáraJóóóó,de most július van!
Válasz Sk Laci #8290. hozzászólásáraHol az IH
Utolsó méterek
Aratás befejezve.
Ilyen se volt még, hogy június 6. le legyen aratva.
Multban volt, hogy ilyenkor még el se kezdtük.
Válasz medikus #8288. hozzászólására
Válasz mtz1221 #8287. hozzászólásáraAkkor megtudná a "babája" hogy milyen egy igazi férfi!
Válasz Gumóka #8284. hozzászólásáraHa lenne lyan babád és megugranánk, ő tudná megmondani. Mármint hogy te vagy fiatalon vén, vagy ő vénen fiatal.
Válasz szelindi1965 #8285. hozzászólásáraJa és ne talpával üsd mint a tenki cigány,smolljával.
Válasz Kémlelő #8275. hozzászólására200gr-os kiskalapács,kaszaüllő,meg egy jó derekú ember ez kell hozzá.Ha a derekad nem okés vagy nagy a has .állva-kényelmes magasságban tőkébe ütöd az üllőt és tövétől ütöd a hegye felé haladva aprókat ütve/mindig 2x annyit /perc mint amennyit a szíved ver/,csak annyit fogj fel szakaszosan mindig hogy ne hullámosodjon az él,mikor nem tudod tartani pihenj közben.
Van aki 2 perc alatt ráérez van aki egy életet él le és akkor sem.Fenni-fenni-fenni azt a kaszát utána sokszor,szárazba lefelé ,nedvesbe fölfelé végezve,a kasza méret arányos legyen ,az ujjbegyed íven végighúzva beállítható. Sok sikert kolléga!
Akkor ez azt jelenti, hogy vén kobrák vagytok!
Válasz medikus #8282. hozzászólásáraNa de nem a mai divatos inverteres géppel. Nekem meg belemártották vízbe az elektródát, és előbb vágnom kellett vele úgy megtanulnom, 3 vagy 4es lemezt.
Válasz mtz1221 #8279. hozzászólásáraEngem így tanított hegeszteni egy öreg kovács!vágott egy darab kerítés drótot!Kiegyenesítette,és azt mondta,ha majd ezzel megtartod az ívet,kapsz elektródát!