Mártonffy Béla elmondta, a szabadföldi szamócát ugyan egy kicsit megcsípte a fagy, de a fóliasátorban vagy üvegházban termesztett gyümölcs kiváló minőségű, és az elmúlt két év legjobb termése lehet; nagyon jó szezonra számítanak.
Az elmúlt két év legjobb termése lehet – fotó: Pixabay
A legnagyobb termesztővidékek közé tartozik Pest és Bács-Kiskun megye, valamint Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy megyében is foglalkoznak szamócával. Magyarországon körülbelül 650-700 hektáron termesztik a gyümölcsöt, és 8-10 ezer tonnát fogyasztanak belőle az emberek. Kitért arra is, hogy Magyarországra általában Spanyolországból és Görögországból hoznak szamócát. Ezek keményebbek, s nem annyira érettek, mint a magyar gyümölcs – mondta Mártonffy Béla.