Nagy István beszédében arra emlékeztetett, hogy Mosonmagyaróváron 115 évvel ezelőtt kezdődött el a sajtgyártás. A miniszter szerint a fejlesztés nemcsak az Óvártej Zrt, a város, hanem a magyar agrárium számára is fontos lépés.
Nagy István kiemelte: az ágazat egészére jellemző növekedés megtartásához a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, amely a folyamatos megújulással érhető el.
Az Óvártej Zrt. üzeme Mosonmagyaróváron a vállalat új üzemcsarnoka átadásának napján – fotó: Krizsán Csaba/MTI
Az Agrárminisztérium éppen ezért egy újabb, 50 milliárd forintos pályázatot írt ki az élelmiszeripar számára. A felhívás keretében 40 milliárd forint az élelmiszer-feldolgozó üzemek, 10 milliárd forint pedig borászati üzemek fejlesztésére használható fel.
Az új üzemcsarnok 1,5 milliárd forintos fejlesztés révén valósult meg.