A Kleffmann Group 2004 óta végez olyan felméréseket a hazai mezőgazdasági termelők körében, amelyekben az internet használati szokásokat vizsgálja, 2008 óta pedig azt is rendszeresen felméri a kutatóintézet, hogy milyen céllal használják az internetet a gazdálkodók, mely agrár-weboldalakat ismerik, és azokat milyen gyakran látogatják.

Az elmúlt években sokat változott az internethasználat a gazdálkodók körében. Míg 2008-ban a gazdák 44 százaléka használta az internetet és az internetet használó gazdák a szántóföldi területnek a 74 százalékát művelték meg, addig a világhálót használó termelők aránya 2012-re 62 százalékra nőtt, az általuk művelt terület pedig a teljes szántóföldi terület 85 százalékát képviseli. A szántóföldi területnek tehát mindössze 15 százalékát művelik olyan gazdálkodók, akik nem használnak Internetet. A felmérésből az is kiderül, hogy az internetet használó gazdálkodók közel háromnegyede napi rendszerességgel böngészik a világhálón és e-mailezik.

"Kimondhatjuk, hogy a 100 hektárnál nagyobb területen gazdálkodó gazdák körében bőven 90 százalék fölötti az internetet használók aránya. Összességében az egész magyar szántóföldi kultúraterületen, amely 3,8 millió hektár közötti területet takar, 85 százalék ez az arány" - mondta el Márfi András, a Kleffmann Group szakembere.

További információ az Agroinform.hu szolgáltatásaival kapcsolatban:

Keresse Bolyki Bencét az Agroinform.hu portálvezetőjét a 06 20 314 5377-es telefonszámon.