Nemrég rendezték meg a World Cheese Awards-ot, ahol ötezer sajtot versenyeztettek a világ minden részéről.
Magyar termékek is a legjobbak között
Az erdőkürti sajtmanufaktúra két terméke ezüst, valamint bronz minősítést kapott a Norvégiában megrendezett világversenyen. A magyar manufaktúra kéksajtja második, míg a lóherés félkemény sajt harmadik helyet ért el - írta meg a 24.hu.
A manufaktúra sajtmestere Urbán Tibor, aki egy Facebook-bejegyzésben emelte ki, hogy ez egy remek visszaigazolás arról, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak. Terveik szerint a jövőben további versenyeken vesznek részt, hogy a többi sajtjukat is megmérettessék a világ számos országából érkező termékekkel együtt.
Családi műhelyként működnek
Az erdőkürti Tolbán sajtmanufaktúra egy családi műhely, amit 2014-ben a szakács és mezőgazdasági mérnök felesége alapítottak meg.
A termékeik között megtalálhatjuk az áfonyás tökmagos parenyica tekercset, a chilis parenyica falatokat, de készítenek még póréhamus fehérpenészes lágysajtot, valamint füstölt grillsajtot egyaránt.
Az igazi érlelt sajt semmihez sem fogható ízvilággal rendelkezik - fotó: pexels.com
A két nyertes sajt 200 grammos kiszerelésben kapható a webshopjukban, ahol emellett házi vajat és scamorza sajtot is vásárolhatunk.
A termékeke professzionálisan, de hagyományos eljárások mellett készítik, amiket folyamatos fejlesztések mellett, időszakosan meg is újítanak. Már ez a család fő bevételforrása, így szívüket és lelküket beleteszik a sajtok készítésébe.