A Magyar Növénytermesztésért Termékdíjak odaítélésekor "Innovatív mikrobiológiai megoldások a fokozott termésbiztonságért és a fenntartható mezőgazdaságért" – pályaműcímmel részesült rangos szakmai elismerésben az AGRO.bio Hungary Kft., mely díjjal járó oklevelet és kézműves emlékplakettet a XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár díjátadóján vett át Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója.

A rangos szakmai elismerés jeleként járó tanúsító oklevelet és kézműves emlékplakettet Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója, valamint Prof. Dr. Birkás Márta, a gödöllői Szent István Egyetem tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora adta át, aki egyben  a 2013. évi Magyar Növénytermesztésért Termékdíjak odaítéléséről döntő szakmai zsűri elnöke is volt.



Az AGRO.bio Hungary Kft. 2001-es fennállása óta azon dolgozik, hogy minél szélesebb körben tudja megismertetni és elterjeszteni a BactoFil® mikrobiológiai termékcsalád használatát. Ezt a szabadalommal védett terméket mintegy 15 éves kutató- és fejlesztő munka során hozták létre magyar mikrobiológusok. Munkájukkal a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén nyújtanak olyan komplex mikrobiológiai megoldásokat, amelyek természetes módon biztosítják a talajok tápanyag szolgáltató képességét és javítják annak termékenységét.

A BactoFil® termékcsalád a hazai piaci bevezetést követően rövid időn belül vezető termékké vált a mikrobiológiai talajerő-pótló készítmények között és hasonlóan szép eredményt ért el a környező országokban is. Jelenleg közel negyven országban szabadalmaztatott a termék, ami talán mindennél jobban mutatja a nemzetközi jelentőségét.


A folyamatosan növekvő eredmények hátterében a termék innovatív jellege mellett, a minőség-ellenőrzéssel- és a folyamatos termékfejlesztéssel szemben támasztott szigorú követelmények állnak.
A hazai- és külföldi kutató intézetekkel, egyetemekkel és gazdaságokkal folytatott együttműködés eredményeként jött létre az a kultúra-specifikus technológiai ajánlás, amely a BactoFil® használatát biztosan megtérülő, jövőbe mutató befektetéssé teszi.

A díjátadásról szóló beszámolónkat elolvashatja ITT.

A XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár programját és részleteit megtalálja ITT.