A Platform az elmúlt két évben négy munkacsoport keretén belül öt élelmiszeripari alágazatra (tej- és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs, hús és hal) dolgozott ki teljes élelmiszerláncot lefedő nyomonkövetési gyakorlati útmutatókat. Az iránymutatások a mindennapi eligazodásban segítik az ipar szereplőit.
A Platform 2018-as célkitűzése a kidolgozott útmutatók, valamint a gyakorlati megoldások minél szélesebb körben történő megismertetése. E cél elérése érdekében kétfordulós országjáró előadás-sorozat keretében bemutatásra kerülnek a Platform eddigi eredményei, valamint a hazai, illetve a nemzetközi nyomonkövetési megoldások.
A tavaszi négy helyszínt követően ősszel Szegeden, Budapesten, Egerben és Szarvason folytatódik a roadshow. Az előadásokra a szervezők szakembereket, egyetemi hallgatókat, vállalkozókat, érdekképviseletek delegáltjait, hatósági szakembereket várnak.
A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a helyszín és az időpont kiválasztásával az alábbi linken lehet: Regisztráció.