A citromdinnye ugyanolyan kerek, mint a görög-, vagy a sárgadinnye, viszont a héja zöldessárga és kemény – írja a természeti.hu.
A legnagyobb meglepetés akkor éri a vásárlót, amikor megvágja a gyümölcsöt, ugyanis annak belseje hófehér. Az íze alapvetően édes, ennek ellenére citromos, savanykás mellékízzel is rendelkezik, s valójában ez teszi különlegessé. Nyárra pedig ez a hűsítő, üde ízvilág telitalálat! Az új gyümölcsfaj termését még keményen szedik le, de utóérik.
A citromdinnyét a Suntory Flower cég nemesítette, állítólag egy tengerentúlról importált dinnyefajta volt a kiindulópont. A citrom és dinnye keveréke számtalan kísérlet eredményeként született meg.
Az elmúlt 5 év munkájának gyümölcseként ebben az évben már forgalomba kerülhet a dinnye. Ennek ellenére ne reménykedjünk abban, hogy hamarosan mi is megkóstolhatjuk, mert egyelőre csak nagyon limitált számban kerül a polcokra: szezononként körülbelül 3800 dinnye várható. A citromdinnyét jelenleg 5 farmer termeszti Furano-ban, Hokkaido szigetén. Darabja körülbelül 8000 forintba kerül a japán boltokban.