![](/files/aktualis/agroinform_20070613070745_6zoldseg.jpg)
Zöldségfélék beltartalmi értékei
A gyümölcsöket, zöldségféléket tudatosan elsősorban az egészséges táplálkozás részeként fogyasztjuk, de nem mellékes az ízük, étrendünk változatosabbá tétele, és a tápértékük sem. Az a tudat alakult ki bennünk, hogy a C-vitamin szükségletünket elsősorban gyümölcsök fogyasztásával elégíthetjük ki. Megvizsgálva a zöldségek beltartalmi értékeit tudatosabbá tehetjük fogyasztásukat, sőt módosíthatjuk is kialakult értékítéletünket. Nem tudatosult bennünk, hogy a zöldségekben jóval több C-vitamin van, mint a gyümölcsökben (pl. a zöldborsónak kétszeres, sőt a karalábénak háromszoros a C-vitamin tartalma, mint a paradicsoménak). Balogh Júlia
![](/files/aktualis/agroinform_20070613070745_6zoldseg.jpg)