Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
69 hozzászólás
Válasz #17. hozzászólásra
megértem mert én is sokat vágok rk 165 es
az a kérdés hogy mit lucernába le megy 1 nap rkval 15-20 hektár (6-7 dik sebesség mtzvel)bár kinek mennyi 1 müszak
Válasz #16. hozzászólásra
Én is látom hogy 302-est írt erre mondtam hogy annyit az rk-2-es is tud . Szerintem jóval többet tudhat az E már ha csak abból indulok ki hogy a haver az RK-4+mtz-82 napi 60-65 Ha-t lenyom . Ezt szerintem tudnia kell az E-nek is
Én már vágtam egy pár métert,de ha a F....ról lekopna a bör akkor sem vágnák le 30 ha két dobossal egy nap.
Válasz #15. hozzászólásra
Nem RK-2 hanem e-302-t irt.A kettö között van egy kis különbség.
Válasz #11. hozzászólásra
Hali nem akarok kötekedni de 20-30 Ha-t egy nap lelehet nyomni egy 2 dobos RK-val .
Válasz #13. hozzászólásra
ÉS ennyi meg fürdő gatyó.
Válasz #12. hozzászólásra
az ajtót ellehet huzni,az volt a klimatizálás
Válasz #11. hozzászólásra
Meg a jó idő a fülkében.
Elméletileg elindulhat magátol ,mivel a kuplungot összehozták a sebváltókarral, ha előre berázodik elindulhat én 302-essel kaszáltam sokat 20-30 ha per nap egyszerű igénytelen gép volt ,csak a szokásos kaszapenge ,csuszótalp cserék
Válasz #8. hozzászólásra
Sajnos nem találtam csak egy E-302es alkatrész katalógust.Mikor bomlott a TSZ elvitték a 281est könyvekel együt.
Válasz #1. hozzászólásra
Ez a 301-302 újabb változata 89-körül készíteték. Hosszabb mint a régiek és szélesebb az asztala. Nem sok lehet belőlük. Én a régieket ismerem valamennyire, azok jó gépek, egyszerűek. Csak rohadt meleg van a fülkéjében, meg elég hangos, csetteg az asztala, de különben jó. Én ezt a magától elindulós dolgot nem hallotam, pedig itt is van 2db elég régóta, de attól még lehetséges. területeljesítménye is nagy. A kaszameghajtása a szokásos NDK-s billenőcsapágyas mint az E-kombájnokon, csak 2 oldalról, amit sokan szidnak. Egyidőben sok helyen raktak rájuk kemper kaszát, na azzal még jobb lehet, mert legtöbbször az adapterrel van gond, kaszapenge, meghajtás, meg a kasza középen "egymásra jár". Na szóval én szerkesztenék rá 1 rotációs kaszát.
Válasz #7. hozzászólásra
kösz !!!
Válasz #5. hozzászólásra
Majd holnap szét nézzek nálunk hátha maradt a tszből valami gépkönyv vagy alkatrész katalógus nekünk úgy sincs ilyen gépünk.
Válasz #4. hozzászólásra
E így van mert olyan furcsa a menetelése,na meg közlekedni veszélyes vele.
e-281-c-hez valaki nem tud gépkönyvet, vagy valami okosságot ?
1 et mondok . nem ismerem ezeket a gépeket de. ha valami baj van vagy bemedvéz stb . SOHA SE mássz alá menj elé mert képes magátol elindulni és lekaszálni! ez komoly sok ismerösöm mesélte h látottt ezt azt
ill. dolgoztak vele kiszáltak beszélgetni meg elment a gép
ugyhogy vigyázz :) ui.: amugy jo gépek)
Válasz #1. hozzászólásra
Anno 90ven tájékán én is dolgoztam E-301,302essekel.Vágtam vele lucernát,zöldborsót, maglucernának hagyott szárazkórótt 2dikkal,csemegetarlót RAE-3.6os asztallal hogy be tudják bálázni, az lett a végzete a motóllája össze tört mert kapartatni kellett a csutkát a földről. Javítani nem kellett ,nagy mosás után a kuplungja ragadt össze ha sokáig ált mint az E-514esseknél.
Válasz #1. hozzászólásra
A 301-302-essel dolgoztam sokat RAE asztallal száraz borsóban , én nagyon szerettem birták a gyürödést. A javításnál a vezértömb és az irányváltó kuplung beállitás a körülményes ha kopott a szerkezet a motor 301-mtz-50;302-mtz-80.
A kaszáló gépről hallott e már valami jót vagy rosszat (motorikusan stb megbizható terület teljesitmény stb