Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
192 hozzászólás
Válasz #141. hozzászólásra
Nincs más mód le kell venni a komplett baloldali féltengelyt. A variátorral mi a gond.
Üdv!
Érdeklődnék szedte e már le valaki a komplett variátor szíj tárcsákat?
A hátsót sikerült leszedni de az elsővel meg gyűlt a bajom nem tudom elég e ha a kuplung harangot leszerelem és azzal együtt le jön vagy a komplett baloldali hajtást le kell bontani?
Üdv!
Érdeklődnék szedte e már le valaki a komplett variátor szíj tárcsákat?
A hátsót sikerült leszedni de az elsővel meg gyűlt a bajom nem tudom elég e ha a kuplung harangot leszerelem és azzal együtt le jön vagy a komplett baloldali hajtást le kell bontani?
Válasz #1. hozzászólásra
srácok, vagy nem él ez a telefonszám, vagy valami hiba van. Valaki tudna segíteni? Nagyobb asztalt keresek, és szecskázót Epple Mobil 1240-hez...
Köszönettel
Üdv mindenkinek.Érdeklődnék, hogy valaki tudna-e segíteni abban, hogy hogyan kell a 211-es epple bálázójában befűzni a madzagot.Előre is köszi.
Válasz #135. hozzászólásra
Üdv .Bocsi,de csak egy telószámmal tudok segíteni.Én 2 éve Kapuváron vettem egy patent epplét,és ott szószerint egy komplett bontó van. Nagy Tibornak hívják a srácot hívd fel. 20/3856816
Üdv!
Tudna valaki segíteni a bálázója beüzemelésében meg járattam mindent szerintem jól mozog mindene csak nem tudom hogy van a madzag befűzve.
Üdv Mindenkinek! Epple Mobil 211 H típusú kombájnhoz keresek szalmarázóláda tengelyeket. A hajtott és a másik is kéne. Ha tud valaki eladót akkor kérem írjon. Köszönöm.
Válasz #133. hozzászólásra
Ha látszik felirat akkor nincs probléma.
Ha huzol rajta akkor a 32-est is kell figyelni nehogy szoros legyen mert letörheti a tengelyt.
Válasz #132. hozzászólásraNa majd jól megnézem mekkora szíj van rajta az biztos hogy goodyear és nem nézett ki olyan öregnek sem csak a multkor elakadtam aztán hát gondolom kapott
Válasz #131. hozzászólásra
Ha spannoltál rajta utána figyeld meg, hogy hogyan jár a szíj miközben fel-le variálod, itt szokta csinálni, hogy valamely oldal fele egy kissé megdől, ha igen akkor gyorsan megeszi a félpofáját és utána teljesen elfordul.
Mindkét tárcsát külön kar mozgatja a két kar pedig középen össze van kötve egy kis menetes orsóval ezzel tudod állítani hogy hogy járjon a szíj .
Nem tudom neked milyen szíj van rajta eredetileg 60*1400 jár de lehetetlen volt régebb ilyet találni így 50*1400 kelet használnunk de nem volt tökéletes.
Válasz #130. hozzászólásraKöszi szépen esetleg Te tudnál segíteni? A párhuzamosságra kell odafigyelni?
Válasz #129. hozzászólásra
Annyira, hogy a mikor maxra le variálod akkor ne érjen hozzá az első híd tetejéhez a szij.
Állítani lehet a hátsó variátor tárcsát mindenestül lehet hátrafelé tolni.
Itt megjegyzem, hogy nagyon egy különös szerkezet ha nem ismered akkor keress valakit különben hetente cserélheted a szíjat és a cser minimum egy nap.
Üdv! Érdeklődnék , hogy a variátor szíjnak milyen feszesnek kell lennie esetleg valami trükk a spanolásában?
Válasz #127. hozzászólásraÜdv!
Fotókat tudnál felrakni?
Válasz #126. hozzászólásraÜdv.Az én gépemen mindkét elsö gumi11,25x24-es semperit.
Üdv !érdeklődnék mekkora méretű az első gumik gyárilag ?
Mert az enyémen jobb oldalon 11,25-24 semperit míg a baloldalon 13,6-24 goodyear és így állt egyenesen most a baloldalon 12,4-24 van lejt is rendesen
Válasz #123. hozzászólásraBocsi helyesbítek.Úgy látszik napszúrást kaptam ma.Az ékszíjat ha8-asformában rakjuk fel,nem a sebesség változik,hanem a forgásirány,azaz a ládák jelenleg ellenkezőleg működnek.
Válasz #123. hozzászólásraÜdv Papp Úr.Ma reggel én is így jártam.A kombájn jobb oldalán a szalmarázó hajtó ékszíjat nyolcas alakban kell felrakni,persze afeszítő görgő segítségével.Jelenleg gondolom most simán van felrakva.Ennek az a lényege,hogy megnő a sebesség, és kiviszi a szalmát.2.Szelelő.A függőleges kart rakja a 2.lyukba,így majdnem teljesen nyitva van.Tőle balra a két kis kart pedig a 2.lyukba.Nekem most ezekkel a beállításokkal úgy dolgozik,hogy ma aki látta,nem hitt a szemének.Ha valami kérdése van,amiben tudok,segítek.Ha úgy adódik,akár késő este is hívhat.Beke Csaba Garabonc 30/3540334
1. hozzászólás, Papp László küldte be 2012-07-06 12:58:09-kor
valaki tudna segíteni Epple 211 es kombájn beállításával kapcsolatban. Konkrétan az a probléma, hogy nem üríti a szalmát, hogyan kell a jó működéshez a levegőt beállítani? Aki tud segítsen. Köszi
Válasz #117. hozzászólásraSzia.Én holnap harapok bele először vele a búzába,nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan muzsikál.Van egy Orosztonyi volt osztálytársam,aki epplézett 15 évig,ő volt velem Kapuváron megnéznia gépet,és magyarázta el a dolgokat.A telószámodat a telefonkönyvből néztem ki.A Sanyi 3hektárt nyomott le vele 1 nap alatt.
Üdv !
Én ma elvégeztem a tritikkel tegnap egy gyönge 1/4 hektárt kb 1.5-2 óra alatt nekem még zsákos szem gyűjtő van és az alá van egy tartály ( kb 1m3) amit egyenlőre vödörrel ürítek azért tart ilyen sokáig . Utána mentem a sajátomba és mindjárt az első kanyarnál megtaláltam a megye jelző karót ( szerencsére fenyő) és elgörbített a ferde felhordónak egy vasát ma reggel javítás ,ja tegnap kellett vennem rá egy első kereket is mert szét robbbbbbant csak sajnos kicsi lett
Válasz #119. hozzászólásra
Mármint zalába.
Válasz #113. hozzászólásra
Kicsit messze van... Postán mennyi idő amég ideér?
Válasz #109. hozzászólásra
Elszakadt a szíjad, vagy rövidnek tűnik?
Ha most hajt állandóan, akkor a spanolót vedd vissza lazára, és használd. majd ha már megmegcsúszik lehet spanolni és a következő téli leálláskor meg bekapcsolva kell hagyni a cséplő részt, hogy feszesen legyen a laposszíj.
ezt el is felejtettem mondani, mikor jártam nálatok.
Válasz #116. hozzászólásra
Miért, te már arattál vele? Én holnap húzok egy próbát most megyek venni néhány ékszíjjat ami kétséges. De a nagyobbik bajom az hogy egyszerre fog beérni a tönkölybúzám meg a zab ezért 3 nap alatt 8 hekit le kéne nyomnom!Kb. mi ennek a 2.50 m.-es vágóasztalúnak az óránkénti területteljesítménye? Hívni csak késöbb foglak tudni mer kinn zúzok, ja és honnan tudod a számomat???
Válasz #115. hozzászólásra
Nekem is ez volt a tippem...
Válasz #114. hozzászólásraHeló Csaba vagyok Garaboncról.Hívtalak vezetékesen,de nem vette fel senki.Pár dologban tudok segíteni.Azzal a fogazott kerékkel a dobhézagot kell állítani.Ez a telószámom,hívj fel,a többit elmondom.30/3540334
Köszi, és még azt nem tudom hogy a motor mögött van egy befixállható állítókerék. Az mi lehet?
Válasz #110. hozzászólásra
Röszkén van egy ékszíjgyártó, gyorsan csinálnak, üsd be a googleba.
Hali
Holnap kezdem az aratást a kicsikémmel az alap beállítások érdekelnének ott a ventilátornál lehet nyitni zárni különböző dolgokat tritikálénál kb hova állítsam?
Válasz #109. hozzászólásraHelló.Több mint valószínű hogy van nála,ugyanis afő zsánere az epple.Hívd fel.20/3856816
Valaki segítene hogy hol a _______-ben lehet laposszijjat szerezni?
Válasz #108. hozzászólásra
Amit adtál számot a Nagy Tiborét ha jól emlékszem annál lehet laposszíjjat is szerezni?
Válasz #105. hozzászólásraSzia .Igen,én voltam nálatok,és beszéltem a fiaddal.Beke Csaba vagyok Garaboncról.
Válasz #106. hozzászólásra
Egyet értek! Én 350-ért vettem egy egész évben pajtában tárolt 250-eset.
Válasz #104. hozzászólásra Nagyon drágán vetted ! Nekem is volt 10 éve túltettem rajta!4-5 évig szóját arattam vele,ritkán zabot,amit báláztam is! Nem egy igazán jó konstrukció--osztrákoknak erre tellett:-Wels-ben gyártották Linz környéki kisváros!
Válasz #104. hozzászólásra
Hali, nem te voltál itt nálunk, zalaváron?
Válasz #102. hozzászólásraBocsi az ára hatszáz e.volt.
Válasz #102. hozzászólásra Heló.Erre a masinára tavaly ősszel találtam rá Kapuváron,83-as kiadású,bálázós,kitűnő állapotban van,igaz az ára is megvolt.A tarifa után még érdeklődök,mert ahány ember,annyit mond.
Válasz #100. hozzászólásra Hol , mennyiért , milyen állapotban sikerült hozzájutni?
Válasz #100. hozzászólásraÜdv!
Ez engem is érdekelne . Akitől én vettem a gépet az azt mondta kb 20 litert eszik hektáronként és 2 heki /nap gondolom literenként 1000 pénz az reális ?
Üdv mindenkinek.A hétvégén indulok aratni,az új szerzeményemmel,Epple211ht-vel,és érdeklődöm,hogy manapság mit lehet elkérni négyszögöljéért.
Van táblázatom 250 T-s kombájn összes ék-és laposszíj méretekről, lehet kérdezni!
Válasz #75. hozzászólásraÜdv mindenkinek !
Elő vettem a gépet bekötöttem egy olajnyomás mérő órát (mechanik)50 fokos víznél mg 4 bárt mutatott talán nem lesz gond vele a kopogás meg szerintem nem belevaló a porlasztó csúcs mert olyan új kinézete van de nem jó a sorszáma na mindegy csak had koporogjon majd elhagyja
Megvannak.
hívj: harminc 342 78 43
Válasz #92. hozzászólásra
Szombaton megyek Győrbe. Ha megtalálnád a rendválasztót akkor üzletelhetnénk...
Én ezzel a kombájnnal szóját arattam pár éven át.Elég sokszor bemedvéztem ! Akkor nem tudtam mitől,de most már tudom az volt a baj,hogy nem elég száraz volt a szára ! Most úgy csinálom,hogy lefújom totális gyomirtóval --megszárad ,szárítani sem kell a magot.A dob fordulatát levettem a felére,így nem törte a magot!
Válasz #91. hozzászólásra
Köszi, Így már értem
Válasz #92. hozzászólásra
Pont jó, Györben van rokon...
És mellesleg mennyit kérnél érte?