Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
118 hozzászólás
Dikvát légi engedély !!!
Válasz .Feco. #112. hozzászólásáraja aki agyongombaölőzte és mégis beteg az így járt,én még rá se nézte ,10 heki biztos le lesz fújva mivel homok és nem kapott alapgyomirtást lég gyomos,de a többi 80 szépen szárad
Válasz .Feco. #115. hozzászólásáraRitka,de van még talpig zöld napra,és egészséges.
Válasz Mf-es? #114. hozzászólásáraMert nálatok aszály van itt meg hetente kétszer esik az eső...
Válasz .Feco. #112. hozzászólásáraBetegek,az agyon gomba ölőzött naprák?Nálunk nincs ilyen gond.
2l dessi + 5l uan oldat pazar, rengeteg a gomba csapadék esetén durva dolgokat tudnak + kidöntés, elöntés stb.
Válasz Claastra. #109. hozzászólásáraamelyikben sok a beteg növény azt nyomni kell lefelé mert 2-3 hét múlva már nem nagyon lesz mit aratni...
Válasz Claastra. #109. hozzászólásáraNálunk több oka is van. Egyrészt pár táblában kezdi felütni a fejét a sclerotinia és minél hamarabb le akarjuk hozni. Másrészt bacardi van vetve, kapott kaját bőven és nem nagyon akar sárgulni, érni. Illetve többször megjártuk már az egyenetlen éréssel...
Válasz Pilátus #107. hozzászólásáraÉn meg szombaton aratni.
AZT NEM ÉRTEM MI A PI...NAK KELL FUJNI 2-3 HÉT MULVA ARATHATÓ ANÉLKÜL IS
Válasz Pilátus #107. hozzászólásáraMég nem fújjuk, pár napot várunk még vele.
Ajjja,jaj,jaj,jaaaaj elkezdték tegnap a naprákat fújni!!!
Üdv.!
Glyfos dakart használt már valaki napra deszikkálásra? Milyen gyorsan szárította le a naprát?
Válasz Vadmalac #104. hozzászólásáraYou are welcomed.
Válasz .Feco. #103. hozzászólásáraThanks!
Válasz Vadmalac #102. hozzászólásáracsökkenteni szerintem nem szabad, gyorsítani nem gondolnám, hogy gyorsítana, mert attól sokkal már nem nagyon lehet. Korábban a Kite cseppnehezítőt adott a Reglone mellé, bár szántóföldi géppel kijuttatás esetén nem nagyon sok értelmét látom.
Ha belegondolsz a hatásmechanizmusába akkor szerintem nem sok értelme van...
Dessicash mellé érdemes-e tenni 4-5 l/ha nitrosolt? Gyorsít rajta valamennyit? Esetleg ebben az esetben a dózist lehet-e csökkenteni valamelyest?
Azthiszem idén sok helyen elintézik fentről,de a meglepetés még aratáskor lesz,amikor kiderül,hogy a szemek majdnem fele üres.
Válasz #98. hozzászólásra
Itt felénk is kinéztek 3-3.5 t-nak aszotyik de a meleg rendesen odavágott neki vannak táblák amik jövő héten jók lesznek desszikálás nélkül tőszám megvan állomány tiszta jég nem volt de eső is kevés, remélem azért 2t fölött leszünk
Válasz #91. hozzászólásra
Mármint én arra gondoltam hogy 1hét mulva fujjuk a glifot,vagy 2hét mulva reglone,sajnos nem csináltam képeket,de elég zöldek a naprák!
A tányér közepénél 1-2-3cm sugaru körben látszik hogy tart még a beépülés!
Válasz #97. hozzászólásra
itt jégvert vihardőlt 1,6tonna,de ez bérmunka volt,holnap a saját,remélem az is legalább tud ennyit
Válasz #95. hozzászólásra
Termés milyen?
Mi jövőhét közepe felé desszikálunk és szerintem a Reglone Air-nak is kell egy hét mire mindent letarol ahogy kell.
Olajretekben észrevettem, hogy másnapra leperzselte a gyomokat is, viszont a mag még 4. napon is alig volt szárazabb mint előtte.
Jövőhét elején a kombájnokkal is foglalkozni kell már, hogy ha indulni lehet akkor ne legyen akadálya. Elvileg nemkell semmit csak felakasztani az adaptert, de én a kukorica kosárral-belemezelt dobbal szeretem a makukát vágni, sokkal tisztábban és tört szem mentesebben lehet dolgozni vele
Válasz #93. hozzászólásra
akkor nézz rá a köpönyeg .hu-ra és siessetek minél előbb ,betudni,minket egyszer megvert az isten nmégegyszer ne verjen holnap letudom a napra javát
Válasz #90. hozzászólásra
Szerintem is inkább a reglone dolgozik gyorsabban, max a monsanto marketingdumája szól másképp, valahogy el kell adni a kétszer drágább roundup megat. Sajnos az én állományom kicsit gyomosabb, mint amilyen szokott egyébként lenni és nem tudom megkerülni az szárítást.
Napra kevésbé kényesebb sokkal mitn a repce szerintem, de azt sem reglonozzuk le soha...
napra után meg a legszerűbb a búzát megcsinálni, 1 rövidtárcsa mélyen, utána meg magánymélységben 1 rövidtárcsa és 1 osztályú a föld...a kettő között műkaki neki, és mehet is...bár mindennek iylen gyorsan lehetnemagágyat készíteni
Válasz #89. hozzászólásra
Azért egy jó kinézö napratáblára nem sajnálnám azt a pár forintot
Válasz #90. hozzászólásra
Talán fordítva reglone 1 hét a glyfo-nak meg jó a három is. Jelen viszonyok között én sem látom sok értelmét a szárításnak, esetleg valami nagyon megkésett állománynál.
Tegnap elött volt kinnt a területi képviselő vele néztük.
azt mondta 1hét ha glyfo 2hét ha reglone ha semmi akkor szept vége fele aratás.
De minél elöbb az ember a magtárban akarja tudni,meg bőven lesz idő így a buzáknak magágyat csinálni.
Repcénél eddig müködött a desszikálás nélküli dolog.....
Napra kényesebb.
Válasz #88. hozzászólásra
Én nem értem minek fújjátok bakker főleg ilyen meleg időben, ha megvan a normális tőtáv, és nem 50 cm-re van téve, hogy akkorák a tányérok, mint a Torgyán feje, akkor minek permetezni? az mndig beérik frankón magától simán búzavetésre...
Válasz #87. hozzászólásra
Fozát 840+áfa, de én inkább diquatot teszek rá!
Ki milyen glifozát szert nyom,nyomott?melyik a legolcsobb?mi kb jövö szerda-péntek körül akarjuk fujni.szept közepe aratás.
Válasz #83. hozzászólásra
hozzád mikor jön?
Válasz #84. hozzászólásra
csütörtökön repültünk,másnapra látványosan megbarnult,jövő hétfőre terveztük az azratást ,eső nem vészes volt
Válasz #60. hozzászólásra
Hogy szárad?Az eső ami volt most nem tett jót neki, jól gondolom?
Válasz #81. hozzászólásra
3600-4500/HA.Ujlengyel környékén is hirdet.Olcsóbb,mint a hidas.
Ha van fenyércirok és makacs gyom akkor mivel érdemes kimenni és milyen dózisban?
mennyi most a helikopter tarifája?
Válasz #78. hozzászólásra
Szia!
Abból mennyi kell egy Ha-ra?
Válasz #78. hozzászólásra
Ma vettem 875 ért!
Válasz #77. hozzászólásra
nem jutott előző szállítmányból glyfo így 1047-ért vettem
Válasz #75. hozzászólásra
glyfót neki!!!
Válasz #75. hozzászólásra
Totális !
Jól felgazosodott a naprám mivel lenne érdemes deszikkálni?SOS
Emelkedett a kukorica, a búza és a szójabab ára is, ezzel előre jelezve mind az élelmiszerárak, mind a bio-üzemanyagárak emelkedését. Az amerikai mezőgazdasági hivatal a tegnapi nap folyamán 4,1%-kal vágta vissza várakozásait a kukoricaterméssel kapcsolatban, a szójabab és a búza esetében pedig 5,2-5,2%-kal. A búza február 14-i határidős árfolyama vékánként 9,1675 dolláron állt, ez a legmagasabb ár 2008 augusztusa óta.
Válasz #72. hozzászólásra
A reglon szerintem egyöntetűbb képet mutat! A glyfo 20-24 % tól fújható! én glyfot fújok!
Válasz #71. hozzászólásra
Ezzel tisztában vagyok én is. De számszerűsítve mit jelent, mekkora nedvességnél tehetem már rá a glyfót? Talán a glyfóval homogénebb terményt kapok az összeérésekkel, mintha reglonoznám, nem? Mert a reglone az hamar leszárítja a növényt, míg a glyfóval még élnek. Vagy rosszul látom? Csak mert a kités srác rá akart beszélni a reglone-ra. De ezek a tábláim kicsit össze-vissza virágoztak el.
a glyfonak kell két hét ezalatt a több vizet tud a mag leadni ezért lehet nedvesebb naprára is tenni, a reglon 6-7 nap alatt elvégzi munkáját. de lehet mind a kettőt alkalmazni hogy a munkacsúcsot eloszd!!!!!
Válasz #69. hozzászólásra
Tudomásom szerint, a glyfozátot magasabb nedvességtartalomnál kell elkezdeni. Csak nem tudom ezeket az értékeket.
Válasz #68. hozzászólásra
ha gyomos akkor glyfo ha nem akkor reglon.
legalábbis nekem ezt ajánlotta aki nagyban termel. ők jövőhét végén kezdik