Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Magyarországon személykocsiknál van dátumhoz kötött téligumi használat?
Vagy hó és jég esetén kötelező mint SK-ban?
Vagy nincsen kötelező téligumihasználat, lehet télen havas körülményeknél nyári gumival közlekedni?
Holnap, novemberben és decemberben szintén mennék Magyarországra, csak nem szeretnék fölösleges büntetést fizetni.
November közepén már fent lesznek a téli gumik, de holnapig nem győzöm átcserélni.
Válasz mtz1221 #12841. hozzászólásáraMikor osztogattak nálatok ingyen fagyit?
Ez olyasmi mint az eu "jótevője" álltal felajánlott örök hitel.
Nemkell megadni csak amíg világ a világ a kamatot fizeted.
Sziasztok!
JD 5100M kézifék szelepe csepeg, ereszti az olajat. Kérdésem a következő, javítható vagy komplett csere.
E-ről lenne szó, a kék karikázott terület hátoldalán egy "akármiből" csepeg.
Üdv: Csuti
Válasz medikus #12828. hozzászólásáraVan fene, csak pénz legyen. Akkor nem is látják ha hiányzik róla. Olcsó áramot is oda állítják, ahová kérjük. Ez a haszna a szegény villágunknak.
Válasz ND #12826. hozzászólásáraNagy fact, mikor elírattuk biztos ajándékoztak valamit a falusi vizesnek, hogy ki írja papírt hogy ki van tisztázva. Én meg nem is néztem mennyit mutat, ha tudtam volna hogy azt is megnézni majd az új szolgáltató, szét vertem volna az órát és nem lett volna semmi gond belőle.
Válasz .Richard. #12823. hozzászólásáraLevettem az üvegjét, és kis csavarhúzóval gond nélkül oda állítottam a számokat, ahol 10+ éve volt, az utolsó falúsi papíron.
Válasz mtz1221 #12822. hozzászólásáraÈn nem csináltam,de ha egyik felère ráteszel egy szivattyút,ami egy hordóbol szívja meg nyomja a vizet,akkor talán gyorsan forog,csak a nyomooldalba legyen az óra bekötve.
Víz órát hogy lehet leggyorsabban visszahajtani ??? Nem mutyizni akarok hanem van egy tanyám 10+ éve ahol eddig a falusi önkormányzat soha nem olvasta, mert tudták hogynem lakjuk Most meg átvette a város a vízügyet, és benyomott pár ezer eurós számlát. 3000 köbmétert vissza kéne hajtani, de kompresszorral nem leszek meg 1 hétig sem.
Válasz rtamas1976 #12819. hozzászólásárakénytelenek voltunk, mert szétszaladt a ménes.
Németországból egy webshopból (Schlepper-teile.de) rendeltem az alkatrészeket -ezt ajánlottam a Kollégának is.
Egy két apróság méretét benéztem, az nem lett jó, de a többség passzol és minőségi(nek tűnt).
Hüvelyezést, hengerfej és blokk síkolását Hernádkakban csinálták.
Ezzel is volt műsor, mert nem hüvelyes a blokk, ki kellett fúrni peremesre, ami megtartsa a hüvelyt (2mm falvastagság), síkolni és készre hónolni.
Kéttárcsás kuplungból a menetkuplung cserélve, szerkezet beállítva - most már tökéletesen működik
Hűtő, vízpumpa csere - 35fokban sem melegszik (csak induláskor megy feljebb, mert a ritka használattól sztem letapad a termosztát, de kinyit és onnan jó)
Adagolóban cserélni kellett a tápszivattyú excenter házát és a lapátokat, mert kikoptak. (Lehet ennyi volt az össz baja)
De úgy tűnik összeállt. Ha elment 50 évet még 30at biztosan, engem kiszolgál. Főleg úgy hogy évente 10-15 napnál nem dolgozik többet.
Válasz Maszek Zs #12816. hozzászólásáraMi anno hosszabbra csináltuk.
Csavaroztuk az a csiga alá.
A két szélén. Az éleket kikenni valami pasztával.
A hegesztésnél hamar elrozsdál.
Válasz Maszek Zs #12816. hozzászólásáraHa lehet azért inkább saválló pálcával hegeszd.
Viszi a sima pálca is, de szegényíti a varratot az alacsonyan ötvözött pálca, elveszti a saválló / rozsdamentes tulajdonságát, és a varratnál fog szétrohadni.
Válasz Maszek Zs #12810. hozzászólásáraA e 514 es kombájn magtartály alját 1,5mm es saválló lemezzel boritottam, be mert ki volt rohadva , egy profi hegesztő mondta hogy sima ok 4616 os elektrodával össze lehet hegestzeni az acél lemezzel a savállót . És igaza volt .
Sziasztok!!!
Vanegy gyári kipufogó aminek saválló a kivezetése hátrafele. De dob meg van rohadva. Az új drága, és be van jegyezve a forgalmiba és nem is szeretném lecserélni. Fel akarnám újjítani. Nehéz hegeszteni azt a savállót a sima lemezhez?
Válasz ND #12804. hozzászólásáraKirály!
Előtte kép van?
Úgy az igazi.
3011est talicskában, tejesládában hordtam haza egy ponyvára.
Az utolsó csavarig mindent megcsinálam, csak a festés maradt le.
12907 hozzászólás
Az létezhet, hogy árpa és búza között vetögép leforgatásnál hektárra vetítve 50kg különbség van?
Árpa fajsúlyt most nem tudok mérni, de 3 éve felírt adatokhoz képest most búzával ennyivel több jött ki.
Vagy elszámoltam a leforgatást
Válasz Sk Laci #12854. hozzászólásáraNincs dátum,még meleg van a téli gumihoz.Én is majd novemberben tétetem fel,időjárástól függően.
Válasz Sk Laci #12854. hozzászólásáraGyere!
Sziasztok!
Magyarországon személykocsiknál van dátumhoz kötött téligumi használat?
Vagy hó és jég esetén kötelező mint SK-ban?
Vagy nincsen kötelező téligumihasználat, lehet télen havas körülményeknél nyári gumival közlekedni?
Holnap, novemberben és decemberben szintén mennék Magyarországra, csak nem szeretnék fölösleges büntetést fizetni.
November közepén már fent lesznek a téli gumik, de holnapig nem győzöm átcserélni.
Sziasztok!
Jól szét offoltátok a témát.
Üdv.: Csuti
Válasz mtz1221 #12850. hozzászólásáraLáttam én gazdag embert ész nélkül
Válasz europesubvention08 #12839. hozzászólásáraMár bele dadogósodtál a hazugságodba?
Válasz Gumóka #12842. hozzászólásáravicces kedvedben vagy
Válasz mtz1221 #12840. hozzászólásáraJobb is az annál, mint, ami már itt van.
Válasz ..,-:) #12838. hozzászólásáraOtt mèg lehet az a lènyeg,hogy follyon a víz a csapból.
Válasz rtamas1976 #12844. hozzászólásáraAzt írta a majom ellenőrzés nélkül adja. Adja ide, utána meglássuk hogy kéri vissza, ha én nem akarom.
Válasz medikus #12843. hozzászólásáraDe, csak akkor már a magamén
Válasz Gumóka #12842. hozzászólására
Válasz mtz1221 #12841. hozzászólásáraMikor osztogattak nálatok ingyen fagyit?
Ez olyasmi mint az eu "jótevője" álltal felajánlott örök hitel.
Nemkell megadni csak amíg világ a világ a kamatot fizeted.
Válasz Gumóka #12842. hozzászólásáraAkkor ti már dolgozni sem akartok?
Válasz mtz1221 #12841. hozzászólásáraNe legyél tellhetetlen, a sok pénz megbolondít csak.
Nekem utaljon 500 millát forintban, épp elég lenne mindenre, ami kell
Válasz europesubvention08 #12839. hozzászólásáraKéne nekem 1 millió euró. Hová küldjem a számlaszámom hogy birjatok utalni rá ??? Koszovói a lakcímem ,az nem gond ???
Válasz ..,-:) #12838. hozzászólásáraSok itt lévővel ellentétben azért te sem vesznél itt éhen.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-10-24 16:26:57
Válasz mtz1221 #12824. hozzászólásáraAz még tényleg Balkán…….
Szakadok a röhögéstől !!!!
Sziasztok!
JD 5100M kézifék szelepe csepeg, ereszti az olajat. Kérdésem a következő, javítható vagy komplett csere.
E-ről lenne szó, a kék karikázott terület hátoldalán egy "akármiből" csepeg.
Üdv: Csuti
Válasz mtz1221 #12835. hozzászólásáraOtt vannak rajta a jelzések,szorzó számokí
Válasz medikus #12830. hozzászólásáraJó hogy mondod, ott melyik mit mutat ???
Válasz medikus #12832. hozzászólásáraÉnekes lesz belőlem ??? Nem hinném.
Válasz rtamas1976 #12818. hozzászólásáraSavállóval volt hegesztve pont mellette lyukadt ki.
Válasz mtz1221 #12829. hozzászólásáraÚgy jársz mint Lajcsi!
Válasz ND #12817. hozzászólásáraKöszi! Azzal lesz.
Válasz mtz1221 #12824. hozzászólásáraA kis mutatókat is?
Válasz medikus #12828. hozzászólásáraVan fene, csak pénz legyen. Akkor nem is látják ha hiányzik róla. Olcsó áramot is oda állítják, ahová kérjük. Ez a haszna a szegény villágunknak.
Válasz mtz1221 #12824. hozzászólásáraNálatok nincs rajta vagy 10 plomba?
Válasz ND #12826. hozzászólásáraNagy fact, mikor elírattuk biztos ajándékoztak valamit a falusi vizesnek, hogy ki írja papírt hogy ki van tisztázva. Én meg nem is néztem mennyit mutat, ha tudtam volna hogy azt is megnézni majd az új szolgáltató, szét vertem volna az órát és nem lett volna semmi gond belőle.
Válasz mtz1221 #12824. hozzászólásáraDe ha használt nélkül volt rajta fogyasztás akkor ott valahol szöjik a víz, nem?
Válasz mtz1221 #12824. hozzászólásáraügyes vagy.
Válasz .Richard. #12823. hozzászólásáraLevettem az üvegjét, és kis csavarhúzóval gond nélkül oda állítottam a számokat, ahol 10+ éve volt, az utolsó falúsi papíron.
Válasz mtz1221 #12822. hozzászólásáraÈn nem csináltam,de ha egyik felère ráteszel egy szivattyút,ami egy hordóbol szívja meg nyomja a vizet,akkor talán gyorsan forog,csak a nyomooldalba legyen az óra bekötve.
Víz órát hogy lehet leggyorsabban visszahajtani ??? Nem mutyizni akarok hanem van egy tanyám 10+ éve ahol eddig a falusi önkormányzat soha nem olvasta, mert tudták hogynem lakjuk Most meg átvette a város a vízügyet, és benyomott pár ezer eurós számlát. 3000 köbmétert vissza kéne hajtani, de kompresszorral nem leszek meg 1 hétig sem.
Válasz ND #12820. hozzászólásáraCsabiék jól megcsinálják!
Adagoló javításra kellene ráfeküdni!
Padom van gyakorolni kellene!
Időm nincs.
Válasz rtamas1976 #12819. hozzászólásárakénytelenek voltunk, mert szétszaladt a ménes.
Németországból egy webshopból (Schlepper-teile.de) rendeltem az alkatrészeket -ezt ajánlottam a Kollégának is.
Egy két apróság méretét benéztem, az nem lett jó, de a többség passzol és minőségi(nek tűnt).
Hüvelyezést, hengerfej és blokk síkolását Hernádkakban csinálták.
Ezzel is volt műsor, mert nem hüvelyes a blokk, ki kellett fúrni peremesre, ami megtartsa a hüvelyt (2mm falvastagság), síkolni és készre hónolni.
Kéttárcsás kuplungból a menetkuplung cserélve, szerkezet beállítva - most már tökéletesen működik
Hűtő, vízpumpa csere - 35fokban sem melegszik (csak induláskor megy feljebb, mert a ritka használattól sztem letapad a termosztát, de kinyit és onnan jó)
Adagolóban cserélni kellett a tápszivattyú excenter házát és a lapátokat, mert kikoptak. (Lehet ennyi volt az össz baja)
De úgy tűnik összeállt. Ha elment 50 évet még 30at biztosan, engem kiszolgál. Főleg úgy hogy évente 10-15 napnál nem dolgozik többet.
Válasz ND #12815. hozzászólásáraMotorfelújjítás volt?
Vanhozzá motyó?
Válasz Maszek Zs #12816. hozzászólásáraMi anno hosszabbra csináltuk.
Csavaroztuk az a csiga alá.
A két szélén. Az éleket kikenni valami pasztával.
A hegesztésnél hamar elrozsdál.
Válasz Maszek Zs #12816. hozzászólásáraHa lehet azért inkább saválló pálcával hegeszd.
Viszi a sima pálca is, de szegényíti a varratot az alacsonyan ötvözött pálca, elveszti a saválló / rozsdamentes tulajdonságát, és a varratnál fog szétrohadni.
Válasz R Sándor #12814. hozzászólásáraKöszi,örülök mert így van esély a javításra!
Válasz rtamas1976 #12809. hozzászólására
Válasz Maszek Zs #12810. hozzászólásáraA e 514 es kombájn magtartály alját 1,5mm es saválló lemezzel boritottam, be mert ki volt rohadva , egy profi hegesztő mondta hogy sima ok 4616 os elektrodával össze lehet hegestzeni az acél lemezzel a savállót . És igaza volt .
Azthittem valami nehéz lesz! De majd előtte gyakorolok. Köszönöm a segítséget!!!
Válasz Maszek Zs #12810. hozzászólásáraSaváló pálcával, gond nélkül.
Válasz Maszek Zs #12810. hozzászólásáraNem, de én savállóval is hegesztem.
Sziasztok!!!
Vanegy gyári kipufogó aminek saválló a kivezetése hátrafele. De dob meg van rohadva. Az új drága, és be van jegyezve a forgalmiba és nem is szeretném lecserélni. Fel akarnám újjítani. Nehéz hegeszteni azt a savállót a sima lemezhez?
Válasz ND #12804. hozzászólásáraKirály!
Előtte kép van?
Úgy az igazi.
3011est talicskában, tejesládában hordtam haza egy ponyvára.
Az utolsó csavarig mindent megcsinálam, csak a festés maradt le.
Válasz _NB_ #12805. hozzászólásáraEnnek muszáj volt szüretre elkészülni, nincs másik.
Az após érdeme. Én beszerző meg segédmunkás voltam