A vacsora hagyományosan legfontosabb eleme, a pulyka olyannyira egybeforrt az ünneppel, hogy a hálaadást néha „pulykanapnak” (Turkey Day, T-Day) is nevezik. Az ünnepi asztalon tradicionálisan szerepelnek még olyan fogások, mint a pulykához felszolgált töltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab, illetve a sütőtöktorta – írja a Syngenta blog.
A pulykatenyésztés egyre jövedelmezőbbé válik – fotó: Shutterstock
„A farmerek a tenyésztés során igyekeznek kiszolgálni a vásárlók igényeit, ezért nőtt a vágósúly” – mondta Keith Williams, a pulykaszövetség, a National Turkey Federation képviselője, hozzátéve, hogy érdekes módon az egy kilogrammra vetített takarmányigény viszont folyamatosan csökken. Így a pulykatenyésztés egyre jövedelmezőbbé vált.
Az USA pulykafogyasztása is egyre nő: amíg 1950-ben az egy főre jutó éves fogyasztás 2,47 kiló volt, ma már meghaladja a 7 kilót, de a pulykaszövetség szeretné elérni a 9 kilogrammot.