Hirdetés
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Japán kistraktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- Aranka irtás új
Cikkajánló
Hirdetés
1387 hozzászólás
Mi kaptunk emailban értesítést a válsztasról naivan elmentem.
Megvolt már, hogy kiket kell megválasztani...
Válasz #434. hozzászólásra
Ne mérgelődj,minden a gazdákért van.Az is,hogy ne tudj meg semmit.Bízzál bennük!
http://www.agroinform.com/aktualis/Tizenket-gazdaval-indult-a-megyei-agrarkamara-Borsodban/20131121-23457/
Olvasom a cikket az újabb megalakult helyi bizottságról,hát ez azért már pofátlanság!!
Honnan tudhatja meg az ember hogy a lakóhelyén ilyen rendezvényt tartanak???vagy a haveroknak szólnak(gyorsan meg is választják őket) a többiek meg csak utólag hallják meg hogy hülyét csináltak belőlük??
Lehet hogy már meg is volt a választás?A nak honlapja egy szar semmit nem lehet ott megtudni!!
Válasz #422. hozzászólásra
Én levelet sem kaptam, kódot sem, csekket sem. Így nem fizettem.
Nem érdekelnek magyarán.
Ha meg majd büntetni akarnak, akkor kérni fogom tőlük az átvételt igazoló postai feladóvevényt, oszt utána beszélhetünk.
Kész, küldjék hivatalosan.
Mi értelme az agárkamarának?
Semmit nem tettek eddig értem, sosem segítettek, a csekket meg küldik. Megkérdeztem őket, hogy akkor csináljátok a gazdanaplómat vagy minek fizetek? A válasz, hogy nem vezetik. A támogatást vagy én adom be, vagy a falugazdász, ők teljesen egy harmadik valamik.
Nem értem minek őket nyomatni pénzzel...
Válasz #430. hozzászólásra
Ha az alapszabályt figyelmesen elolvasod, csak egy csomó paragrafusra és határozatszámra való utalást találsz, épkézláb magyarázatot nem.
Rátaláltam egy másik megyei agrárkamara elnökének az írásárára. Kinyomtattam hat oldalt, mert szeretek papíralapú olvasnivalót is szem előtt tartani. - de teljesen felesleges volt, mert tuti info ebben sem találtatott. A tegnapi élőszavas párbeszédben sem volt a válaszadó a helyzet magaslatán - magyarán mondva halvány lila gőze sem volt a válaszról.
Válasz #429. hozzászólásra
Na valahogy ezt érzem én is...belekényszerülnek a termelők egy olyan bizottságba,amiről még ők maguk sem tudják mit,hogyan,milyen módon,na és milyen áron fog végezni,ebben biztos vagyok. Megválasztanak maguk közül több számukra hiteles és megbízható laikust, aki el is vállalja ezt hirtelen,na de mit is? Hol is van ez részletesen leírva,kiküldve,elmagyarázva? Beülünk mint a birkák és szavazunk,választunk egy bizottságot,aki közreműködik,kapcsolatot tart majd a hálózatban a megyével és a helyi tagokkal. Ettől többet alig ha hiszem,hogy tud valaki is,hogy mi is vár rá jogok,kötelességek,felelősség, és ezzel járó munkával ,netán juttatással,költségekkel,időráfordítással kapcsolatban,mit várhatnak el a tagok a választott tisztségviselőktől,stb.. valami leírás,szabályzat vagy egyéb alapján.
Válasz #428. hozzászólásra
Tegnap itt is megtörtént az általad említett választás.
Mondanom sem kell, az érintettek töredéke vett részt rajta - jelzem, a polg. mesteri hivatal közreműködésével lettek kiküldve meghívók, de ezek száma is töredéke volt annak, amennyinek ki kellett volna menni.
Azok a kérdések fel lettek téve a megyei agrárkamara elnökének, de érdemleges válasz nem született.
Nagyon nem tartom magam írástudatlannak, ezért megpróbáltam a gyűlés előtt több oldalról informálódni a kérdéskörben. Szégyen, nem szégyen, semmiféle igazi útbaigazítást nem bírtam olvasni sehol. S hidd el, nem bennem van a hiba.
No és kicsit sem volt visszás, hogy amikor a bizottság elnökét kellett volna választani, a megyei elnök elővéve kis noteszét felolvasott egy nevet, mondván: neki már van is egy jelöltje itt erre a posztra......
Nnnnna, ez azért már tényleg gyomorforgató.....
Válasz #396. hozzászólásra
Na most ezek az agrárgazdasági bizottságok milyen jogkörrel lesznek megáldva? A tagjainak milyen felelőssége,javadalmazása,kötelezettsége lesz? Továbbá egyáltalán milyen feladatuk,munkarendjük lesz? Valahogy erről elfelejtik részletesen tájékoztatni a tisztelt választókat,aztán vagy már rég kiválasztott téglák kerülnek be,vagy jóskapistát megválasztják a többiek hirtelen. De hogy se jóskapista se a többiek nem tudják hogy miről is szavaznak,meg mit vállalnak el ha megszavaztatják magukat,az tuti.
Most ez lesz majd egyben a földbizottság is,aki a földvásárlásokról dönt?
Annyi a "Ha" ebben a témában,hogy nagyonsok.
Valaki felsötétítene?
Válasz #426. hozzászólásra
Akkor eggyel többen vagyunk a renitensek táborában.
Válasz #425. hozzászólásra
Dehogy is.
Válasz #424. hozzászólásra
És megcsináltad? Fizettél is?
Válasz #423. hozzászólásra
Érdekes én semmit nem kapok se hírlevelet se meghívót egyszer kaptam a bevalláshoz küldték a jelszót hogy csináljam meg
Válasz #422. hozzászólásra
Igen, tartom. Azóta sem fizettem semmit. De számon vagyok tartva, hírlevelet kapok, gyűlésre is kaptam meghívót. Hajlok én a jóra, ha meg tudnak róla győzni, de ez most nem az a kategória.
Akik nem regisztráltak és nem fizettek semmit azok hogy állnak mostanában? Tartják az elvüket még mindig?? MF-es Rilex?
Ares...a választások környékén/után nagyon úgy nyilatkoztál, mint egy új küldött. Akkor epedve várom Tőled, mint - úgy látszik - jól értesülttől, hogy mik lesznek ezek az új szolgáltatások...konkrétan. Egyébként a jelenlegi fidesz kormány már 2011. év elejétől irányítja a kamarát a kamarai biztosok útján. Majd az új kamarai törvény szerint 2012. augusztus 14. óta a magosz vezeti, akkor mint átmeneti elnökség és gyakorlatilag ez a vezetés került "megválasztásra" idén év elején.
Szóval a jelenlegi hatalom már több éve vezeti a kamarát látható eredmény nélkül...ja bocs, volt eredmény...a Magyar Agrárkamara 2011. éves mérlege -80 millió forintosra sikeredett, pedig előtte mindig plusszos, vagy 0 közeli volt.
A magosz is már több, mint egy éve vezeti a kamarát, de a reprezentáción (fesztiválokon való eszem-iszom) kívül semmi látszatja...ja bocs, megint tévedtem...jól fizetett elnökök, igazgatók, kabinetvezetők, luxus céges autók...stb.
Úgy egyébként tudnám javasolni, hogy a kamara szólaljon fel az nfa-s földek pályázati eredményeinek meggyorsítása ügyében....röhej, hogy januári borítékbontásból még nincs eredmény! De saját példával is szolgálhatok: szeptember 10-én volt a borítékbontás, a pályázati kiírás szerint október közepén kellett volna birtokba adni a területeket, mikor tegnap érdeklődtem azt mondták, a megyétől továbbment a pályázatom, formai nincs. Bp-en van már, talán dec. 31-ig lesz eredmény!
Ez egy szép feladat lenne a kamarának, de gondolom a vezetői még szemezgetik, mely földekre tartanak igényt!
Én vezető a kamarában, ezt mikor álmodtad vazeeeeeee??????? De különben dolgoznak azon hogy minden gazdának könnyebb legyen az élete hamarosan te is fogsz róla értesülni!!! Csak az a baj veled is mint sok Magyar emberrel, hogy türelmetlen vagy azonnal szeretné mindent!!! Azért szerintem mindenhez idő kell hogy valami jól tudjon működni, mikor is alakult a kamara szerinted ??????????
Válasz #418. hozzászólásra
Csak tán?!
Válasz #417. hozzászólásra
van neki olyan?
Válasz #416. hozzászólásra
Kedves rokon, ne rombold szegény Ares imagét!
Válasz #413. hozzászólásra
az ares az nem vezető, hanem csak töltelék
Nagyon türtőztetnem kellett magam, hogy ne menjek oda Jakabhoz és ne kérdezzek tőle pár dolgot...mert a jó modorom lehet, hamar eltűnt volna a politikusi semmilyen válaszai után. Én is ott voltam iszogatni, bulizni, tölteni a barátaimmal...saját pénzemen!
Válasz #413. hozzászólásra
Káposztafeszten is ezt csinálták Vecsésen, ettek és vedeltek jó munkahely a kamara.
Nagyon örülök, hogy az agrárkamara olyan új "szolgáltatásokkal" rukkolt elő, mint a tagok (pl. én) pénzemen kolbászt tölteni, iszogatni, bulizgatni, stb. a csabai kolbászfesztiválon. És ha esetleg eddig még nem tudta volna valaki, hogy kié a kamara, a fő "gyúró"...na ki volt...?! Jakab István!
Szóval a kérdésem még mindig a régi; különösen a jelenlegi kamarai vezetőkhöz (pl. Ares): milyen új, eddig nem létező, a gazdálkodók hasznára váló szolgáltatást nyújt az új kamara? Már egy éve a magoszé a kamara és semmi...!!!
Válasz #411. hozzászólásra
Nem tetszik, pedig a módszer a kamaráé , meg a Fideszé .
Válasz #409. hozzászólásra
Amit te nem is adtál volna adjad neki mondom nem is "köll" !! szerintem az esélyeimet meg nem te fogod kiosztani, de meghagyom az örömöt írj amit akarsz!! Na csá meló van!!
Válasz #408. hozzászólásra
Na adok én neked esélyt mert rendes vagyok ám , még ha jól álcázom is
x+x+y os matematikai egyenletben ha nem tudom a végét megtarthatod mindened , ha tudom akkor nekem jár egy madártejes túrórúdi .
Gondolj egy számra , adj hozzá ugyanannyit , adj hozzá 100at , vedd el felét , vedd el belőle azt a számot amit gondoltál és 50 maradt.
a madártejesből nem kell 50en elég 1 is .
Válasz #408. hozzászólásra
Oké , akkor rossz gazda vagy , te döntötted övé a földed
Övé a gépeid , van itt demokrácia , rohadt piszok pufajkás komcsi aki azt mondja hogy nincs.
Válasz #407. hozzászólásra
NEM kell érted, azzal azon dolgozni köll !!! Ja és tankolni is bele!!
Válasz #406. hozzászólásra
Na vajon miért ?
2 perced van ide érni Monorra , akkor kapsz 100 hektárt , hektáronként 80 aranykoronásak , a legújabb zöld szarvas gép parkot összes munka eszközzel ami létezik, ha nem érsz ide nem vagy jó gazda mivel nem éltél ezzel a szenzációs lehetőséggel , ezért a meglévő földjeidet és gépeidet államosítjuk és oda adjuk a Mészárosnak.
Válasz #405. hozzászólásra
Aztán miért is??????
Ugyan ezen napirendi pontokkal kaptam én is meghívót.
Reggel 8:05-kor jött az email, hogy aznap 10:00-tól alakuló ülés lesz (határozatképtelenség esetén 10:15-kor).
Szűk két órát adtak arra, hogy észrevegyem az email-t, munkát elhajítva autózzak be a városba. Persze mondanom se kell, 8:05 kor már rég nem a számítógép előtt ülök, és titkárnőm sincs.
Nagyon biztosra mennek a kamarás urak. Mekkora sumákság.
ARES-826, én a helyedben a szégyentől az udvaromból ki sem lépnék.
Válasz #401. hozzászólásra
milyen volt a fórum? mi lett a következtetés ha volt?
http://goo.gl/GBAWzr
találtam egy ilyen oldalt:
http://www.nak.hu/hu/kamara/helyi-valasztasok/
ezeket az e-maileket ki küldi? milyen email címre? lehet nálunk is volt de már lemaradtam róla?:)
Válasz #400. hozzászólásra
szerinted van értelme elmondani?
Én csütörtökön a Debreceni Agrár Egyetem színháztemébe Földfórumra megyek.
16 órától.
A meghívó szerint lehet kérdezni.
Ha sikerül Jávor professzor úrnak előre leadom írásban kérdést, hogy ne tudjanak mellé beszélni.
Válasz #398. hozzászólásra
Menj el mond el mi a gondod!! Szóból ért az ember!!
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a levél szövegezése egyes szám első személyben íródott (tehát konkrétan valaki hív meg), de aláírás nincs az alján.
Válasz #397. hozzászólásra
Inkább a kérdésre válaszolj, most az egyszer (ha lehetne) őszintén.
Vajon jogszerű/erkölcsös ez az eljárás?
Esik az eső, rá érsz van időd, menjél szavazni!!!! Csak ne idegeskedj mert a végén nem kerülsz be a választottak közé!!!
Ez azért már milyen dolog?! Nyugodt ember vagyok, de ettől felment bennem a pumpa:
Email tárgy: Meghívó a földtörvénnyel kapcsolatos NAK Agrárfórumra
Dátum: 2013. október 15. 22:30:04 CEST
A levél lényegi része:
"... tisztelettel meghívom a hajdúszoboszlói települési agrárgazdasági bizottság alakuló ülésére.
Az alakuló ülés időpontja:
2013. október 16. (szerda) 17 óra
Napirendi pontok:
1. Döntés a hajdúszoboszlói települési agrárgazdasági bizottság megalakulásáról
2. Döntés a települési agrárgazdasági bizottság elnökének megválasztásáról
3. Döntés a települési agrárgazdasági bizottság vezetőségének megválasztásáról
4. Egyebek
Az alakuló ülés – határozatképtelenség esetén – azonos napirendi pontokkal, az eredetileg kitűzött időpontot követő negyed óra múlva (17:15 órakor) megtartásra kerül. A megismételt ülés a jelenlévő tagok számára tekintet nélkül határozatképes."
Hát ez azért nem semmi! Képesek lökni egy villanylevelet a KÖZGYŰLÉSről (mert jogilag ez szerintem az), az előző éjszaka?! Ráadásul ugyanazzal a tárggyal, mint a NAK Agrárfórumos meghívóé volt, (ami itt ráadásul félrevezető is).
Az, hogy ez erkölcsileg nem áll meg az biztos, de jogilag megáll vajon?
"a Kamara egy alulról
szerveződött köztestület, amelynek több százezer
tagja van."
Tehát megmaradt köztestületnek, vagy érdekképviseletté változott?
Mert a falugazdász hatóság volt. Jó lenne már tisztán látni a jövőt?
Ez egyre bonyolultabb számomra.
Válasz #393. hozzászólásra: rosszul gondolom? Pl.: műtrágyát termelők, gazdaságok vesznek a kereskedőtől, akik mindannyian kamarai tagok. Tehát mindnek van kártyája, így kedvezménye. Így az "eredeti" árat ki fizeti? Ha jól gondolom, a listaár lesz a "kártyás" ár?!
Ha rosszul gondolom is, ez az 5-10 % az, amit minimum lealkudok bármely kereskedőnél...de inkább többet.
Egyéb újdonság? Új szolgáltatás? Bennfentesek...?
Válasz #388. hozzászólásra
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/agrarkamarai_kartyaval_juthatnak_kedvezmenyes_szolgaltatashoz_a_gazdak.556814.html
Ebbe a cikkbe írnak egy két dolgot, de ezzel csak maguknak tesznek jót, mindenki nyitott könyv lesz elütök, mit hol vásárolt és menyit, aztán ebből tudni fogják kb mennyit kell leadózni.
Friss cikk az agrarszektor.hu-ról.
Mi is lesz ez az új bizottság?
És mit jelent, hogy "Emellett el kell látniuk azokat a feladatokat is, amelyeket jogszabályok vagy kamarai megállapodások írnak elő a NAK számára." ?
A cikk:
Újabb választások! 10 ezer gazdát mozgósítanak
Kérdésem lenne: azt mondták, hogy a kamara az OMÉK-on jelenti be nagy, új szolgáltatáscsomagját. Tud erről valaki valamit? Mivel csak a kamarai kártyáról volt szó, amit a régi kamara is akart már vagy 5-6 éve, de a legyártatásra nem volt fedezet. Ezen kívül valami érdemleges? Miért jó nekem, hogy bekényszerítettek és fizettetnek? Esetleg bennfentesek részéről...? Valamit jó lenne virítani, mert már egy éve a MAGOSZ vezeti a kamarát, de semmit nem tudnak felmutatni
Válasz #389. hozzászólásra
http://www.bing.com/search?q=%20meg%C3%A1llapod%C3%A1st%20%C3%ADrta%20al%C3%A1%20Hajd%C3%BA-Bihar%20megy%C3%A9ben%20a%20Nemzeti%20Agr%C3%A1rkamara%20%C3%A9s%20a%20Kereskedelmi%20%C3%A9s%20Iparkamara.&form=UP21DF&pc=UP21&dt=040913
A Neten még nincs találat, de attól még lehetséges.
Íme
Együttműködési megállapodást írta alá Hajdú-Bihar megyében a Nemzeti Agrárkamara és a Kereskedelmi és Iparkamara.
A köztestület rámutat: a tagsági kártya nyújtotta szolgáltatások anyagi előnyeit is csak a tagdíjat bevallók és befizetők vehetik igénybe. Így akik néhány ezer forint tagdíjat nem fizetnek be, ennek a többszörösét veszíthetik el kedvezményben.
Illusztráció: Kajati József
Vajon mikor rukkolnak elő az előnyökkel??mire várnak ,??már 3milliárd van a kasszában.