Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Madarász1109 #28525. hozzászólásáraMaradsz tisztelettel, de azert mocskoltad a kollegat.
Kar, hogy nem tudtad megcafolni.
Addig a jo, amig van kire fogni a sajat sikertelenseget.
Válasz barnatanya2019 #28518. hozzászólásáraIlyen az, mikor elromlik otthon a távirányító, apadéknal, nagyapádéknál....es beragadva maradt az M1... :)
Remelem a 3 fiad elmegy majd ha felnő, a sporolt 3 evnyi forgótőkéddel, és vesz egy újat a mediamarktba... :)
2022. december 28-án egy rendelet módosítása miatt a nemzeti borítékból finanszírozott 2022. évi átmeneti nemzeti anyajuh (ÁNT) jogcímhez köthető forrást nem fogja kifizetni a Magyar Államkincstár. Az ÁNT anyajuh támogatás összege18,0 Ft (14,4 Ft tejtermelő állományoknál), de ezzel a módosítással a kedvezőtlen adottságú területeken gazdálkodók a 3.462 Ft/anyajuh összegű kiegészítő anyajuh támogatásra sem számíthatnak.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólására Súlyos tévedés, mindkettő megjött múlt héten, Te a sok kavarás miatt lehet csak jövő héten kapod meg :D Nézz szét gabonárak terén a tőzsdén és felébredsz, persze biztos örülnél ha 20e lenne a kukorica, de aki takarmányozik vele annak pont jó most a 10e :D, mint reális ár. Hitel szabadon válaszható, bőven emléxünk még a 20-25 %-so kamatra is szerintem itt mind. Persze jó lenne a 0 % gondolom :D Hát pont ez a lényeg nem érted?:D Az marad aki versenyképesen termel, annak pedig a 6 % kamat nem gond, márha nincs 2-3 éves forgótőkéje ami alapvető ha komolyabban gazdálkodik valaki és az is hogy 5 évente zár és számol....nem évente siránkozik. Apám is igy csinálta az ő apja is meg az övé is. Az én mindhárom fiam is így tanulja tőlem most. Elég már itt a zavarkeltésből ha meg jólesik vonulj ki azokkal akik egyetértenek Veled, csak meg ne fázzatok a héten.
Válasz Joco7211 #28514. hozzászólására Hagyjuk a zavarkeltést, megvolt rendben az előlegkifizetés mindenre még az anyjuhra is, most megjött az ÖKO és NATURA is teljesen. Minden ugyanúgy mint az előző években,sőt....tavaly még májusra is elhúzodott ez-az. Szóval nem kell ez a kanapéhuszárkodás. Abszolút időben van minden most is.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraÉn még ott tartok, hogy a zöldítésből sem előleg, sem részfizetés ,se határozat!
Nem hogy Natura,meg AKG!!!
Viktor pénteken üzent az EU csúcs után, hogy az Ukrán gabonából eredő problémát megoldják!! Részletek a jövőhéten!!!
Válasz Zsolt25 #28512. hozzászólásáraAki kapott határozatot , mint pl én igen Euróban , akkor jóváhagyott volt, most tegnap pl feld alatt, gondolom majd csak jön egy olyan határozat is ami ft -ban közli!
Másik dolog kb mennyi a terület alapú pénz?
Kaptam emailt ,hogy küldenek pénzt saps de akkor az igen sok lenne kb 110000ft /hektárt számoltam de ez szerintem tévedés amit küldtek.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraTökéletesen igazad van....csak az illúziót hagyják meg a parasztoknak, hogy termeljenek...aztán mindenki jót röhög rajtunk. El kell gondolkodni azon, hogy mit keres az ember olyan ágazatban, ahol ársapka van??? Mi az, hogy ársapka a földre??? ezt a baromságot ki találta ki? Azért van, hogy aki padlót fogott, még jól ki se tudjon szállni....tényleg ügyes.
A hírekben pènzeső a gazdáknak" mindíg ezt halljuk,meg azt,hogy a támogatásokat előrehozva fizetik ki a rendkívüli aszály miatt!
Ezekhez kèpest!
Az input költsègeket háromszorosára emeltèk,az ukrán piaccal megöltèk az èrtèkesítèst,a pènzeket nem utalják,hitel16% körül van,az állam a szomszèdot megelőzi elővásárlókènt,árstop a földekre az eladási ár tekintetèben!
Aki mèg nem látja,hogy minden a kivèreztetès ès tönkretètelre megy ki,az vak!
Válasz 72 #28502. hozzászólásáraAz hogy lehet? Nem hiszem, hogy csak heccből jelentgetik a gazdák az aszálykárt!
A tavalyi év időbeni csapadékhozamát ismerve, én még az 1.45 millió hektárt is keveslem, nem hogy fél milliót! Az vicc!
Mert a híradásokban az szerepelt, hogy 1.45 millió ha-ra jelentettek aszálykárt, és kicsivel 50 milliárd alatti öszeg lesz kiosztva, ez így 34.5 ezer forintra jön ki per hektár. Persze még beleszól a jóváhagyott terület nagysága és a kár mértéke!
Joestet
Nekem csak az latszik,hogy karenyhitesi kerelemkezeles.elfogadott
amit meg 2022.jul 07 en elfogadtak.
Valami hatarozat jott az ugyfelkapuba, de abbol kimenni. ...
Válasz 72 #28494. hozzászólásárahttps://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ itt bejelentkezel,
Általános ügyintézés----ügyfél tájékoztatási rendszer
Válasz Gabi 07 #28488. hozzászólásáraIgen nálam is ez a kérdés hogy mennyi is. Itt a hivatalban egyszer úgy mondták hogy amit megállapítanak annak 40% a. És ha volt bármilyen biztosításod a területre akkor 80 % a megállapítottnak. Nekem volt jégre, tűzre. Elméletileg akkor 80% ra vagyok jogosult ha minden igaz
Válasz hochmajerkati #28480. hozzászólásáraSzintén mai dátummal jóváhagyott a kárenyhítés. Már csak azt nem tudom, hogy ami hozamérték csökkenés határozatot kaptam abból mennyit fizetnek majd
33530 hozzászólás
Válasz barnatanya2019 #28518. hozzászólásáraHol tudsz 6%-os kamatot? Ja Betéti? Vagy 5 év átlagában?
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-03-28 10:08:08
Válasz Ildikó 1111 #28524. hozzászólásáraAzt nem fogja kifizetni.
Amit oda írtam összeg/db azt visszaosztottam a számított összegből.
Mivel rendelet módosítás volt, nem fizeti ki azokat a jogcímeket sajnos...
Válasz Madarász1109 #28525. hozzászólásáraMaradsz tisztelettel, de azert mocskoltad a kollegat.
Kar, hogy nem tudtad megcafolni.
Addig a jo, amig van kire fogni a sajat sikertelenseget.
Válasz Madarász1109 #28525. hozzászólására
Válasz barnatanya2019 #28518. hozzászólásáraIlyen az, mikor elromlik otthon a távirányító, apadéknal, nagyapádéknál....es beragadva maradt az M1... :)
Remelem a 3 fiad elmegy majd ha felnő, a sporolt 3 evnyi forgótőkéddel, és vesz egy újat a mediamarktba... :)
Maradok tisztelettel......
Válasz vizilola #28520. hozzászólására12.147ft /anyajuh És ebből levonja a 3462vagy hogy van????
2022. december 28-án egy rendelet módosítása miatt a nemzeti borítékból finanszírozott 2022. évi átmeneti nemzeti anyajuh (ÁNT) jogcímhez köthető forrást nem fogja kifizetni a Magyar Államkincstár. Az ÁNT anyajuh támogatás összege18,0 Ft (14,4 Ft tejtermelő állományoknál), de ezzel a módosítással a kedvezőtlen adottságú területeken gazdálkodók a 3.462 Ft/anyajuh összegű kiegészítő anyajuh támogatásra sem számíthatnak.
Válasz barnatanya2019 #28521. hozzászólásárahttps://mjksz.hu/hirek/tajekoztato-a-2022-evi-ant-anyajuhtamogatassal-kapcsolatban
Nem kapunk!
Válasz vizilola #28520. hozzászólására uh az király :) átmeneti mosz lesz vagy nem,nem tudod?
12.147 forint/ anyajuh
Anyajuh számított összeggel megjelent, jóvahagyott lett.
Tegnap éjszaka natura határozat euroban.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólására Súlyos tévedés, mindkettő megjött múlt héten, Te a sok kavarás miatt lehet csak jövő héten kapod meg :D Nézz szét gabonárak terén a tőzsdén és felébredsz, persze biztos örülnél ha 20e lenne a kukorica, de aki takarmányozik vele annak pont jó most a 10e :D, mint reális ár. Hitel szabadon válaszható, bőven emléxünk még a 20-25 %-so kamatra is szerintem itt mind. Persze jó lenne a 0 % gondolom :D Hát pont ez a lényeg nem érted?:D Az marad aki versenyképesen termel, annak pedig a 6 % kamat nem gond, márha nincs 2-3 éves forgótőkéje ami alapvető ha komolyabban gazdálkodik valaki és az is hogy 5 évente zár és számol....nem évente siránkozik. Apám is igy csinálta az ő apja is meg az övé is. Az én mindhárom fiam is így tanulja tőlem most. Elég már itt a zavarkeltésből ha meg jólesik vonulj ki azokkal akik egyetértenek Veled, csak meg ne fázzatok a héten.
Válasz Joco7211 #28514. hozzászólására Hagyjuk a zavarkeltést, megvolt rendben az előlegkifizetés mindenre még az anyjuhra is, most megjött az ÖKO és NATURA is teljesen. Minden ugyanúgy mint az előző években,sőt....tavaly még májusra is elhúzodott ez-az. Szóval nem kell ez a kanapéhuszárkodás. Abszolút időben van minden most is.
Válasz csabahegeszt #28511. hozzászólásáraItt is megérkezett a területalapúra a határozat. Kb. 60000/ha jön ki. Szerintem te valamit elszámoltál.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraÉn még ott tartok, hogy a zöldítésből sem előleg, sem részfizetés ,se határozat!
Nem hogy Natura,meg AKG!!!
Viktor pénteken üzent az EU csúcs után, hogy az Ukrán gabonából eredő problémát megoldják!! Részletek a jövőhéten!!!
Válasz Gabi 07 #28505. hozzászólásáraNem vicc. Nincs miből kifizetni a gazdákat. Üres az államkassza.
Kiderült: brutálisan drága a rezsicsökkentés fenntartása Magyarországon. Csak februárban közel 450 milliárd forintot költött az állam erre a célra. A Pénzügyminisztérium szerdán kiadott adatai szerint február végén már 1525 milliárd forint volt az államháztartás hiánya, ami az egész évre tervezett összeg 44 százaléka.
Cikk:https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230326/kiderult-brutalisan-draga-a-rezsicsokkentes-fenntartasa-magyarorszagon-605140
Válasz Zsolt25 #28512. hozzászólásáraAki kapott határozatot , mint pl én igen Euróban , akkor jóváhagyott volt, most tegnap pl feld alatt, gondolom majd csak jön egy olyan határozat is ami ft -ban közli!
NATURA összeget lehet már tudni?....
Anyajuh jóváhagyott tegnapi nap.
Másik dolog kb mennyi a terület alapú pénz?
Kaptam emailt ,hogy küldenek pénzt saps de akkor az igen sok lenne kb 110000ft /hektárt számoltam de ez szerintem tévedés amit küldtek.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraTökéletesen igazad van....csak az illúziót hagyják meg a parasztoknak, hogy termeljenek...aztán mindenki jót röhög rajtunk. El kell gondolkodni azon, hogy mit keres az ember olyan ágazatban, ahol ársapka van??? Mi az, hogy ársapka a földre??? ezt a baromságot ki találta ki? Azért van, hogy aki padlót fogott, még jól ki se tudjon szállni....tényleg ügyes.
Megjött az AKG határozat és a pénz is.Natura 2000-es gyep határozat is jött.EUROban van megadva az összeg.
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraHOPPÁ
Válasz nyugger777 #28506. hozzászólásáraJól látod.
Sem akg sem öko eddig!
A hírekben pènzeső a gazdáknak" mindíg ezt halljuk,meg azt,hogy a támogatásokat előrehozva fizetik ki a rendkívüli aszály miatt!
Ezekhez kèpest!
Az input költsègeket háromszorosára emeltèk,az ukrán piaccal megöltèk az èrtèkesítèst,a pènzeket nem utalják,hitel16% körül van,az állam a szomszèdot megelőzi elővásárlókènt,árstop a földekre az eladási ár tekintetèben!
Aki mèg nem látja,hogy minden a kivèreztetès ès tönkretètelre megy ki,az vak!
Válasz 72 #28502. hozzászólásáraAz hogy lehet? Nem hiszem, hogy csak heccből jelentgetik a gazdák az aszálykárt!
A tavalyi év időbeni csapadékhozamát ismerve, én még az 1.45 millió hektárt is keveslem, nem hogy fél milliót! Az vicc!
Válasz K__K #28503. hozzászólásáraJó ha esett 2 mm eső , de figyelmeztetés az van kiadva, hogy szállna a tardi harmat a kitalálójára!
Eső és AKG sem érkezett. Minden bizodalom a jövő hétben van.
Válasz Gabi 07 #28498. hozzászólásáraLehet hogy 1,45millió hektáron volt aszálykár, de annak a 2/3-át elutasították. Így kB 500.000 ha maradt .
Natura jóváhagyó határozat tegnap
Milyen árfolyamban lehet számolni ?
Fiatal gazda támogatás ma jóváhagyott és van számított összeg is. AKG még semmi :/
Válasz Gabi 07 #28498. hozzászólásáraMindenkit kiszórtak akit csak lehetett!!! Volt rá képlet bőven....
Válasz M Feri #28493. hozzászólásáraAttól tartok a "járni jár, csak nem jut" esete lesz ez a kifizetés!
Mert a híradásokban az szerepelt, hogy 1.45 millió ha-ra jelentettek aszálykárt, és kicsivel 50 milliárd alatti öszeg lesz kiosztva, ez így 34.5 ezer forintra jön ki per hektár. Persze még beleszól a jóváhagyott terület nagysága és a kár mértéke!
Nagy durranásra nem számítok!
Joestet
Nekem csak az latszik,hogy karenyhitesi kerelemkezeles.elfogadott
amit meg 2022.jul 07 en elfogadtak.
Valami hatarozat jott az ugyfelkapuba, de abbol kimenni. ...
Válasz illesk3 #28495. hozzászólásáraKöszönöm, közben megtaláltam én is!
Válasz 72 #28494. hozzászólásárahttps://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ itt bejelentkezel,
Általános ügyintézés----ügyfél tájékoztatási rendszer
Kárenyhítés jóváhagyását hol látjátok, milyen felületen?
Válasz Gabi 07 #28488. hozzászólásáraIgen nálam is ez a kérdés hogy mennyi is. Itt a hivatalban egyszer úgy mondták hogy amit megállapítanak annak 40% a. És ha volt bármilyen biztosításod a területre akkor 80 % a megállapítottnak. Nekem volt jégre, tűzre. Elméletileg akkor 80% ra vagyok jogosult ha minden igaz
Válasz Gabi 07 #28488. hozzászólásáraSzia tegnap lett jóváhagyott. Nekem sajnos 100% mindenterület
Válasz hochmajerkati #28484. hozzászólásáraSzia 100% az összes
Válasz vizilola #28487. hozzászólásáraNálam is elfogadott kérdés hogy ilyenkor elfogadják a beadott kérelem számait összegeit vagy nyesnek le róla?
Válasz Gabi 07 #28488. hozzászólásáraNálunk is, de ügyfélkapura még tényleges számokkal megírt levél nem jött.
Válasz hochmajerkati #28480. hozzászólásáraSzintén mai dátummal jóváhagyott a kárenyhítés. Már csak azt nem tudom, hogy ami hozamérték csökkenés határozatot kaptam abból mennyit fizetnek majd
Válasz Ildikó 1111 #28485. hozzászólásáraKöszönöm!
Most akkor eggyáltalan fizetnek kárenyhítést? És akinek kiküldték a 0-as végzést,az nem kap? Azoknak az embereknek nem jár csak a pofályuk majd?
Válasz vizilola #28377. hozzászólásáraMost beszèltem azMVH val azt mondták elmèletileg az anyajuhot április közepèn kezdik kifizetni
Válasz M Feri #28482. hozzászólásáraFügg hogy hány%os kárt itéltek meg 82,5 kb 115000 de még ez se biztos.
Válasz M Feri #28482. hozzászólásáraHát az szerintem mindenkinek egyéni lesz
Ha valaki kap kárenyhítést írja már meg mennyit/ha
Köszi
Nekem Natura 03.17.óta jóváhagyott,ökó 03.07. feldolgozás alatt,se pénz,se határozat eggyiknél sem.