Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Hunor11 #32961. hozzászólásáraCsak megnyugtatásként......vannak akik még a 23-as évüket várják, nagy valószínűséggel ellenőrzést is kaptak, ami megállíthatja akár a 24-es kifizetéseket is.......Szóval itt egyesek a 24-es fizetések már-már 2.-ik ütemét várják, amíg a szerencsétlenebbek még a 23-asból sem kaptak és gyanítom itt is el van vetve a 24-es őszi kalászos........El lehet gondolkodni a jövőn, akinek gondot okoznak az adott évi kifizetések csúszásai, késései, hogy mennyire kell ezt a gazdálkodást "erőltetni".......!?
(Az igazság fájni szokott.......)
Ezeket csak a média érdekli hogy ott hangzatos szavakat mondjanak és a követő tábor el is hiszi nekik…és rájuk szavaznak ezért. A valóság ellenben senkit nem érdekel… Nagyon buta ez az ország!!!
Nagyon kíváncsi leszek, hiszen a hónap végén lejár az előlegfizeési időszak.
"Dicső" miniszterünk teleordibálta a médiát, hogy a gazdák megkapják a pénzüket, "ez nem lehet akadálya az őszi munkavégzésnek"...
Hát ha rá vártunk volna, akkor egy szem búza sem lenne a földben...
Csak arra jók az ilyen bejelentések, hogy hergeljék az embereket. A bérleti díjakat is fizetni kellene, de kérdem így miből???
Sziasztok!
Van itt más is aki AKG , VPÖKO, vagy valamilyen termeléshez kötött támogatás határozotot kapott a napokban ,de az alap támogatásról semmi hír ....Érthetetlen ...
Ez qva szép, csak sajnos ott az Eu, Dánia az Orosznak vitte a disznót, aztán jött a szankció 2014-ben, majd sikerült Kínába piacot találni, most viszont megint jött az Eu a büntetővámmal a kínai autóiparra, és megint reszeltek a disznó biznisznek.
Fel kéne ébredni, a fejed tetejére is állhatsz ha az Eunak nem priorítás a mezőgazdaság, és hidd el jelenleg nem az, akkor nemzetállam szinten vagy alatta csak meggebedhetsz, vagy játszol az Eus szabályok szerint, és termelés helyett, támogatásra gyúrsz.
A közös lónak, meg túrós a háta, itt az ilyen közös projektek vége mindig az, hogy 1 valaki kitúrja a többit.
"Nekem az a normalitás, ha egy ország megtermeli magának élelmiszerből, amire csak lehetősége van és ezt a lehető legkörnyezetbarátabb módon tesszük." Morálisan egyet értek veled, de gazdaságilag ott a probléma, hogy ha behozni olcsóbb, mint megtermelni, akkor ki állja a különbözetet? A fogyasztó vagy a kereskedő, esetleg a termelő termeljen veszteségesen?
Válasz JD 4630 #32867. hozzászólására 50 éve dolgozom a mezőgazdaságban, 35 éve van önálló gazdaságom , ráadásul egyik ágazatom a szőlő, amit ha elültetünk az jó esetben min 30-40 évre szól. Tisztában vagyok a mezőgazdaság sajátosságaival. A Termelőtársaimnak azt szeretném javasolni, hogy ne egymást szidjuk, hanem a mindenkori vezetéstől követeljük meg,hogy tiszta, korrekt, kiszámítható viszonyokat teremtsenek és ,hogy ne a levegőbe beszéljek 2 példa: Dániában törvény mondja ki, hogy a sertés feldolgozó üzemekben a termelőknek kell birtokolni az 51 százalékot, így ők is részesülnek vágóhíd hasznából is és erőteljes beleszólásuk van a felvásárlási árba. Pár évvel ezelőtt jutottam olyan információhoz, hogy a Lengyeleknél nincs olyan, hogy pl hűtőházra egy ember kap nagy pénzeket, hanem bizonyos összeghatár felett min 5 termelőnek kell együtt pályázni. Egyenként nem hibáztatom a termelőtársaimat a kialakult helyzetért, tudom mindenki teljesen jogosan szeretne túlélni - a politika alakította így- és egyenként nem is tudjuk elérni a pozitív változásokat, ez csak összefogva menne. ( realista vagyok, sajnos tudom ez nálunk álom,de ettől még ez lenne a megoldás). Nekem az a normalitás, ha egy ország megtermeli magának élelmiszerből, amire csak lehetősége van és ezt a lehető legkörnyezetbarátabb módon tesszük. Na a környezetvédelemben már van felelőssége az egyénnek is.
De mi ha nem tartunk be valamit időben, szankcionál..
Vicc az egész!
Még a tavalyi őshonos fellebezésről sem tudunk semmit se, 1 év eltelt, Semmi!
Nem azt mondom nem nagy tétel,(7 jószág), de akinek családja, gazdasága van, minden fillér számít.
Pedig akkor ők hibáztak a fel nem dolgozott kiesés-pótlással .
retro ellenőrzésem volt de mit jelent gőzöm sincs kültek valami jegyzőkönyvet de nem értem felhivot eggy ügyintéző mert érdeklőtem ügyem felől multhét pénteken semi problémát nem talált és kedd vagy szerda lesznek utalások
Válasz vizilola #32943. hozzászólásáraÉs ez Eu-s pályázat amit megnyertünk teljesen jogosan és ez jár nekünk!!! Itt nincs nekik határidő? Nem lehet valahová fordulni hogy megkárosítanak minket???
Válasz jango #32939. hozzászólásáraMikor volt ellenőrzésed ? Mit ellenőríztek? Mennyi idő telt el azóta ,hogy határozatot kaptál? Köszönöm előre is a választ
Hát én nagyon kíváncsi vagyok az utalásra, mivel múlthéten azt mondták, hogy e hét kedd és szerda azaz 12-13, így esek bele az utalásba. Na most, hogy ebből mi lesz. A kíváncsiság furdalja a bordámat!
Válasz speterszegi1 #32936. hozzászólásáraMi pénteken érdeklődtünk nem mondtak semmit. Azt mondta feldolgozás alatt van majd biztos megkapjuk!0642-814-900-as számot hívtuk
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy jelenleg meg a jegyzőkönyv nem készült el , elvileg folyamatban van, ha ebben a hónapban ezt lezárják , leghamarabb mikor kaphatok támogatást ?
Mi a tapasztalat
Válasz thomas73 #32917. hozzászólásáraAkkor mégis van pénz,vagy csak kettőnknek fizetnek az egész országban.Mert itt állandóan ez a duma megy,hogy nincs pénz.
Válasz vizilola #32909. hozzászólásáraMi mai nap érdeklődtünk úgyan ez annyit mondott h feldolgozás alatt van. Folyamatosan dolgoznak rajta nem tud mit mondani... ez tényleg nagyszerű állunk és várunk tudatlanul,se 1papírt nem küldenek h esetleg valami gond lehet senki nem tud semmit. Elég gáz ez az egész!
33764 hozzászólás
Válasz Dávid06 #32960. hozzászólásáraNálunk sincs sajnos semmi,se alap,se semmi????meg alma se volt.
Válasz Hunor11 #32961. hozzászólásáraCsak megnyugtatásként......vannak akik még a 23-as évüket várják, nagy valószínűséggel ellenőrzést is kaptak, ami megállíthatja akár a 24-es kifizetéseket is.......Szóval itt egyesek a 24-es fizetések már-már 2.-ik ütemét várják, amíg a szerencsétlenebbek még a 23-asból sem kaptak és gyanítom itt is el van vetve a 24-es őszi kalászos........El lehet gondolkodni a jövőn, akinek gondot okoznak az adott évi kifizetések csúszásai, késései, hogy mennyire kell ezt a gazdálkodást "erőltetni".......!?
(Az igazság fájni szokott.......)
Ezeket csak a média érdekli hogy ott hangzatos szavakat mondjanak és a követő tábor el is hiszi nekik…és rájuk szavaznak ezért. A valóság ellenben senkit nem érdekel… Nagyon buta ez az ország!!!![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Nagyon kíváncsi leszek, hiszen a hónap végén lejár az előlegfizeési időszak.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
"Dicső" miniszterünk teleordibálta a médiát, hogy a gazdák megkapják a pénzüket, "ez nem lehet akadálya az őszi munkavégzésnek"...
Hát ha rá vártunk volna, akkor egy szem búza sem lenne a földben...
Csak arra jók az ilyen bejelentések, hogy hergeljék az embereket. A bérleti díjakat is fizetni kellene, de kérdem így miből???
Sziasztok!
Van itt más is aki AKG , VPÖKO, vagy valamilyen termeléshez kötött támogatás határozotot kapott a napokban ,de az alap támogatásról semmi hír ....Érthetetlen ...
Válasz colizoli #32957. hozzászólásáraköszi!
Válasz Sokgyerekes #32956. hozzászólására"Dániában törvény mondja ki, hogy a sertés feldolgozó üzemekben a termelőknek kell birtokolni az 51 százalékot"
Ez qva szép, csak sajnos ott az Eu, Dánia az Orosznak vitte a disznót, aztán jött a szankció 2014-ben, majd sikerült Kínába piacot találni, most viszont megint jött az Eu a büntetővámmal a kínai autóiparra, és megint reszeltek a disznó biznisznek.
Fel kéne ébredni, a fejed tetejére is állhatsz ha az Eunak nem priorítás a mezőgazdaság, és hidd el jelenleg nem az, akkor nemzetállam szinten vagy alatta csak meggebedhetsz, vagy játszol az Eus szabályok szerint, és termelés helyett, támogatásra gyúrsz.
A közös lónak, meg túrós a háta, itt az ilyen közös projektek vége mindig az, hogy 1 valaki kitúrja a többit.
"Nekem az a normalitás, ha egy ország megtermeli magának élelmiszerből, amire csak lehetősége van és ezt a lehető legkörnyezetbarátabb módon tesszük." Morálisan egyet értek veled, de gazdaságilag ott a probléma, hogy ha behozni olcsóbb, mint megtermelni, akkor ki állja a különbözetet? A fogyasztó vagy a kereskedő, esetleg a termelő termeljen veszteségesen?
Válasz berciszabo01 #32945. hozzászólásáraszintén zenész.
Válasz JD 4630 #32867. hozzászólására 50 éve dolgozom a mezőgazdaságban, 35 éve van önálló gazdaságom , ráadásul egyik ágazatom a szőlő, amit ha elültetünk az jó esetben min 30-40 évre szól. Tisztában vagyok a mezőgazdaság sajátosságaival. A Termelőtársaimnak azt szeretném javasolni, hogy ne egymást szidjuk, hanem a mindenkori vezetéstől követeljük meg,hogy tiszta, korrekt, kiszámítható viszonyokat teremtsenek és ,hogy ne a levegőbe beszéljek 2 példa: Dániában törvény mondja ki, hogy a sertés feldolgozó üzemekben a termelőknek kell birtokolni az 51 százalékot, így ők is részesülnek vágóhíd hasznából is és erőteljes beleszólásuk van a felvásárlási árba. Pár évvel ezelőtt jutottam olyan információhoz, hogy a Lengyeleknél nincs olyan, hogy pl hűtőházra egy ember kap nagy pénzeket, hanem bizonyos összeghatár felett min 5 termelőnek kell együtt pályázni. Egyenként nem hibáztatom a termelőtársaimat a kialakult helyzetért, tudom mindenki teljesen jogosan szeretne túlélni - a politika alakította így- és egyenként nem is tudjuk elérni a pozitív változásokat, ez csak összefogva menne. ( realista vagyok, sajnos tudom ez nálunk álom,de ettől még ez lenne a megoldás). Nekem az a normalitás, ha egy ország megtermeli magának élelmiszerből, amire csak lehetősége van és ezt a lehető legkörnyezetbarátabb módon tesszük. Na a környezetvédelemben már van felelőssége az egyénnek is.
Válasz kulakman #32952. hozzászólásáraKöszönöm!Remélem ez nem ellenőrzést jelent..
Mi sem kaptunk még semmit, remélem november 30 ig megérkeznek az előlegek, és nincs plusz ellenőrzés.
Aki érintett Őshonos támogatásban, és meg tudna a héten valamit, írja már le ide!
Állatjóléti is jöhet????
Válasz berciszabo01 #32945. hozzászólásáraPersze ,hogy van, nálam a szálas pillangós váltott ma, az öko-akg még októberi 10 08 10 09-en áll!
AKG határozat, B-K Megye
Pénteken kaptam határozatokat,ma délben mind a kettőre megjött a pénz.
Válasz berciszabo01 #32945. hozzászólásáraIgen nálunk is ez a datum van,termeléshez kötött váltott 11.06. Nem kaptunk 1fillért se az éven!
Válasz s.adamkam #32946. hozzászólására![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
De mi ha nem tartunk be valamit időben, szankcionál..
Vicc az egész!
Még a tavalyi őshonos fellebezésről sem tudunk semmit se, 1 év eltelt, Semmi!
Nem azt mondom nem nagy tétel,(7 jószág), de akinek családja, gazdasága van, minden fillér számít.
Pedig akkor ők hibáztak a fel nem dolgozott kiesés-pótlással .
retro ellenőrzésem volt de mit jelent gőzöm sincs kültek valami jegyzőkönyvet de nem értem felhivot eggy ügyintéző mert érdeklőtem ügyem felől multhét pénteken semi problémát nem talált és kedd vagy szerda lesznek utalások
Válasz vizilola #32943. hozzászólásáraÉs ez Eu-s pályázat amit megnyertünk teljesen jogosan és ez jár nekünk!!! Itt nincs nekik határidő? Nem lehet valahová fordulni hogy megkárosítanak minket???![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Van olyan akinel 10.08 az akg utolso dátuma?
Válasz geniusfifa10 #32941. hozzászólására85 % - át
Válasz vizilola #32942. hozzászólásáraDe nem mondtak semmit, sajnos..
Tavaly már október elején utalták az őshonost.
Most meg várunk...
Válasz speterszegi1 #32936. hozzászólásáraJó napot!
Az mvh honlapján a központi számot hívtuk.
Válasz kelenczesgyorgyne #32938. hozzászólásáraKb. hány százalékát utalják a teljes összegnek az AKG előlegnél?
Válasz jango #32939. hozzászólásáraMikor volt ellenőrzésed ? Mit ellenőríztek? Mennyi idő telt el azóta ,hogy határozatot kaptál? Köszönöm előre is a választ
Hát én nagyon kíváncsi vagyok az utalásra, mivel múlthéten azt mondták, hogy e hét kedd és szerda azaz 12-13, így esek bele az utalásba. Na most, hogy ebből mi lesz. A kíváncsiság furdalja a bordámat!![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Ma megérkezett az AKG határozat az utalásról.
Válasz speterszegi1 #32936. hozzászólásáraMi pénteken érdeklődtünk nem mondtak semmit. Azt mondta feldolgozás alatt van majd biztos megkapjuk!0642-814-900-as számot hívtuk
Válasz vizilola #32909. hozzászólásáraJó napot kivánok hol, vagy hogy lehet érdeklődni a kifizetésről a Mák-nál? köszönöm
Válasz erzsii408 #32930. hozzászólásárajegyzökönyv 30 nap, onnan a határozat újabb 30 nap, utána a kifizetés meg valamikor a végén.
Nagyon bízom benne h a héten mindanyiunknál történik valami. Elég elszomorító ez a várakozás!
Válasz komarmihaly1209 #32932. hozzászólásáraoké,kösz
Válasz barnatanya2019 #32929. hozzászólására90százalék.
Válasz erzsii408 #32930. hozzászólásáraAz idén már biztos nem,de amúgy ez egy megválaszolhatatlan kérdés.
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy jelenleg meg a jegyzőkönyv nem készült el , elvileg folyamatban van, ha ebben a hónapban ezt lezárják , leghamarabb mikor kaphatok támogatást ?
Mi a tapasztalat
Válasz komarmihaly1209 #32927. hozzászólásáraTeljes összeg?
AKG előlegről jött két napja a határozat. BISS és a CRISS előleget a múlthónapban utalták.
Vpöko határozat érkezett.
Szerintetek az Aöp az csak tavasszal lesz kifizetve mint a 2023-as ? Idén tavasszal …
Válasz oprita #32924. hozzászólásáraMég egy sörre is futja hozzá.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Igazi Földönfutó #32923. hozzászólására Ezen felbuzdulva szétnéztem, de nem nyert. Legalább te eszel húst vasárnap...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na ezek még éjszaka is dolgoznak,most jött meg a Criss előleg.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szia!Tegnap váltott utoljára...
Válasz thomas73 #32917. hozzászólásáraSzia!
Mikor az utolsó státusváltás dátuma az AKG-n?
Üdv
Válasz jango #32908. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz thomas73 #32917. hozzászólásáraAkkor mégis van pénz,vagy csak kettőnknek fizetnek az egész országban.Mert itt állandóan ez a duma megy,hogy nincs pénz.
!!!
Sziasztok!Ma akg előlegről megérkezetr az ügyfélkapura a határozat....????
Válasz p.szandika092 #32915. hozzászólásáraFél órája érkezett Biss határozat előleg.Jövő héten az már zsebben.
Válasz vizilola #32909. hozzászólásáraMi mai nap érdeklődtünk úgyan ez annyit mondott h feldolgozás alatt van. Folyamatosan dolgoznak rajta nem tud mit mondani... ez tényleg nagyszerű állunk és várunk tudatlanul,se 1papírt nem küldenek h esetleg valami gond lehet senki nem tud semmit. Elég gáz ez az egész!