Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz oprita #17838. hozzászólásáraMondok neked építőt,..takarodjon Orbán és kormánya !
Ilyen aljasságot mint az idei,..még senki nem követett el ellenünk !!
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraVis maiort szerintem ne indíts mert az nagyon meg tudja fogni a támogatás kifizetését. Szerintem inkább csak simán váltsatok hasznosítást adatváltozás keretében pihentetettre. De egyébként, ha kimegy a helyszíni ellenőr az is csak hasznosítást fog váltani elméletileg.
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraFalugazdászt keressed meg és csináltassál "vis majort" vele erre a területre. Nem a te hibádból nem lesz ott növény ha megnézi az ellenőr.
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraHa minden igaz, virágzásig mindenképp. Viszont ha vetsz utánba valamit, és tovább van a földben mint a kuk volt, akkor az számít az idei főnövénynk. Ja, és mindezt be kell jelenteni. (kikerülés, bekerülés)
Válasz borda77 (Joe) #17831. hozzászólásáraPontosan de van itt olyan személy akit ez nem érdekel ok nélkül alpári módon beszél kérlek neki szólj , de biztos nem fogom hagyni hogy ócsároljanak ....
Agyi szintje .... -alatt
Támogatásra felvett területre meddig kell bennehagyni a kultúrnövényt?
Konkrétan vagy egy homokos részen kukorica, de szerintem tárcsa lesz a vége, nem nézzük a kinlódását. Ha meg jönnének ellenőrizni akkor ne mondják, hogy itt semmi se volt.
Válasz .Feco. #17822. hozzászólásáraEz mind oké,csak aki kifizetésekhez keres támpontokat,az biztos nem a dühöngőbe lép be és fordítva is így lenne normális.Amúgy meg mindenki véleménye hasznos,a maga helyén.
Válasz oprita #17817. hozzászólásáramár ne is haragudj de miért gondolkodik valaki ilyen kétbitesen? Attól hogy valaki elégedetlen a mostani rendszerrel nem jelenti azt hoyg visszasírja a régit. Sőt, valójában a régi is azért bukott meg mert a nagytöbbség elégedetlen volt vele, erre jöt ez a mostani teszkós napóleon és megmutatta, hogy van lejjebb. De EGYIK SEM JÓ ÉS EGYIKET SEM AKARJUK ÚJRA A PARLAMENTBEN LÁTNI!
Tudom hogy jun 30 ig van idejük fizetni.....
de lényegesen kevesebb jött eddig mint tavaly.....kíváncsian várom lesz e folytatás .Még a kedvezőtlen van feldolgozás alatt és az egységes terület alapú....
Amiről nagypisti ír arról miért nem tájékoztat mindenkit komolyabban az agrárkamara pld??
Így bárkinek az egész földalapú támogatása is igen veszélybe kerülhet egy kis összegű fellebbezés elmaradása esetén is!!
Mindenki láthatja első kézből az itteni kommentekből (a külvilág is) hogy megint hazudtak mert a kifizetések szinte csak két napja kezdődtek el és e szektor költségvetési dolgozói "költségvetési csalást" követtek el azáltal hogy a nyílvánosság felé már több hete szajkózzák a kifizetés elkezdését.
Az is látható itt alább hogy aki a felcsúti nagygazda nevét csak a szájára merte venni azzal egyből elbánik a hivatal.
A félelemkeltés most a legnagyobb fegyverük és élnek is vele...
Válasz Krisz0445 #17801. hozzászólásáraÁllamkincstári tartozás 2 mill. amíg nem vonják le addig nuku pénz.Nem tudjuk a pontos részleteket,de ha elfogadsz egy jó tanácsot mindenképp fellebbezz mert a területalapú támogatáshoz kapcsolódó támogatások(már ha vannak)az elutasító határozat miatt nem is fognak járni,így azzal nem csökkented az adósságodat.Ezzel én is a jogorvoslati eljárások alatt szembesültem,mert nem mondják.Tehát a 2 mill sokkal több is lehet!Oda kell figyelni ezekre nagyon!
Válasz csirke84 #17807. hozzászólásárafiatal gazda a legkorábban beadott területalapúdtól számított 5 évig jár.
Tehát ha pl 2011 ben már adtál be ter.alapút akkor neked már nem jár.Hiába most igényelted volna először.
Válasz sixx #17798. hozzászólásáraAz a bosszantó az egészben, hogy a falugazdász is most szembesül a dologgal. Fejtágításon voltak, de szó sem esett arról, hogy 15-e helyett 20-a az első beadási idő. Na meg megyénként változó volt .
Van akinek visszadobta a rendszer és tájékoztatta hogy 20-a után adja be. Nekem befogadta és ez van. Szomorú
Válasz Zoli80 #17800. hozzászólásáraAz ügyfélkapun a mai és tegnapi kifizetés mellé azt írták, hogy végkifizetés. Egyik évben sem jött végkifizetés után újabb összeg. Kb 300-al volt több a 2015-ös évben a teljes végösszeg. Legalább közölnék, hogy miért lett ilyen kevés. Nem beszélve az EMVA-Mgt kifizetésről ami eddig legkésőbb áprilisban megjött, de általában decemberben. Most semmi hír róla...
Válasz yeti31 #17790. hozzászólásáraNem hiszem hogy az végkifizetés lenne????
Nekem eddig 68/ha És csak területalapú+zöldítés nekem is!Van még idő június 30-ig!
Válasz kitarto1 #17797. hozzászólásáraEz hivatkozik az előző rendeletre:
91/2012. (VIII. 29.) VM rendelet
a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról
5. § (1)13 A jövedékiadó-visszatérítés iránti jog a felhasználás napján keletkezik. Az adó-visszatérítés iránti kérelem a visszaigénylésre jogosult választása szerint:
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő hónap 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
nyújtható be a ténylegesen felhasznált, 2. § szerinti gázolajmennyiségre.
Válasz .Feco. #17793. hozzászólásáraa portfolion meg most olvastam csányi megvette a közelünkben lévő Pápai Agroprodukt zrt.t is... agyrém!!! Mit akarnak már ezek? Grófokat, Bárókat? Tényleg minden kell nekik és tönkre akarnak bennünket tenni...
Úgy látom vannak nálunk szerencsésebbek akiknek nem kell a határidő előtt két héttel földhivatali papírok után kuncsorogni... mondjuk ha nekik is 800 ft-ért nyomtat a földhivatal egy lapot a költsége lehet meglátszódna a GDP-n...
33540 hozzászólás
Válasz oprita #17838. hozzászólásáraMondok neked építőt,..takarodjon Orbán és kormánya !
Ilyen aljasságot mint az idei,..még senki nem követett el ellenünk !!
Látod mennyire tudok építeni.
Válasz szakadtgepard #17839. hozzászólásáraTévedés,..az alattad író kormánypárti senkinek írtam !
Válasz oprita #17838. hozzászólásáraMi van trafikos ?
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraVis maiort szerintem ne indíts mert az nagyon meg tudja fogni a támogatás kifizetését. Szerintem inkább csak simán váltsatok hasznosítást adatváltozás keretében pihentetettre. De egyébként, ha kimegy a helyszíni ellenőr az is csak hasznosítást fog váltani elméletileg.
Válasz vazvazul #17837. hozzászólásáraWashabit kivághatná már valaki.Egy építő szándékút nem szólt még itt.
Válasz tinca1231 #17834. hozzászólásáraÓcsárol valaki,..trafikos, aztán mivel bántott meg ?
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraFalugazdászt keressed meg és csináltassál "vis majort" vele erre a területre. Nem a te hibádból nem lesz ott növény ha megnézi az ellenőr.
Válasz Sanyee #17832. hozzászólásáraHa minden igaz, virágzásig mindenképp. Viszont ha vetsz utánba valamit, és tovább van a földben mint a kuk volt, akkor az számít az idei főnövénynk. Ja, és mindezt be kell jelenteni. (kikerülés, bekerülés)
Válasz borda77 (Joe) #17831. hozzászólásáraPontosan de van itt olyan személy akit ez nem érdekel ok nélkül alpári módon beszél kérlek neki szólj , de biztos nem fogom hagyni hogy ócsároljanak ....
Agyi szintje .... -alatt
Válasz zsolt93 #17828. hozzászólásárasajnos még semmi
Támogatásra felvett területre meddig kell bennehagyni a kultúrnövényt?
Konkrétan vagy egy homokos részen kukorica, de szerintem tárcsa lesz a vége, nem nézzük a kinlódását. Ha meg jönnének ellenőrizni akkor ne mondják, hogy itt semmi se volt.
Fejezzétek be ez a topic nem erről szól meg amúgy ... ezek kulturált fórumok!!!
Válasz tinca1231 #17829. hozzászólásáraMit szeretnél,..Trafikos ?
Válasz vazvazul #17809. hozzászólásáraModoráld már magad ..... Hogy beszélsz, meg miről .... ?
Sziasztok husmarha támogatas jöt már valakinek???????
Válasz oprita #17826. hozzászólásáraFideszes,..vegyél vissza, amíg megloptok minket !
Válasz vazvazul #17825. hozzászólásáraAki kettőnket visszaolvas,az megmondja ,ki a troll.
Válasz oprita #17824. hozzászólásáraA tiéd nem annyira, te fidesz elkötelezettként csak trollkodsz itt.
Válasz .Feco. #17822. hozzászólásáraEz mind oké,csak aki kifizetésekhez keres támpontokat,az biztos nem a dühöngőbe lép be és fordítva is így lenne normális.Amúgy meg mindenki véleménye hasznos,a maga helyén.
Válasz .Feco. #17822. hozzászólására
Ez pontosan így van! Csak nem hittem volna én sem hogy annál a szarnál van sokkal lejjebb, és VAN! Mindenféle szempontból sajna...
Válasz oprita #17817. hozzászólásáramár ne is haragudj de miért gondolkodik valaki ilyen kétbitesen? Attól hogy valaki elégedetlen a mostani rendszerrel nem jelenti azt hoyg visszasírja a régit. Sőt, valójában a régi is azért bukott meg mert a nagytöbbség elégedetlen volt vele, erre jöt ez a mostani teszkós napóleon és megmutatta, hogy van lejjebb. De EGYIK SEM JÓ ÉS EGYIKET SEM AKARJUK ÚJRA A PARLAMENTBEN LÁTNI!
nálam, ha jól számolok 68.600.- lett a vége.
SAPS+zöld.
nálam, ha jól számolok 68.600.- lett a vége.
SAPS+zöld.
Tudom hogy jun 30 ig van idejük fizetni.....
de lényegesen kevesebb jött eddig mint tavaly.....kíváncsian várom lesz e folytatás .Még a kedvezőtlen van feldolgozás alatt és az egységes terület alapú....
Válasz oprita #17817. hozzászólásáraNyugi,.. a te tolvaj jelölted,..az Orsós fog nyerni !
Válasz vazvazul #17809. hozzászólásáraOfftopic vagy dühöngő...Úgy látom ott kéne szólnod,amíg nem győz a barátod Gyurcsótex.
Válasz tinca1231 #17804. hozzászólásáraSzia!Végkifizetés nálam is ennyi, fiatalgazda tegnap váltott jováhagyottra, de pénz nem jött.
Válasz borda77 (Joe) #17805. hozzászólására ők megkapták pont a 6x-át a 2015 évinek a K-Monitor adatai alapján az Orbán család földjeit is kezelő Flier család.
Őket lehet tehát az agrártámogatások legnagyobb nyertesei közé sorolni.
Amiről nagypisti ír arról miért nem tájékoztat mindenkit komolyabban az agrárkamara pld??
Így bárkinek az egész földalapú támogatása is igen veszélybe kerülhet egy kis összegű fellebbezés elmaradása esetén is!!
Mindenki láthatja első kézből az itteni kommentekből (a külvilág is) hogy megint hazudtak mert a kifizetések szinte csak két napja kezdődtek el és e szektor költségvetési dolgozói "költségvetési csalást" követtek el azáltal hogy a nyílvánosság felé már több hete szajkózzák a kifizetés elkezdését.
Az is látható itt alább hogy aki a felcsúti nagygazda nevét csak a szájára merte venni azzal egyből elbánik a hivatal.
A félelemkeltés most a legnagyobb fegyverük és élnek is vele...
Válasz nagypistivagyok2 #17812. hozzászólásáraEgy szóval akkor én tartozok az államkincstárnak?
Úgy érzem nagyon megéri termelőnek állni! Ezek még a bőrt is le húznák rólunk.
Válasz Krisz0445 #17801. hozzászólásáraÁllamkincstári tartozás 2 mill. amíg nem vonják le addig nuku pénz.Nem tudjuk a pontos részleteket,de ha elfogadsz egy jó tanácsot mindenképp fellebbezz mert a területalapú támogatáshoz kapcsolódó támogatások(már ha vannak)az elutasító határozat miatt nem is fognak járni,így azzal nem csökkented az adósságodat.Ezzel én is a jogorvoslati eljárások alatt szembesültem,mert nem mondják.Tehát a 2 mill sokkal több is lehet!Oda kell figyelni ezekre nagyon!
Válasz .Feco. #17776. hozzászólásáraFeco remélem van még tartalékod,mert rajtad fogást keresnek!Ismerős a helyzet nagyon.
Válasz csirke84 #17807. hozzászólásárafiatal gazda a legkorábban beadott területalapúdtól számított 5 évig jár.
Tehát ha pl 2011 ben már adtál be ter.alapút akkor neked már nem jár.Hiába most igényelted volna először.
Válasz tinca1231 #17804. hozzászólásáraNehogy már elélvezz ezektől a trógerektől !
Válasz csirke84 #17807. hozzászólásáraNem vagy fideszes !
Fiatal gazda mai nappal elutasított!Fogalmam sincs mi az oka! Tud valaki valamit ?
Válasz sixx #17798. hozzászólásáraAz a bosszantó az egészben, hogy a falugazdász is most szembesül a dologgal. Fejtágításon voltak, de szó sem esett arról, hogy 15-e helyett 20-a az első beadási idő. Na meg megyénként változó volt .
Van akinek visszadobta a rendszer és tájékoztatta hogy 20-a után adja be. Nekem befogadta és ez van. Szomorú
Válasz tinca1231 #17804. hozzászólásárasem én sem az asszony nem kapta meg...
Sziasztok 68.900- lett a végkifizetés .... szuper fiatalgazdáról tudtok valamit
Válasz Zoli80 #17800. hozzászólásáraAz ügyfélkapun a mai és tegnapi kifizetés mellé azt írták, hogy végkifizetés. Egyik évben sem jött végkifizetés után újabb összeg. Kb 300-al volt több a 2015-ös évben a teljes végösszeg. Legalább közölnék, hogy miért lett ilyen kevés. Nem beszélve az EMVA-Mgt kifizetésről ami eddig legkésőbb áprilisban megjött, de általában decemberben. Most semmi hír róla...
Válasz Krisz0445 #17801. hozzászólásáraEzt nem hiszem el hogy ilyet megtesznek... agyrém!
Viccc amit ezek művelnek!
Tegnapi nappal Zöldítés jóváhagyott,összeg nincs.
Mai nappal egységes területalapú státuszváltás -2.000.000Ft.
Ezt nevezem.
Válasz yeti31 #17790. hozzászólásáraNem hiszem hogy az végkifizetés lenne????
Nekem eddig 68/ha És csak területalapú+zöldítés nekem is!Van még idő június 30-ig!
Válasz kitarto1 #17797. hozzászólásáraEz hivatkozik az előző rendeletre:
91/2012. (VIII. 29.) VM rendelet
a szőlő- és gyümölcsös ültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatásról
Válasz kitarto1 #17797. hozzászólására341/2007. (XII. 15.) Korm. rendelet
5. § (1)13 A jövedékiadó-visszatérítés iránti jog a felhasználás napján keletkezik. Az adó-visszatérítés iránti kérelem a visszaigénylésre jogosult választása szerint:
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő hónap 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
nyújtható be a ténylegesen felhasznált, 2. § szerinti gázolajmennyiségre.
Válasz sixx #17775. hozzászólásáraLinket tudnál küldeni, ahol le van írva a 20-ai beadás? Köszi
Jováhagyott a SAPS-om és megjelent az összeg is!!!! VÉGRE, DE akkor sem szavazok rátok!!!
Válasz .Feco. #17793. hozzászólásáraa portfolion meg most olvastam csányi megvette a közelünkben lévő Pápai Agroprodukt zrt.t is... agyrém!!! Mit akarnak már ezek? Grófokat, Bárókat? Tényleg minden kell nekik és tönkre akarnak bennünket tenni...
Mikor mondják hogy elég hagyunk másoknak is?
https://www.agrarszektor.hu/elemiszerpiac/csanyi_ujabb_hatalmas_ceget_kebelezett_be.7837.html
Válasz szabogazda52 #17783. hozzászólásáraÉn már tavaly megkaptam.
Úgy látom vannak nálunk szerencsésebbek akiknek nem kell a határidő előtt két héttel földhivatali papírok után kuncsorogni... mondjuk ha nekik is 800 ft-ért nyomtat a földhivatal egy lapot a költsége lehet meglátszódna a GDP-n...
Orbán emberei betörtek a legnagyobb földesurak közé, 1,2 milliárd forint agrártámogatást zsebeltek be tavaly