Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz tinca1231 #13857. hozzászólására nyugi megmondta a frissen bevállasztott MVH vezető úri ember ez csak szokató mert 2015-2020 között még később fognak fizetni mint előtte valószinű azért kértek tavaly előleg fizetést az UNIÓTÓL hogy bedobják a csontot s a karácsonyt ne fagyoskodjuk traktorban parlament előtt de ami késik nem múlik telik már a pohár mindenűt!!!!!!
Válasz zt tomi #13855. hozzászólásáramég nekem is csak előleg jött, bár én nem vagyok ennyire bizakodó. Nem lepődnek meg ha juni 30 után elnézést kérnének valami feldolgozási- adminisztrációs hibára hivatkozva s további türelmet kérnének. Itt nyilvánul meg mennyire támogatják a kistermelőket! Gondolom Mészáros úr meg a többi minőségi mezőgazdász már rég megkapta a pénzt!
Válasz Klotyómanó #13854. hozzászólásáraNekem sem jött azon kívül semmi.Tavaly nov 22.-én leellenőrizték a kertészetit és akkor kérdeztem hogy minden rendben van-e és azt mondták igen,már nincs akadálya a kifizetésnek.Azóta is feldolgozás alatt.
Válasz laposag #13847. hozzászólásáraSzerintem jobb lenne falugazdásszal beadatni, mivel ma van a határidő utolsó napja. S, ha már az gondot okoz, hogy hol kell beadni, akkor így az utolsó pillanatban nem célszerű neki fogni önállóan, de persze mindez csak jó tanács.
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS) keretösszege 227,2 Mrd forint. Ezen jogcímen hektáronként várhatóan 45.525,- Ft vehető igénybe.
A 2015. évtől kezdődően a SAPS támogatás mellett bevezetésre került az úgynevezett zöldítés támogatása. Ennek keretösszege 2015-ben 126.5,- Mrd forint, ami alapján hektáronként a termelők várhatóan 25.354,- Ft-ban részesülnek.
Válasz laposag #13847. hozzászólásáraEz most jutott eszedbe?
Az mvh.gov.hu-n megkeresed az elektronikus ügyintézés gombot, bejelentkezel a saját jelszavaddal és az utána felbukkanó lapon az elektronikus kérelemkezelés között megtalálod a beadási felületet.
Válasz kelemate #13839. hozzászólásáraA bevallásnál, mindig a naptári évet kell alapul venni. Az idei évi bevallást. az 1915 évi árbevételből, a földalapu támogatásból és más támogatásból pl biztositás támogatása és a termelésből származó esetleg minden más bevételből áll. Külön ki kell mutatni, hogy az összes árbevételből, mennyi a támogatás.
Külön, meg jegyzem, hogy afölalapu az az összeg, amit, 1915- ben tavasszal kaptál, az 1914 évi végelszámolásra és amit kaptál ősszel az 1915 évi előlegre.
Válasz Kaszy #13837. hozzászólásáraMi 62.000 Ft? A területalapú támogatás? Na most a helyzet a következő december 22-én kaptam egyszer egy 600000 alatti összeget és utána csak februárban utalták a zöldítést és a fiatal gazda támogatás első részletét. Ha a támogatások is naptári évhez igazodva adózódnak, akkor elvileg az idén utalt összeget csak a jövőévi bevallásban kell szerepeltetni nem? Rosszul tudom?
Válasz kelemate #13832. hozzászólásáraHa az őstermelő adóbevallást készit / 600000Ft Felett, / bekell irni a földalapu támogatást is. Ha ez nélkül adtad be, baj nem lehet belőle, majd a a Nav hozzá irja.
Aki végig megkapta már a SAPS + zöldítést az mennyit kapott??? Mert mintha már olvastam volna visszább,van aki ki van fizetve teljesen, de összeg nem volt.
Olyan kérdésem lenne, hogy az problémát jelent ha a tavalyi területalapú támogatást nem írtam be az adóbevallásomba? Úgy tudom, hogy ha bizonyos értékhatárt nem ér el a bevételem, akkor nem adóköteles(a támogatás összegén kívül semmiféle bevételem nem származott a területből, pihentetett területként adtam azt be). 2015-ben adtam be először nem őstermelőként,előtte egy bérlő igényelte a támogatást neki nem kellett 2015-ben adóznia.
Válasz szanberg #13829. hozzászólásáraHát, ha június 30 a végső határidő, akkor semmi pert nem lehet nyerni. Ezen a júni 30-on kellene változtatni, mert ha meghallom ezt a dátumot, attól engem is kiráz a hideg. Június 30-ára már le van aratva következő évi őszi árpa.
Válasz cimbike. #13828. hozzászólásáraEddig is rendben volt.
Csak annyi a bibi, hogy ha csak az utolsó két évet is nézem, CSAK A MIATT, hogy nem bírtak küldeni egy nyavajás előleget legalább télen ha már nem is ősszel, szóval csak ez miatt kellett eladni terményt idő előtt, fizetni nem 3-4hónapig hanem 10-12hónapig faktoring kamatot és csak ezen csak az utóbbi két évben buktunk kegyetlen sok millió Forintot, amire nincs mentség, senki más nem hibázott csak a hivatal. ennyi.
és senki sem fog kártalanítani az életben. Nyugaton ilyenekből kártérítési pereket nyernének az emberek persze itthon semmit sem lehet megtenni.
Válasz marhahajcsár #13820. hozzászólására nyugi rászóltak Lázárra hogy fékezzen de szerintem ami késik nem múlik mert bizonyítottan sokkal sz.r.bul müködik mint az előző pedig az is csak gőzhajó sebességgel cirkált a zavarosban de szerintem nem kell ezen csodálkozni Ángyán prof megnevezte a fiatal szakmai értelmiségűt
Válasz Szabolcs80 #13819. hozzászólására"gazdabarát2" nekem a 2013as területalapúról a mai napig nincs jogerős határozatom,így nem tudok menni bíróságra sem.Nagy lendülettel beharangozták ,hogy megszűnik az ávh bocsánat mvh aztán csönd lett."gazdabarát hivatal" persze,persze.Nem írom le a nevét aki beharangozta mindenki tudja ki az ,de szerintem ő a mai HOFI GÉZA majd ő jól megmondja. Gőzleeresztő szelep,ennyi.
33764 hozzászólás
Válasz oprita #13865. hozzászólásáraSzálas fehérjére mennyi jár??Lucernára?
Szálas fehérjenövény másnak se jött még?
Válasz tinca1231 #13857. hozzászólására nyugi megmondta a frissen bevállasztott MVH vezető úri ember ez csak szokató mert 2015-2020 között még később fognak fizetni mint előtte valószinű azért kértek tavaly előleg fizetést az UNIÓTÓL hogy bedobják a csontot s a karácsonyt ne fagyoskodjuk traktorban parlament előtt de ami késik nem múlik telik már a pohár mindenűt!!!!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz zt tomi #13855. hozzászólásáramég nekem is csak előleg jött, bár én nem vagyok ennyire bizakodó. Nem lepődnek meg ha juni 30 után elnézést kérnének valami feldolgozási- adminisztrációs hibára hivatkozva s további türelmet kérnének.
Itt nyilvánul meg mennyire támogatják a kistermelőket! Gondolom Mészáros úr meg a többi minőségi mezőgazdász már rég megkapta a pénzt!
Válasz Lénárt Károlyné #13858. hozzászólásáraNem. Az a program már kifutott.
Válasz Lénárt Károlyné #13859. hozzászólásáraIgényeltél?![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Tudja valaki?Az idén is kapunk kérődzőátalakítási támogatást?
Az idén is kapunk kérődzőátalakítási támogatást?
Júni 30![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Válasz Klotyómanó #13854. hozzászólásáraIde még előleg se jött, csak egy kis ződítés meg natura... Már nincs olyan messze júni 30, nemsokára habzsi dőzsi lesz![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz Klotyómanó #13854. hozzászólásáraNekem sem jött azon kívül semmi.Tavaly nov 22.-én leellenőrizték a kertészetit és akkor kérdeztem hogy minden rendben van-e és azt mondták igen,már nincs akadálya a kifizetésnek.Azóta is feldolgozás alatt.![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz agrolackó #13852. hozzászólásáraTavaly decemberi előlegen kívül még semmi nem jött!
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Az elektronikus nyilvántartás szerint minden feldolgozás alatt áll!
Várunk
Válasz laposag #13847. hozzászólásáraSzerintem jobb lenne falugazdásszal beadatni, mivel ma van a határidő utolsó napja. S, ha már az gondot okoz, hogy hol kell beadni, akkor így az utolsó pillanatban nem célszerű neki fogni önállóan, de persze mindez csak jó tanács.
Szálas fehérje támogatást kapott már valaki?
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS) keretösszege 227,2 Mrd forint. Ezen jogcímen hektáronként várhatóan 45.525,- Ft vehető igénybe.
A 2015. évtől kezdődően a SAPS támogatás mellett bevezetésre került az úgynevezett zöldítés támogatása. Ennek keretösszege 2015-ben 126.5,- Mrd forint, ami alapján hektáronként a termelők várhatóan 25.354,- Ft-ban részesülnek.
Tehát több mint 70 nek kell lennie
Válasz Hogel #13838. hozzászólására65 ezer valahány száz forint nekem
Válasz laposag #13847. hozzászólásáraEz most jutott eszedbe?
Az mvh.gov.hu-n megkeresed az elektronikus ügyintézés gombot, bejelentkezel a saját jelszavaddal és az utána felbukkanó lapon az elektronikus kérelemkezelés között megtalálod a beadási felületet.
Válasz laposag #13847. hozzászólásáraRáteszed a hólapátra és benyújtod !![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hogyan tudom beadni a sapsot ügyfélkapun?
Válasz Batka #13845. hozzászólásáraKöszi!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Most néztem meg!
Válasz Blahoncio #13844. hozzászólásáraMi az hogy elintézni?
A támogatási kérelemben kell feltüntetni.
Üdv Mindenkinek!
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Segítséget szeretnék kérni!
A fehérje növény támogatást hol tudom elintézni ügyfélkapun keresztül???
Válasz Kaszy #13840. hozzászólására2016 ot írunk.
Hogy jönnek ide az 1900 as évek?
Válasz Kaszy #13837. hozzászólásáraIgen ehhez, még hozzá jön az olajos termelés után járó.Ami ha- ként kb 60000 Ft
A zöldités, meg a saps nem több.
Válasz Hogel #13838. hozzászólásáraJól tudod, amit az idén kapsz azt csak jővőre kell be vallanod.
Válasz kelemate #13839. hozzászólásáraA bevallásnál, mindig a naptári évet kell alapul venni. Az idei évi bevallást. az 1915 évi árbevételből, a földalapu támogatásból és más támogatásból pl biztositás támogatása és a termelésből származó esetleg minden más bevételből áll. Külön ki kell mutatni, hogy az összes árbevételből, mennyi a támogatás.
Külön, meg jegyzem, hogy afölalapu az az összeg, amit, 1915- ben tavasszal kaptál, az 1914 évi végelszámolásra és amit kaptál ősszel az 1915 évi előlegre.
Válasz Kaszy #13837. hozzászólásáraMi 62.000 Ft? A területalapú támogatás? Na most a helyzet a következő december 22-én kaptam egyszer egy 600000 alatti összeget és utána csak februárban utalták a zöldítést és a fiatal gazda támogatás első részletét. Ha a támogatások is naptári évhez igazodva adózódnak, akkor elvileg az idén utalt összeget csak a jövőévi bevallásban kell szerepeltetni nem? Rosszul tudom?
Válasz Kaszy #13837. hozzászólásáraAttól többnek kell lenni.
Válasz kelemate #13834. hozzászólására62 000Ft /ha
Válasz kelemate #13832. hozzászólásáraHa az őstermelő adóbevallást készit / 600000Ft Felett, / bekell irni a földalapu támogatást is. Ha ez nélkül adtad be, baj nem lehet belőle, majd a a Nav hozzá irja.
Aki végig megkapta már a SAPS + zöldítést az mennyit kapott??? Mert mintha már olvastam volna visszább,van aki ki van fizetve teljesen, de összeg nem volt.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz öreghörcsög #13833. hozzászólásáraKöszönöm a választ, de a támogatás összege ennél nagyobb volt. 14 hektárra igényeltem.
Válasz kelemate #13832. hozzászólására600.000 Ft alatt nem kell adóbevallást készíteni.
Olyan kérdésem lenne, hogy az problémát jelent ha a tavalyi területalapú támogatást nem írtam be az adóbevallásomba?
Úgy tudom, hogy ha bizonyos értékhatárt nem ér el a bevételem, akkor nem adóköteles(a támogatás összegén kívül semmiféle bevételem nem származott a területből, pihentetett területként adtam azt be). 2015-ben adtam be először nem őstermelőként,előtte egy bérlő igényelte a támogatást neki nem kellett 2015-ben adóznia.
Kistermelői itt is megjött, saps alaptámogatásból meg még semmi, vicc, és ahogy olvasom még előlegezgetnek, gratulálok.![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz szanberg #13829. hozzászólásáraHát, ha június 30 a végső határidő, akkor semmi pert nem lehet nyerni. Ezen a júni 30-on kellene változtatni, mert ha meghallom ezt a dátumot, attól engem is kiráz a hideg. Június 30-ára már le van aratva következő évi őszi árpa.
Válasz cimbike. #13828. hozzászólásáraEddig is rendben volt.
Csak annyi a bibi, hogy ha csak az utolsó két évet is nézem, CSAK A MIATT, hogy nem bírtak küldeni egy nyavajás előleget legalább télen ha már nem is ősszel, szóval csak ez miatt kellett eladni terményt idő előtt, fizetni nem 3-4hónapig hanem 10-12hónapig faktoring kamatot és csak ezen csak az utóbbi két évben buktunk kegyetlen sok millió Forintot, amire nincs mentség, senki más nem hibázott csak a hivatal. ennyi.
és senki sem fog kártalanítani az életben. Nyugaton ilyenekből kártérítési pereket nyernének az emberek persze itthon semmit sem lehet megtenni.
Válasz szanberg #13826. hozzászólásáraLegalább minden rendben van.
Válasz szanberg #13826. hozzászólásáraSegítik az őszi és a kora tavaszi munkákat az utalással![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Szabolcs80 #13816. hozzászólásáraNekünk is most küldték az alaptám. előlegét![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
hihetetlen. Erős 1 hónapjuk van perkálni a maradékot...
Válasz marhahajcsár #13820. hozzászólására nyugi rászóltak Lázárra hogy fékezzen de szerintem ami késik nem múlik mert bizonyítottan sokkal sz.r.bul müködik mint az előző pedig az is csak gőzhajó sebességgel cirkált a zavarosban de szerintem nem kell ezen csodálkozni Ángyán prof megnevezte a fiatal szakmai értelmiségűt![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz marhahajcsár #13820. hozzászólásáraTeljesen mindegy lenne szerintem hogy megszűnik az mvh vagy sem. Minden maradna ugyanúgy, csak esetleg más név alatt futna.
Sziasztok! A termeléshez kötött zöldség támogatásról tud valaki valamit, hogy mikor fizetik?
Válasz Cumiló #13817. hozzászólásáraMár tavaly megjött a nagyja. 80 000 körül
Válasz T180 #13811. hozzászólására Legyen úgy ahogy mondod! :) Mi is elutasítva lettünk forráshiányra hivatkozással- eszem megáll![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz Szabolcs80 #13819. hozzászólására"gazdabarát2" nekem a 2013as területalapúról a mai napig nincs jogerős határozatom,így nem tudok menni bíróságra sem.Nagy lendülettel beharangozták ,hogy megszűnik az ávh bocsánat mvh aztán csönd lett."gazdabarát hivatal" persze,persze.Nem írom le a nevét aki beharangozta mindenki tudja ki az ,de szerintem ő a mai HOFI GÉZA majd ő jól megmondja. Gőzleeresztő szelep,ennyi.
Válasz turbojet #13818. hozzászólásáraBiztos azért mert már "gazdabarát2" van![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Szabolcs80 #13816. hozzászólására![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Na! Akkor nagy nehezen csak megkaptad Te is! :P :P
Tejhasznú anyatehén támogatás jött valakinek ?? Nekem még se "karóra, se bicigli" se határozat, se előleg, se pénz ????![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)