Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pintér Zoltán #11985. hozzászólásáraMi már csak jővőre kapunk...a java földárveréseknek meg már vége,nagyon ugy tünik hogy szándékos "kézi írányítás" az ami ennyire fogja vissza a dolgokat
Egy nap alatt 36 ezer gazdálkodóhoz jutott el a kistermelői támogatás első részlete, míg az alaptámogatást 105 ezer, a zöldítés után járó összeg előlegét pedig 45 800 gazdálkodónak utalta át a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Sikerrel vizsgázott az új agrártámogatási rendszer, október 16-tól november végéig a 123 ezer gazdálkodó közül összesen 105 ezren juthattak hozzá az idei évre igényelt alaptámogatás előlegéhez – közölte lapunkkal Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Azok esetében, akik még nem kapták kézhez a támogatást, még folyamatban van a jogszerű földhasználati vizsgálat, vagy más hivatalok ellenőrzési eredményeire vár az MVH. Az érintett 18 ezer gazdálkodó számlájára vélhetően december közepéig megérkezik a szóban forgó összeg. Ugyanakkor ők már nem előleg, hanem részfizetés formájában kaphatják meg a támogatást. Erre december elsejétől ad lehetőséget az Európai Unió, az összeget pedig az előlegnél rugalmasabban határozhatja meg a kifizető ügynökség, így előfordulhat, hogy a támogatás első részlete meghaladja majd az előlegek esetében kifizetett teljes összeg hetven százalékát."
Válasz Szabolcs80 #11993. hozzászólásáraMa hívtam ismét az MVH-t. A megyei kirendeltségen azt mondták, hogy jövő hétre ígértek nekik sajtótájékoztatót a részkifizetésekről, rá 10 percre a budapesti MVH -s hölgy azt mondta, hogy nem fizetnek már semmiféle előleget, sem részkifizetés nem lesz, csak a kistermelőit fizetik. 50 % előleget fizettek országosan a gazdáknak, aki ebbe beleesett megkapta, aki nem , az jövőre egy összegben. Ennyi.
A kistermelői támogatásnál van már számított összeg nálam, úgy néz ki tényleg nem sokára küldik majd.
November 30.-án volt státuszváltás, de maradt feldolgozás alatt.
Válasz balee007 #11976. hozzászólásáraNekem is a fele jött meg,tavaly többet kaptam előleget.Köze sincs a beharangozott 70 % nak.Kiváncsi vagyok valyon ki e utalják még az idén a maradékot.
Nyugtassatok meg... Nekem a 70%-os előlegnek kb a fele jött meg. Ez így egy szomorú karácsony lesz...
Járt így más is? Nem mintha örülnék neki, csak jó lenne tudni..
"Idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott mintegy 36 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig pedig csaknem 200 milliárd forint előleg folyósítása várható - mondta az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.
Gyuricza Csaba hozzátette: a támogatások 70 százalékát fizeti ki Magyarország előlegként, szemben a korábbi 50 százalékkal, amit az unió magyar javaslatra fogadott el. Az előlegek kifizetése még október közepén kezdődött, és a tervek szerint 2016 júniusig tart.
Ismertetése szerint minden eddiginél több, 35 különböző jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók - így például állattenyésztés-, növénytermesztés,- vagy területalapú támogatások -, eddig 8 különböző jogcímen indult meg az előlegfizetés.
Kitért arra: Magyarország az egyetlen tagállam, amelyik nemzeti hatáskörben vállalta, hogy ilyen sok jogcímen fizet előleget. Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban sem indult még meg az előlegfizetés, ami a magyar gazdáknak versenyelőnyt jelenthet - jelezte."
Válasz Mf-es #11967. hozzászólásáraDe mit fogadnak el hehe? A bérleti szerződést ami ki volt függesztve, nem jelentkezett rá senki, leszignózta mindenki csak még határidőkön belül nem jelenteted bé fődhasználatra ,vagy azt amit a kocsmába írsz kockás lapra két tanúva május elsejin?
Sziasztok! Ma voltam az MVH-nál földhasználati ellenőrzésen, s miután igazoltam a jogosultságomat, és a mai nap postára is adtam a dokumentumokat ( mivel kistermelő vagyok) és édesanyámtól és a testvérétől szívességi ill jogosultságomat igazoltam,ja és belterületről van szó, azt szeretném tőletek kérdezni...,hogy ebben az évben számíthatok -e még valami pénzre?
Válasz Mihály-963 #11954. hozzászólásáraez meg sem közelíti a 70% ezért az unió nem b.sz.gatja őket pedig ezzel nekünk segítene,de jó lenne ha figyelnének rájuk ilyen szempontból is ne csak a migránsokkal cseszlesék
Válasz washabi07 #11949. hozzászólásáraHát nem ,de ő vette el a korkedvezményes nyugdíjunkat.Így remélem minden fideszest 60 Éves tűzoltó fogja kivágni a roncsból balesetnél,és az égő házát eloltani .Már amennyire ilyen idős embertől vog teleni.lehet parasztozni ,deha a paraszt nem kakil a városi addig nem eszik!
33594 hozzászólás
Válasz Sötét Paraszt #11990. hozzászólásáraNem lett,hehe.
Válasz Szabolcs80 #12001. hozzászólásáraÉn meg abban reménykedem, hogy a megyei kirendeltségről a hölgy, amiről beszélt sajtótájékoztató, ez lehetett az.
Válasz Pintér Zoltán #11985. hozzászólásáraMi már csak jővőre kapunk...a java földárveréseknek meg már vége,nagyon ugy tünik hogy szándékos "kézi írányítás" az ami ennyire fogja vissza a dolgokat
Válasz neroli #12000. hozzászólásáraSzerintem ez megint csak a szöveges rész, inkább az MVH-s néni mond igazat, de ne úgy legyen.
Válasz Szabolcs80 #11999. hozzászólásáraÁmen! Így legyen. Reméljük, hogy a budapesti mvh- s hölgy ma rossz passzban volt.
"Feltöltötte a termelők bankszámláját az MVH
Egy nap alatt 36 ezer gazdálkodóhoz jutott el a kistermelői támogatás első részlete, míg az alaptámogatást 105 ezer, a zöldítés után járó összeg előlegét pedig 45 800 gazdálkodónak utalta át a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Sikerrel vizsgázott az új agrártámogatási rendszer, október 16-tól november végéig a 123 ezer gazdálkodó közül összesen 105 ezren juthattak hozzá az idei évre igényelt alaptámogatás előlegéhez – közölte lapunkkal Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. Azok esetében, akik még nem kapták kézhez a támogatást, még folyamatban van a jogszerű földhasználati vizsgálat, vagy más hivatalok ellenőrzési eredményeire vár az MVH. Az érintett 18 ezer gazdálkodó számlájára vélhetően december közepéig megérkezik a szóban forgó összeg. Ugyanakkor ők már nem előleg, hanem részfizetés formájában kaphatják meg a támogatást. Erre december elsejétől ad lehetőséget az Európai Unió, az összeget pedig az előlegnél rugalmasabban határozhatja meg a kifizető ügynökség, így előfordulhat, hogy a támogatás első részlete meghaladja majd az előlegek esetében kifizetett teljes összeg hetven százalékát."
Most erre mit lehet mondani?
Válasz Vietnámi #11996. hozzászólásáraMikor kaptál előleget? Még novemberben, vagy már decemberben?
Tisztelt Kollegák,
"Fiatal gazda" kifizetésről tud e valaki valamit?
Köszönöm.
Válasz Manfanatics #11991. hozzászólásáraNincs semmi jelentősége a státusznak.
Még mindig feldolgozás alatt van, és még is meg kaptam az előleget.
Válasz neroli #11994. hozzászólásáraAz Szép
Válasz Szabolcs80 #11993. hozzászólásáraMa hívtam ismét az MVH-t. A megyei kirendeltségen azt mondták, hogy jövő hétre ígértek nekik sajtótájékoztatót a részkifizetésekről, rá 10 percre a budapesti MVH -s hölgy azt mondta, hogy nem fizetnek már semmiféle előleget, sem részkifizetés nem lesz, csak a kistermelőit fizetik. 50 % előleget fizettek országosan a gazdáknak, aki ebbe beleesett megkapta, aki nem , az jövőre egy összegben. Ennyi.
Válasz Manfanatics #11991. hozzászólásáraMiért nem azt kérdezted meg mikor fizetik? A francot sem érdekli a státusz!
Nekem még számított összeg sincs, meg egy vasat sem küldtek
Én már nem bízok meg senkiben....úgy is mi csak egy kis cseppek vagyunk a nagy pocsolyában......
Sziasztok!
Ma az MVH szerint változott a státuszom. Pedig nem. Eddig is feldolgozás alatti volt a státuszom és most is az.
Ezt miért csinálják?
Válasz Mf-es #11986. hozzászólásáraHolnap lesz hehe.
Válasz Mf-es #11975. hozzászólásáraEgysze próbátam a vonaton( busz jegyet), de a kalauz megkergetett hehe.
Ezze nem így lesz?
Semmi sem jött még csak az ellenőrzések...De legalább azok letudva kötekedés nélkül...
kistermelői státuszváltás 10.22, 11.15, 11,21 számított összeg nincs. erre az évre már nem is reménykedem.
Itt megjött az előlegkifizetés határozata,de pénz nincs.
Válasz neroli #11981. hozzászólásáraFeldolgozás alatt, összeg néhol kiírva,de semmi.
Három ellenőrzést 'éltem' eddig túl, de még lehet kapok.
Válasz beresne62 #11983. hozzászólásáraTi sem kistermelők vagytok?
Válasz Mf-es #11975. hozzászólásáraNekünk semmi nem jött még, minden feldolgozás alatt,mi már nem is reménykedünk!!!
A kistermelőinél nekem is van számított összeg 11.30 feldolgozás alatt. A többi nem változott.
Válasz Pintér Zoltán #11978. hozzászólásáraNekem sem jött semmi. A te státuszod hogy áll?
Válasz Guri185 #11979. hozzászólásáraHelló, Nálam ugyanez a helyzet teljesen, remélem a héten már csipogni fog.
A kistermelői támogatásnál van már számított összeg nálam, úgy néz ki tényleg nem sokára küldik majd.
November 30.-án volt státuszváltás, de maradt feldolgozás alatt.
Válasz balee007 #11976. hozzászólásáraÜdv.
Rosszabbul, semmi sem jött eddig.
Válasz balee007 #11976. hozzászólásáraNekem is a fele jött meg,tavaly többet kaptam előleget.Köze sincs a beharangozott 70 % nak.Kiváncsi vagyok valyon ki e utalják még az idén a maradékot.
Sziasztok!
Nyugtassatok meg... Nekem a 70%-os előlegnek kb a fele jött meg. Ez így egy szomorú karácsony lesz...
Járt így más is? Nem mintha örülnék neki, csak jó lenne tudni..
Köszi szépen!
Válasz Sötét Paraszt #11973. hozzászólásáraHa ellenőriznek,felmutatod,mint a busz jegyet,hehe.
agrárunio.hu:
"Idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott mintegy 36 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig pedig csaknem 200 milliárd forint előleg folyósítása várható - mondta az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.
Gyuricza Csaba hozzátette: a támogatások 70 százalékát fizeti ki Magyarország előlegként, szemben a korábbi 50 százalékkal, amit az unió magyar javaslatra fogadott el. Az előlegek kifizetése még október közepén kezdődött, és a tervek szerint 2016 júniusig tart.
Ismertetése szerint minden eddiginél több, 35 különböző jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók - így például állattenyésztés-, növénytermesztés,- vagy területalapú támogatások -, eddig 8 különböző jogcímen indult meg az előlegfizetés.
Kitért arra: Magyarország az egyetlen tagállam, amelyik nemzeti hatáskörben vállalta, hogy ilyen sok jogcímen fizet előleget. Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban sem indult még meg az előlegfizetés, ami a magyar gazdáknak versenyelőnyt jelenthet - jelezte."
Válasz Mf-es #11972. hozzászólásáraÉs kiné fogadják el?
Válasz Sötét Paraszt #11970. hozzászólásáraMindkettőt elfogadják,ha nincs más megoldás.
Válasz sixx #11969. hozzászólásáraNem tudták, nem látnak bele a fejükbe....
Válasz Mf-es #11967. hozzászólásáraDe mit fogadnak el hehe? A bérleti szerződést ami ki volt függesztve, nem jelentkezett rá senki, leszignózta mindenki csak még határidőkön belül nem jelenteted bé fődhasználatra ,vagy azt amit a kocsmába írsz kockás lapra két tanúva május elsejin?
Válasz bojoba #11968. hozzászólásáraOtt voltál, miért nem kérdezted meg???
Sziasztok! Ma voltam az MVH-nál földhasználati ellenőrzésen, s miután igazoltam a jogosultságomat, és a mai nap postára is adtam a dokumentumokat ( mivel kistermelő vagyok) és édesanyámtól és a testvérétől szívességi ill jogosultságomat igazoltam,ja és belterületről van szó, azt szeretném tőletek kérdezni...,hogy ebben az évben számíthatok -e még valami pénzre?
Válasz Sötét Paraszt #11966. hozzászólásáraElfogadják,de az nem azt jelenti,hogy úgy is csináljuk.Kell a gázolaj támogatás is.Oda bejelentett földhasználat kell.
Válasz Mf-es #11965. hozzászólásáraAszontad efogagyák a kockás papírra írtat két kocsmás tanúva is.
Válasz Sötét Paraszt #11964. hozzászólásáraÜgyvéd csinál minden szerződést.
Válasz Mf-es #11961. hozzászólásáraA kockáslapos mintaszerződíseidet tojjad inkább mestőr hehe.
Válasz Vadmalac #11962. hozzászólásáraHa EMVA erdő, akkor ettől az évtől már jár rá SAPS.
Válasz Mf-es #11961. hozzászólásáraTudtommal csak erdőre nem.
a szántó
b szántó
c rét
d szántó
f legelő
g erdő
Ezekre mindre jár földalapú?
Válasz washabi07 #11948. hozzászólásáraMegggyütt a zelőleg?Szomjas már nem vagy...Vagy nem gyütt meg és az éhség okozza ezt nálad mindig hónap elején...
Válasz washabi07 #11948. hozzászólásáraSemmi válasz?
Válasz washabi07 #11948. hozzászólásáraRomára biztos nem,telórol írok sajnálom ,ha pontatlan vagyok és téged esetleg zavar
Válasz washabi07 #11948. hozzászólásáraRomára biztos nem,telórol írok sajnálom ,ha pontatlan vagyok és téged esetleg zavar
Válasz Mihály-963 #11954. hozzászólásáraez meg sem közelíti a 70% ezért az unió nem b.sz.gatja őket pedig ezzel nekünk segítene,de jó lenne ha figyelnének rájuk ilyen szempontból is ne csak a migránsokkal cseszlesék
Válasz washabi07 #11949. hozzászólásáraHát nem ,de ő vette el a korkedvezményes nyugdíjunkat.Így remélem minden fideszest 60 Éves tűzoltó fogja kivágni a roncsból balesetnél,és az égő házát eloltani .Már amennyire ilyen idős embertől vog teleni.lehet parasztozni ,deha a paraszt nem kakil a városi addig nem eszik!