Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
üdv mindenkinek!tudja valaki pontosan,mikor indul az állattartói géptámogatás????vagy lesz egyáltalán az idén?(mert én aazt hallottam,hogy esetleg majd az ősszel.....)
Ha földalapúnál május 15. után módosítok, de még június 9. előtt - akkor csak a módosított parcellára jár a levonás, vagy az egész területre? (a naponkénti - 1%)
köszi
Még eddig nekem semmi csak az első felének a 2harmada,pedig földhasználat rendben,terület is becsülettel művelve az utolsó m2.ig,Költői kérdés!
Volt valakinek már hogy junius 30ig kihúzták,azaz kb jul 5-én kapott pénzt?????
Válasz #10587. hozzászólásra
Nekem 10.08. óta ellenőrzés alatt van.Minden nap várom ,hogy változzon. De úgy látom egy ideig várhatok még.Jun 30. a határidő.
Hello!
Dióhéjban elregélem:10 éve igényelek támogatást,első 1-2 évben nem mertem,mert nem tudtam mit vonz maga után,10 évvel ezelőtt ha emlékezetem nem csal kb 15-20 ezer körül volt egy hektár támogatás,de a műtrágya is olyan 3-4000 körül volt,illetve egy új mtz áfával kb 3,most a sok ..... azt hiszi milyen jó a parasztoknak mert 70 ezer támogatás jár rá,ezért vesszi mindenféle városi suttyó a támogatást,közbe ha kiszámolja régebben sokkal jobban megérte a kisebb összeg mert a támogatás mindenek az árát felvitte,gépek,inputanyagok,vegyszer stb...
továbbá,műveli a paraszt a földet becsülettel,várja a támogatást,arra lesz figyelmes,hogy aki le se szarja a földjét max egyszer letárcsázza,az megkapja időben a támogatást,aki meg kínlódik vele,mai napig nem kapja meg,ami nagyon szükséges lette volna műtrágyára vetőmagra,hisz szerintem ezért támogatás a támogatás,nem pedig azért hogy a 3 éves terepjáróm,újra cseréljem,ha én lennék odafent,csak mezőgazdasági eszközökre,gépekre,imputanyagokra,vegyszerre,épületekre,beruházásokra,hagynám költeni a támogatást,ezt még írhatnám hosszú oldalakon,de egyesek azt hiszik milyen jó a gazdáknak mert kapnak 70ezer pluszt hekinként,én azt mondom meg kell mindekinek próbálnia........
Sziasztok,
ha a földek után járó területalapú támogatás elmúlt 12 évéről kellene írnotok pár oldalban egy laikusnak aki megérteni akarja, mit-hol-mikor, akkor mit írnátok bele? van az interneten egy jól használható anyag?
köszi
Arra szeretnek valaszt kapni hogy a nem termelő beruhazas alatt a sorközgyepesites van? Kezdő vagyok.igaz hogy a terület alapuval ez a kerelem együtt van beadva?
Jól olvastad,500 ezer+ 400 ezer a NÉBIH-díj!
+Lázár elvette 2015-től a támogatás 100%-át,mert 1200ha fölött vagyok,pedig nem vagyok oligarha,sem zöld báró,csak egyszerű kényszervállalkozó 10-15 Ak -ás bérelt földeken 40 alkalmazottal!
A kamarától kellett volna kapnod egy "zöld" könyvet,abban szerintük minden benne van!
Én megkaptam! A könyvespolcom legdrágább könyve,500 ezerbe került!(ennyi az éves kamarai díjam)
Sziasztok van olyan akinek még nem nyúltak a kérelméhez október 8 óta ellenőrzött,tegnap felhívtam az mvh-t ,elég segítőkész férfi vette fel,azt mondta áprilisba szerinte lezárnak minden kérelmet de azt is hozzátette utolsó időpont juni 30
Ma reggel megkaptuk az első részletet. Sajnos Édesapám halála miatt egy kicsit elhúzódott, de azért lassan csak csak megkapjuk mi is. Zala megye.
Szép napot és kitartást gazda társak!
Sürgítségre lenne szükségem!
A teruletalaput megkaptam 2 hete. Az AKG megjott ma. De a falugazdaszunk azt mondta 2 hete, hogy AKG ebbe az evbe nem jon. Akkor most mi van?
A területalapú 95%-át már kifizették!!
Már "csak" 7200 "problémás" gazda van hátra!!
(agrárszektor.hu)
Felhívtam Őket,hogy megtudjam mi a brobléma,de csak azt tudtam meg,hogy a kérelmem nincs lezárva. (okt 29) ota.
Ja, és juni. 30.
33534 hozzászólás
üdv mindenkinek!tudja valaki pontosan,mikor indul az állattartói géptámogatás????vagy lesz egyáltalán az idén?(mert én aazt hallottam,hogy esetleg majd az ősszel.....)
Válasz #10592. hozzászólásra Az egész területre
Válasz #10591. hozzászólásra
Sziasztok!
Ha földalapúnál május 15. után módosítok, de még június 9. előtt - akkor csak a módosított parcellára jár a levonás, vagy az egész területre? (a naponkénti - 1%)
köszi
Atya ég!!! El sem hiszem ma jóváhagyottra váltott a státuszom!!! Csoda!
Még eddig nekem semmi csak az első felének a 2harmada,pedig földhasználat rendben,terület is becsülettel művelve az utolsó m2.ig,Költői kérdés!
Volt valakinek már hogy junius 30ig kihúzták,azaz kb jul 5-én kapott pénzt?????
Nekem is ellenőrzés alatt már jó ideje,pénz csak az első fele,azt mondták áprilisba utalják ha nincs gond!de hozátette jun 30
Válasz #10587. hozzászólásra
Nekem 10.08. óta ellenőrzés alatt van.Minden nap várom ,hogy változzon. De úgy látom egy ideig várhatok még.Jun 30. a határidő.
Úgy látszik engem elfelejtett az MVH... November 5.-től ell. alatt... Sokan vannak még így?!?
Ápr.8.-án jóváhagyva,ma reggel megjött!!
Válasz #10581. hozzászólásra
Hello!
Dióhéjban elregélem:10 éve igényelek támogatást,első 1-2 évben nem mertem,mert nem tudtam mit vonz maga után,10 évvel ezelőtt ha emlékezetem nem csal kb 15-20 ezer körül volt egy hektár támogatás,de a műtrágya is olyan 3-4000 körül volt,illetve egy új mtz áfával kb 3,most a sok ..... azt hiszi milyen jó a parasztoknak mert 70 ezer támogatás jár rá,ezért vesszi mindenféle városi suttyó a támogatást,közbe ha kiszámolja régebben sokkal jobban megérte a kisebb összeg mert a támogatás mindenek az árát felvitte,gépek,inputanyagok,vegyszer stb...
továbbá,műveli a paraszt a földet becsülettel,várja a támogatást,arra lesz figyelmes,hogy aki le se szarja a földjét max egyszer letárcsázza,az megkapja időben a támogatást,aki meg kínlódik vele,mai napig nem kapja meg,ami nagyon szükséges lette volna műtrágyára vetőmagra,hisz szerintem ezért támogatás a támogatás,nem pedig azért hogy a 3 éves terepjáróm,újra cseréljem,ha én lennék odafent,csak mezőgazdasági eszközökre,gépekre,imputanyagokra,vegyszerre,épületekre,beruházásokra,hagynám költeni a támogatást,ezt még írhatnám hosszú oldalakon,de egyesek azt hiszik milyen jó a gazdáknak mert kapnak 70ezer pluszt hekinként,én azt mondom meg kell mindekinek próbálnia........
Moderátor által módosítva: 2015-05-05 14:22:45
Beadhatom a támogatási kérelmet ha a földhasználati jog csak május 15.-e után kerül a nevemre? kb május végen vagy legkésőbb június elején.
Kérődzőszerkezetit kapott már valaki,Köszi!
Ma reggel csíp-csíp,megérkezett a várva várt,mehetünk vetőmagot venni!
Sziasztok,
ha a földek után járó területalapú támogatás elmúlt 12 évéről kellene írnotok pár oldalban egy laikusnak aki megérteni akarja, mit-hol-mikor, akkor mit írnátok bele? van az interneten egy jól használható anyag?
köszi
Válasz #10579. hozzászólásra
Ma reggel megérkezett a második részlet, de az összegből ítélve remélhetőleg lesz még harmadik is. OTP / BAZ megye
Április 8,és OTP k vagyunk!
Mikor váltott jóváhagyottá?amúgy kb 5 munkanap váltás után a pénz,de bank függő,nekem még ellenőrzés alatt január óta,pénz csak az első fele!
Jóváhagyás után,mikor jön a pénz?????????????
Válasz #10483. hozzászólásra
Szerintem a területed 20% nál nem volt meg a folyamatos földhasználat. gondolom nem adtál be 20 % os eltéréssel.
Válasz #10560. hozzászólásra
Szintén október 08!!!!!
8.án változott jóváhagyottra,de még ma semmi!Várunk türelemmel!
Válasz #10568. hozzászólásra
ZÖLD KÖNYV= GAZDALKODASI NAPLO????
Válasz #10571. hozzászólásra
Arra szeretnek valaszt kapni hogy a nem termelő beruhazas alatt a sorközgyepesites van? Kezdő vagyok.igaz hogy a terület alapuval ez a kerelem együtt van beadva?
Válasz #10570. hozzászólásra
Jól olvastad,500 ezer+ 400 ezer a NÉBIH-díj!
+Lázár elvette 2015-től a támogatás 100%-át,mert 1200ha fölött vagyok,pedig nem vagyok oligarha,sem zöld báró,csak egyszerű kényszervállalkozó 10-15 Ak -ás bérelt földeken 40 alkalmazottal!
mennyi???
https://www.youtube.com/watch?v=UwzLTGYe4ko
Válasz #10566. hozzászólásra
A kamarától kellett volna kapnod egy "zöld" könyvet,abban szerintük minden benne van!
Én megkaptam! A könyvespolcom legdrágább könyve,500 ezerbe került!(ennyi az éves kamarai díjam)
Moderátor által módosítva: 2015-05-05 14:23:57
Válasz #10565. hozzászólásra
Nekem is végre jóváhagyottra váltott és megjelent az összeg is!! Pénz még nincs ,de én már ennek is örülök!!
A zölditésről tud valaki valamit?
Tegnap végre én is megkaptam, végre visszanő a hajam.
Tegnap reggel megkaptam végre a második felét a földtámogatásnak
Köszi! Remélem igazad lesz!
Nekem és faternak is úgy van.Nem tom mi a baj.
Válasz #10559. hozzászólásra
Az már haladás,szerintem holnap ott lesz az összeg is jövő héten meg a pénz
Sziasztok van olyan akinek még nem nyúltak a kérelméhez október 8 óta ellenőrzött,tegnap felhívtam az mvh-t ,elég segítőkész férfi vette fel,azt mondta áprilisba szerinte lezárnak minden kérelmet de azt is hozzátette utolsó időpont juni 30
Ma reggel váltott jóváhagyottra,de az összeg az nem változott,csak a már megkapott előleg szerepel!!
Végre! Megérkezett!!!
Ma reggel megkaptuk az első részletet. Sajnos Édesapám halála miatt egy kicsit elhúzódott, de azért lassan csak csak megkapjuk mi is. Zala megye.
Szép napot és kitartást gazda társak!
Válasz #10554. hozzászólásra
Köszi sikerült kellemes ünnepeket.
Megjelent az összeg!!!
Válasz #10551. hozzászólásra
Ctrl+ nagyitás, Ctrl - kicsonyítés
Nem nyitó , nagyító de ideges lettem.
Válasz #10551. hozzászólásra
Ja, a Ctrl + sem jön vissza ehhez nyitó is kell jaj...
Válasz #10542. hozzászólásra
Ágika, nagyon elszurtam, most meg lekicsinyitettem anyira, hogy olvasni nem tudom, hogy lehet nagyítani ? várom válaszodat erzsi
Tegnap váltott jóváhagyottra, ma megjelent az összeg.
Válasz #10547. hozzászólásra
Sürgítség... ez nasszerú
Válasz #10547. hozzászólásra
A tavalyi jött meg.Idei nincs,ezért 16-ban nem kapsz.
Sürgítségre lenne szükségem!
A teruletalaput megkaptam 2 hete. Az AKG megjott ma. De a falugazdaszunk azt mondta 2 hete, hogy AKG ebbe az evbe nem jon. Akkor most mi van?
Válasz #10544. hozzászólásra
Még két hét.
A területalapú 95%-át már kifizették!!
Már "csak" 7200 "problémás" gazda van hátra!!
(agrárszektor.hu)
Felhívtam Őket,hogy megtudjam mi a brobléma,de csak azt tudtam meg,hogy a kérelmem nincs lezárva. (okt 29) ota.
Ja, és juni. 30.