Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraÜdv!
Kérhetnék egy kis segítséget kiskérödző állatjólétivel kapcsolatban?
Még sosem adtam be!
Állategység hány darab 1 állategység?
Illetve általánosságban mennyi ennek az összege 1 db ra számolva?
116 db anyajuhról lenne szó
Feltételek takarmányozás stb?
Köszönöm szépen!
Szép Jó estét kívánok!
Január 06.-án kaptam kifizetési határozatot tejágazat állatjóléti támogatással kapcsolatban. Meglepődtem mert írtátok majd márciusban lesz várható. Így jelzem felétek, hogy most hamarabb valami úton módon.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Válasz erzsii408 #33553. hozzászólásáraDe már decembere elkészitettem beadtam elektronikusan. De most kérik küldjem be nekik 8 napon belül a véglegesített naplót. Helyszini ellenőrzés egy része már megtörtént, ellenőrizték a terület méreteket és az elvégzett agrotechnikai műveleteket, de engem csak most értesítettek erről. Későbbi helyszíni ellenőrzésekkel kapcsolatban még tájékoztatnak. Ezt írták!
Nekem most jött helyszini ellenőrzésről értesítő. 2024-es aöp-öt vizsgálják, 8 napon belül kérik a gazdálkodási naplót. Valószínű ezért nem kaptam még egy fillért sem
Sziasztok. Szankciókról tud valaki felvilágosítást adni? Intenzív gyümölcs és extenzív gyümölcs a földalapuval egyben. Van 26 ha gyümölcsös 24,5 intenzív 1,5 extenziv. Az intenzívből 3,7ha nem felelt meg a 1,5 extenzívből a 1,5 nem felelt meg. Sok fa kiszáradt a nyáron.
Válasz trikolor5 #33547. hozzászólásáraÉn is tudnék dolgozni még éjszaka is,de nem dolgozok,mint ahogy gondolom a feleséged se dolgozott az ünnepek alatt,mármint bármelyik hivatal részére.
Válasz erzsii408 #33542. hozzászólásáraNekem november 23 volt a státuszváltás,szerintem márciusba lesz valami. Tavaj is akkor jött,igaz előtte December 15,de az már elúszott sajna.
Válasz Timea9582 #33535. hozzászólásáraÉn megcsináltam magamnak a DÁP-ot. Egy alkalmazás a telefonra, 5 perc alatt kész lett, jó, lehet hogy eltartott 10-ig is a probaval együtt. Mivel elvileg az ügyfélkapu+ is csak 1 évig lesz.
Biztos annak is megvan a modja, ha nem magad intézed a dolgokat. Meghatalmazást csinálni. Másik topikban beszélték már, a gazdálkodási naplóban, meg asszem van ügyfélkapus topik is.
Válasz Timea9582 #33535. hozzászólásáraÜgyfélkapu+ . Hitelesítő a pcn. Adnak egy kulcsot. Bemásolom és adja a kódot.
Ha nem lesz elég gördülékeny majd csomagokban kezelem az ügyeket. Ritkábban lépek be és egyszerre több mindent intézek.
Ügyfélkapu megszünik, ki hogy oldja meg hogy az ügyintézés gördülékeny maradjon?
(gondolok itt arra hogy a könyvelő, pályázatirók is ezen keresztül intézkedtek meg ugye sok minden ezen keresztül )
Esetleg tudja valaki, hogy ha méhekre nem veszélyes technológiát választottam, akkor Mospilant lehet használni gyümölcsösben? Én nem találom a listában. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok
Akinek volt kölcsönös megfeletetes ellenőrzése gyepre, az mennyi idő volt mire lezajlott ?
Nekem Augusztusban volt, de meg semmi sincs róla de addig támogatást sem kapok
Aki az idei "sima, alap" területalapú támogatásra megkapta az októberi előleg és a decemberi részkifizetés (összesen kb 80 ezer körül/hektár), annak várható-e még utalás, ha igen úgy mikor és hektáronként vajon mennyi?
Azért érdekes, mert jövő évi támogatás már nem fog jönni, mert bérbe lesz adva a föld és annak a díja másik bankszámlára fog érkezni, emiatt ez a bankszámla feleslegessé válik, így jó lenne minél hamarabb megszüntetni, mivel a havi számlavezetési díját valószínűleg már a fennmaradó összeg (max néhány ezer Ft) nem igazán fogja fedezni (kis területről van szó).
Bónusz kérdés:
Mi történik akkor, ha valaki megszünteti a számláját és ezután még pár ezret utalna a Kincstár?
Ilyenkor ez az összeg elvész, készpénzben is fel lehet valahogyan venni vagy "visszapattan" és utána más számlájára is ki lehet utaltatni?
Válasz Koczka József #33514. hozzászólásáraBAZ Megye. AKG nagy része megjött a BISS CRISS kb . 15 %-a. Valószinű akkor utalnak amikor van valamennyi pénz. ötlet szerűen . Egyszerre nincs annyi keret és utána mindig mindenki reklamálna ha nem kapja meg a többiekkel. Kaptam már dec 30-án is. A 23-asat 24 jún legvégén ellenőrzés nélkül.
Válasz L.L. #33509. hozzászólásáraNekem fizettek már fiatal gazda előleg!
Tavalyi AÖP fellebbezésem van bent náluk! Azt ígértek decemberben meglesznek azok. Hat egyenlőre nem kaptam semmilyen papírt róla.
Múlt héten hívtam a MÁK-ot, ránézett az úriember a kérelmemre, azt mondta vis maior kérelem miatt felfüggesztésre került a kifizetés. Kérdeztem mikorra várható az elbírálás? Azt mondta a 90%-át már feldolgozták. Én a “szerencsés” 10%-ba vagyok akinek még nem. Elvileg dec.30.-ig végezniük kellene. Azt mondta igyekeznek a kollégák. Kitartást! Az idén már biztos nem lesz semmi belőle
Sajnos nem nagyon van olyan hozzászóló, aki azt mondaná, hogy igen nekem megjött a támogatás.
Miért is van ez?
Sokan biztosan kaptak, de nem jönnek ide hogy közöljék a hírt. Pedig előtte itt keseregtek.
Vagy csak az a hír, hogy nem jött???
Nekem volt 2 BISS és 2 CRISS utalás, meg is lepődtem, elég jól állok.
Igaz felénk a nagyok szinte semmit nem kaptak, de azért a kicsiknek már sokat csorgattak.
Előbb utóbb csak mindenki megkapja, reméljük.
Ez olyan, mint a talált pénz, meg a kutya vacsorája, nem nagyon lehet vele kalkulálni sajnos, úgy látszik.
Válasz Koczka József #33514. hozzászólásáraMire nem szabad felülni? Kik között gerjesztenek ellentétet azzal, hogy az egyik gazda kap időben pénzt, a másik nem?
Szerintem a gazdák között ebből nem lesz ellentét, de közösen utáljuk a hivatalt, amely nem egyformán kezel mindannyiunkat!!!
33764 hozzászólás
Válasz L.L. #33563. hozzászólásáraJuhból 7 db 1 állat egység.
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraÜdv!
Kérhetnék egy kis segítséget kiskérödző állatjólétivel kapcsolatban?
Még sosem adtam be!
Állategység hány darab 1 állategység?
Illetve általánosságban mennyi ennek az összege 1 db ra számolva?
116 db anyajuhról lenne szó
Feltételek takarmányozás stb?
Köszönöm szépen!
Szép Jó estét kívánok!
Január 06.-án kaptam kifizetési határozatot tejágazat állatjóléti támogatással kapcsolatban. Meglepődtem mert írtátok majd márciusban lesz várható. Így jelzem felétek, hogy most hamarabb valami úton módon.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Válasz vizilola #33560. hozzászólásáraNekem is.
Megjött délután a kiskérödzö!
Válasz sapijuhasz #33558. hozzászólásáraCsak a határozat jött meg tegnap szerintem holnap utalják.
Kiskérődzőre utaltak már valakinek?
Válasz atixon #33556. hozzászólásáraNekem kölcsönös megfeleltetes volt és eddig egy fillért se
Válasz erzsii408 #33555. hozzászólásáraÉs nálad mit ellenőriztek?
Azóta kaptál támogatást?
Válasz atixon #33554. hozzászólásáraÉrtem
Koszi az infót, nekem augusztusban volt ellenőrzés arról meg semmi hír nincs
De hátha megindult ez is.
Válasz erzsii408 #33553. hozzászólásáraDe már decembere elkészitettem beadtam elektronikusan. De most kérik küldjem be nekik 8 napon belül a véglegesített naplót. Helyszini ellenőrzés egy része már megtörtént, ellenőrizték a terület méreteket és az elvégzett agrotechnikai műveleteket, de engem csak most értesítettek erről. Későbbi helyszíni ellenőrzésekkel kapcsolatban még tájékoztatnak. Ezt írták!
Válasz atixon #33552. hozzászólásáraMikor történt az ellenőrzés ?
Gazdnaplót elektronikusan nem vezeted?
Nekem most jött helyszini ellenőrzésről értesítő. 2024-es aöp-öt vizsgálják, 8 napon belül kérik a gazdálkodási naplót. Valószínű ezért nem kaptam még egy fillért sem
Éjszaka kiskérődző határozat!
Változott esetleg valakinek az Őshonos dátum?!
Sziasztok. Szankciókról tud valaki felvilágosítást adni? Intenzív gyümölcs és extenzív gyümölcs a földalapuval egyben. Van 26 ha gyümölcsös 24,5 intenzív 1,5 extenziv. Az intenzívből 3,7ha nem felelt meg a 1,5 extenzívből a 1,5 nem felelt meg. Sok fa kiszáradt a nyáron.
Válasz trikolor5 #33547. hozzászólásáraÉn is tudnék dolgozni még éjszaka is,de nem dolgozok,mint ahogy gondolom a feleséged se dolgozott az ünnepek alatt,mármint bármelyik hivatal részére.
Válasz erzsii408 #33542. hozzászólásáraNekem november 23 volt a státuszváltás,szerintem márciusba lesz valami. Tavaj is akkor jött,igaz előtte December 15,de az már elúszott sajna.
Válasz Igazi Földönfutó #33541. hozzászólásáraHome Office. Feleségem is bármikor betud lépni a rendszerbe, akár vasárnap, szabadság alatt is. Csak egy laptop kell hozzá.
Válasz Igazi Földönfutó #33541. hozzászólásáraHát pedig a múlt héten volt mozgolódás. Valakire lehet rázárták az irodát ünnepek előtt.
Válasz barnatanya2019 #33543. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Igazi Földönfutó #33541. hozzászólásáraEzt olvastad? Ez év január 2.-ikán kapta!
#33538 Hogel 2025-01-04 16:29:40
Érdekes jelenség: 01.02 vel 2024 es kiskérődző jóváhagyott lett, összeg is van.
Válasz vizilola #33540. hozzászólásáraItt is :) lencsét ettem, bejött :)
Anya juh támogatás valakinek mozdult, nekem november 22 óta semmit
Válasz sapijuhasz #33539. hozzászólásáraSzerinted dec. 20 óta melyi hivatal dolgozott?
Munkakezdés holnap reggel 9 órától.
Válasz Hogel #33538. hozzászólásáraNálunk is jóváhagyott, összeg is van!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Az őshonos is jöhetne...
Válasz Hogel #33538. hozzászólásáraKarácsony előtt nékem azt mondták, hogy a kiskérődző pénz úton van. Eddig még nem ért ide.
Érdekes jelenség: 01.02 vel 2024 es kiskérődző jóváhagyott lett, összeg is van.
Válasz Timea9582 #33535. hozzászólásáraÉn megcsináltam magamnak a DÁP-ot. Egy alkalmazás a telefonra, 5 perc alatt kész lett, jó, lehet hogy eltartott 10-ig is a probaval együtt. Mivel elvileg az ügyfélkapu+ is csak 1 évig lesz.
Biztos annak is megvan a modja, ha nem magad intézed a dolgokat. Meghatalmazást csinálni. Másik topikban beszélték már, a gazdálkodási naplóban, meg asszem van ügyfélkapus topik is.
Válasz Timea9582 #33535. hozzászólásáraÜgyfélkapu+ . Hitelesítő a pcn. Adnak egy kulcsot. Bemásolom és adja a kódot.
Ha nem lesz elég gördülékeny majd csomagokban kezelem az ügyeket. Ritkábban lépek be és egyszerre több mindent intézek.
Ügyfélkapu megszünik, ki hogy oldja meg hogy az ügyintézés gördülékeny maradjon?
(gondolok itt arra hogy a könyvelő, pályázatirók is ezen keresztül intézkedtek meg ugye sok minden ezen keresztül )
Köszönöm
Sziasztok,
Esetleg tudja valaki, hogy ha méhekre nem veszélyes technológiát választottam, akkor Mospilant lehet használni gyümölcsösben? Én nem találom a listában. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok
Akinek volt kölcsönös megfeletetes ellenőrzése gyepre, az mennyi idő volt mire lezajlott ?
Nekem Augusztusban volt, de meg semmi sincs róla de addig támogatást sem kapok
Válasz amdpc987 #33531. hozzászólásárakincstárnál meg kell adni az új bankszámla számát
Sziasztok!
Aki az idei "sima, alap" területalapú támogatásra megkapta az októberi előleg és a decemberi részkifizetés (összesen kb 80 ezer körül/hektár), annak várható-e még utalás, ha igen úgy mikor és hektáronként vajon mennyi?
Azért érdekes, mert jövő évi támogatás már nem fog jönni, mert bérbe lesz adva a föld és annak a díja másik bankszámlára fog érkezni, emiatt ez a bankszámla feleslegessé válik, így jó lenne minél hamarabb megszüntetni, mivel a havi számlavezetési díját valószínűleg már a fennmaradó összeg (max néhány ezer Ft) nem igazán fogja fedezni (kis területről van szó).
Bónusz kérdés:
Mi történik akkor, ha valaki megszünteti a számláját és ezután még pár ezret utalna a Kincstár?
Ilyenkor ez az összeg elvész, készpénzben is fel lehet valahogyan venni vagy "visszapattan" és utána más számlájára is ki lehet utaltatni?
Köszönöm előre is!
Válasz ignisflora #33529. hozzászólásáraGép végzi/végezte, mert éjjel jöttek anno a támogatások. Be van állítva valami szisztéma alapján és küldi.
Válasz ..,-:) #33523. hozzászólásáraJa, ja csak akkor munkanap volt a dec 31. a közigazgatásban.
Válasz Radocz #33526. hozzászólásáraJa utaltam már és a közigazgatásban is dolgoztam már, majd meglátod ...
Válasz ttetudod #33524. hozzászólására2023 as AÖP 2024 okt 8 ellenőrzés és szankció nélkül.
Válasz ignisflora #33522. hozzászólásáraAz utalás indítása nincs kötve a munkaidőhöz.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ezt Te is tudod, ha utaltál már.
Válasz ttetudod #33524. hozzászólásáraIgen.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Volt úgy, hogy nem volt hozzá betervezve a költség számla, és adót kellett miatta fizetni.
De nincs azzal sem baj, ha van miből.
Két éve nem lenne miből adót fizetni.
Igaz nem is kell.
Válasz Koczka József #33514. hozzászólásáraBAZ Megye. AKG nagy része megjött a BISS CRISS kb . 15 %-a. Valószinű akkor utalnak amikor van valamennyi pénz. ötlet szerűen . Egyszerre nincs annyi keret és utána mindig mindenki reklamálna ha nem kapja meg a többiekkel. Kaptam már dec 30-án is. A 23-asat 24 jún legvégén ellenőrzés nélkül.
Válasz ignisflora #33522. hozzászólásáraKaptam én már dec. 31.-én is !!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz finktimea1995 #33521. hozzászólásáraHolnap van az utolsó munkanap a közigazgatásban, majd tavasszal.
Valaki tudja esetleg hogy idén várható e még pénz?
Mi van az állatjólétivel, és a fiatal gazdával? Idén már nem utalják?
Válasz L.L. #33509. hozzászólásáraNekem fizettek már fiatal gazda előleg!
Tavalyi AÖP fellebbezésem van bent náluk! Azt ígértek decemberben meglesznek azok. Hat egyenlőre nem kaptam semmilyen papírt róla.
Válasz nemethne83 #33517. hozzászólásáraIlyen sajnos előfordult már velem is.
Válasz fattyú #33515. hozzászólásáraHogy haragudj arra aki már meg kapta.
Múlt héten hívtam a MÁK-ot, ránézett az úriember a kérelmemre, azt mondta vis maior kérelem miatt felfüggesztésre került a kifizetés. Kérdeztem mikorra várható az elbírálás? Azt mondta a 90%-át már feldolgozták. Én a “szerencsés” 10%-ba vagyok akinek még nem. Elvileg dec.30.-ig végezniük kellene. Azt mondta igyekeznek a kollégák. Kitartást! Az idén már biztos nem lesz semmi belőle![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Koczka József #33514. hozzászólásáraÜdv Józsi!
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Sajnos nem nagyon van olyan hozzászóló, aki azt mondaná, hogy igen nekem megjött a támogatás.
Miért is van ez?
Sokan biztosan kaptak, de nem jönnek ide hogy közöljék a hírt. Pedig előtte itt keseregtek.
Vagy csak az a hír, hogy nem jött???
Nekem volt 2 BISS és 2 CRISS utalás, meg is lepődtem, elég jól állok.
Igaz felénk a nagyok szinte semmit nem kaptak, de azért a kicsiknek már sokat csorgattak.
Előbb utóbb csak mindenki megkapja, reméljük.
Ez olyan, mint a talált pénz, meg a kutya vacsorája, nem nagyon lehet vele kalkulálni sajnos, úgy látszik.
Válasz Koczka József #33514. hozzászólásáraMire nem szabad felülni? Kik között gerjesztenek ellentétet azzal, hogy az egyik gazda kap időben pénzt, a másik nem?
Szerintem a gazdák között ebből nem lesz ellentét, de közösen utáljuk a hivatalt, amely nem egyformán kezel mindannyiunkat!!!