Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Annak semmihez nem szabad közének lenni az egy önálló sor a kérelemben , ha az ügyek állására kattintasz az egy önálló sor az előleg fizetéshez a területalapú támogatás kifizetési kérelem sor az irányadó , ha ellenben a kifizetési kérelmedben a jogos igény nem haladja meg az előleg felét akkor várhatsz egy darabig!!
Nagyon ne örülj neki, nem jelent semmit. En mind végig jóváhagyott voltam, mégsem kaptam egy büdös vasat sem eddig... Pedig mindig az első 1-2 nap jött...
Szia!
A zártkert az külterület. Hrsz alapján mepar térképen meg tudod nézni, hogy támogatható e a terület. Ha igen akkor minden gond nélkül igényelhetsz. Arra figyeljetek, hogy kifüggeszteni nem kell és vagyonszerzési illetéket kell utána fizetni.
Szerintem belterületre nem jár támogatás.
Ha a Mepar. hu beírod a hrsz-t ott megláthatod, hogy támogatható, vagy nem támogatható a terület.
Először támogathatóvá kell tenni, aztán kérni is a területalapú támogatást.
Ha egyszerre kéred, akkor jogtalan igénylésnek minősül, és büntetnek.
De ezt többen jobban tuják mint én amatőr.
Hubcika, radocz stb.
ha nem világos őket és falugazdászod kérdezd meg.
Van több topik ahol erről már másokkal megosztották a tudásukat.
például amikor a bírósági tárgyalás után okosította fel egy fórumtársunk, hogy helyben a bíróság a volt tsz elnöknek biztos igazat fo adni. És nem teljesen a jog (igazság) győzedelmeskedik.
Ha lehet vidd át a témát egy aktuálisabb topikba, mert ezt csak az nézi aki figyeli, hogyan érkeznek (nem érkeznek) a kifizetések.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a szomszédom eladná részemre 1 hektáros területét. Viszont ez egy zártkert, szerintem külterületi. Erre vehetek fel területalapú támogatást a jövő évtől? Számít az, hogy bel- vagy külterületi?
Emlékszem tavaly is volt, hogy később jöttek meg, és elkezdték mondogatni a forumozók hogy baj lehet, nincs pénz stb., megvolt ez akkor is csak nagyon jól tudják hogy elfelejtik az emberek a dolgok nagy részét egy év után, aztán meg lehet csinálni, megint.
JAVASLOM: csináljon mindenki egy mappát, vagy egy füzetet aztán vezesse fel ezeket a dolgokat, meg egyéb megjegyzéseket,még amiket alapvetőnek tart azt is, meg egykét érdekes itt elhangzottat, aztán jövőre meglátja hogy másként van-e vagy volt e tavaly is riadalom?remélhetőleg még mindenki fog állni ilyen előtt még rengetegszer, sok-sok évig, érdemes. .
Okt. 4.-én jött az e-mail, miszerint nincs bejelentett e-mail címem.Státuszom "ell.alatt"-ra változott.Másnap bementem ,elintéztem,aztán kérdeztem van-e valami félnivalóm a státuszváltás miatt. "Áááá semmi minden a legnagyobb rendben, várhatom a csipogást". Ma bementem, megkérdeztem mizu? Válasz: vétlen félként benne vagyok egy túligénylésben,engem is levizsgáltak (az összes blokkomat), és mindent rendben találtak.Akkor mondom jön a lóvé? Válasz : igen TERMÉSZETESEN, IMMÁRON CSAK HETEK KÉRDÉSE....kösz.
Tavaly is 180000 emberről volt szó! A mikor elindul a kifizetés /Fazekas úr megnyomta a gombot/ nem kéne ellenőrizgetni!!! Szerintem itt valami más baj van!!
Na csak ,hogy tovább árnyaljam a képet , ma vettem át a Mepar változásvezetési kérelemnek részben helyt adó határozatot, (azt hittem ez akadályozza az utalást)de közben itt látom ,hogy mások is kapják a lét , időközben van kiutalásom, tehát az ellenőrzés alatt státuszban is van utalás, tehát előbb -utóbb sorra kerülünk!!!
Magyarán óráról órára változik a helyzet , tehát a hivatal dolgozik!!!
mvh.gov.hu elektronikus üi., egységes kérelem, ügyfélkapus bejelntkezés, ügyek állása, ügyféltájékoztatási rendszer, oldal alkán az ügyek listájánál ráklikk a legalsó (egységes kérelem2013), itt a ifizetési kérelemnél ráklikk az egységes területalapú támogatás 2013-ra, itt látod a kifizetés státuszát, a kifizetési adatoknál pedig az esetlegesen utalványozott összeget
33530 hozzászólás
Válasz #5429. hozzászólásra
Annak semmihez nem szabad közének lenni az egy önálló sor a kérelemben , ha az ügyek állására kattintasz az egy önálló sor az előleg fizetéshez a területalapú támogatás kifizetési kérelem sor az irányadó , ha ellenben a kifizetési kérelmedben a jogos igény nem haladja meg az előleg felét akkor várhatsz egy darabig!!
azt nem tudja valaki véletlenül, hogy a kérődző szerk átalakításnak van e valami köze az előleg kifizetéshez vagy ez csak a 2.-dik felét érinti?
A státuszváltás nem jelent semmit, ha nincs utalványozott összeg , nincs pénz!!!!
Válasz #5417. hozzászólásra
Külterület : 0-val kezdődik a hrsz
Belterület : nem 0-val kezdődik a hrsz
Bocs az offért
Mail ment.
Üdv
Válasz #5424. hozzászólásra
járni jár, csak nem jut
engem csak az bosszant, hogy minek hülyítik be az embereket az előleg fizetéssel, ha nem küldik. nem lesz itt sohase kiszámíthatóság és rendszer
Válasz #5415. hozzászólásra
Nagyon ne örülj neki, nem jelent semmit. En mind végig jóváhagyott voltam, mégsem kaptam egy büdös vasat sem eddig... Pedig mindig az első 1-2 nap jött...
Kabitas az egész...
Szia!
A zártkert az külterület. Hrsz alapján mepar térképen meg tudod nézni, hogy támogatható e a terület. Ha igen akkor minden gond nélkül igényelhetsz. Arra figyeljetek, hogy kifüggeszteni nem kell és vagyonszerzési illetéket kell utána fizetni.
Válasz #5419. hozzászólásra
Belterületre is jár támogatás, de a meparban nincs feltöltve belterületi hrsz.
Válasz #5419. hozzászólásra
Ok, Köszönöm!
Úgy látszik álmossak még az MVH-ban eddig se utalás se státuszváltás.
Szerintem belterületre nem jár támogatás.
Ha a Mepar. hu beírod a hrsz-t ott megláthatod, hogy támogatható, vagy nem támogatható a terület.
Először támogathatóvá kell tenni, aztán kérni is a területalapú támogatást.
Ha egyszerre kéred, akkor jogtalan igénylésnek minősül, és büntetnek.
De ezt többen jobban tuják mint én amatőr.
Hubcika, radocz stb.
ha nem világos őket és falugazdászod kérdezd meg.
Van több topik ahol erről már másokkal megosztották a tudásukat.
például amikor a bírósági tárgyalás után okosította fel egy fórumtársunk, hogy helyben a bíróság a volt tsz elnöknek biztos igazat fo adni. És nem teljesen a jog (igazság) győzedelmeskedik.
Ha lehet vidd át a témát egy aktuálisabb topikba, mert ezt csak az nézi aki figyeli, hogyan érkeznek (nem érkeznek) a kifizetések.
Nagy nulla ez az egész támogatás...
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a szomszédom eladná részemre 1 hektáros területét. Viszont ez egy zártkert, szerintem külterületi. Erre vehetek fel területalapú támogatást a jövő évtől? Számít az, hogy bel- vagy külterületi?
Köszönöm segítségetek
Van akinek jól indult a reggel?
Ma is dolgoztak? A én státuszom ma változott "jóváhagyott" -ra!
Válasz #5402. hozzászólásra
Szia Gabi!
Lentebb meg vki pont a 100ha-ost mondta ,hogy az kapott. Majd megjön.
Nincs pénz,nincs gázolaj,nincs vetőmag,nincs műtrágya........
Válasz #5411. hozzászólásra
Nem aggódok,csak megjegyeztem,mit is csinálnák annyi pénzzel
Válasz #5402. hozzászólásra
mi a fenét aggódsz,majd jön ha jön!
rohadjon meg az összes
Ez az utólag fizetés, az előleg fizetés!!?
Holnap felesleges várni hogy csipogjon a telefon,jól gondolom?
Válasz #5405. hozzászólásra
Úgy a'!
Most meg még semmi...
Válasz #5404. hozzászólásra
Hát ha többet igényeltél mint járt volna vagy nem tartottad be a KM-et akkor is lehet ez a verzió. Mit baltáztál el szerinted??????????
Válasz #5403. hozzászólásra
Megnéztem a tavalyi utalásokat. 17én a számlán volt az előleg.
én ma kaptam meg az ellenőrzésről a határozatot hat hektárt lehúztak öröm az élet .biztos sokan kapnak még ilyen kis csillagos levelet.
Emlékszem tavaly is volt, hogy később jöttek meg, és elkezdték mondogatni a forumozók hogy baj lehet, nincs pénz stb., megvolt ez akkor is csak nagyon jól tudják hogy elfelejtik az emberek a dolgok nagy részét egy év után, aztán meg lehet csinálni, megint.
JAVASLOM: csináljon mindenki egy mappát, vagy egy füzetet aztán vezesse fel ezeket a dolgokat, meg egyéb megjegyzéseket,még amiket alapvetőnek tart azt is, meg egykét érdekes itt elhangzottat, aztán jövőre meglátja hogy másként van-e vagy volt e tavaly is riadalom?remélhetőleg még mindenki fog állni ilyen előtt még rengetegszer, sok-sok évig, érdemes. .
Válasz #5401. hozzászólásra
egyik cégemnek se jöttkifizettek 50000 1-2 hektárost azt megy a duma
Válasz #5398. hozzászólásra
Nincs pénz.Elvitték!
Ja, és tavaly mindez: gombnyomós sajtótájékoztató délután 2-kor, másnap reggel 3-kor (!!!) lóvé a számlán...
Okt. 4.-én jött az e-mail, miszerint nincs bejelentett e-mail címem.Státuszom "ell.alatt"-ra változott.Másnap bementem ,elintéztem,aztán kérdeztem van-e valami félnivalóm a státuszváltás miatt. "Áááá semmi minden a legnagyobb rendben, várhatom a csipogást". Ma bementem, megkérdeztem mizu? Válasz: vétlen félként benne vagyok egy túligénylésben,engem is levizsgáltak (az összes blokkomat), és mindent rendben találtak.Akkor mondom jön a lóvé? Válasz : igen TERMÉSZETESEN, IMMÁRON CSAK HETEK KÉRDÉSE....kösz.
Válasz #5397. hozzászólásra
De milyen baj lenne? én még nem emléxem olyanra hogy 1-2 héten belűl megkaptam volna, inkább 1-2 hónap...
Persze tudnám én is hová rakni! :(
Tavaly is 180000 emberről volt szó! A mikor elindul a kifizetés /Fazekas úr megnyomta a gombot/ nem kéne ellenőrizgetni!!! Szerintem itt valami más baj van!!
Válasz #5393. hozzászólásra Ez a politika, lehet itt jobb és bal, ígérgetni és meséket mondani mindegyik tud.
Válasz #5393. hozzászólásra
Végül is csak 180.000 emberről van szó.
Válasz #5392. hozzászólásra
De itt én ezt már leírtam, csak lehurrogtatok:D Mondom hogy tavaly november közepe után kaptam, elötte meg dec első hetében!!!
és minden stimmelt!
Akkor miért kérték az EU-tól az előlegfizetés lehetőségét! December elsejétől úgy is fizetni kellett volna! Netán nem a közelgő választások miatt!?
MVH telefonos ügyfélszolgálat szerint november végéig tart az előlegfizetés. Nem egy hétig, mint ahogy mindenfelé mondják az okosok.
Nekem ellenörzés alatt,de az utalványozás meg történt,de csipogás még nincs!
Már az mvh honlapja se nyílik meg... alighanem túl van terhelve.
Se értesítés, se pénz. Kezdjek aggódni??
Válasz #5387. hozzászólásra
:( ez elkeserítő és bosszantó egyszerre
Hevesben vagyok és nem kaptam!
Heves megyében kapott már valaki utalást területalapúra?
Válasz #5384. hozzászólásra
Helyes,dolgozzanak is,mert nagyon várjuk a lét. Borzasztó nagy szükség van rá minden évben.
Válasz #5383. hozzászólásra
Na csak ,hogy tovább árnyaljam a képet , ma vettem át a Mepar változásvezetési kérelemnek részben helyt adó határozatot, (azt hittem ez akadályozza az utalást)de közben itt látom ,hogy mások is kapják a lét , időközben van kiutalásom, tehát az ellenőrzés alatt státuszban is van utalás, tehát előbb -utóbb sorra kerülünk!!!
Magyarán óráról órára változik a helyzet , tehát a hivatal dolgozik!!!
Válasz #5382. hozzászólásra
Köszönöm. De itt még azt írja hogy ellenőrzés alatt. Az most mit jelenthet? Holnap meg nincs utalás igaz?
Válasz #5379. hozzászólásra
mvh.gov.hu elektronikus üi., egységes kérelem, ügyfélkapus bejelntkezés, ügyek állása, ügyféltájékoztatási rendszer, oldal alkán az ügyek listájánál ráklikk a legalsó (egységes kérelem2013), itt a ifizetési kérelemnél ráklikk az egységes területalapú támogatás 2013-ra, itt látod a kifizetés státuszát, a kifizetési adatoknál pedig az esetlegesen utalványozott összeget
Státuszom ellenőrzés alatt még MA is,de a pénz a számlámon, jött az értesítő!