Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rongyos #30331. hozzászólásáraKértem a kérdéskörre a kincstártól írásos állásfoglalást, ha megkapom a választ jelzek! (pár napon belül válaszolni szoktak)
Válasz Manfanatics1 #30329. hozzászólásáraJogos a kérdés! Mert mi van, ha csinálok egy pl. dió ültetvényt...10*10 es térállással, erdészeti faiskolából vette magoncokból, amit később én szeretnék beoltani valami rezistens fajtával, de csak AKG ültetvényben indulok, termeléshez kötött támogatásban nem? Akkor az AKG, AÖP, criss*-biss, fiatal gazda kiegészítő támogatás ok?
Beszarok, AKG miatt most hívnak jogszerű földhasználat miatt, amit már leadtam októberben.... a válasz, az csak Saps volt most külön kell AKG-re is.......
aki rakja össze az idei vetéseit, és nézné pontosan a meparba a blokkok, támogathattó területek határait, az mit csinál? lucernát kéne vetni, és tudni kéne, hogy mekkora lesz elég, ki a fasz, aki fölöslegesen azért vet, hogy ott hagyja? méhész, nem kéne egész évbe elérhetővé tenni a mepart?????
Válasz Precgazd2022 #30322. hozzászólásáraNagyon köszönöm! Már csak az a probléma, hogy, az adott növény nincs benne, amit telepíteni szeretnék, de ez már egy jó iránymutatás.
Nagyon egyszerű kérdést tennék fel, biztos tudja valaki: Hol lehet azt megtudni, hogy egy akg. ültetvénynél ( egyéb gyümölcs ) mennyi tőszámot várnak el minimálisan? Köszönöm a válaszokat!
Itt már nem fog történni semmi! A monitoring vizsgálat "betette az ajtót" Pedig fényképfelvétellel dokumentáltuk az egészet, de ezek szerint semmi, de semmi nem történik! Mennek a földek eladásra!
Válasz kulakman #30293. hozzászólásáraÉrdekes, hogy néhányan kaptak AKG előleget, mások nem. Fura. Na de nem baj, majd érkezik! Nálam is volt mocorgás szálas fehérje ügyében.
Válasz geniusfifa10 #30292. hozzászólásáraNekünk tavaly kb 70% megjött, nem is panaszkodok , ma pl a natura váltott státuszt, menni fog ez , jun 9-ig sok pénz ki fog menni!
Válasz colizoli #30287. hozzászólásáraMa beszéltem a felvásárlóvan 2040 ft lesz a 20-24-es ez nagyon jó.A tavaji táp,termény,takarmány árakhoz képest ezt nem lehet űberelni,hát még ha a támogatás is migjött volna
Válasz colizoli #30283. hozzászólásáraÉn is azért adtam el az összes juhot mert minden évben KM ellenőrzés és mindent fogott mint a piros hetes.Áttértem marhára itt még nem háborgattak,kitartás .Üdv
Válasz colizoli #30283. hozzászólásáraNekem is hitel kell sajnos,az összes tartalék oda.Szerdán visznek bárányt az fog kihúzni a sz.rból,szerencse,hogy jó az ára.Szóval nem vagy egyedül,ismerem az érzést.
Válasz kulakman #30276. hozzászólásáraÉn meg kb 3%-t, és lassan csődközelbe vagyok, nincs pénzem se gázolajra, se vetőmagra, a műtrágyát már rég elengedtem. A 22-s év rendesen megmeritette a tartalákaimat. Én tudom, hogy miért nem fizetnek, mert volt egy KM ellenőrzésem és az blokkol mindent, csak azt nem értem, hogy a BISS+CRISS miért nem fizetik ki, aminek nincs köze egy alapvetően állatalapú ellenörzéshez. Meg eddig tudtak a GN nélkül AKG előleget fizetni novemberben, most meg kell várni a GN-t mert.......????
33532 hozzászólás
Válasz rongyos #30331. hozzászólásáraKértem a kérdéskörre a kincstártól írásos állásfoglalást, ha megkapom a választ jelzek! (pár napon belül válaszolni szoktak)
Válasz Manfanatics1 #30329. hozzászólásáraJogos a kérdés! Mert mi van, ha csinálok egy pl. dió ültetvényt...10*10 es térállással, erdészeti faiskolából vette magoncokból, amit később én szeretnék beoltani valami rezistens fajtával, de csak AKG ültetvényben indulok, termeléshez kötött támogatásban nem? Akkor az AKG, AÖP, criss*-biss, fiatal gazda kiegészítő támogatás ok?
Beszarok, AKG miatt most hívnak jogszerű földhasználat miatt, amit már leadtam októberben.... a válasz, az csak Saps volt most külön kell AKG-re is.......
Válasz Precgazd2022 #30322. hozzászólásáraDe ez nem csak a termeléshez között támogatásra vonatkozik?
Válasz rongyos #30327. hozzászólásáraVéleményem szerint is!
4. melléklet a 17/2023. (IV. 19.) AM rendelethez szerint:
25. Berkenye Aronia melanocarpa 1 400 (extenzív tő/ha) – 10 év (maximális életkor)
Válasz Precgazd2022 #30325. hozzászólásáraFekete berkenye, Aronia melanocarpa...de gondolom az vonatkozik rá mint a háziberkenyére
Válasz envagyok2 #30324. hozzászólásáraSzerintem nyitott kapukat döngetsz. Most néztem meg, most is elérhető.
https://mepar.mvh.allamkincstar.gov.hu/#/viewer
Válasz rongyos #30323. hozzászólásáraHa elárulod hogy mi is az amit szeretnél telepíteni, akkor utána nézek mi vonatkozik rá.
aki rakja össze az idei vetéseit, és nézné pontosan a meparba a blokkok, támogathattó területek határait, az mit csinál? lucernát kéne vetni, és tudni kéne, hogy mekkora lesz elég, ki a fasz, aki fölöslegesen azért vet, hogy ott hagyja? méhész, nem kéne egész évbe elérhetővé tenni a mepart?????
Válasz Precgazd2022 #30322. hozzászólásáraNagyon köszönöm! Már csak az a probléma, hogy, az adott növény nincs benne, amit telepíteni szeretnék, de ez már egy jó iránymutatás.
Válasz rongyos #30321. hozzászólásáraVéleményem szerint:
4. melléklet a 17/2023. (IV. 19.) AM rendelethez
A gyümölcsök jegyzéke, valamint minimális hektáronkénti tőszámának és az ültetvény maximális életkorának értéke
Üdv: PG
Tisztelt Kollégák!
Nagyon egyszerű kérdést tennék fel, biztos tudja valaki: Hol lehet azt megtudni, hogy egy akg. ültetvénynél ( egyéb gyümölcs ) mennyi tőszámot várnak el minimálisan? Köszönöm a válaszokat!
Itt már nem fog történni semmi! A monitoring vizsgálat "betette az ajtót" Pedig fényképfelvétellel dokumentáltuk az egészet, de ezek szerint semmi, de semmi nem történik! Mennek a földek eladásra!
Válasz 1Csabesz #30317. hozzászólásáraSajnos nekünk se..12.01..azóta áll minden
Üdv. Nekünk a mai nappal megjött a Biss+Criss . Nekem Januárban a feleségemnek ma. Feleségemnek tegnapelőttig 12.01. Volt az utolsó státuszváltozás.
Válasz bojoba #30314. hozzászólásáraSemmi változás. 2023.12.01
Öko státusz váltás ma
Válasz bojoba #30314. hozzászólásáraSajnos így vagyunk mi is!
Meg sem mozdul, nincs semmi változás 2023.12.01 az utolsó statuszváltás!!
Válasz Sz_Pisti #30311. hozzászólásáraH-B vármegye - dől a lé :) BISSCRISS. Anyajuhra és Kiskérődzőre várunk még.
Válasz Sz_Pisti #30311. hozzászólásáraNekem is
Válasz mogyorosfony #30306. hozzászólására Nekem is a héten jött a határozat, és ma már a pénz is.
Válasz tinca12311 #30309. hozzászólásáraFizettek
Sziasztok jött a Criss határozat is ????
Válasz mogyorosfony #30307. hozzászólásáraKinek ha szabad kérdezni és hány kg átlaggal?
Ma adtam le 1950
Ma biss jatározat????pénz nincs de ez már valami???? hozzászólására
Valami csak beindul tegnap nekem is jött a biss első részfizetés határozat
Válasz rongyos #30302. hozzászólásáraEnnyi infó bőven elég…….
Sziasztok Biss határozat , pénz nincs de nálunk is utolsó pillanatba
Válasz ..,-:) #30299. hozzászólásáraelég bátor ember....de mi veszteni valója van? semmi....gondolom az operatív döntéseit nem teszi nyilvánossá...
BISS határozat van , lóvé meg nincs , az utolsó utáni pillanatban, végre egy kis levegőhoz jutottam
Válasz csontak.patrik #30298. hozzászólására Kérlek egy kérdést, csak egy témában tegyél fel.
Válasz csontak.patrik #30298. hozzászólásáraEzt itt !?
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-02-27 09:41:15
Válasz meza #30296. hozzászólásáraÉn három ellenőrzést lezáró határozattal vagyok ugyan ott.
Itt nem mozdul semmi. 0 Ft eddig. Ellenőrzésünk eddig nem volt.
Válasz kulakman #30293. hozzászólásáraÉrdekes, hogy néhányan kaptak AKG előleget, mások nem. Fura. Na de nem baj, majd érkezik! Nálam is volt mocorgás szálas fehérje ügyében.
Pár perce érkezett az értesítés ,hogy jó a beadott kérelem , és elkezdi az érdemi munkát a Natura igénylésben!
Válasz geniusfifa10 #30292. hozzászólásáraNekünk tavaly kb 70% megjött, nem is panaszkodok , ma pl a natura váltott státuszt, menni fog ez , jun 9-ig sok pénz ki fog menni!
Válasz kulakman #30276. hozzászólásáraszia! mi általában egy időben szoktunk mindent kapni... :)
Neked AKG jött már, vagy látsz mozgást?
Válasz Pisti09 #30290. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz kisgazda15 #30289. hozzászólásáraAzt nemtudom,ha meg is veszik szerintem kevesebbet adnak érte.
Válasz Pisti09 #30288. hozzászólásáraKameruni bárányokat is ennyiért viszik vagy azt nem is keresik vagy kevesebb?
Válasz colizoli #30287. hozzászólásáraMa beszéltem a felvásárlóvan 2040 ft lesz a 20-24-es ez nagyon jó.A tavaji táp,termény,takarmány árakhoz képest ezt nem lehet űberelni,hát még ha a támogatás is migjött volna
Válasz Pisti09 #30285. hozzászólásáraAz még nekem 3-4 hét, remélem 2000 fölött lenne az ára.
Válasz colizoli #30283. hozzászólásáraÉn is azért adtam el az összes juhot mert minden évben KM ellenőrzés és mindent fogott mint a piros hetes.Áttértem marhára itt még nem háborgattak,kitartás .Üdv
Válasz colizoli #30283. hozzászólásáraNekem is hitel kell sajnos,az összes tartalék oda.Szerdán visznek bárányt az fog kihúzni a sz.rból,szerencse,hogy jó az ára.Szóval nem vagy egyedül,ismerem az érzést.
Válasz colizoli #30283. hozzászólásáraEgyütt érzésem!
Válasz kulakman #30276. hozzászólásáraÉn meg kb 3%-t, és lassan csődközelbe vagyok, nincs pénzem se gázolajra, se vetőmagra, a műtrágyát már rég elengedtem. A 22-s év rendesen megmeritette a tartalákaimat. Én tudom, hogy miért nem fizetnek, mert volt egy KM ellenőrzésem és az blokkol mindent, csak azt nem értem, hogy a BISS+CRISS miért nem fizetik ki, aminek nincs köze egy alapvetően állatalapú ellenörzéshez. Meg eddig tudtak a GN nélkül AKG előleget fizetni novemberben, most meg kell várni a GN-t mert.......????