Ha nem változtatnak közban, akkor öt évig nem lesz más kiírás.
Kormányváltás esetén hozhatnak egy teljesen újat, amit Raskó, vagy aki éppen a Kormány tanácsadója lesz kidolgozza, hogyan lehet változtatni a jogtalanul megszerzett állami földek földhasználatán.
Ez több év, esetleg évtized.
Volt már több elszámoltatás és egyből sem lett semmi.
Ezt ha jól papírozták, akkor idővel minden így marad.
Válasz Kémlelő #6613. hozzászólásáraRákattintasz az Íme linkre,akinek válaszoltam,és ha belenézel láthatod,hogy az a tavalyi gazdálkodási évre vonatkozik,mivel év elején jött ki a felhívás.
Válasz termelo #6604. hozzászólásáraJó hát akkor ha nem kell segíteni akkor minek írsz? :D
Ha konkrét kérdésed van tedd fel, ha nincs akkor ereszd már el
Válasz termelo #6602. hozzászólásáraRendben, úgyis csak valami lényegtelen apróság lehet. De ha nem részletezed a problémádat nem tudok segíteni. Néma gyereknek meg a .....
Válasz termelo #6598. hozzászólásáraIngyen pénz nincs. Az AKG meg főleg nem az ingyen pénzről szól. Nekem főleg a NoTill. Mert abban a formában ahogy ki van írva komoly költségekbe fog kerülni és termés kiesésel is szémolhatok.
Ugyanilyen szöveg van az egységes kérelemkor, ha elolvasom ha nem csak elfogadni lehet. :D
Válasz MrPoke #6597. hozzászólásáraJó, oké csak kíváncsi voltam mennyire vagy tájékozott az ingyenpénzekkel de neked végülis mindegy mert úgy sem kell…
Válasz termelo #6591. hozzászólásáraLn nem foglalkozok papírmunkával, van rá emberem olcsón megoldja. 100eft körül csinál mindent is. Beadás, jelentések, táőanyag terv stb....
Válasz Ádám05 #6593. hozzászólásáraNem azért van. Amikor beadod a támogatási kérelmet, akkor ügyfélkapura kapsz egy üzenetet, benne egy olyan XML fáljt, ami W2399-cel kezdődik és a vége pedig az azonosítód.
Ez a támogatási kérelmed időbélyeggel ellátott beadási anyaga titkosított és tömörített formában.
Ezt a fálj lemented és utána az Államkincstár e-kérelem oldalán a KR-dokumnetumként ki tudod nyomtatni PDF formátumban. Ennek első lapja a hitelesítés. Ezen már sem traktor, sem felírat.
Ha valami hivatalos ügyhöz kell a jövőben (pl: banki ügyintézés) akkor ezt fogják kérni.
Hello
Esélyes, hogy lejárt földhasználat miatt van az akg beadott pályázatban a táblát bemutató rajzos oldalon hogy - nem hiteles- felirat szerepel és van rajta egy traktor a rajzon ( mint amikor előzetesen nem végleges formátumot készítesz) ?!
Válasz szgyuri82 #6583. hozzászólásáraÉn úgy tudtam, ha valamelyik KET-et televetem Zöldugar szegéllyel illetve maradék részt lucernával, és az ott maradna 5 évig, akkor csak az alapvállaláshoz tartozó " zöldítést" fogadják el. Ahhoz, hogy ezen a területen elfogadják a vállalt +1 "zöldítést"+lazítást+ szármaradvány bedolgozást, ahhoz átt kell telepítenem máshova hogy teljesíteni tudjam ezeket a vállalásokat. Rosszul tudtam eddig?
Hosszas mérlegelés után, legfőképp azt figyelembe véve hogy maga az alapelv tulajdonképpen kompenzáció a bevétel kiesés miatt úgy döntöttem nem éri meg annyira mint az Öko. Eleve a költség optimalizálásból “élek”…
Az se mellékes hogy ameddig az AKG esetében többletköltségekről beszélünk addig a más esetekben az ellenkezőjéről…
Ökoban miért nem lehet jelölni szőlő művelési ágban, hogy átállási vagy átállt? Szántónál dobja csak föl a választási lehetőséget, holott szőlőnél is magasabb összeg jár ha átállási. Tudja valaki? Kifizetesnél honnan tudják így, hogy milyen összeggel számoljanak?
Válasz z_papai #6581. hozzászólásáraHa nem tévedek, csak akkor mentesül a zöldtrágyázás alól a lucerna, ha a 2025- ös támogatás beadási időszaktól 2029 december 31- ig a területen marad. Ha máshova közben átteszed, akkor játszik a zöldtrágya előírás.
Válasz fattyú #6579. hozzászólásáraLazítást vállalok, a lucerna telepítés előtt lesz.
A lucerna mentesül a zöldtrágya alól, erre alapozok (ha kimegy akkor újravetem vagy átrakom máshova)
Tavasszal telepítem a lucernát.
Fémzároltat nem vállalok.
Válasz fattyú #6577. hozzászólásáraAz egyik csomagban nincs melléktermék bedolgozása a lucerna miatt.
A másikban pedig egy 20 hektáros tábla van ezért ott pedig 5ha táblaméret nincs.
Az 1 -es és a 2 -es csomagban is vállalom a 20% pillangós takarmánynövényt, viszont csak az 1 -es csomagba tartozó táblákon lesz a valóságban. A pillangós takarmánynövény vetésterülete természetesen az egész TECS vetés igényét kielégíti.
Válasz z_papai #6573. hozzászólásáraA NAtura szántó és a Horizontális szántó az két Tematikus Előírás Csoport (TECS).
TECS-enként két vállalás csomagot vállalhatsz.
Horizontálisban is kettőt és Naturásban is kettőt.
Válasz MrPoke #6569. hozzászólásáraAzért nem akarom a Naturás területet Natura TECS -be vinni, mert az azért nem jön ki olyan jól. Ha jól jön ki akkor meg túlvállalom magam, azt az időt meg inkább a családdal töltöm.
Ha elég lesz elég lesz ha nem akkor nem.
Válasz z_papai #6568. hozzászólásáraSok múlik azon mik a helyi adotságok.
Pl adzályérzékeny akár 10pont is lehet ha nem termelsz kapást.
Állat 8 pont
Nitrát, natura ismét 10 pont
Ez 28pont és még nem is vállalt semmit....
Én azzal számolok, hogy a dunántúli állattartók elviszik a keret 80% át a maradékra meg marad az aki mindent is bevállal....
6767 hozzászólás
Válasz boldizsár1988 #6608. hozzászólásáraAkkor pontosan úgy van, hogy

"mind a kettőt december 23-ig lehetett beadni!"
Ha nem változtatnak közban, akkor öt évig nem lesz más kiírás.
Kormányváltás esetén hozhatnak egy teljesen újat, amit Raskó, vagy aki éppen a Kormány tanácsadója lesz kidolgozza, hogyan lehet változtatni a jogtalanul megszerzett állami földek földhasználatán.
Ez több év, esetleg évtized.
Volt már több elszámoltatás és egyből sem lett semmi.
Ezt ha jól papírozták, akkor idővel minden így marad.
Válasz Kémlelő #6615. hozzászólásáraNem,mind a kettőt december 23-ig lehetett beadni!
Válasz Füle #6614. hozzászólásáraIgazad van.

A portfólió oldal meg nem jön be.
Most akkor szerinted még be lehet adni az ÖKO-t?
Mert én úgy tudom, hogy már az AKG-hoz hasonlóan aszt sem.
Válasz Kémlelő #6613. hozzászólásáraRákattintasz az Íme linkre,akinek válaszoltam,és ha belenézel láthatod,hogy az a tavalyi gazdálkodási évre vonatkozik,mivel év elején jött ki a felhívás.
Válasz Füle #6611. hozzászólásáraMost már én is meg vagyok tévesztve.

Hogy is van akkor?
Válasz z_papai #6558. hozzászólásáraInkább olyan könnyítés, ami miatt többen nem pályáztak.

Válasz Radocz #6610. hozzászólásáraElnézést,de ez nagyon be lett nézve,és megtévesztő,mert tavalyi gazdálkodási évre vonatkozik!
Válasz JD 4630 #6609. hozzászólásáraMikor és hol módosítottak rajta?

https://www-portfolio-hu.cdn.ampproject.org/v/s/www.portfolio.hu/unios-forrasok/20241024/itt-vannak-az-uj-agrar-kornyezetgazdalkodasi-tamogatas-feltetelei-718699?amp=&_gsa=1&_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Forr%C3%A1s%3A%20%251%24s&aoh=17351203610551&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Funios-forrasok%2F20241024%2Fitt-vannak-az-uj-agrar-kornyezetgazdalkodasi-tamogatas-feltetelei-718699
Íme
2025 január 1.-en indul.
Válasz boldizsár1988 #6608. hozzászólásáraCsak az ökonál.
lejárt a beadási idő?
Válasz termelo #6606. hozzászólásáraAz lehet, nekem semmi más pályázatom nincs.
Valamint nincs öntözött területem sem.
És azért gondoltam hogy kérdezel mert kérdeztél. :D
De ha nem akkor mindegy.
Én a 3. Beadási napon beadtam az AKG-t nem sokat tököltem vele.
Válasz MrPoke #6605. hozzászólásáraMiért gondolod hogy nekem kell segíteni eddig mindig mindent megoldottam.
Néha próbálom a könnyebb utat választani ezért kérdeztem korábban hogy nem e vállalsz “maszekot” mert még pár éve írtál valami ilyesmit.
Én megnéztem h mit írok alá volt összeférhetetlenség másik pályázattal ami nekem még könnyebb pénz mint az AKG vagy az Öko
Válasz termelo #6604. hozzászólásáraJó hát akkor ha nem kell segíteni akkor minek írsz? :D
Ha konkrét kérdésed van tedd fel, ha nincs akkor ereszd már el
Válasz MrPoke #6603. hozzászólásáraJó ha egy másik pályázat apróság akkor rendben
Válasz termelo #6602. hozzászólásáraRendben, úgyis csak valami lényegtelen apróság lehet. De ha nem részletezed a problémádat nem tudok segíteni. Néma gyereknek meg a .....
Válasz MrPoke #6601. hozzászólásáraNem, vakon vagy inkább hagyjuk.
Válasz termelo #6600. hozzászólásáraDe azokat ismerjük, AÖP, Állatjóléti stb.... Azokat a kettős finanszírozási feltételeket ismerem.
Válasz MrPoke #6599. hozzászólásáraMás pályázattal összeférhetetlenség nem volt?
Válasz termelo #6598. hozzászólásáraIngyen pénz nincs. Az AKG meg főleg nem az ingyen pénzről szól. Nekem főleg a NoTill. Mert abban a formában ahogy ki van írva komoly költségekbe fog kerülni és termés kiesésel is szémolhatok.
Ugyanilyen szöveg van az egységes kérelemkor, ha elolvasom ha nem csak elfogadni lehet. :D
Válasz MrPoke #6597. hozzászólásáraJó, oké csak kíváncsi voltam mennyire vagy tájékozott az ingyenpénzekkel de neked végülis mindegy mert úgy sem kell…
Válasz termelo #6596. hozzászólásáraDehogy olvastam... Szokásos bla bla... Te elolvasol mindent amit alá írsz?
Válasz MrPoke #6595. hozzászólásáraVolt benne egy kötelező nyilatkozat…
Azt olvastad?
Válasz termelo #6591. hozzászólásáraLn nem foglalkozok papírmunkával, van rá emberem olcsón megoldja. 100eft körül csinál mindent is. Beadás, jelentések, táőanyag terv stb....
Válasz Ádám05 #6593. hozzászólásáraNem azért van. Amikor beadod a támogatási kérelmet, akkor ügyfélkapura kapsz egy üzenetet, benne egy olyan XML fáljt, ami W2399-cel kezdődik és a vége pedig az azonosítód.
Ez a támogatási kérelmed időbélyeggel ellátott beadási anyaga titkosított és tömörített formában.
Ezt a fálj lemented és utána az Államkincstár e-kérelem oldalán a KR-dokumnetumként ki tudod nyomtatni PDF formátumban. Ennek első lapja a hitelesítés. Ezen már sem traktor, sem felírat.
Ha valami hivatalos ügyhöz kell a jövőben (pl: banki ügyintézés) akkor ezt fogják kérni.
Hello
Esélyes, hogy lejárt földhasználat miatt van az akg beadott pályázatban a táblát bemutató rajzos oldalon hogy - nem hiteles- felirat szerepel és van rajta egy traktor a rajzon ( mint amikor előzetesen nem végleges formátumot készítesz) ?!
Válasz szgyuri82 #6583. hozzászólásáraÉn úgy tudtam, ha valamelyik KET-et televetem Zöldugar szegéllyel illetve maradék részt lucernával, és az ott maradna 5 évig, akkor csak az alapvállaláshoz tartozó " zöldítést" fogadják el. Ahhoz, hogy ezen a területen elfogadják a vállalt +1 "zöldítést"+lazítást+ szármaradvány bedolgozást, ahhoz átt kell telepítenem máshova hogy teljesíteni tudjam ezeket a vállalásokat. Rosszul tudtam eddig?
Válasz MrPoke #6590. hozzászólásáraItthon felejtettem a telót, ilyenkor rájövök lehet jobb nélküle(munkaszüneti időben)
Hosszas mérlegelés után, legfőképp azt figyelembe véve hogy maga az alapelv tulajdonképpen kompenzáció a bevétel kiesés miatt úgy döntöttem nem éri meg annyira mint az Öko. Eleve a költség optimalizálásból “élek”…
Az se mellékes hogy ameddig az AKG esetében többletköltségekről beszélünk addig a más esetekben az ellenkezőjéről…
Te adtad be vagy más?
Válasz termelo #6587. hozzászólásáraVárjál még azzal :D KB mennyi pont jött össze?
Én ma reggel beadtam
Válasz termelo #6587. hozzászólásáraEgy táblát még szerkesztek az ökológiai határsáv miatt és kész.
Költöd? :)
Ki, hogy áll a beadással?
Én már fejben költöm a pénzt
Ökoban miért nem lehet jelölni szőlő művelési ágban, hogy átállási vagy átállt? Szántónál dobja csak föl a választási lehetőséget, holott szőlőnél is magasabb összeg jár ha átállási. Tudja valaki? Kifizetesnél honnan tudják így, hogy milyen összeggel számoljanak?
Válasz szgyuri82 #6583. hozzászólásáraIgen, így is tervezem.
Válasz fattyú #6582. hozzászólásáraAz egyik aszályos területen van a másiknak pedig fix helye, mert csak ott tudom hasznosítani.
Válasz z_papai #6581. hozzászólásáraHa nem tévedek, csak akkor mentesül a zöldtrágyázás alól a lucerna, ha a 2025- ös támogatás beadási időszaktól 2029 december 31- ig a területen marad. Ha máshova közben átteszed, akkor játszik a zöldtrágya előírás.
Válasz z_papai #6581. hozzászólásáraEzek ismeretében én a lucernák az aszályos területre tenném.
Válasz fattyú #6579. hozzászólásáraLazítást vállalok, a lucerna telepítés előtt lesz.
A lucerna mentesül a zöldtrágya alól, erre alapozok (ha kimegy akkor újravetem vagy átrakom máshova)
Tavasszal telepítem a lucernát.
Fémzároltat nem vállalok.
Válasz z_papai #6578. hozzászólásáraMikor akarod vetni a lucernát?
Válasz z_papai #6578. hozzászólásáraLazítás, fémzárolt, zöldtrágya?
Válasz fattyú #6577. hozzászólásáraAz egyik csomagban nincs melléktermék bedolgozása a lucerna miatt.
A másikban pedig egy 20 hektáros tábla van ezért ott pedig 5ha táblaméret nincs.
Válasz z_papai #6576. hozzászólásáraÉs miért vetted ketté?
Az aszályos területed melyik csomagba esne?
Két vállalás csomag lesz.
Az 1 -es és a 2 -es csomagban is vállalom a 20% pillangós takarmánynövényt, viszont csak az 1 -es csomagba tartozó táblákon lesz a valóságban. A pillangós takarmánynövény vetésterülete természetesen az egész TECS vetés igényét kielégíti.
Jól csináltam?
Válasz fattyú #6574. hozzászólásáraIgen, de végül az összes területe horizontálisba indítóm, nem lesz Natura TECS.
Válasz z_papai #6573. hozzászólásáraA NAtura szántó és a Horizontális szántó az két Tematikus Előírás Csoport (TECS).
TECS-enként két vállalás csomagot vállalhatsz.
Horizontálisban is kettőt és Naturásban is kettőt.
Válasz MrPoke #6572. hozzászólásáraNincs már több szabad csomagom, azért kérdeztem.
Válasz z_papai #6571. hozzászólásáraEgy tecs ben csinálhatsz 2 csomagot is. Eggyikben benne van a 20% másikban nem.
Van egy aszályérzékeny területem.
Úgy vállalhatom rá a max. 20% kapás vállalást, ha a TECS -ben vannak nem aszályérzékeny területek is?
Válasz MrPoke #6569. hozzászólásáraAzért nem akarom a Naturás területet Natura TECS -be vinni, mert az azért nem jön ki olyan jól. Ha jól jön ki akkor meg túlvállalom magam, azt az időt meg inkább a családdal töltöm.
Ha elég lesz elég lesz ha nem akkor nem.
Válasz z_papai #6568. hozzászólásáraSok múlik azon mik a helyi adotságok.
Pl adzályérzékeny akár 10pont is lehet ha nem termelsz kapást.
Állat 8 pont
Nitrát, natura ismét 10 pont
Ez 28pont és még nem is vállalt semmit....
Én azzal számolok, hogy a dunántúli állattartók elviszik a keret 80% át a maradékra meg marad az aki mindent is bevállal....
Köszi mindenkinek a választ!
Beszéltem két szakirányítóval az egyik 40-43 a másik 40-60 pontot mondott, az ő kérelmeikre. Egy nagy cég sok területtel 35-40 pont közt lesz.