Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pont #5737. hozzászólásáraHa a keretösszegre gondolsz akkor szerintem nagyon is helyes a csökkentés. Előzőben mindenki nyert aki nem vállalt semmit sem.
Így a környezeti hozzáadott értéke nulla volt. Most legalább csak az fog nyerni aki tényleg tesz valamit a környezetért.
Válasz Pont #5737. hozzászólásáraMost meg főleg.
Plusz pénz, mégjobban támogatják a gazdákat. Gabona ára az egekben. Input stabillizálódot és egész jó szintre állt be. Minden szép és jó!
Valamint már hivatalosan is ki van mutatva, hogy a vízben található glifo bomlás terméke nem is onnan származik. Hanem a mosószerek bomlásterméke.
rengeteg helyen használják a szert közterületek, iparterületek tisztán tartására. Amíg nincs alternatíva nem lesz betíltva.
Válasz pettendimiklos73 #5727. hozzászólásáraMocskos sok pénz van benne, ennyiért megéri erőlködni, de nézd meg az USAt ott rengeteg pert nyertek meg, és a monsanto belső levelezése is napvilágot látott, amiben azért voltak érdekes dolgok, amiről tudtak és szőnyeg alá söpörték, az emberéletek meg le lettek tojva a profitért.
Válasz JD 4630 #5726. hozzászólásáraValahol egy cikkben olvastam, hogy tévedés a glifo mizéria, mert megállapították, hogy az eddigi mintákban kimutatott valami nem glifo, csak valami más vegyület a kommunális szennyvízből, ami megtévesztésig hasonlít a glifora.
Válasz JD 4630 #5724. hozzászólásáraDe minek szavazgatnak erről az EU állampolgárai, ha közben mindenhonnan korlátozás nélkül jöhet bármilyen termény (GMO-s, glifozáttal, meg az EU-ban 10-20 éve betiltott vegyszerekkel kezelt)?
Válasz MrPoke #5721. hozzászólásáraItt van pár gazdasági játszma a háttérben, és simám benne van a pakliban, hogy betiltják, van rá felmérés nyugat Európában az emberek 80% támogatná a betiltását.
Válasz MrPoke #5714. hozzászólásáraVagy két hónapja megkerestek,hogy szálljak be egy AKI programba,adatokat kell szolgáltatni a gazdaságról,és az AKG-ban 5 plusz pontot adnak.Hátha jól fog jönni.
Válasz Radocz #5709. hozzászólásáraÉn számolgattam. Mivel nincs állat, natura, nitrát, aszály, erózió, stb területem egy száll sem. Így a horizontális szántóban ha mindent bevállalok nem fogok tudni nyerni. Ezért marad a NoTill 99 ponttal ami talán, ismétlem talán elég lesz.
A Hivatalra vonatkozó határidők nincsenek.
Mi az hogy a "hivatal jó indulata..." Az adófizetés a mi jó indulatunkra van bízva????? Amiből ezek a senkiháziak kapják a fizetésüket? Ők 5 évre rá kapnak fizetést?
Válasz hulyetermelo #5704. hozzászólásáraBenne van minden határidő......
Garancia meg semmire sincs. Rendszerint a hivatal jóindulata miatt kitolják a beadási határidőt. Szerintem idén is dec31 ig be lehet adni. De azért érdemes iparkodni.
Válasz fattyú #5701. hozzászólásáraMit egyeztessünk, a hivatal kötelezettségeiről, határidőkről egy szó sincs benne.
Majd ha min két részről lesznek garanciák akkor Belépek AKG ba. Míg eza senkiházi banda ül az államkincstárnál addig tuti nem.
Válasz MrPoke #5702. hozzászólásáraKöztes állapot a forgatás nélküli , már teljesen eltünt, az AÖP-ben meg szívás amiket hozzákapcsolva megkövetelnek , a bacis trágyázást is elvették , szervessel nem lehet meggyőzni , a zöldtrágya meg ritkán fog sikerülni, itt a sivatagokban engedhetnék legalább 1 alkalommal a bacit .
Válasz Agrárman #5696. hozzászólásáraNem szoktak terület ellenőrzéskor szólni.
GN esetén pár nappal előtte, hogy megyünk!
Mi meg naprakészen várjuk őket.
Válasz trikolor5 #5698. hozzászólásáraÉn úgy csinálom, hogy megasom a talajt.
Leütöm az akác karót.
Ráteszem a 2 méteres műanyag csövet.
T fa ???? szerepét is megoldja.
Válasz Agrárman #5697. hozzászólásáraNálam is mindig eltűnik. Ahogy a csapadékmérő is. Engem felhívott az ellenőr, hogy rakjam ki, meg is jelölte, hogy hova. Ellenőrökkel van a legkevesebb baj. Őket is éhbérért dolgoztatja a sok semmirekellő pogácsazabáló "vezető"..
A táblák egyik sarokpontja ki van karózva de mindig ellopkodják. Már meguntam, hogy folyamatosan figyeljem és pótoljam. Azért kérdeztem, hogy jelzik előre ha ellenőrzés van.
Válasz B.laca #5689. hozzászólásáraAz egész AKG vállalása önkéntes, és lesz 10 választható kategória, ebből 3 érintett, és ott is csak akkor tilos, ha nem no-till...
5989 hozzászólás
Válasz Pont #5737. hozzászólásáraHa a keretösszegre gondolsz akkor szerintem nagyon is helyes a csökkentés. Előzőben mindenki nyert aki nem vállalt semmit sem.
Így a környezeti hozzáadott értéke nulla volt. Most legalább csak az fog nyerni aki tényleg tesz valamit a környezetért.
Válasz Pont #5737. hozzászólásáraMost meg főleg.
Plusz pénz, mégjobban támogatják a gazdákat. Gabona ára az egekben. Input stabillizálódot és egész jó szintre állt be. Minden szép és jó!
Mondtam én ellenkezőt? :O
Válasz MrPoke #5732. hozzászólásáraMost akkor hogy is van a korábbi véleményed, hogy soha nem volt még ilyen jó a mezőgazdaságnak?
Válasz Radocz #5735. hozzászólásáraHát akkor nem kapok egy nagy köszönetett. :D
Válasz MrPoke #5734. hozzászólásáraNem tudom, mert anno megfogadtam, hogy semmilyen tervezetet nem olvasok el.
Majd ha megjelenik a végleges változat.
Amíg volt rá esély hogy figyelembe veszik a javaslatunkat, és megkérdezték, el mondtuk.
Ha el mondod magyarul, hogy mi várható a vállalásban kapsz érte egy nagy-nagy köszönöm???????? szépent.
Válasz Radocz #5733. hozzászólásáraDe mi köze a no-till művelésnek a no-till AKG hoz? :D Kb semmi....
Válasz MrPoke #5722. hozzászólásáraA figyelmet szerettem volna felhívni.
"Akinek nem inge nem veszi magára. "
Írtam két esetet a no-till topikba.
Válasz Sz_Pisti #5731. hozzászólásáraValamint jelentősen kevesebb keretösszeg.
2025: 200 milliárd
2021: 360 milliárd
Fele összeg 3*-os érdeklődés
Válasz MrPoke #5714. hozzászólásáraMiből gondolod? A nagy érdeklődés miatt?
Válasz JD 4630 #5724. hozzászólásáraTéves információ alapján. És a sötétzöld EU is kezd villágosodni.
Valamint már hivatalosan is ki van mutatva, hogy a vízben található glifo bomlás terméke nem is onnan származik. Hanem a mosószerek bomlásterméke.
rengeteg helyen használják a szert közterületek, iparterületek tisztán tartására. Amíg nincs alternatíva nem lesz betíltva.
Válasz pettendimiklos73 #5727. hozzászólásáraMocskos sok pénz van benne, ennyiért megéri erőlködni, de nézd meg az USAt ott rengeteg pert nyertek meg, és a monsanto belső levelezése is napvilágot látott, amiben azért voltak érdekes dolgok, amiről tudtak és szőnyeg alá söpörték, az emberéletek meg le lettek tojva a profitért.
Válasz JD 4630 #5726. hozzászólásáraItt is téma.
Válasz JD 4630 #5726. hozzászólásáraValahol egy cikkben olvastam, hogy tévedés a glifo mizéria, mert megállapították, hogy az eddigi mintákban kimutatott valami nem glifo, csak valami más vegyület a kommunális szennyvízből, ami megtévesztésig hasonlít a glifora.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #5725. hozzászólásáraDemokráciában mindenről lehet, egyébként meg a talajvizekben is benne vannak a glifo bomlástermékei, szóval azért lehet köze hozzá mindenkinek.
Válasz JD 4630 #5724. hozzászólásáraDe minek szavazgatnak erről az EU állampolgárai, ha közben mindenhonnan korlátozás nélkül jöhet bármilyen termény (GMO-s, glifozáttal, meg az EU-ban 10-20 éve betiltott vegyszerekkel kezelt)?
Válasz MrPoke #5721. hozzászólásáraItt van pár gazdasági játszma a háttérben, és simám benne van a pakliban, hogy betiltják, van rá felmérés nyugat Európában az emberek 80% támogatná a betiltását.
Válasz MrPoke #5714. hozzászólásáraVagy két hónapja megkerestek,hogy szálljak be egy AKI programba,adatokat kell szolgáltatni a gazdaságról,és az AKG-ban 5 plusz pontot adnak.Hátha jól fog jönni.
Válasz Radocz #5716. hozzászólásáraEzt nem értem. Nekem mért kellene vigyázni vele?
Válasz JD 4630 #5718. hozzászólásáraGlifo még 100 év mulva is lesz.... Ha nem lesz jobb megoldás.
Sziasztok!
Ti a földmérést hogyan oldottátok meg földmérő nélkül? Mit fogadnak el? Köszönöm
Válasz JD 4630 #5718. hozzászólásáraVet valami évelőt, pl. rozs, oszt 5 évre biztos 2-300 e bevétele van. Ennyi.
Válasz pettendimiklos73 #5717. hozzászólásáraMondjuk, mert a glifo engedélyokirata röpül 2 év múlva és akkor érdekes lesz a no till
Válasz Radocz #5716. hozzászólásáraOszt mé'?
Válasz MrPoke #5702. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/forum/direktvetes-no-till/t2304
Én óvatos lennék a No-till műveléssel.
Válasz MrPoke #5714. hozzászólásáraAszályt hol lehet megnézni? Csak eróziós fedvényt találtam a meparban, de az is csak a blokk max 10%a.
Válasz Radocz #5709. hozzászólásáraÉn számolgattam. Mivel nincs állat, natura, nitrát, aszály, erózió, stb területem egy száll sem. Így a horizontális szántóban ha mindent bevállalok nem fogok tudni nyerni. Ezért marad a NoTill 99 ponttal ami talán, ismétlem talán elég lesz.
Válasz meparterkep #5711. hozzászólásáraA helyszini mérést ez nem nélkülözi, csak arra jó hogy tudd hol van a földed.
Ingyen megszerezhetőek a kataszter adatok az egységes kérelem felületről is centiméter pontossággal :P
Válasz hulyetermelo #5707. hozzászólásáraNem szabad hibázni. Nincs gond.
Válasz kulakman #5710. hozzászólásáraBocs, elirtam.
Ez a jó:
http://meparterkep.rf.gd
Válasz meparterkep #5708. hozzászólásáraHa még "múködne" is!
Válasz Zoli 63 #5703. hozzászólásáraAz lesz szívás, ha nincs megfelelő talaj, és direkt vetést csinál.
Idén a tök direkt lett vetve.
Jövőre nem direkt lesz.
Területmérés helyett tudom ajánlani:
https://meparterkep.rf.gd
Válasz MrPoke #5706. hozzászólására . A termelőkre vonatkozó határidők benne...
A Hivatalra vonatkozó határidők nincsenek.
Mi az hogy a "hivatal jó indulata..." Az adófizetés a mi jó indulatunkra van bízva????? Amiből ezek a senkiháziak kapják a fizetésüket? Ők 5 évre rá kapnak fizetést?
Válasz Zoli 63 #5703. hozzászólásáraÉn a zöldtrágyát most vetem. Áttelelő keveréket. Ha ebből sem lesz semmi akkor a gabonából sem.
Válasz hulyetermelo #5704. hozzászólásáraBenne van minden határidő......
Garancia meg semmire sincs. Rendszerint a hivatal jóindulata miatt kitolják a beadási határidőt. Szerintem idén is dec31 ig be lehet adni. De azért érdemes iparkodni.
Válasz fattyú #5701. hozzászólásáraMit egyeztessünk, a hivatal kötelezettségeiről, határidőkről egy szó sincs benne.
Majd ha min két részről lesznek garanciák akkor Belépek AKG ba. Míg eza senkiházi banda ül az államkincstárnál addig tuti nem.
Válasz MrPoke #5702. hozzászólásáraKöztes állapot a forgatás nélküli , már teljesen eltünt, az AÖP-ben meg szívás amiket hozzákapcsolva megkövetelnek , a bacis trágyázást is elvették , szervessel nem lehet meggyőzni , a zöldtrágya meg ritkán fog sikerülni, itt a sivatagokban engedhetnék legalább 1 alkalommal a bacit .
Válasz fattyú #5701. hozzászólásáraÉrdekes.
Pár dolog még felmerült bennem mire értelmeztem, de úgyis kiforja magát.
Hajrá NO-till :)
Társadalmi egyeztetés az új AKG kapcsán
https://kap.gov.hu/tarsadalmasitas/kap-rd19-1-24-agrar-kornyezetgazdalkodasi-kifizetesek-2336
Válasz Agrárman #5696. hozzászólásáraNem szoktak terület ellenőrzéskor szólni.
GN esetén pár nappal előtte, hogy megyünk!
Mi meg naprakészen várjuk őket.
Válasz trikolor5 #5698. hozzászólásáraÉn úgy csinálom, hogy megasom a talajt.
Leütöm az akác karót.
Ráteszem a 2 méteres műanyag csövet.
T fa ???? szerepét is megoldja.
Válasz Agrárman #5697. hozzászólásáraNálam is mindig eltűnik. Ahogy a csapadékmérő is. Engem felhívott az ellenőr, hogy rakjam ki, meg is jelölte, hogy hova. Ellenőrökkel van a legkevesebb baj. Őket is éhbérért dolgoztatja a sok semmirekellő pogácsazabáló "vezető"..
A táblák egyik sarokpontja ki van karózva de mindig ellopkodják. Már meguntam, hogy folyamatosan figyeljem és pótoljam. Azért kérdeztem, hogy jelzik előre ha ellenőrzés van.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy az idén volt már valakinek helyszíni ellenőrzés, és ha volt szóltak előtte? Köszönöm.
Válasz MrPoke #5694. hozzászólásáraNem is az a gond,inkább a korom miatt dilemmázok.
Válasz Igazi Földönfutó #5693. hozzászólásáraSzerintem ez a 3 éves volt a necces.
Nem mindegy, hogy 5 év alatt kell végig érni 2* szerves, zöldtrágya, lazítás stb vel vagy 3
Válasz colizoli #5692. hozzászólásáraAjaj az már feladja a leckét.
Válasz Igazi Földönfutó #5691. hozzászólására5
Válasz .Fecó. #5690. hozzászólásáraHány éves lesz az új periódus?
Válasz B.laca #5689. hozzászólásáraAz egész AKG vállalása önkéntes, és lesz 10 választható kategória, ebből 3 érintett, és ott is csak akkor tilos, ha nem no-till...