Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Radocz #2083. hozzászólásáraNem kell neki mind a 139 oldalt elolvasni,csak azt ami őt érinti.
Igenis gondolkodni kell és megfogja érteni amit olvasott, és akkor tud kérdéseket fel tenni ha mégis nem teljesen világos valami.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról? Milyen buktatói, szigorú előírásai vannak ?(permetezéshez használható szerek előírása, műtrágya használat stb.)
Köszönöm előre is a segítségeket!
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy gyümölcsössel pályáznánk az akg ra. 15éve őstermelők vagyunk, viszont nincs végzettség!! Viszont senki nemtudta megmondani hogy végzettséghez kötött e az akg??? Csak plusz pont a végzettség. Valaki esetleg tudná?? Valakinek valami nincs véletlen ami gyümölcsösben érvényes?? Mármint olyan rendelet... Előre is köszönöm.
"(29) Szántóföldi földhasználati kategória esetében a támogatás minden szántóföldi növény- és zöldségfélére, valamint ültetvény módjára termeszthető zöldségnövényekre igényelhető a rizs, az energiafű, a nád, a parlag, pihentetett terület, az energetikai céllal telepített kínai nád, valamint a fás szárú energetikai célú ültetvény kivételével."
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraHorizontális szántóra amúgy is azt mondták, hogy majdnem esélytelen, 9 ide nagyon kevés. MTÉT területeket mondták valószínűleg biztos befutónak gyep és a gyümölcsösök mellett..
ez az akg pontozás ami a Nak honlapon van ,vajon mennyire életszerű?
valójában ,csak a bevállalt előirást pontozza?
se a végzettséget,szó volt valahol korábban,hogy meglévő ,folyamatban lévő földhasználatot is pontozzák.
E szerint a kalkulátorral számolva ,ha az összeválogatott, 5 választható előirást összeadom ,ad rá vagy 9 pontot szántóföldi horizontálisra.
elég ez valamire,mondjuk nyerésre?
Válasz Manfanatics #2058. hozzászólásáraÜdv!
Mint korábban írtam,BIOKONTROLL kft honlap és leírják táblázatban a választott támogatási forma mellett mi az ami megkapható!!
De egyébként ugyanúgy jár a teljes összeg nem vonják le,mint az AKG-ban,plussz megmarad a natura 2000.pénz is!
Bio-nál nem tudjátok véletlen, hogy a gyepgazdálkodásnál ahol jár 84 eur/ha, és Naturás a föld, akkor a Naturás pénz az jár vagy nem jár? Mert tudom, hogy az AKG-nál nem jár.
Válasz kukaccsosz #2049. hozzászólásáraköszi.akkor a szűkített vegyszer használat nem akkora korlát ....reméljük a most megjelenő szerjegyzék sem lesz szigorúbb
Válasz pamko #2047. hozzászólásáraEzek a szerek nem voltak korlátozva. Néhány rovarölő hatóanyag volt korlátozva és a glifozát felhasználása(nem tiltva) a szántóföldi integrált programban.
Válasz Zonin #2034. hozzászólásáraIgen, a jóváhagyott bérleti szerződéssel lehet pályázni, de a földhasználati bejelentés is meg legyen hozzá.
A Földhivatalba beadott, iktatott földekkel én óvatos lennék, mert az a kérdés, hogy a hivatal mennyi idő alatt intézi az ügyet. ( Nálunk előfordult, hogy félév sem volt elég egy adás-vételhez, vagy épp egy haszonbérlethez a hivatalnak!)
a korábbi AKG-nál ,szántóföldi programban ,mennyire voltak a növ.védő szerek korlátozva?
gondolok itt egy általános szereket használó művelésnél ,pl Principal plusz gold,Granstar superstar,Pulsar, szerek hatóanyagai engedélyezve voltak?
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraVan is gyümölcsösöd?
Mert nekem nem kevés fejtörést okoz, hogy pályázzak vagy sem.
Az előző ciklusban kétszer ellenőriztek és nem volt egyszerű megúszni bünti nélkül.
Válasz heki #2041. hozzászólásáraAz a baj, hogy ennyi hatóságnak megfelelni nagyon nehéz. És ott a tény, hogy augusztus 15.-ig az a növény pergeti el a magját, amelyik akarja.....
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraSzerintem az ültetvényes előíráscsoportok a legegyszerűbben teljesíthetők, ott lehet igazán nagyot kaszálni a nagy semmi követelményekkel...plusz területalapú, plusz kiegészítő támogatás. Ez a három együtt igen szép összeg.
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraEgyébként még szerintem még a jogalkotók sem tudják összehangolni,nekem a gyeo területeim mind Natura 2000-területek sőt még a szántók is mind azok!!!
A gyepeknél KÖTEVIFE-engedélyben adják ki minden évben,hogy a területet csakis AUGUSZTUS-15 után kezelhetem következő év Márc-31 ig!!
Akkor most kinek legyen igaza??
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraLehet pályázni itt-ott,lehetőség adott!!
Az állatoknál elgondolkodtató,hogy oké,hogy van állatod de ha ellenőriz konkrétan az állattartási körülményeket is már nemnagyon van "ridegtartás",szigetelt trágyatároló,uniós istálló,uniós tartási körülmények!!!Azért ez sem egyszerű!!!De ezért a sok lehetőség a pályázatokban!Kinek mi tetszik!
Válasz Manfanatics #2030. hozzászólásáraÉn még emlékszem amikor egy fillért sem kaptunk a földek műveléséért és mégis csináltuk,elhivatottan vagy akaratosan!Ahhoz képest azért én nembiztos,hogy azt mondom cirka 25-ezer forintra,hogy semmi!Sok kicsi sokra megy......
Egyébként ott lakom,élek ahol nekik a nevük kezdete van!
6686 hozzászólás
Válasz Peti1230 #2085. hozzászólásáraÉn Hajdúdorogra megyek 4-én.
A falugazdász és a NAK.hu oldal mindenben segít.
(Mérjük a területeket ezerrel).
Válasz Radocz #2083. hozzászólására"#1953 Radocz | 2015-10-09 11:31:52
Radocz
Válasz Géza15 #1950. hozzászólására
"2015. október 29.
14:00 óra
PÜSPÖKLADÁNY
művelődési ház.
Regisztrálni kell, de ingyenes."
Erről valami infó? Lesz? nem lesz?
Program nincs valahol?
Hol kell regisztrálni?
Válasz Radocz #2083. hozzászólásáraNem kell neki mind a 139 oldalt elolvasni,csak azt ami őt érinti.
Igenis gondolkodni kell és megfogja érteni amit olvasott, és akkor tud kérdéseket fel tenni ha mégis nem teljesen világos valami.
Válasz amaja #2081. hozzászólására"Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról?"
A 139 oldal egyszeri elolvasása után nem leszel sokkal okosabb.
Országszerte vannak képzések, oktatások.
Ha egyet végig hallgatsz, akkor megérted, hogy mit olvastál el.
Mielőtt túl sokat gondolkodol, javasolt: szaktanácsadó,
növényvédelmi szakmérnök,
területmérést végző személy.
Nov. 17-én lesz Balmazújvároson a Fiatal Gazda Információs Börze.
14ó 45.kor van tervezve az AKG előadás.
Mivel a Miniszterelnökség tartja, így tudnak válaszolni a felmerülő kérdésekre.
Ha jól emlékszem Debrecenben nov 24 én lesz szintén az AKG-ról.
Ezt a www.nak.hu oldalon megtalálod.
Sajnos, vannak kérdések, amikre eddig nem válaszoltak.
Válasz amaja #2081. hozzászólásáraA 2070 hrsz. feltettem a linket tanulmányozd behatóan, mindenre választ találsz.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról? Milyen buktatói, szigorú előírásai vannak ?(permetezéshez használható szerek előírása, műtrágya használat stb.)
Köszönöm előre is a segítségeket!
December 7. ha jól emlékszem
hali
amugy meddig kell beadni a pályázatot akg-ra?
Válasz csontii #2075. hozzászólásáraNem tudom csontii, biztos én vagyok a béna, de én gyepgazdálkodásnál nem látok az eddigieken felüli költséget.
Te egyébként AKG-ban vagy ökoban fogsz indulni?
Válasz N.. Tamás #2076. hozzászólásáraCsak plusz pont.
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy gyümölcsössel pályáznánk az akg ra. 15éve őstermelők vagyunk, viszont nincs végzettség!! Viszont senki nemtudta megmondani hogy végzettséghez kötött e az akg??? Csak plusz pont a végzettség. Valaki esetleg tudná?? Valakinek valami nincs véletlen ami gyümölcsösben érvényes?? Mármint olyan rendelet... Előre is köszönöm.
Válasz Manfanatics #2074. hozzászólásáraJavaslom olvas el még egyszer és egészen a lap aljáig.
Válasz csontii #2072. hozzászólásáraKöszi csontii.
Viszont én 30 ha gyepre a díjat csak 40.000 Ft + ÁFA-nak számoltam. Ami azért nem 200.000 Ft szerencsére.
Én meg az istennek nem találom, hogy gyepgazdálkodásnál mekkora az izolációs távolság (ha van)ökogazd. esetén.
Válasz Manfanatics #2071. hozzászólására
Moderátor által módosítva: 2015-11-30 10:08:50
Válasz csontii #2064. hozzászólásáraÉn átfutottam, de nem találtam ilyet.
A feltétel rendszerről, hogy mit kell vállalni tételesen, arról ökonál nincs vmi jó leírás?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraNem jó táblázatot néztél.
Itt keresd a Felhívás 4.4 pontjábanhttp://palyazat.gov.hu/doc/4524
Sziasztok!
Heves megyében van aki foglalkozik AKGhoz terület kiméréssel? Esetleg valami elérhetőség?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraPontozásról táblázat az AKG felhívás 4.4 része tartalmaz.
"(29) Szántóföldi földhasználati kategória esetében a támogatás minden szántóföldi növény- és zöldségfélére, valamint ültetvény módjára termeszthető zöldségnövényekre igényelhető a rizs, az energiafű, a nád, a parlag, pihentetett terület, az energetikai céllal telepített kínai nád, valamint a fás szárú energetikai célú ültetvény kivételével."
kérdés:
Rizsre igényelhető-e az AKG?
A szavazás eddig 2 igen, 2 nem.
Szerintetek?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraHorizontális szántóra amúgy is azt mondták, hogy majdnem esélytelen, 9 ide nagyon kevés. MTÉT területeket mondták valószínűleg biztos befutónak gyep és a gyümölcsösök mellett..
ez az akg pontozás ami a Nak honlapon van ,vajon mennyire életszerű?
valójában ,csak a bevállalt előirást pontozza?
se a végzettséget,szó volt valahol korábban,hogy meglévő ,folyamatban lévő földhasználatot is pontozzák.
E szerint a kalkulátorral számolva ,ha az összeválogatott, 5 választható előirást összeadom ,ad rá vagy 9 pontot szántóföldi horizontálisra.
elég ez valamire,mondjuk nyerésre?
Válasz Manfanatics #2063. hozzászólásáraKeresd meg az oldalukat és a szerződési feltételekben megtalálod.
Válasz csontii #2060. hozzászólásáraMire kell fizetni?
Válasz rongyos #2061. hozzászólásáraVannak fix összegeik meg hektárhoz kötöttek.Én kb 30 ha gyepre számoltam ki ezt az összeget.
Válasz csontii #2060. hozzászólásáramindegy mennyin gazdálkodik az ember?? kontans 2oo ooo?
Válasz heki #2059. hozzászólásáraÍgy van,nem vonják le,csak a biokontroll és a biogarancia majdnem 200000 ft-t gombol le évente az ügyfeleiről.
Válasz Manfanatics #2058. hozzászólásáraÜdv!
Mint korábban írtam,BIOKONTROLL kft honlap és leírják táblázatban a választott támogatási forma mellett mi az ami megkapható!!
De egyébként ugyanúgy jár a teljes összeg nem vonják le,mint az AKG-ban,plussz megmarad a natura 2000.pénz is!
Bio-nál nem tudjátok véletlen, hogy a gyepgazdálkodásnál ahol jár 84 eur/ha, és Naturás a föld, akkor a Naturás pénz az jár vagy nem jár? Mert tudom, hogy az AKG-nál nem jár.
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-28 10:37:07
Válasz kukaccsosz #2049. hozzászólásáraköszi.akkor a szűkített vegyszer használat nem akkora korlát ....reméljük a most megjelenő szerjegyzék sem lesz szigorúbb
Válasz b.jani71 #2054. hozzászólásáranem
Sziasztok!
A falugazdász lehet-e szaktanácsadó?
Válasz heki #2039. hozzászólásáraköszi
Válasz Mézga #2051. hozzászólására0 azaz nulla
Az előző AKG-ban való részvétel az hány pontot ér?
Ültetvény esetében mondjuk egy 1 hektáros terület hány százalékának kell beültetve lennie hogy támogatás legyen igényelhető?
Válasz pamko #2047. hozzászólásáraEzek a szerek nem voltak korlátozva. Néhány rovarölő hatóanyag volt korlátozva és a glifozát felhasználása(nem tiltva) a szántóföldi integrált programban.
Válasz Zonin #2034. hozzászólásáraIgen, a jóváhagyott bérleti szerződéssel lehet pályázni, de a földhasználati bejelentés is meg legyen hozzá.
A Földhivatalba beadott, iktatott földekkel én óvatos lennék, mert az a kérdés, hogy a hivatal mennyi idő alatt intézi az ügyet. ( Nálunk előfordult, hogy félév sem volt elég egy adás-vételhez, vagy épp egy haszonbérlethez a hivatalnak!)
a korábbi AKG-nál ,szántóföldi programban ,mennyire voltak a növ.védő szerek korlátozva?
gondolok itt egy általános szereket használó művelésnél ,pl Principal plusz gold,Granstar superstar,Pulsar, szerek hatóanyagai engedélyezve voltak?
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-20 17:31:59
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraVan is gyümölcsösöd?
Mert nekem nem kevés fejtörést okoz, hogy pályázzak vagy sem.
Az előző ciklusban kétszer ellenőriztek és nem volt egyszerű megúszni bünti nélkül.
Válasz heki #2041. hozzászólásáraAz a baj, hogy ennyi hatóságnak megfelelni nagyon nehéz. És ott a tény, hogy augusztus 15.-ig az a növény pergeti el a magját, amelyik akarja.....
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraHagyományos gyümölcsösnél friss telepítéssel is lehet pályázni?
Szerintem igen, de azért megkérdezném.
Ökonál tényleg csak akkor lehet pályázni osztatlanban, ha minden tulajdonostárs beleegyezik?
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraSzerintem az ültetvényes előíráscsoportok a legegyszerűbben teljesíthetők, ott lehet igazán nagyot kaszálni a nagy semmi követelményekkel...plusz területalapú, plusz kiegészítő támogatás. Ez a három együtt igen szép összeg.
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraEgyébként még szerintem még a jogalkotók sem tudják összehangolni,nekem a gyeo területeim mind Natura 2000-területek sőt még a szántók is mind azok!!!
A gyepeknél KÖTEVIFE-engedélyben adják ki minden évben,hogy a területet csakis AUGUSZTUS-15 után kezelhetem következő év Márc-31 ig!!
Akkor most kinek legyen igaza??
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraBocs, de, ha ezt nem tudod kiolvasni a pályázati kiírásból, akkor neked az AKG túl nagy falat lesz...
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraLehet pályázni itt-ott,lehetőség adott!!
Az állatoknál elgondolkodtató,hogy oké,hogy van állatod de ha ellenőriz konkrétan az állattartási körülményeket is már nemnagyon van "ridegtartás",szigetelt trágyatároló,uniós istálló,uniós tartási körülmények!!!Azért ez sem egyszerű!!!De ezért a sok lehetőség a pályázatokban!Kinek mi tetszik!
Válasz Manfanatics #2030. hozzászólásáraÉn még emlékszem amikor egy fillért sem kaptunk a földek műveléséért és mégis csináltuk,elhivatottan vagy akaratosan!Ahhoz képest azért én nembiztos,hogy azt mondom cirka 25-ezer forintra,hogy semmi!Sok kicsi sokra megy......
Egyébként ott lakom,élek ahol nekik a nevük kezdete van!
Válasz UE-28 #2028. hozzászólásáraGyepnél mindenhol alapfeltétel a 0,2 NÁE/ha megléte.