Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról? Milyen buktatói, szigorú előírásai vannak ?(permetezéshez használható szerek előírása, műtrágya használat stb.)
Köszönöm előre is a segítségeket!
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy gyümölcsössel pályáznánk az akg ra. 15éve őstermelők vagyunk, viszont nincs végzettség!! Viszont senki nemtudta megmondani hogy végzettséghez kötött e az akg??? Csak plusz pont a végzettség. Valaki esetleg tudná?? Valakinek valami nincs véletlen ami gyümölcsösben érvényes?? Mármint olyan rendelet... Előre is köszönöm.
"(29) Szántóföldi földhasználati kategória esetében a támogatás minden szántóföldi növény- és zöldségfélére, valamint ültetvény módjára termeszthető zöldségnövényekre igényelhető a rizs, az energiafű, a nád, a parlag, pihentetett terület, az energetikai céllal telepített kínai nád, valamint a fás szárú energetikai célú ültetvény kivételével."
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraHorizontális szántóra amúgy is azt mondták, hogy majdnem esélytelen, 9 ide nagyon kevés. MTÉT területeket mondták valószínűleg biztos befutónak gyep és a gyümölcsösök mellett..
ez az akg pontozás ami a Nak honlapon van ,vajon mennyire életszerű?
valójában ,csak a bevállalt előirást pontozza?
se a végzettséget,szó volt valahol korábban,hogy meglévő ,folyamatban lévő földhasználatot is pontozzák.
E szerint a kalkulátorral számolva ,ha az összeválogatott, 5 választható előirást összeadom ,ad rá vagy 9 pontot szántóföldi horizontálisra.
elég ez valamire,mondjuk nyerésre?
Válasz Manfanatics #2058. hozzászólásáraÜdv!
Mint korábban írtam,BIOKONTROLL kft honlap és leírják táblázatban a választott támogatási forma mellett mi az ami megkapható!!
De egyébként ugyanúgy jár a teljes összeg nem vonják le,mint az AKG-ban,plussz megmarad a natura 2000.pénz is!
Bio-nál nem tudjátok véletlen, hogy a gyepgazdálkodásnál ahol jár 84 eur/ha, és Naturás a föld, akkor a Naturás pénz az jár vagy nem jár? Mert tudom, hogy az AKG-nál nem jár.
Válasz kukaccsosz #2049. hozzászólásáraköszi.akkor a szűkített vegyszer használat nem akkora korlát ....reméljük a most megjelenő szerjegyzék sem lesz szigorúbb
Válasz pamko #2047. hozzászólásáraEzek a szerek nem voltak korlátozva. Néhány rovarölő hatóanyag volt korlátozva és a glifozát felhasználása(nem tiltva) a szántóföldi integrált programban.
Válasz Zonin #2034. hozzászólásáraIgen, a jóváhagyott bérleti szerződéssel lehet pályázni, de a földhasználati bejelentés is meg legyen hozzá.
A Földhivatalba beadott, iktatott földekkel én óvatos lennék, mert az a kérdés, hogy a hivatal mennyi idő alatt intézi az ügyet. ( Nálunk előfordult, hogy félév sem volt elég egy adás-vételhez, vagy épp egy haszonbérlethez a hivatalnak!)
a korábbi AKG-nál ,szántóföldi programban ,mennyire voltak a növ.védő szerek korlátozva?
gondolok itt egy általános szereket használó művelésnél ,pl Principal plusz gold,Granstar superstar,Pulsar, szerek hatóanyagai engedélyezve voltak?
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraVan is gyümölcsösöd?
Mert nekem nem kevés fejtörést okoz, hogy pályázzak vagy sem.
Az előző ciklusban kétszer ellenőriztek és nem volt egyszerű megúszni bünti nélkül.
Válasz heki #2041. hozzászólásáraAz a baj, hogy ennyi hatóságnak megfelelni nagyon nehéz. És ott a tény, hogy augusztus 15.-ig az a növény pergeti el a magját, amelyik akarja.....
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraSzerintem az ültetvényes előíráscsoportok a legegyszerűbben teljesíthetők, ott lehet igazán nagyot kaszálni a nagy semmi követelményekkel...plusz területalapú, plusz kiegészítő támogatás. Ez a három együtt igen szép összeg.
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraEgyébként még szerintem még a jogalkotók sem tudják összehangolni,nekem a gyeo területeim mind Natura 2000-területek sőt még a szántók is mind azok!!!
A gyepeknél KÖTEVIFE-engedélyben adják ki minden évben,hogy a területet csakis AUGUSZTUS-15 után kezelhetem következő év Márc-31 ig!!
Akkor most kinek legyen igaza??
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraLehet pályázni itt-ott,lehetőség adott!!
Az állatoknál elgondolkodtató,hogy oké,hogy van állatod de ha ellenőriz konkrétan az állattartási körülményeket is már nemnagyon van "ridegtartás",szigetelt trágyatároló,uniós istálló,uniós tartási körülmények!!!Azért ez sem egyszerű!!!De ezért a sok lehetőség a pályázatokban!Kinek mi tetszik!
Válasz Manfanatics #2030. hozzászólásáraÉn még emlékszem amikor egy fillért sem kaptunk a földek műveléséért és mégis csináltuk,elhivatottan vagy akaratosan!Ahhoz képest azért én nembiztos,hogy azt mondom cirka 25-ezer forintra,hogy semmi!Sok kicsi sokra megy......
Egyébként ott lakom,élek ahol nekik a nevük kezdete van!
Nekem gyümölcsössel kapcsolatban vannak kérdéseim, aki tud kérem válaszoljon.
Gyümölcsösnek korhátár minimum, vagy maximum van-e szabva, és terület minimum maximum mennyi, ha gyümölcsösre igényelnék?
köszi
Ahogy belefutottam nem sok plusz opciót érdemes választani gyep esetében, mert még ott is a vállalásért járó pénz akár többszörösét is lehet bukni egy széna esetében is.
6683 hozzászólás
Válasz amaja #2081. hozzászólására"Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról?"
A 139 oldal egyszeri elolvasása után nem leszel sokkal okosabb.
Országszerte vannak képzések, oktatások.
Ha egyet végig hallgatsz, akkor megérted, hogy mit olvastál el.
Mielőtt túl sokat gondolkodol, javasolt: szaktanácsadó,
növényvédelmi szakmérnök,
területmérést végző személy.
Nov. 17-én lesz Balmazújvároson a Fiatal Gazda Információs Börze.
14ó 45.kor van tervezve az AKG előadás.
Mivel a Miniszterelnökség tartja, így tudnak válaszolni a felmerülő kérdésekre.
Ha jól emlékszem Debrecenben nov 24 én lesz szintén az AKG-ról.
Ezt a www.nak.hu oldalon megtalálod.
Sajnos, vannak kérdések, amikre eddig nem válaszoltak.
Válasz amaja #2081. hozzászólásáraA 2070 hrsz. feltettem a linket tanulmányozd behatóan, mindenre választ találsz.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki felvilágosítást adni az AKG-ról? Milyen buktatói, szigorú előírásai vannak ?(permetezéshez használható szerek előírása, műtrágya használat stb.)
Köszönöm előre is a segítségeket!
December 7. ha jól emlékszem
hali
amugy meddig kell beadni a pályázatot akg-ra?
Válasz csontii #2075. hozzászólásáraNem tudom csontii, biztos én vagyok a béna, de én gyepgazdálkodásnál nem látok az eddigieken felüli költséget.
Te egyébként AKG-ban vagy ökoban fogsz indulni?
Válasz N.. Tamás #2076. hozzászólásáraCsak plusz pont.
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék hogy gyümölcsössel pályáznánk az akg ra. 15éve őstermelők vagyunk, viszont nincs végzettség!! Viszont senki nemtudta megmondani hogy végzettséghez kötött e az akg??? Csak plusz pont a végzettség. Valaki esetleg tudná?? Valakinek valami nincs véletlen ami gyümölcsösben érvényes?? Mármint olyan rendelet... Előre is köszönöm.
Válasz Manfanatics #2074. hozzászólásáraJavaslom olvas el még egyszer és egészen a lap aljáig.
Válasz csontii #2072. hozzászólásáraKöszi csontii.
Viszont én 30 ha gyepre a díjat csak 40.000 Ft + ÁFA-nak számoltam. Ami azért nem 200.000 Ft szerencsére.
Én meg az istennek nem találom, hogy gyepgazdálkodásnál mekkora az izolációs távolság (ha van)ökogazd. esetén.
Válasz Manfanatics #2071. hozzászólására
Moderátor által módosítva: 2015-11-30 10:08:50
Válasz csontii #2064. hozzászólásáraÉn átfutottam, de nem találtam ilyet.
A feltétel rendszerről, hogy mit kell vállalni tételesen, arról ökonál nincs vmi jó leírás?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraNem jó táblázatot néztél.
Itt keresd a Felhívás 4.4 pontjábanhttp://palyazat.gov.hu/doc/4524
Sziasztok!
Heves megyében van aki foglalkozik AKGhoz terület kiméréssel? Esetleg valami elérhetőség?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraPontozásról táblázat az AKG felhívás 4.4 része tartalmaz.
"(29) Szántóföldi földhasználati kategória esetében a támogatás minden szántóföldi növény- és zöldségfélére, valamint ültetvény módjára termeszthető zöldségnövényekre igényelhető a rizs, az energiafű, a nád, a parlag, pihentetett terület, az energetikai céllal telepített kínai nád, valamint a fás szárú energetikai célú ültetvény kivételével."
kérdés:
Rizsre igényelhető-e az AKG?
A szavazás eddig 2 igen, 2 nem.
Szerintetek?
Válasz pamko #2065. hozzászólásáraHorizontális szántóra amúgy is azt mondták, hogy majdnem esélytelen, 9 ide nagyon kevés. MTÉT területeket mondták valószínűleg biztos befutónak gyep és a gyümölcsösök mellett..
ez az akg pontozás ami a Nak honlapon van ,vajon mennyire életszerű?
valójában ,csak a bevállalt előirást pontozza?
se a végzettséget,szó volt valahol korábban,hogy meglévő ,folyamatban lévő földhasználatot is pontozzák.
E szerint a kalkulátorral számolva ,ha az összeválogatott, 5 választható előirást összeadom ,ad rá vagy 9 pontot szántóföldi horizontálisra.
elég ez valamire,mondjuk nyerésre?
Válasz Manfanatics #2063. hozzászólásáraKeresd meg az oldalukat és a szerződési feltételekben megtalálod.
Válasz csontii #2060. hozzászólásáraMire kell fizetni?
Válasz rongyos #2061. hozzászólásáraVannak fix összegeik meg hektárhoz kötöttek.Én kb 30 ha gyepre számoltam ki ezt az összeget.
Válasz csontii #2060. hozzászólásáramindegy mennyin gazdálkodik az ember?? kontans 2oo ooo?
Válasz heki #2059. hozzászólásáraÍgy van,nem vonják le,csak a biokontroll és a biogarancia majdnem 200000 ft-t gombol le évente az ügyfeleiről.
Válasz Manfanatics #2058. hozzászólásáraÜdv!
Mint korábban írtam,BIOKONTROLL kft honlap és leírják táblázatban a választott támogatási forma mellett mi az ami megkapható!!
De egyébként ugyanúgy jár a teljes összeg nem vonják le,mint az AKG-ban,plussz megmarad a natura 2000.pénz is!
Bio-nál nem tudjátok véletlen, hogy a gyepgazdálkodásnál ahol jár 84 eur/ha, és Naturás a föld, akkor a Naturás pénz az jár vagy nem jár? Mert tudom, hogy az AKG-nál nem jár.
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-28 10:37:07
Válasz kukaccsosz #2049. hozzászólásáraköszi.akkor a szűkített vegyszer használat nem akkora korlát ....reméljük a most megjelenő szerjegyzék sem lesz szigorúbb
Válasz b.jani71 #2054. hozzászólásáranem
Sziasztok!
A falugazdász lehet-e szaktanácsadó?
Válasz heki #2039. hozzászólásáraköszi
Válasz Mézga #2051. hozzászólására0 azaz nulla
Az előző AKG-ban való részvétel az hány pontot ér?
Ültetvény esetében mondjuk egy 1 hektáros terület hány százalékának kell beültetve lennie hogy támogatás legyen igényelhető?
Válasz pamko #2047. hozzászólásáraEzek a szerek nem voltak korlátozva. Néhány rovarölő hatóanyag volt korlátozva és a glifozát felhasználása(nem tiltva) a szántóföldi integrált programban.
Válasz Zonin #2034. hozzászólásáraIgen, a jóváhagyott bérleti szerződéssel lehet pályázni, de a földhasználati bejelentés is meg legyen hozzá.
A Földhivatalba beadott, iktatott földekkel én óvatos lennék, mert az a kérdés, hogy a hivatal mennyi idő alatt intézi az ügyet. ( Nálunk előfordult, hogy félév sem volt elég egy adás-vételhez, vagy épp egy haszonbérlethez a hivatalnak!)
a korábbi AKG-nál ,szántóföldi programban ,mennyire voltak a növ.védő szerek korlátozva?
gondolok itt egy általános szereket használó művelésnél ,pl Principal plusz gold,Granstar superstar,Pulsar, szerek hatóanyagai engedélyezve voltak?
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-10-20 17:31:59
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraVan is gyümölcsösöd?
Mert nekem nem kevés fejtörést okoz, hogy pályázzak vagy sem.
Az előző ciklusban kétszer ellenőriztek és nem volt egyszerű megúszni bünti nélkül.
Válasz heki #2041. hozzászólásáraAz a baj, hogy ennyi hatóságnak megfelelni nagyon nehéz. És ott a tény, hogy augusztus 15.-ig az a növény pergeti el a magját, amelyik akarja.....
Válasz sixx #2042. hozzászólásáraHagyományos gyümölcsösnél friss telepítéssel is lehet pályázni?
Szerintem igen, de azért megkérdezném.
Ökonál tényleg csak akkor lehet pályázni osztatlanban, ha minden tulajdonostárs beleegyezik?
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraSzerintem az ültetvényes előíráscsoportok a legegyszerűbben teljesíthetők, ott lehet igazán nagyot kaszálni a nagy semmi követelményekkel...plusz területalapú, plusz kiegészítő támogatás. Ez a három együtt igen szép összeg.
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraEgyébként még szerintem még a jogalkotók sem tudják összehangolni,nekem a gyeo területeim mind Natura 2000-területek sőt még a szántók is mind azok!!!
A gyepeknél KÖTEVIFE-engedélyben adják ki minden évben,hogy a területet csakis AUGUSZTUS-15 után kezelhetem következő év Márc-31 ig!!
Akkor most kinek legyen igaza??
Válasz érdeklődő23 #2036. hozzászólásáraBocs, de, ha ezt nem tudod kiolvasni a pályázati kiírásból, akkor neked az AKG túl nagy falat lesz...
Válasz UE-28 #2035. hozzászólásáraLehet pályázni itt-ott,lehetőség adott!!
Az állatoknál elgondolkodtató,hogy oké,hogy van állatod de ha ellenőriz konkrétan az állattartási körülményeket is már nemnagyon van "ridegtartás",szigetelt trágyatároló,uniós istálló,uniós tartási körülmények!!!Azért ez sem egyszerű!!!De ezért a sok lehetőség a pályázatokban!Kinek mi tetszik!
Válasz Manfanatics #2030. hozzászólásáraÉn még emlékszem amikor egy fillért sem kaptunk a földek műveléséért és mégis csináltuk,elhivatottan vagy akaratosan!Ahhoz képest azért én nembiztos,hogy azt mondom cirka 25-ezer forintra,hogy semmi!Sok kicsi sokra megy......
Egyébként ott lakom,élek ahol nekik a nevük kezdete van!
Válasz UE-28 #2028. hozzászólásáraGyepnél mindenhol alapfeltétel a 0,2 NÁE/ha megléte.
Nekem gyümölcsössel kapcsolatban vannak kérdéseim, aki tud kérem válaszoljon.
Gyümölcsösnek korhátár minimum, vagy maximum van-e szabva, és terület minimum maximum mennyi, ha gyümölcsösre igényelnék?
köszi
Válasz heki #2029. hozzászólásáraSzia!
Kezdek kicsit besokalni a sok infótól
Ahogy belefutottam nem sok plusz opciót érdemes választani gyep esetében, mert még ott is a vállalásért járó pénz akár többszörösét is lehet bukni egy széna esetében is.
Válasz adminisztrátor #2031. hozzászólásáraNagyon köszönöm a választ!
Tehát földhivatal által jóváhagyott bérleti szerződéssel már lehet pályázni?
Vajon az éppen csak földhivatalba beadott/iktatott földekkel is?
Vagy az egész lényegtelen, a lényeg, hogy 2016.01.01.-től kell 5 évig földhasználó legyek?