Hirdetés
Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- S.O.S. új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Japán kistraktorok új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Vadkártérítés új
- Fronttartály, fronthidraulika és minden ami előre kell új
Cikkajánló
Ha támad az aflatoxin – mit tehetünk ellene?
A toxinszint mértéke erősen összefügg a klímaváltozással.
Támogatott tartalom
1669 hozzászólás
szerintem az egész a bedöglött hitelpiac megmozdítása a cél.ami a nemrég még minden baj okozójaként emlegetett bankoknak mentőöv lehet.az eladósodottságot gerjeszteni-segíteni BŰN bármilyen színű nyakkendő a divat.
Válasz ural #817. hozzászólásáranem is neked lett az meghirdetve.de a bérletekbe adási előzmények ismeretében mire számítottál?viszont ezen ügyek tetemre hívása nem 20 év múlva lesz abban biztos lehetsz.
Nálunk a meghirdetett ár duplája a helyi adás vételi áraknak meg 20éves bérlettel terhelve ez olyan mintha megnősűlnék és 20-év mulva használhatnám a mennyasszonyt .
Válasz Pilátus #815. hozzászólására"Egy földművesnek nem lehet megtiltani hogy ne vegyen 20km-en kívül bárhol! "
Mi árverésen vettünk már. Ezt ki sem kellett függeszteni, mert úgy szólt a törvény.
Ha most így rendelkezi, akkor tudnod ekell bizonyítani, hogy nem engedtek regisztrálni.
Na már most mi ezen a nagypályán nem rúghatunk labdába.
Én miért nem árverezhetek ott? Egy földművesnek nem lehet megtiltani hogy ne vegyen 20km-en kívül bárhol! Max elővásárlási jogot "elönyt" lehet adni a "helyben lakóknak" DE TÖBBET NEM mert alkotmánybíróságon ez a része megbukik és így elég csak megkísérelni a regisztrációt másik "körzetben" ill az összesben amit ugye megfognak tiltani DE ELÖTTE ÍRÁSBAN JEGYZŐKÖNYVEZZÉK ezt hogy nem jogosult(de OTT VOLT EZ A LÉNYEG!) és az összes árverést Nullázza az alkotmánybíróság!
(A probléma az hogy MEGTAGADJÁK a jegyzőkönybe vételt!!)
Apa kezdődik.
Az mfb.hu-n megjelent hitelismertetőt érdemes áttanulmányozni, akinek érdekes.
pld.:
- csak az vehet részt a hitelprogramban, aki az árverésen részt vett. (ebből következik, hogy a kifüggesztésre jelentkező nem igényelheti az 1,95%-os hitelt. Jóval több reg.díjat szednek majd így be)
- nincs türelmi idő (ez korrekt)
- jelenleg 150 mrd áll a rendelekzésre, ha vki kap hiteligérvényt, arra is vonatkozil a keretkimerülésre vonatkozó rendelekzés. (Arról nem írnak, hogy mi van ha véletlenül nagyon meglódul egy-két ember keze, felmegy az ár, kimerül a keret, így esetleg nem tudják a szükséges összeget meghitelezni és a vásárló nem tudja befizetni a fennmaradó vételárat. Ilyen esetben a befizetett biztosíték ugrik??)
- hitelbírálat van, tehát nem tuti, hogy mindenki a kért összegre hitelképes lesz.
Válasz jambo #811. hozzászólásáraAki többet ajánl. Kifüggesztés esetén él a földforg.tv. elővásárlási sorrendje.
Üdv,kinek van elövásárlási joga,egy natur östermelönek,aki 10 éve használja az állami földet,vagy a szomszéd családi gazdálkodónak?
Vagy az a lényeg ki ajánl többet?
https://www.youtube.com/watch?v=tjXEKcJZBiw
Ezen jobban érti, aki anno nem látta a TV-ben, hogy mi is a lényeg.
Ez miért nem indul el?
Mert rosszul csináltam.
Köszönet a nép nevében.
Hol van biztosabb kezekben a föld? Az állam, vagy az Én kezemben, akinek az az érdeke, hogy minél többet adjon a vásárló érte?
ttps://www.youtube.com/watch?v=EsZOdI0xzAo
ttps://www.youtube.com/watch?v=EsZOdI0xzAo
Válasz Radocz #807. hozzászólásáraÉs íme: a LINK
Válasz avm #805. hozzászólására"A 30000 kiköhögném egy kis nézelődésért, de a 10% előleget nem utalnám. :)
Meg ügyvédet se, vinnék."
Ezt a kiírást én nem olvastam, mert ez nem az én pályám.
Viszont asz hallani, hogy nyilvános. ha valami nyilvános ott nem kellene "belépő" díjat szedni. Egyébként meg ha egy fizet majd leírja a hallottakat.
A 3 ha alattiak kifüggesztése megtörtént a kormányhivataloknál. Amikor Egerben voltam a Natura 2000 erdő tájékoztatón már láttam ilyet. Igaz nem olvastam végig, de mint írjátok ezt és mindet megnézheti bárki az Interneten.
Le van írva előbb, de egy link sokat segítene rajtunk nyugdíj előtt állókon.
Válasz avm #805. hozzászólásáraaz előleg meg az ügyvéd akkor kell ha licitálni akarsz
A 30000 kiköhögném egy kis nézelődésért, de a 10% előleget nem utalnám. :)
Meg ügyvédet se, vinnék.
AKKOR OTT LESZÜNK!AKINEK NINCS ENNYIJE SEM ERRE (mert ő pl nem csókós és ezért csak decemberben kapja meg a támogatási előleget is hogy direkt azok legyenek csak tőkeerősebbek akik benne vennak a "ökör körben") annak meghitelezem!
Válasz avm #801. hozzászólására30 ezer és bemehet bár ki
MIÉRT? ELÉG NAGY "PARASZTOK" VAGYUNK ÍGY BEMEGYÜNK!!!
Válasz Pilátus #800. hozzászólásáraMiért beengednek?
Vagy csak a kapuban készítünk exitpool-okat mint a választásokon?
Indítok egy kisbuszt az első árverésekr!Ki jön? csakhogy képben" legyünk
Válasz gyula19780201 #798. hozzászólásáraNem kell utalni.
Bemész, nyilatkozol és kapod a papírt.
10%-ot árverés elötti napra kell utalni, a második 10%-ot még nem tudják , de a hitelbírálathoz már kell.
Az utalástol számitva mennyi idö mire kiadják a hiteligérvényeket?
a 3 Ha alattiaknál ,nem kell 10 % biztositékot befizetni?
akkor mi a garancia ,a pályázó komolyságára?
Ma megkaptam az MFB-s hitelígérvényt én voltam az első!
A foldletet.hu -n meg lehet nézni a településeket, hrsz-t és utána könnyebb kikeresni a felhívások között, mert már tudod a dátumot és a bizottságot.
Válasz fexco #793. hozzászólásáraMégis mit nem lehet ezen érteni?
Válasz hőstermelős #792. hozzászólásáraköszönöm a segitséget,ez is úgy van,hogy majdnem kinaiul van leirva....még véletlenül se értsük meg.....hogy rohaggyon ki az összes foguk....
Válasz fexco #788. hozzászólásárahttp://www.nfa.hu/3_HA_TERMERTEKET_MEGHALADO_FOLDRESZLETEK_ARVERES_UTJAN_TORTENO_ERTEKESITESE_menu_81?dir=2055
ez a 3ha feletti, a kicsik a másik menüpontban vannak, egyessével nézegesd meg a pdfeket, mert a drágáim nem írtak ki mást, csak hogy hol lessz az árverés...
Válasz Mf-es #789. hozzászólásáraMit kellene kikaparnia az árverezőnek?
Mindkettejüknek hitelképesnek kell lennie, ugyan olyan feltételeknek kell megfelelniük. A bank dönti el, hogy ki kap hitelt.
Válasz számüzött #787. hozzászólásáraNem veszed észre hogy az ellenzéki lapok mind el akarnak ijeszteni a földlicittől, földvásárlástól? Elvárom, hogy a kormány oldja meg hogy a sz..ért h...ért földet bérlők fizessenek piaci bérleti díjakat. Ha nem oldja meg, nem valósul meg a meghírdetett célja. Ha másképp nem megy, módosítsanak a kétharmados törvényen!
Válasz ..MZ/X.. #783. hozzászólásáraAz árverező kikaparja a gesztenyét,hitel téren,aztán az elővásárló kapja?Ez érdekes.
üdv gazdatársak!hol tudom megnézni a kitüzött földeket?az lenne a legjobb,ha berakná ide valaki!konkrétan engem fejér megye,előszállás,alsószentiván érdekel.valahogy megtudnátok oldani??
http://nol.hu/belfold/csunya-vermet-asott-az-orban-kormany-de-maga-esik-bele-1574443
Válasz boncso #784. hozzászólásáraMár megvan az igérvény. Fedezet a föld lesz, kezes nem kell. Előtörlesztés díjmentes, ugyan azok a feltételek mint a jelenlegi NHP-nél. Ennél nagyobb összegben gondolkodunk, szóval nagyon reméljük, hogy működni fog a dolog.
Válasz boncso #784. hozzászólására
A helyi "takarékszövetkezetben" voltam bent. Ők - nem az MFB illetve Budapest Bank, hanem - saját konstrukcióban vesznek részt.
2,85 % ot mondtak. De ugye a részletekről még nem beszéltünk.
Ha az TV-ben elhangzottak nem egészen úgy fognak működni, akkor jó, ha tud az ember kihez fordulni.
Válasz ..MZ/X.. #780. hozzászólásáraDe tudnak már konkrétumot mondani nektek a bankban? hitelképesség, plusz fedezet bevonás a hitelképesség alapján, kezes bevonás stb? Hányszor lehet előtörleszteni díjmentesen? Ha licitál valaki és nyer, akkor kb. 90 napja van, hogy a 90%-ot befizesse, különben ugrik a 10%, amit befizetett előre. Akivel én beszéltem, annak nem nagyon akarnak hiteligérvényt adni, így meg elég necces, hogy a 20 milliós területre befizeti a 2 millió előleget, ne talántán nyer, aztán lehet, hogy nem is kapja meg a hitelt.
Válasz Scipio #782. hozzászólásáraBankban, NFA-nál megkérdeztük mivel az elővásárló az árverező helyére lép, ezért ő is ugyan úgy kap hitelt. A lényeg a szerződéskötés.
Válasz ..MZ/X.. #781. hozzászólásáraAkkor ez szerinted mit jelent?
A Hitelprogramban az a mező és erdőgazdasági földek forgalmáról
szóló 2013. évi CXXII. törvény
szerint termőföld vásárlásra jogosult
belföldi természetes személy vehet részt, aki
- földműves őstermelő,
- földműves egyéni vállalkozó,
aki
nyertes árverezőként a Magyar Nemzeti Bank által elindított Növekedési Hitelprogram második szakaszára vonatkozó terméktájékoztató szerinti kritériumoknak megfelel,
és
aki az 1666/2015. (IX.
21.) Korm.
határozat alapján árverésen értékesített földrészlet megvásárlására a Nemzeti
Földalapkezelő Szervezettel (a továbbiakban NFA) adásvételi szerződést kötött
(a továbbiakban
vállalkozás)
Forrás:
https://www.mfb.hu/sites/default/files/mfb_nhp_foldvasarlasi_hitel_tl_10_16__0.pdf
Válasz Scipio #779. hozzászólásáraRosszul tudod.
Válasz boncso #778. hozzászólásáraHiteligérvény van, aztán ha nyertes a licit akkor megy élesben a dolog.
Válasz boncso #778. hozzászólásáraHa jól láttam, csak az kaphat a hitelből, aki a liciten nyer, aki elővásárlási joggal él, aki elővásárlási jogával él az nem.
Próbált már valaki hitelt intézni a földvásárláshoz? Tapasztalatok? Ismerősöknél elég lehangoló, ezért próbálok infót gyűjteni.
Érdemes végig elolvasni!
http://mno.hu/mezogazdasag/versenyhatranyt-teremt-az-agrarpolitika-1312806
Válasz avm #771. hozzászólására........és ha a "nyertes" nem az akinek szánták, akkor a bank kihátrálhat ? Bánatpénz bukó ?
Válasz ..MZ/X.. #774. hozzászólásáraAz itteni takarék szervez agrár szakmai napot 11-én. Hasznos elmenni, az info mindig jól jön.
Válasz avm #772. hozzászólásáraOTP is szintén zenész. Nem tud semmit, de nem akarnak kimaradni belőle.
Na és ez?
http://www.agrarszektor.hu/foldpiac/itt_a_meglepetes_nem_arverezik_csanyi_allami_foldjeit.5395.html
A takarék meg nem tud semmit, csak azt, hogy lesz nekik is ilyen termékük...
És csak a nyertes licitáló veheti igénybe a kedvezményes hitelt...
Válasz ..MZ/X.. #766. hozzászólásáraEzt találtam:
http://inforadio.hu/hir/gazdasag/mfb-hiteligervennyel-licitalhatnak-a-gazdalkodok-az-allami-foldekert-771596