Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Összerakom végre a pickupot és jraélesztem mély álmából aztán komolyabban körbejárjuk a témát.
Kaptam Milkingtől egykét jó tanácsot ötletet ami ide nekünk a mi vidékünkre szól, megnézzük megkeressük körüljárjuk...
Tényleg adott a telephely! Ilyen szempontból szerencsében vagyunk, mert olyan telephely lett megvásárolva ahol ezek megmaradtak a régi nagy marhatartásból, kiváltságos a helyzet beismerem.
Ezért kéne kezdeni valami értelmeset amivel ki is lenne használva
Válasz #1439. hozzászólásra
A példánál amit szanberg nem értett hehe.
megvesz december 750 elad agusztus 630 november 720
Azhittem kell a zsé szeptemberbe de nem kellett hatalmas bukta vót hehe. Novemberbe meg állandóan hívogattak egymásra igértek simán mentek volna feljebb csak elegem lett.
Általában feb.-ápr.között ki ellenek ,de téli elésnél sem kap pluszt.
Én nem tartom rossznak ha az anyában van "tej vonal"
Mert ugye, hasban az erő és tejtől(leg olcsóbb abrak) szép a borjú.
És ami szerintem fontos ne keljen segiteni elléskor.
Lehet hogy a fejős marha időszakomból vannak ezek a gondolatok,de jelenleg is ezt tapasztaltam.
Nem szabad nagy pénzt beleölni.Véleményem
A tehén jó anya legyen és, igénytelen.
A bikák sem egyformák volt fríz bikáim melyek jobban szedték magukat mint más fajta.
A marháknál is létezik jobb hústartó fajtákon belül is.
Kinek a pap kinek a papné 280-300 kg(bika)
között az anya alól szoktam eladni(8 hó) semmi abrag csak legelő meg "tej".
és nincs probléma a vemhesüléssel.
Az abrakot értékesítjük mert magas az ára.
Hát azabaj aki dolgozik annak nincs ideje pénzt keresni...
Az ilyen pályázatok jók lennének de balfax módon nem pályáztunk gépen kívül még semmire.
Ja egyszer igen megsem nyertük....
Egyébként kialakítani mélyalmos tartásra hízlalni nemsokból meglehetne oldani, ezért töröm ebben a fejem.
Nekem elégvolna ha egy kis haszon marad rajta, mert akkor a gyenge fődeknél nincs mínusz termelés mint esetleg szántóföldi kultúrák termesztésénél, aztán gyűlne trágya is amit szórnék ki feszt.
Válasz #1434. hozzászólásra
ez jó,egyenlőre10,vegyen tizet,ha tud,természetesen olyan árba,hogy amikor elkészül a marha600ra,jól jöjjön ki.eddig mindig nagysújba nyomtuk,tavaly elkellett adni 300ba.ennyi pénzér nem szabad megtartani.most az a trendi,az annyában levan már foglalva a borgyu,máshogy nemveszel
Most már másmilyet csinálnék hehe.(megtekintenék előtte pár külföldi példát) . Vasváz, tető, oldalak cég csinálta, beton korlátok saját kivitel. 12 forint hehe.
Egyébként valaki tavaly fejezte be nálunk egy kicsit nagyobb telep átalakítását mint a tied, pályázatra 1000+ forinté (nagygazda marhatelepbő disznógyár) hehehe. Te is a bankárokkal tárgyagattá vóna autőszerelés helyett! Ménem pályáztá?
160-220kg nál választom le őket ,és 2-3hónap hizlalda és akkor 280-300kg itt szeretem eladni.Ezután már sokat esznek és tényleg nincs annyi abrak takarmányom .Szálassal nem lenne gond,egyenlőre nem tervezem ,,,,de ha ezt látom a jövőben gazdaságosabbnak akkor könnyen váltok.
A kifutót nálunk úgy lehetne megoldani, hogy nem teljes szélességben lenne mint nálad, mármint a kijárat, hanem ajtók lennének mittudomén 3méter szélesek
Limuzin a 70% sarolé 10% a többi magyar tarka a tehenek, a bikák limuzinok,,, 1150+áfa ennyiért mentek a bikák 850+áfa az üszők.Szerintem nem sok hasznod lenne,mert ha tetemes haszon volna akkor már ÉN is csinálnám.
Igen. A feketék jó 5let beszerzés szempontjából....a nagy tejgazdaságoktól, de viszont mennyire veszik oket 300kg korulien.....van rá jó/elfogadható piac?????
En is gondolgoztam ezen...jó lenne hobbinak
1960 hozzászólás
Válasz #1453. hozzászólásra
A novemberi 12 volt 720 510 fizető súllyal.
Az agusztusi 15 630 520 fizető súllyal.Ha jólemlékszem.
Válasz #1456. hozzászólásra
Összerakom végre a pickupot és jraélesztem mély álmából aztán komolyabban körbejárjuk a témát.
Kaptam Milkingtől egykét jó tanácsot ötletet ami ide nekünk a mi vidékünkre szól, megnézzük megkeressük körüljárjuk...
Tényleg adott a telephely! Ilyen szempontból szerencsében vagyunk, mert olyan telephely lett megvásárolva ahol ezek megmaradtak a régi nagy marhatartásból, kiváltságos a helyzet beismerem.
Ezért kéne kezdeni valami értelmeset amivel ki is lenne használva
Válasz #1455. hozzászólásra
kezdel és nemeszik a kásátolyanforon mintahogy fözik.
Válasz #1455. hozzászólásra
Mindíg az első gondolat a jó. Én ha sokat variáltam valamin biztos bele választottam.
Válasz #1450. hozzászólásra
Kezdjél hozzá menet közben minden kialakul.
duma az van de a hely is adott
lenne.
Meglátjuk körülkell járni ezt ahogy beszéltük is...
nyugtával csak nyugtával!!!
Válasz #1452. hozzászólásra
Neki ez könnyű a zsebében vannak mind.
Válasz #1449. hozzászólásra
Akkor ha jól értelmezem eltudtad adni átlagban 720+áfa/6q
Ezeket azoknak mond akik az engedélyeket osztják, meg ellenőríznek!
Sok a duma!!!
Vegyed a marhát meg fele,oszt haladjunk!!!
Válasz #1447. hozzászólásra
Telep bekerítve, van kerékmosó meg öltöző is angol wc-vel zuhanyzóval.
Silófal is van ami ha nincs kihasználva trágyatárolónak becézzük
Válasz #1439. hozzászólásra
A példánál amit szanberg nem értett hehe.
megvesz december 750 elad agusztus 630 november 720
Azhittem kell a zsé szeptemberbe de nem kellett hatalmas bukta vót hehe. Novemberbe meg állandóan hívogattak egymásra igértek simán mentek volna feljebb csak elegem lett.
Válasz #1445. hozzászólásra
Válasz #1445. hozzászólásra
Tutti igaz e Szanberg hehehe.
Válasz #1440. hozzászólásra
Általában feb.-ápr.között ki ellenek ,de téli elésnél sem kap pluszt.
Én nem tartom rossznak ha az anyában van "tej vonal"
Mert ugye, hasban az erő és tejtől(leg olcsóbb abrak) szép a borjú.
És ami szerintem fontos ne keljen segiteni elléskor.
Lehet hogy a fejős marha időszakomból vannak ezek a gondolatok,de jelenleg is ezt tapasztaltam.
Válasz #1441. hozzászólásra
50db marhától nagyüzem ,fix állatorvos fehér-fekete öltöző zuhanyzóval angol wc.Telephely engedély, trágya tároló, telep bekerítve,kerék fertőtlenítő, különböző nyilvántartások elhullás napló takarmányozási napló, rágcsáló irtásról napló ,látogatási füzet.És akkor még ugyan ennyi amit kihagytam.
Nagyüzem illetve jobb alkupozíció ha egyszerre meglehet pakolni egy kamiont.
Nyílván!
Nem komolytalanúl írtam, hogy 100-nak akármikor lenne hely, értettem ezalatt, hogy ennek kialakítani a karámozást meg minden...
Nem szabad nagy pénzt beleölni.Véleményem
A tehén jó anya legyen és, igénytelen.
A bikák sem egyformák volt fríz bikáim melyek jobban szedték magukat mint más fajta.
A marháknál is létezik jobb hústartó fajtákon belül is.
Válasz #1436. hozzászólásra
Azt megtudakoltad már, hogy mekkora létszámtól nagyüzem, és annak mit kell teljesíteni hehe.
A rászánt összeged ugye nem 1 és 2 forint között van?
Válasz #1437. hozzászólásra
És télen??vagy ütemezed az ellést??
Mennyiért adtad el a fúl extra 600kg-os limuzin bikát tavaly ,hagy gondolkozzam már ,plussz egy kis matekot is bele viszek,hogy éri vagy nem éri.
Válasz #1437. hozzászólásra
Így játszik Tornakápolnán is a barátom!
csak kicsiben 40körüli tehénnel
Válasz #1432. hozzászólásra
Kinek a pap kinek a papné 280-300 kg(bika)
között az anya alól szoktam eladni(8 hó) semmi abrag csak legelő meg "tej".
és nincs probléma a vemhesüléssel.
Az abrakot értékesítjük mert magas az ára.
Válasz #1433. hozzászólásra
Hát azabaj aki dolgozik annak nincs ideje pénzt keresni...
Az ilyen pályázatok jók lennének de balfax módon nem pályáztunk gépen kívül még semmire.
Ja egyszer igen megsem nyertük....
Egyébként kialakítani mélyalmos tartásra hízlalni nemsokból meglehetne oldani, ezért töröm ebben a fejem.
Nekem elégvolna ha egy kis haszon marad rajta, mert akkor a gyenge fődeknél nincs mínusz termelés mint esetleg szántóföldi kultúrák termesztésénél, aztán gyűlne trágya is amit szórnék ki feszt.
ez jó,egyenlőre10,vegyen tizet,ha tud,természetesen olyan árba,hogy amikor elkészül a marha600ra,jól jöjjön ki.eddig mindig nagysújba nyomtuk,tavaly elkellett adni 300ba.ennyi pénzér nem szabad megtartani.most az a trendi,az annyában levan már foglalva a borgyu,máshogy nemveszel
Válasz #1431. hozzászólásra
Egyenlőre 10-nek, meg kell próbálni, mert mint látod senki se akar olcsón utánpótlást adni hehe.
Válasz #1426. hozzászólásra
Most már másmilyet csinálnék hehe.(megtekintenék előtte pár külföldi példát) . Vasváz, tető, oldalak cég csinálta, beton korlátok saját kivitel. 12 forint hehe.
Egyébként valaki tavaly fejezte be nálunk egy kicsit nagyobb telep átalakítását mint a tied, pályázatra 1000+ forinté (nagygazda marhatelepbő disznógyár) hehehe. Te is a bankárokkal tárgyagattá vóna autőszerelés helyett! Ménem pályáztá?
Válasz #1430. hozzászólásra
160-220kg nál választom le őket ,és 2-3hónap hizlalda és akkor 280-300kg itt szeretem eladni.Ezután már sokat esznek és tényleg nincs annyi abrak takarmányom .Szálassal nem lenne gond,egyenlőre nem tervezem ,,,,de ha ezt látom a jövőben gazdaságosabbnak akkor könnyen váltok.
Válasz #1429. hozzászólásra
Mennyinek lesz elég a 10hektár???
Válasz #1427. hozzászólásra
Nem lehetne 180-220ig. mert akkor utalnék 1 forint előleget hehe.
Válasz #1424. hozzászólásra
Az akáckaró kupac eléri a kétszer kétméteres nagyságot, akkor bekerítjük a 10 hektárunkat(villanypásztorral) és ők szépen kimennek oda hehe.
A kifutót nálunk úgy lehetne megoldani, hogy nem teljes szélességben lenne mint nálad, mármint a kijárat, hanem ajtók lennének mittudomén 3méter szélesek
Válasz #1425. hozzászólásra
Üsző áron adom az üszőt
Tényleg nincs annyi abrakom
Micsoda városi varratok
Amúgy jól megcsináltad!
Mennyi dőbe tellett?
noés a della?
Mármint az épületet ne számold "csak" a többit, karámokat kifutót mindent.
Válasz #1419. hozzászólásra
Akko üsző áron kapom majd tőled a bikákat és rendben is vagyunk
Neked nem éri meg mert nincsen abrakod
Helyedben még ócsóbban is adnám csakvigyem már csak vigyem...
Válasz #1422. hozzászólásra
Válasz #1416. hozzászólásra
Egyszerűűű,má bocs,hogy belebeszélek,a marhatartás a mezőgazdaság nehézipara...ha valahol gond lehet,hát itt akadhat bőségesen.
Válasz #1421. hozzászólásra
Válasz #1418. hozzászólásra
Mármint felvásárlónak!
Válasz #1416. hozzászólásra
Limuzin a 70% sarolé 10% a többi magyar tarka a tehenek, a bikák limuzinok,,, 1150+áfa ennyiért mentek a bikák 850+áfa az üszők.Szerintem nem sok hasznod lenne,mert ha tetemes haszon volna akkor már ÉN is csinálnám.
Válasz #1374. hozzászólásra
Sziasztok! Idei évben adott már el valaki borjút,vagy hízó marhát? Kell az állat konkrétan? És mennyiért?
Válasz #1415. hozzászólásra
Ennyire egyszerű!
Kérdés mennyire lehetne így kijönni ebből nekem!?!?!?
Mennyibe adtad idén átlagosan őket?
Milyen fajtád is van???
Válasz #1409. hozzászólásra
Ha 250-300kg-osat szeretnél vásárolni akkor ÉN is adhatom neked ,tovább hizlalásra.
Válasz #1344. hozzászólásra
Láttam egy telepet ahol 15-ösével voltak a flakkokban a hf bikák és villanypásztor volt a fejük felett, állitólag bevált az ugrálások ellen.
Válasz #1409. hozzászólásra
Na ez egy jó ötlet!
Válasz #1411. hozzászólásra
A török vitte 650-ért
Válasz #1410. hozzászólásra
Igen. A feketék jó 5let beszerzés szempontjából....a nagy tejgazdaságoktól, de viszont mennyire veszik oket 300kg korulien.....van rá jó/elfogadható piac?????
En is gondolgoztam ezen...jó lenne hobbinak