Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
![A napraforgó vízhasznosítása A napraforgó vízhasznosítása](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9079/cikk_79079/napraforgo2_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
![Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban? Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9086/cikk_79086/napra_upl_ind_fill_540x300_0.jpg)
1776 hozzászólás
Válasz kis Zombi #425. hozzászólásáraEngem mindenki szeret.![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Válasz MrPoke #420. hozzászólásáraOFF
Új bokszzsákod van ?
Érdekesek ezek az egynapos nickkek, mindig belédbotlanak :-)))
Válasz trikolor5 #422. hozzászólásáraÖrülj neki. Sokmindent nem elenőriznek még. Csak ki ne bukjon később mert szabálytalan.
Válasz trikolor5 #422. hozzászólásáraŐ ezt elsem tudja képzelni hogy ilyen is van.
Válasz MrPoke #413. hozzászólásáraNekem sosem volt növényorvosom, támogatás mindig jött, sosem függött ettől.
Válasz MrPoke #420. hozzászólására
Válasz fannika0172 #419. hozzászólásáraHúsvét van szerintem menj vissza a konyhába és ne szolj bele az emberek (férfiak) dolgába.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz MrPoke #415. hozzászólására Mert elég 1 üzletett körbejárnod nem kell az egész települést![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz MrPoke #413. hozzászólásáraJani bácsinak nincs a közelben unoka és család tag és nem Jani bácsi a hibás hanem aki a törvényt alkotja mert az pont úgy gondolkodik mint te csak akkor rossz valami ha neked is rossz. Mint írtam majd felnősz és meg érted vagy megöregedsz egyedül mert nem értetted. Engem sem zavar a napló mert már 20 éve vezetem. De attól még bosszant ha valami szar.
Válasz MrPoke #416. hozzászólására Majd kiderül a végén egyenlőre még van idő junius 9![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz fannika0172 #414. hozzászólásáraHát hajrá, ha az úgy neked jobb.
Válasz fannika0172 #412. hozzászólásáraMért sajnálsz? Én inkább körbe járom a boltokat. A helyi péknél megveszem a pékárút húst a helyi hentestől, zöldséget a piacon (zöldségesnél) stb....
Nem értem mért kellene bemenni egy multiba.
Válasz MrPoke #413. hozzászólására Nálunk olyan hogy nincs nem létezik nem tudtad én is azon morfondíroztam már tavaly is hogy szét íratom a gyerekik nevére hogy 10 ha alattiak legyünk aztán basszák meg![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Koczka József #409. hozzászólásáraOlyan nincs, hogy nincs növényorvos. Már tavaly nem lehetett leadni a terülaetalapút anélkül.
És Pistabácsinak malyd megcsinálja a fia unokája, ha már neki lett gyereke....
Kifogásokat, és nyafogásokat keresel csak folyton. Neked kellene már inkább felnőni.... Ne légy ennyire gyerekes. Mint egy ovodás akinek sorba kell állnia és helyette csak bömböl.....
Válasz MrPoke #411. hozzászólására hát sajnállak de ez a modern kor zenéje lehet még nőnöd kell hozzá![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz fannika0172 #410. hozzászólásáraNem vásárolok sosem multinál......
Válasz MrPoke #408. hozzászólásáraEz nem negatív hanem szégyen az egész országra nézve ha multi kijelentheti hogy a megengedetnél többet vásárolhatsz ...gondolom tudod melyikről van szó nem akarom reklámozni...![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz MrPoke #405. hozzászólásáraJani bácsi elmegy 35 km távolságra a városba a falugazdászhoz és le adja az egységes kérelmet. Jani bácsi nem használ csak II kategóriás növ szert így nincs növény orvosa. Milyen zöldítést kell jelenteni annak aki csak a saps-t igényelte? Van egy kis lucernája amit megeszik az öt birka meg a malac. Nem a problémát keresi mert az adott lett az idei évben a megoldást keresi. Fizessen azért amit eddig maga is meg tudott oldani úgy hogy sosem csalt.? Nagyon sokat kell még tanulnod, lehet hogy a forgatásnélkülit azt tudod de emberekkel nem tudsz mit kezdeni és ez sok mindent meg magyaráz. Lehetsz akármilyen jó szakember is.
Válasz fannika0172 #406. hozzászólásáraNem szörnyű ilyen negatívan élni? :D
Egészség legyen a többit meg esszük ;)
Válasz MrPoke #405. hozzászólásáraÉs mivel nincs gyerekem több adót fizetek, nincs támogatás ház, autó vásárlásra, afó jóváírás stb.... Nem értem te holl élsz... Én szívesen fizetek adót. Sosem próbáltam elkerülni.
Válasz MrPoke #404. hozzászólására na pedig már megengedik hogy az előírtnál többet vehes de csak az ünnepre de" nincs baj béby" lehet dalolni vígadni![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Koczka József #403. hozzászólásáraMert Jani bácsi hogyan adja be a terület alapú támogatást? Be ballag a falugazdászhoz és bejelenti.
A permetezési naplót a kötelezően szerződött növényorvos végzi.
A zöldítést, hogyan jelentette le eddig?
Nem a problémát kell keresni hanem a megoldást és máris jobb lesz az életed.....
Válasz fannika0172 #402. hozzászólásáraNekem lesz kaja. Emiatt nem agódok.
Válasz MrPoke #401. hozzászólásáraHát ezt írtam. De Jani bácsit igen azzal a 16 ha földjével. Már többen többször leirtuk ne magadból indulj ki mindig. Mert ennyi erővel Jani bácsi is elmondhatná ha nincs két gyereked akkor minek neked a támogatás fizes inkább még adót hogy akinek gyereke van több támogatást kapjon. De Jani bácsi sosem mond ilyet mert ő ennél empatikusabb. Próbálj meg Jani bácsi fejével is gondolkodni néha.
Válasz MrPoke #399. hozzászólására Nos ha így lenne akkor nem lázadnának sorban a régi Uniós tagországok gazdái sem sőt inkább azok mint a 10 késsőbb csatlakozók olan fontos a nyomkövetés hogy a Román gazdák a föld végén adták tavaly meg az előtt is a terményüket ment a kamionba rögvest csak az tudta honan van aki szállította meg a Rengeteg Lengyel kamion zöldség ami hozzánk jönn azt is nyomonkövetheted másnap már Magyar címkével árulják a piacon a való világban élj már ne ess abba a hibába mint a regnáló kormányuk ideje felébredni mert nem lesz kaja![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Koczka József #400. hozzászólásáraÉn nem vezetek naplót. Megvan rá az ember. Kifizetem neki az X összeget.....
Az AKG miatt már 8 éve kell gazdálkodási, permetezési naplót vezetni... Engem nem fog megrázni..
Válasz MrPoke #396. hozzászólásáraSzia már megint abból indulsz ki hogy te megtudod oldani a napló vezetést és le nézed azt aki ezt nem tudja. Pedig sok olyan 70 év körüli van aki nem ért a számítógéphez akkor ők hagyják abba? Igaz be iratkozhat egy számítógép ismeretek tanfolyamra. Vagy majd ha 2025 től helyszíni fotót kell csinálni, visz magával valakit mert neki nincs olyan. De mindegy is hiszen rajtunk kívül szinte senki nem vállalta ezeket az ökörségeket, és egyszer te is felnōsz majd és meg érted hogy rajtad kívül is élnek még emberek.
Válasz fannika0172 #397. hozzászólásáraAkkor menj el dolgozni.
Ja hogy minden munkahelyen alap a pontos nyomonkövetés......
Én elhiszem, hogy egyszerűbb okosban termelni. De ez a multé... Üdv a jövőben.... És ez még csak most kezdődik...... Lehet ellene lázadni de felesleges.....
Válasz fannika0172 #397. hozzászólására a 235 az csak 25 lett volna![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz MrPoke #396. hozzászólására Egészségedre én nem szeretnék újra a Tsz világban élni mint anno (mindegy hogy semmit nem csinálsz)minden legyen leírva óra perc pontosan ja s közben a 27 országból 235 nem csinálja s mégis megkapják ugyanazt a támogatást hamarabb![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz fannika0172 #394. hozzászólásáraAz online petmetezési naplóval mért nyírnak ki? Jelenleg is naprakészen kell vezetni.
A naprakész gazdálkodási naplót szintén. Az már más kérdés, hogy ezt kevesen rögzítik.
Bármilyen gyárban pontos adminisztráció van a nyomonkövethetőség végett. Igen is rendre kell tanítani a parasztokat ha másképp nem így.
Magam ellen beszélek mert én is trehány vagyok ha papírozásról van szó. De rám fér hogy rendet tanuljak.
Válasz kukaccsosz #393. hozzászólására Nekünk kellene már szólni hogy elég volt a Lengyeleknél gerinces ember volt a miniszter s távozott a Románoknál még várni kell ott Magyar a tárca vezető nálunk meg minden fasza majd keresnek gumi csontott ja kifizették amit ki kellet fizetniük de tapsoljunk....![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Válasz MrPoke #392. hozzászólására miből gondolod hogy tudja miről beszél hallgasd meg az online permetezési napló podcast mit is mond :megálmodták mit fog majd kérni az Eu 10 év múlva de minket már is kinyírnak High tech országban mert itt minden úgy műkszik mint a parlamentben gomb nyomásra az se baj ha nincsenek annyian majd a szomszéd megnyomja![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz MrPoke #392. hozzászólásáraCsak lehet közben Csányiék odaszóltak, hogy az úgy nem oké.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz kukaccsosz #391. hozzászólásáraCsak tudja mitt beszélt hiszen ő csinálta a jogszabályt.
Válasz MrPoke #390. hozzászólásáraA jogszabály szerint nincs tiltva. Nem is értem mit beszélt az úriember a podcastban?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz kukaccsosz #389. hozzászólásáraÉs tényleg, csak ez sem magyarázza meg mért nem elfogadható a strip-till...
Válasz MrPoke #388. hozzászólásáraDe a jogszabály elején a fogalmaknál!
Ugyan az ahogy a tájékoztató anyagokban.
Válasz Bigyófelügyelő #386. hozzászólásáraHát sokkal okosabbak nem lettünk....
Forgatás nélküli talajművelés fogalma sincs definiálva.
AÖP, ültetvény, mikroöntözés, 2pont. Tárgyévre vizsgálják a vízjogi engedély meglétét.
"(3) A Kincstár ellenőrzi a mikroöntözéses technológia alkalmazását és a tárgyévre vonatkozó,
öntözési célú vízjogi engedély meglétét."
Mit jelent a tárgyév? Jan. 1-től Dec. 31-ig?, vagy öntözési szezon (Március 1.- Október 31.)?
Kész a rendelet! Lehet olvasgatni! Tartalmas egy cucc....
Az lenne a kérdésem hogy a pihentetett terület korábban 1 növénynek számított! A mostani történetben is annak számít...? 10-30 közötti szántónál terménydiverzifikációnál 4 . növény lenne, így lenne 1 pont...
Na végre megjelent legalább a jogszabály tervezet a kormány.hu-n.
Válasz ASRFeri #382. hozzászólásáraKöszönöm a választ.Én csak permetezővel tudnám kijuttatni.
Válasz lala #381. hozzászólásáraAZOTER-F talaj-baktériumtrágya +2 pont AÖP-ben
AZOTER-F kétkomponensű talaj-baktériumtrágya hektáronként 100-150 kg nitrogént, 80 kg foszfort és 30 kg káliumot juttat a növény gyökérzetéhez, a talajba került elhalt szerves anyagok lebontásából további makroelemek kerülnek felvehető állapotba, valamint megoldást nyújtanak a kórokozó penészgombák és a szkleróciumok elsődleges fertőzési forrásaival szemben.
Hektárköltség: 15.000 Ft + áfa, 10 l/ha dózissal
ezt nekem februárban küldték, sztem az ár nem változott, 4 méteres nehéz tárcsán van a 200 literes pylazonitis permetező, azzal juttatom és dolgozom be azonnal, ez a baci és a társa azoter l levéltrágya sem szereti a meleget(25 fok feletti hőmérségletet), és uv-t, ezt mondta a forgalmazó, és csodát szárazságban nem kell tőle várni, viszont most ősszel és tavasszal is volt azért eső, ergó nem száraz körülmények között tettük ki....
Válasz ASRFeri #376. hozzászólásáraMennyi ennek a hektárköltsége és mi a technológiája?
biztos szóba került már, de mindent nem tudok visszaolvasni.
jól látom, eltűnt az a régi diverzifikáció, hogy xx ha fölött ennyi növény és ilyen arányban? aöp-ben választható, de az nem kötelező.
feltételességben a hmka 8-ban van a 4% parlag, de ezen túl nincs semmi, ha jól látom.
Válasz ASRFeri #378. hozzászólásáraja, és picit fölé lőttünk a 10 literes dózisnak, hogy biztos passzoljon a területeinkre :) már csak az marad hogy a területalapúnál bejelöljük hogy mit használtunk, ott fel kell hogy dobja a rendszer.
(legalábbis így képzelem, hogy ott kell megadni.;)
Válasz Pont #377. hozzászólásárafigy, én azt mondom, amit tudok : )
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230404203857_img_20230404_202932_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230404204034_img_20230404_202911_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230404204117_img_20230404_202826_1_.jpg)
saját névre szóló számlám van, mi használjuk a pylazonitot és az azotert is, felváltva, a kap-os oldalon fenn van mindkettő nébih engedéllyel, a csomagoláson rajta van mennyi kell hektárjára, nyilván a saját oldalukon is, idáig a pylazonitosok nem jött a kannákért, el is ajándékoztuk őket :) qrva sok volt, szép zöldek, az azotertől általában évente rendelünk, mikor hozzák az új anyagot, akkor viszik a göngyöleget, és adnak róla szállítót.
itt vannak képek, a gyártási idő, felhasználhatósági idő, a hektár mennyiség is rajta van.;)
Válasz ASRFeri #376. hozzászólásáraLégyszi, erre mit mondtak?:
" felhasznált mennyiséget valamint a szavatossági/eltarthatósági időt igazoló kísérő dokumentumok másolatával vagy göngyöleggel kell igazolnia,"
mit kérnek?