Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.97 FtUSD402.58 FtCHF442.09 FtGBP502.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
kell egy másik szemlélet az egész rövid tárcsás dologhoz.
ha most próbáltam volna ki először, a jelenlegi tarlóimon, akkor puskával kergettem volna el Őket az fix !
nem próbáltam , nem hiszek benne ( jártam iskolába ahol megtanítottak egy néhány dolgot ) nem szórtam , nem is áll szándékomban , 1q 34-es tökéletesen elég a szalma bontáshoz
Nem tudom mi baj a grúberrel mert én belefogtam rövid tárcsával a tarlóhántásba de a 3méteres 2 tonnás gép csak elszaladgált a tetején.
Na de aztán jött a grúber és utána néztem a munkáját hát azon már látszott hogy csinál is valamit.Kb még egy 10 centit lemegyek következőre és magágy.Persze kap még egy kombit a végére.:O (ja és persze minden munka menet után hengert neki!)
Te hiszel benne ? szórod ? próbáltad ?
a java olyan 5,5-től felfelé van egészen 8-ig. (ezerben) a jelen helyzetben jobban hiszek egy 8-24-24-es-ben 9,5-ért, mint a baciban.
27-est, 1q-t !
a bacikkal még nem tudtak meggyőzni, pedig már jó pár boldog-boldogtalan ember itt megfordult. hoztak minden féle kütyüt is, hogy felszerelik a gépekre, ingyen !, csak az Övékét használjam ! :-)))) erre mindig rávágtam: uram ! már Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen és az sem most volt !!! :-DD
az tény, hogy a repce vetési helyek vannak előtérbe helyezve. majd csak mire jön a többi, addigra megváltozik minden. muszáj a szántás a szármaradvány rothadása véget, mire oda érek a repce vetéssel, ne hogy pentózán hatás legyen, mert akkor a repce eléggé megfeneklik.
Válasz #72. hozzászólásra
Nálam nincs gond a szalmával én mindent felbálázok, csak a totálgyomírtóra kell költeni mert indul a gaz fakadás, a földhivatal meg lóvét akar a parlagfűből beszedni, muszáj mindenre odafigyelni!!!!!!!!!
nem igazán, csak ahol rendesen forgolódtunk. alul már tökéletes a talaj nedvesség, igaz nem tarlót hántunk, hanem normális szántást nyumatjuk úgy 30 cm. a felső durván 8-10 cm a kritikus, a szalma lepedő miatt. egyszerűen nem süt be a nap. nem tud szikkadni.
rengeteg esőnk volt aratások közepette. kegyetlenül sok a szalma, kegyetlenül megtapostuk a területet, a sok szalma beárnyékolja a földet és rendesen vizes és az ih szakít hatalmasat a földből. szalonnás az ih-val, de szántani meg remek, csak jóval tovább tart.....
Figyu: Senki nem mondta huzd meg magad. CSak lehet normáklisan is beszélgetni.(sztem)
Ha meg vki bolond akkor rá kell hagyni. aki hülye az az is marad. Ja és tetszik "gőzmozdony"
Szia JD!
Te nem szoktál mesét nézni? :-))))
Vince biztosan .... no meg én is :-)))))
Thomas a kismozdony.... brutáll mese, piros 18-as karikával jelölve
Vince te meg a társad aki itt nyomja ezt a durva szöveget meg a személyeskedést mind a ketten a nevetségesek vaygtok hagyjátok abba és mindenkinek jobb lesz.mert ez csak a forum színvonalát rontja. aki meg arra rá kell hagyni és kész. nem zörög a harszt ha nem fujják.
olvasgatva itt a ezt a vitatkozást elég érdekes! habár itt lehet nem erről kéne beszélni na mindeggy de ha tarlóhántás akkor nállunk carrier500 vagy kühne 770 + gyűrű de nekem a carrier jobban bejön!
Ha egy kicsit visszaolvasnál (feltéve ha lenne annyi eszed), akkor menten rájönnél, hogy a személyeskedést ebben a topicban TE kezdted el. Én leírtam a véleményemet egy dologról, egy másik topic-ban és azóta nyomatod itt, és minden más topic-ban nekem a süketelést. Picikét visszábvehetnél az arcból, mert így majd jön valaki, és véletlenül arcon talál rugni.
Válasz #14. hozzászólásra
Idézlek:
"Én kifizettem többszázezer forintot arra, hogy nehézpóttal szaladgálhassak, a sok úrvezető meg öleti a traktort a 8-10 tonnás pótkocsival. Szerinted ez normális dolog?"
S egy kicsit átköltöttem :
Én kifizettem többszázezer forintot arra, hogy egyáltalán menjen az aratás, a sok úrgazda meg öleti a motort a 8-10 ezer kilométerekre a góbiban,meg Délafrikában. Szerinted ez normális dolog?
No komment :D
Kicsit én is átköltöttem:
Én kifizetek többszázezer forintot arra, hogy Ulánbátorban megigyak egy KV-t, ahova motorral mentem ki, mintsem, hogy vegyek egy L200-as terepjárót 6millio forintért, mint a nagy "öregek" akiknek valószínűleg otthon anyukára már nem áll fel, és így próbálnak meg tetszeni azoknak a kislányoknak akik lényegesen fiatalabbak mint anyuka. :-)
Már azt hittem , hogy valami komolyabb dologról beszélsz.
A rugóskapákat könnyű elhagyni, eltörni.
egyik hiba: a tálcák legszélén található kapákat semmi sem védi meg meglazulás esetén, hogy le ne essen, másik: laza kapák addig vergődnek a tálcákon, hogy nem tudják munkájukat ellátni és letöredeznek.
De ne általánosíts, mert az igazi Rau kapa a culticrop, a dupla hajlitot nyaku változat, ha az sem birja, akkor a többi semmit sem bir.
846 hozzászólás
Válasz #95. hozzászólásra
:-))))
kell egy másik szemlélet az egész rövid tárcsás dologhoz.
ha most próbáltam volna ki először, a jelenlegi tarlóimon, akkor puskával kergettem volna el Őket az fix !
Válasz #92. hozzászólásra
Na az a rövid tárcsa a másik, ami nem ér semmit hit nélkül :))))
Válasz #93. hozzászólásra
akkor csak jót írtam JaniX-nek ! :-)))
Válasz #89. hozzászólásra
nem próbáltam , nem hiszek benne ( jártam iskolába ahol megtanítottak egy néhány dolgot ) nem szórtam , nem is áll szándékomban , 1q 34-es tökéletesen elég a szalma bontáshoz
Nem tudom mi baj a grúberrel mert én belefogtam rövid tárcsával a tarlóhántásba de a 3méteres 2 tonnás gép csak elszaladgált a tetején.
Na de aztán jött a grúber és utána néztem a munkáját hát azon már látszott hogy csinál is valamit.Kb még egy 10 centit lemegyek következőre és magágy.Persze kap még egy kombit a végére.:O (ja és persze minden munka menet után hengert neki!)
Válasz #90. hozzászólásra
hát ehhez hit kell, az fix ! :-))))
Válasz #89. hozzászólásra
"Te hiszel benne ?"
Már rég rosszul hangzik, ha hinni kell benne :DD
Válasz #88. hozzászólásra
Te hiszel benne ? szórod ? próbáltad ?
a java olyan 5,5-től felfelé van egészen 8-ig. (ezerben) a jelen helyzetben jobban hiszek egy 8-24-24-es-ben 9,5-ért, mint a baciban.
Válasz #86. hozzászólásra
pedig ha meggyőznének utána boldog boldogtalan szórná télen nyáron ha kell hanem ( igy szokott ez lenni minden téren )
Válasz #86. hozzászólásra
:DDDDDDDDDD
Válasz #85. hozzászólásra
27-est, 1q-t !
a bacikkal még nem tudtak meggyőzni, pedig már jó pár boldog-boldogtalan ember itt megfordult. hoztak minden féle kütyüt is, hogy felszerelik a gépekre, ingyen !, csak az Övékét használjam ! :-)))) erre mindig rávágtam: uram ! már Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen és az sem most volt !!! :-DD
Válasz #82. hozzászólásra
mit szórsz a szalmára??? ( remélem nem bacit :-))))
Válasz #83. hozzászólásra
Ki tudja?! Lehet hogy már nem! :D
Válasz #81. hozzászólásra
akkor Te nem leszel a roadshon, azt már látom ! :-))
Válasz #79. hozzászólásra
az tény, hogy a repce vetési helyek vannak előtérbe helyezve. majd csak mire jön a többi, addigra megváltozik minden. muszáj a szántás a szármaradvány rothadása véget, mire oda érek a repce vetéssel, ne hogy pentózán hatás legyen, mert akkor a repce eléggé megfeneklik.
Válasz #80. hozzászólásra
Nálunk (felénk) a vetőgépen kívül az egész véderes cuc nem ér 1 hajítófát se.
Válasz #77. hozzászólásra
kezit csókolom Márta néni !
el munkálja az eke, meg a packer.
mellesleg a cultus is szar munkát csinál vele.
Válasz #78. hozzászólásra
azt tudom , de nem mindegy mikor !!! (most sok vized van , de meglessz még ennek a böjtje )
Válasz #75. hozzászólásra
Én minden alá szántok.
Válasz #74. hozzászólásra
Elmunkáljátok utána ???
Márta néni nagyon nyűgös lessz ha megtudja mit műveltek a főddel!!!!!!!
Nálam nincs gond a szalmával én mindent felbálázok, csak a totálgyomírtóra kell költeni mert indul a gaz fakadás, a földhivatal meg lóvét akar a parlagfűből beszedni, muszáj mindenre odafigyelni!!!!!!!!!
hacsak nem repce lessz benne én nem szántanám
Válasz #73. hozzászólásra
nem igazán, csak ahol rendesen forgolódtunk. alul már tökéletes a talaj nedvesség, igaz nem tarlót hántunk, hanem normális szántást nyumatjuk úgy 30 cm. a felső durván 8-10 cm a kritikus, a szalma lepedő miatt. egyszerűen nem süt be a nap. nem tud szikkadni.
És ekével nem szalonnás?
Válasz #71. hozzászólásra
rengeteg esőnk volt aratások közepette. kegyetlenül sok a szalma, kegyetlenül megtapostuk a területet, a sok szalma beárnyékolja a földet és rendesen vizes és az ih szakít hatalmasat a földből. szalonnás az ih-val, de szántani meg remek, csak jóval tovább tart.....
Válasz #70. hozzászólásra
miért gáz az ihval?
küzdök a szecskázott szalmával. a carrier nem bírja a tömeg miatt, az ih-val gáz, így marad az eke.
mellesleg ebben a topickban eléggé érdekesek a hozzászólási számozások.
Vagyis "kismozdony"
Figyu: Senki nem mondta huzd meg magad. CSak lehet normáklisan is beszélgetni.(sztem)
Ha meg vki bolond akkor rá kell hagyni. aki hülye az az is marad. Ja és tetszik "gőzmozdony"
Szia JD!
Te nem szoktál mesét nézni? :-))))
Vince biztosan .... no meg én is :-)))))
Thomas a kismozdony.... brutáll mese, piros 18-as karikával jelölve
Ez a kismozdonyos duma nagyon ász.
Válasz #65. hozzászólásra
Vince te meg a társad aki itt nyomja ezt a durva szöveget meg a személyeskedést mind a ketten a nevetségesek vaygtok hagyjátok abba és mindenkinek jobb lesz.mert ez csak a forum színvonalát rontja. aki meg arra rá kell hagyni és kész. nem zörög a harszt ha nem fujják.
Válasz #69. hozzászólásra
olvasgatva itt a ezt a vitatkozást elég érdekes! habár itt lehet nem erről kéne beszélni na mindeggy de ha tarlóhántás akkor nállunk carrier500 vagy kühne 770 + gyűrű de nekem a carrier jobban bejön!
Válasz #68. hozzászólásra
Az jó szin mert a zsaruknak nem tünik fel. Csak a füstje ne volna.
Sziasztok Srácok!
Ha gondoljátok nyitok egy dühöngő nevű topicot és ott lehet ökörködni.
De ide inkább , ha lehet ezen témával kapcsolatban irjatok.
Köszi: JOSEY
Válasz #64. hozzászólásra
rejtőzködő zöld : )
Válasz #65. hozzászólásra
to Vince: Ha gondolod, szivesen megadom a lakcímem, és itt pontot tehetünk az apró szakmai vitánk végére. Téged idézve: hülyegyerek. :-)))
Válasz #61. hozzászólásra
Ha strandkorlátkék, akkor természetesen műszaki nélkül is alkudok rá! :-)
Válasz #62. hozzászólásra
Ha egy kicsit visszaolvasnál (feltéve ha lenne annyi eszed), akkor menten rájönnél, hogy a személyeskedést ebben a topicban TE kezdted el. Én leírtam a véleményemet egy dologról, egy másik topic-ban és azóta nyomatod itt, és minden más topic-ban nekem a süketelést. Picikét visszábvehetnél az arcból, mert így majd jön valaki, és véletlenül arcon talál rugni.
Válasz #59. hozzászólásra
Hát trabantom csak műszaki nélkül van : )
Válasz #58. hozzászólásra
Huhhhh vincike! Neked sem áll fel már anyukára, hogy ilyen erősen fogalmazol? :-DDD
Válasz #57. hozzászólásra
Milyen trabantod van eladó? Kizárólag strandkorlátkék érdekel.
Válasz #56. hozzászólásra
Tőlem vehetsz egyet : )))
Válasz #55. hozzászólásra
Akkor a legkomolyabb én vagyok. Nemhogy Trabantom, de még autóm sincs. :-)
Válasz #54. hozzászólásra
Én amikor trabantal jártam se panaszkodtam soha ! Az Audisok, Bmwsek etették itatták Őket én meg ..... meg ! : )))
Válasz #53. hozzászólásra
Maximálisan igazad van. A motorbringa sokkal férfiasabb... :-)))
De jó nőt legjobban vastag bankszámlakivonattal lehet fogni...
:-)))))))
Válasz #52. hozzászólásra
Egy bal.asz aki csak az autójával tud Nőt fogni !
Idézet:
Válasz #14. hozzászólásra
Idézlek:
"Én kifizettem többszázezer forintot arra, hogy nehézpóttal szaladgálhassak, a sok úrvezető meg öleti a traktort a 8-10 tonnás pótkocsival. Szerinted ez normális dolog?"
S egy kicsit átköltöttem :
Én kifizettem többszázezer forintot arra, hogy egyáltalán menjen az aratás, a sok úrgazda meg öleti a motort a 8-10 ezer kilométerekre a góbiban,meg Délafrikában. Szerinted ez normális dolog?
No komment :D
Kicsit én is átköltöttem:
Én kifizetek többszázezer forintot arra, hogy Ulánbátorban megigyak egy KV-t, ahova motorral mentem ki, mintsem, hogy vegyek egy L200-as terepjárót 6millio forintért, mint a nagy "öregek" akiknek valószínűleg otthon anyukára már nem áll fel, és így próbálnak meg tetszeni azoknak a kislányoknak akik lényegesen fiatalabbak mint anyuka. :-)
No komment :-D
Válasz #50. hozzászólásra
Már azt hittem , hogy valami komolyabb dologról beszélsz.
A rugóskapákat könnyű elhagyni, eltörni.
egyik hiba: a tálcák legszélén található kapákat semmi sem védi meg meglazulás esetén, hogy le ne essen, másik: laza kapák addig vergődnek a tálcákon, hogy nem tudják munkájukat ellátni és letöredeznek.
De ne általánosíts, mert az igazi Rau kapa a culticrop, a dupla hajlitot nyaku változat, ha az sem birja, akkor a többi semmit sem bir.
Válasz #48. hozzászólásra
rau kapákat