Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv olvtársak! Gondolom a gyomirtás befejeztével illetve ahhoz közeledvén mindenki fejében, már a betakarítás jár és az arra való felkészülés. Ebbe a topikba jöhet minden aratással kapcsolatos kérdés tanács vélemény ötlet. Én mindjárt kérdeznék is:
Claas Lexion 420 vagy New Holland CS 660 Vásárlás előtt állunk és nem igazán sikerült dönteni e két gép között üzemóra (kb2200), évjárat(2006), ár (kb17M), nagyjából megegyezik a két gépben, de egyszerűen nem megy a döntés
Az elvesztegetett átkos 50év. Ami addig szált apáról fiúra az ott félbeszakad. Aztán ott csak azt tudta megtanulni aki olyan iskolába járt. Én autószerelőként csöppentem bele ebbe a világba... sok mindenről lövésem sincs amin a szakemberek csodálkoznak hogy ez alapvető dolog lenne. Aztán ha felszinre kerül egy ilyen akkor bepótolom de másnap megint felszinre kerül valami más...
Persze hogy láttam csak nem tudom minek mi a neve. Próbáltam rákeresni is de nemigazán találtam róla leírást. De kösz az infót! Majdcsak kitanulom egyszer! :)
Az én árpám siralmas. jól kelt, szépen fejlődött, kapott minden rávalót. Egy hónapja még jól nézett ki múlthéten nyomtam falconnal azt is.. a tábla szélei jól néznek ki a közepét mnidha lelegelték volna. Üde zöld, de 10 centis szára van és nem megy semmire se. Azzal csak xopás lesz aratáskor.
Há baxd meg nem tod megállapítani??????? Amikor a bibék kifordulnak a kalászkából és olyan világos zöldbe borul a kalász, ha megrázod a bibeszálak le is hullanak. Biztos láttad már csak nem ugrott be az a stádiuma.
A stádiumot felénk úgy mondják konyhanyelven hogy hasban a kalász. Ha falcont nyomtál akkor a másodikkal várj virágzás kezdetéig, ugyanis a fusárium akkor fertőz amikor virágzik a búza, úgy hogy előbb nem kell és nem is szabad, mert akkor még nincs mire nyomni és pénzkidobás. Ha virágzásban a kezdettől 2-3 napon belül nem tod letolni akkor meg már sok értelme nincs, mert 1-2 nap alatt úgy is megfogja ha van reggeli pára, márpedig általában van.
krek ezt kinek írtad???? am én veszprém megye győri részéről!!! hát igen nekünk is ahola homokba van az árpa ott meglehetne kapálni sajnos de hála istennek nem sok olyan van csak egy folt van olyan!!
Üdv! Én ma este néztem egy félhektáros búzámat a telep mellett. Nem tudom hogy minek nevezik ezt a stádiumot de szerintem a zászlóslevelek már kint vannak kb úgy 2 hete és ma vettme észre hogy a széttekeredő levelek közepében ott a kalászka. A nagyon kevés csapadék ellenére tűrhetően néz ki, fejlett az állomány. Bokrosodás gyenge szerintem ezért ritkás kicsit. Bár nem vagyok szakértő ez csak privát vélemény. 4to biztos nem lesz benne. 3-3,5-el boldogan kiegyeznénk. Kapott falcont kb 2hete. 0,4l/ha. Most már mehetne rá a második adag? Ha kezd kalászolni?
nálunk a zászlós kijött (jön a héten) kalászolás még 2-3 hét sztem, a csapadék igencsak kellene rá, bár eddig az átlagos vagy jobb területeken még úgy ahogy tartotta magát a búza, homokoson már vannak maradandó károk., ha megjön az eső a hét végére jövő hét elejére talán a 4 t/ha még benne lehet, talán.....ha nem akkor xar lesz
mondjuk én nembánom ha nem nőt nagyra mert könyebb lessz aratni csak kalász legyen szép nagy amit valószínüleg a hétvégére igért csapadék előfogsegíteni!!!
hát igen még az árpa is egy picit korai mert a legtöbb helyen már teljesen kint vannak a kalászok bár erre felé a buzának is kint van a zászlós levele de ez nagyon korai és nincs rendesen elbokrosodva seholsem
lassan ez a téma is aktuális lessz hiszen az árpák már szépenn hozzák a kalászukat!!! Ti milyen tarifával fogtok az idén dolgozni és mit nyújtatok az adott árba????
Felénk van aki kényszerüségböl - kénytelen volt a földjén meghagyni a búza árvakelést ami azért nem mondható egy tökéletes vetet álománynak... Na egy ojat esetleg nagy táblában talán eltudnék képzelni egy olcsóbb tarifával..!! De ma volt egy megrendelöm öszi árpára és amikor kérdeztem hogy menyire hajlós vagy sáros a földje nagyon halkan kezte a szöveget és persze kitérö válaszokat adot csak...Szoval aki nagyobb melót válal az idén az joban jár ha jó alaposan megnézi hogy miröl is van szó
ebben igazadvan! mármint amitirtál!aki 12000 es áratkér, kinyitjuk a dobkosárt kuki vagy naprabeállitásra meg kalászolunk! Ha viszont normális munkátakarnak és minimális szemveszteséggel akkor sajnafigyelembekell venni hogy kb 30 liter hekis gázolajfogyasztáslessz,ez majdnem 10000! 2000 ft ért inkábbhagyom álni a gépem!
8331 hozzászólás
Válasz #2936. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor én a fergára szavazok...!
Felénk is van jd 2056-os
class is egy pár....!
De én Veled ellentétben ...elfogult vagyok
a saját a legjobb!!
Válasz #2935. hozzászólásra
Nem vagyok elfogult. De közvetlen környezetemben van mindegyik. S így már a tapasztalat beszél belőlem.
Válasz #2934. hozzászólásra
Mindenkinek a sajátja a legjobbbbbb..........
Válasz #2933. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Kezdetnek nem rossz, de ott fejeződik be, hogy JD!
Válasz #2932. hozzászólásra
A kombájn ott kezdődik hogy CLAAS és ott fejeződik hogy CLAAS......
| Dagadt küldte be 2011-05-23 14:07:02-kor
Üdv olvtársak! Gondolom a gyomirtás befejeztével illetve ahhoz közeledvén mindenki fejében, már a betakarítás jár és az arra való felkészülés. Ebbe a topikba jöhet minden aratással kapcsolatos kérdés tanács vélemény ötlet. Én mindjárt kérdeznék is:
Claas Lexion 420 vagy New Holland CS 660 Vásárlás előtt állunk és nem igazán sikerült dönteni e két gép között üzemóra (kb2200), évjárat(2006), ár (kb17M), nagyjából megegyezik a két gépben, de egyszerűen nem megy a döntés
Válasz #2929. hozzászólásra
Az elvesztegetett átkos 50év. Ami addig szált apáról fiúra az ott félbeszakad. Aztán ott csak azt tudta megtanulni aki olyan iskolába járt. Én autószerelőként csöppentem bele ebbe a világba... sok mindenről lövésem sincs amin a szakemberek csodálkoznak hogy ez alapvető dolog lenne. Aztán ha felszinre kerül egy ilyen akkor bepótolom de másnap megint felszinre kerül valami más...
na jóccakát én lépek
Válasz #2927. hozzászólásra
Mennyi minden van amit az ember évről, évre tanul és még gyakorlott mezőgazdász sem mondhatja el magáról hogy mindent tud, ilyen nincs.
Válasz #2926. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Teljesen!
Válasz #2924. hozzászólásra
Persze hogy láttam csak nem tudom minek mi a neve. Próbáltam rákeresni is de nemigazán találtam róla leírást. De kösz az infót! Majdcsak kitanulom egyszer! :)
Válasz #2925. hozzászólásra
Böfögi majd vissza rendesen, de mag az nemigen jön belőle. Na virágzás tiszta????
Válasz #2923. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Az én árpám siralmas. jól kelt, szépen fejlődött, kapott minden rávalót. Egy hónapja még jól nézett ki múlthéten nyomtam falconnal azt is.. a tábla szélei jól néznek ki a közepét mnidha lelegelték volna. Üde zöld, de 10 centis szára van és nem megy semmire se. Azzal csak xopás lesz aratáskor.
Válasz #2922. hozzászólásra
Há baxd meg nem tod megállapítani??????? Amikor a bibék kifordulnak a kalászkából és olyan világos zöldbe borul a kalász, ha megrázod a bibeszálak le is hullanak. Biztos láttad már csak nem ugrott be az a stádiuma.
Válasz #2919. hozzászólásra
Ilyen nekem is van de fog az a folt nőni ha nem lesz eső ne féljetek, bár ne lenne igazam. egyébként Győr- kör-nyéke.
Válasz #2921. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
És mikor virágzik?
Válasz #2918. hozzászólásra
A stádiumot felénk úgy mondják konyhanyelven hogy hasban a kalász. Ha falcont nyomtál akkor a másodikkal várj virágzás kezdetéig, ugyanis a fusárium akkor fertőz amikor virágzik a búza, úgy hogy előbb nem kell és nem is szabad, mert akkor még nincs mire nyomni és pénzkidobás. Ha virágzásban a kezdettől 2-3 napon belül nem tod letolni akkor meg már sok értelme nincs, mert 1-2 nap alatt úgy is megfogja ha van reggeli pára, márpedig általában van.
lenne egy olyan kérdésem hogy volt e már valakinek olyan h kigyuladt a kombájn, traktor, bálázó???
krek ezt kinek írtad???? am én veszprém megye győri részéről!!! hát igen nekünk is ahola homokba van az árpa ott meglehetne kapálni sajnos de hála istennek nem sok olyan van csak egy folt van olyan!!
Válasz #2915. hozzászólásra
Üdv! Én ma este néztem egy félhektáros búzámat a telep mellett. Nem tudom hogy minek nevezik ezt a stádiumot de szerintem a zászlóslevelek már kint vannak kb úgy 2 hete és ma vettme észre hogy a széttekeredő levelek közepében ott a kalászka. A nagyon kevés csapadék ellenére tűrhetően néz ki, fejlett az állomány. Bokrosodás gyenge szerintem ezért ritkás kicsit. Bár nem vagyok szakértő ez csak privát vélemény. 4to biztos nem lesz benne. 3-3,5-el boldogan kiegyeznénk. Kapott falcont kb 2hete. 0,4l/ha. Most már mehetne rá a második adag? Ha kezd kalászolni?
Válasz #2909. hozzászólásra
Ültethettél volna közé lóherét hátha... ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Imádom az ilyen növényeket amik letojják az időjárást és kényük kedvük szerint nőnek
Most hogy lekopogjam a mieink még jók, reméljük a fuzárium is elkerüli.
Válasz #2915. hozzászólásra
te honnan írsz ?
nálunk a zászlós kijött (jön a héten) kalászolás még 2-3 hét sztem, a csapadék igencsak kellene rá, bár eddig az átlagos vagy jobb területeken még úgy ahogy tartotta magát a búza, homokoson már vannak maradandó károk., ha megjön az eső a hét végére jövő hét elejére talán a 4 t/ha még benne lehet, talán.....ha nem akkor xar lesz
Válasz #2913. hozzászólásra
reméljük esni fog...
mondjuk én nembánom ha nem nőt nagyra mert könyebb lessz aratni csak kalász legyen szép nagy amit valószínüleg a hétvégére igért csapadék előfogsegíteni!!!
Menyiért fogtok ti aratni????
Térd alatt érő búzák vannak..
hát igen még az árpa is egy picit korai mert a legtöbb helyen már teljesen kint vannak a kalászok bár erre felé a buzának is kint van a zászlós levele de ez nagyon korai és nincs rendesen elbokrosodva seholsem![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
itt zalában sem magasabb mint térdig...
Válasz #2908. hozzászólásra
Elkerülte a szerencse !
Válasz #2907. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az árpa a legtöbb helyen, de mi ütött a búzátokba?
Válasz #2906. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
térdig sem érnek![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Itt már a búzák is.........
lassan ez a téma is aktuális lessz hiszen az árpák már szépenn hozzák a kalászukat!!! Ti milyen tarifával fogtok az idén dolgozni és mit nyújtatok az adott árba????![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Végre én is elkezdtem a kukorica betakarítást. Mostmár csak az idő ne enyhüljön.
Válasz #2903. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nézd meg, a sorokat ki lehet venni simán.... ezek nyilván Monosemmel vetik a búzát is
Válasz #2901. hozzászólásra
Na és ott mekkora volt a termés hektáronként talán 1t ??????????????????????
Válasz #2900. hozzászólásra
Fogó még örülni a 2ha per h nak is meglásd.... háháhá
Válasz #2900. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Made in Australia !
Találtam valamit: 1 kombájn = 28 heki/h![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #2898. hozzászólásra
Pelyva gyüjtö.Párnákhoz használják általában.
No ez mi !!??![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz #2896. hozzászólásra
Szerintem a bérmunka nem a válogatásról szól.Aki viszi a jót,vigye a rosszat is,hogy sáros,meg dőlt,arról nem a szerencsétlen paraszt tehet.
Válasz #2895. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Felénk van aki kényszerüségböl - kénytelen volt a földjén meghagyni a búza árvakelést ami azért nem mondható egy tökéletes vetet álománynak... Na egy ojat esetleg nagy táblában talán eltudnék képzelni egy olcsóbb tarifával..!! De ma volt egy megrendelöm öszi árpára és amikor kérdeztem hogy menyire hajlós vagy sáros a földje nagyon halkan kezte a szöveget és persze kitérö válaszokat adot csak...Szoval aki nagyobb melót válal az idén az joban jár ha jó alaposan megnézi hogy miröl is van szó
Válasz #2894. hozzászólásra
Akadnak még "csak azért is "emberek.
Válasz #2892. hozzászólásra
Tavaly 16000 arattak, gondolom az idén is belefér.
A 12000 szerintem is kevés, nem is hiszem hogy annyiért valaki aratna.
Válasz #2891. hozzászólásra
Válasz ment.
Válasz #2890. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Így igaz az egy kicsit sok, de a 20-22 az elképzelhető!!!!! De még azzal is kevés az ár amit írt aratásra!!!
Válasz #2889. hozzászólásra
Mf-es nézd az e-mailt.
Válasz #2888. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Kicsit erős az a 30 liter.
Válasz #2887. hozzászólásra
Szomszédba?
Válasz #2879. hozzászólásra
ebben igazadvan! mármint amitirtál!aki 12000 es áratkér, kinyitjuk a dobkosárt kuki vagy naprabeállitásra meg kalászolunk! Ha viszont normális munkátakarnak és minimális szemveszteséggel akkor sajnafigyelembekell venni hogy kb 30 liter hekis gázolajfogyasztáslessz,ez majdnem 10000! 2000 ft ért inkábbhagyom álni a gépem!