Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Holnaptól kombájn szervíz, amint valamelyik telep azt mondja hogy nyitva a kapu már megy is befele az árpa. Remélem a hét végéig össze is kaparjuk és már csak be kell ülni és menni. A tsz hétvégén már belerág az árpába, kíváncsi vagyok milyen eredménnyel.
Nálunk netó 16 000 +fa És nem volt kitétel a dölt gazos vagy a nagy termés hozam sem és a szecskázás sem pluszban...Tehát enyi és kész!! Mi ebe a történetbe bele sem akartunk meni mert egy ügyes kombájnos mindig találna kifogást hogy most épen mire is lehetne rákérni pluszban...!! Persze vanak akik ijen 13-14 környékén dolgoznak de sokszor valóban a munka rovására megy az olcsóság szoval ki ki maga tudja hogy neki mi menyit ér meg...
Felénk ezt ugy mondják hogy kit hogyan lehet becsapni... Az a baj hogy sok a kalandor manapság a szolgáltatói piacon!!!! És azok az amugy jóérzésü emberek is rá lesznek kényszerülve a kisebb nagyob kompromiszum megkötésére akik idáig nem teték volna mert az önáló mez g. termelésböl származó jövedelem kiesést valahogy potolni kell és ijen években a bérmunka igen eröteljesen fel szokot értékelödni ...És a másik hogy a termelök egy része a veszteség mérséklése miat fog alkudozni...Tisztelet a kivételnek aki be fogja látni a betakaritás idei nehézségét!! Szinte biztos hogy ár emelésröl szerintem szó sem lehet...Csak a meglévö tarifa megtartása is nagy eredménynek fog számitani a most felmerülö gondok elenére is!!!
Válasz #2875. hozzászólásra
Sziasztok!!Nálunk meg az a történet hogy hiába fog megérni az árpa csak a partosat lehet majd vágni gumisal.. vagy rögtön mehet akár a láncos is ha a tulajdonos ragaszkodik ahoz a betakaritási naphoz ahol az árpa eléri a 13 % !! Tehát csak a töretlen jóidöben bizhatunk...Ez a közel 35 ez jó hatásal van a talajra de akár 30 ijen nap is lehetne még ahoz hogy kiseb megakadásokal meg lehesen uszni az aratást!!
Válasz #2868. hozzászólásra
Ez nagyon jó, csak a dátumot irták el, mondjuk akkor meg nem tudták volna felvenni. A KOMBÁJN HIRAM MOORE TALÁLTA FEL 1834-BEN,az első gépeket lóval majd öszvérrel vontatták!És az asztal talajkövetö volt. Még egy újdonság az ekéről."A SZENTESI VASEKE" feltalálója Kiss Bálint ref lelkész.?!
OROS SA asztal zúzóját hogyan lehet hatékonyítani a rotor élezés mellett persze???
fordúlatszám növelése? vagy ilyesmi?
Nekem egyébként kissé lasabban forog a Ferga kombájnon mint a TC-n az Oros.lasabb a kihajtása a gépnek. Annyi,hogy így nem nagyon szór,sőt csövet kidobni szerintem egyet sem dobott ki tavaly sem,viszont 7-7,5-től gyorsabban nemtudtam menni aratásban vele,kicsit több fordúlatot igényelt volna.
Nem annyira lényeg,szerintem 8felett egyébként sem lehet semmiben szépen jól aratni, csak mégis lehet,hogy variálok valamit vele.
Törőhengereket hol lehet újakat kapni,és kb mennyi az új áruk nekik???
megvannak kopva az éleik. Mondjuk éppen azt néztem,hogy ha megcserélem oldalanként őket akkor a másik éles oldalak fognak dolgozni. habár most elgondolkoztam rajta,hogy működik e ez így, most nincsen a szemem előtt.
Amúgy ígyis egészn jól zúzott tavaly,vagy 30hektárt kellett meghúzni tárcsával, a többit különösebb gond nélkül borította le a rebewerk eke.
na hali
nekünk a régebbi egy dobos téma évi 5-600hektárt vágott sajátba,plussz 3esztendőt matyóztunk bérbe,sokszáz hektár munka volt ott, nomeg akkor még itthon is csak mi nyomtuk a rengeteg maszekot.
volt olyan,hogy 800hektár lement vele egy évben.
Mai nagykombájnnak is szép ez.
félek tülük, mert az ikr-nél sok a kevés üzemórás gép, pont úgy mint a TM190. vagy csak tekergetik az órát. akkor meg azért félek
van a 226 pacis tc56. abba már van +egy dob
tegnap hallottam egy embertől, hogy berakta a Ballához az ezervalahány órás TC56-ot és ráfizetett egy tx66-ra 8 millát. kifeküdt a búza aratás közben a motorja
nemtudom mi az a hidro plussz, a miénk 96-os évjáratú,akkor jött újonnan,még az országban sem volt ilyen, de nagyon fain egy kombájn.
ha néhány év múlva esetleg lesz lehetőség lecserélni az akkor már 14-15éves fergát esetleg a kis TC akkor is marad,hisz újonnan itt szolgál, és a mai napig teljesen megvagyunk elégedve vele. Kilett javítva 10éves kora után,amikor elérte a kamaszkort,most meg csak pirít mint a vadlibák!
nembiztos,hogy a nagykombájn célravezetőbb 100hektáron,főleg ha osztott nagyon a terűlet. Alföldön nagy táblában persze jobb egy Mega, de ameddig az asztalt lefel szereli az ember,addig kettő darab hektárt letolsz a kicsivel kb.
látod és sosem hisztek nékem.
tudjad,hogy a tűzótó alatt már gyúladt ki a TC:-) de szakmai hozzáértésével és rátermettségével hívta a kollgéákat,és kiugrottak lemosták a kombájnt hahaha:-)
Válasz #2840. hozzászólásra
Ez igy igaz de ehez jó gabona is kell!!Mert ez forditva is igy van!Én gazosat vágtam kisé koszosra..Majd átmentem a tutiba máris frankó lett minden ijen egyszerü!!
neked Gézabácsi egy jó TC kombájnod lesz biztos vagyok benne! méghozzá 56-os vaze!
és rájössz,hogy miért is lenne neked jó.
nemekll nagy jd vagy mega vagy akármi. Ügyes relatív kicsi,de teljesítményre tök jó gép,egyszerű,masszív,kis fogyasztás,megbízható, szerethető és sárga. én csak sárga angyalnak hívom :-)
15-20hektárokat arat naponta, 10-11-12-kor kezdve a melót,ennek függvényében. Ha nem akarja a gépésze akkor nemkell átszerelni,mert még úton is el lehet vele mocorogni figyelve félig óvatosan,persze ez nem legális és mi ilyet sosem teszünk hahahaha:-)
ja és én is vágtam vele 10hektár búzát maszekba egy hete,mert a kombájnosom szolgálatban volt(tűzótó)
a lényeg,hogy amikor visszajött az ürge a leadásból,annyit mondott,hogy az átvevő aki egyébként mindig mindenért kekeckedik és sosem jó semmi,gondolom nemkell ragoznnom... a lényeg,hogy azt kérdezték ki volt az a fasza kombájnos aki ezt vágta,mert ilyen tiszta búzát még nem is láttak. 0szemét 0tört szem,tökéletes anyag! Le sem vontak egy fikasznyit sem tőle. Persze ez annak is betudható,hogy tényleg jól beállítottam, de alapvetően a gép nagyon tisztán képes dolgozni,és könnyű beállítani erre.
Válasz #2838. hozzászólásra
Az jó nekem is volt szeretem nagyon!! Tudod az relativ-mert álitható nem csak a fülkéböl hanem menetes orsóval is én adig huzom mig bele nem ér a dob verö léc a kosárba és onan egy kicsit visza a müszerelA toklászoló bezárva szekunder kosár felhúzva dob fordulat max!!De ez mit sem ér ha nem száraz!!Mert a leg tutib gép is trehány ha nyers vagy tapad!!
nekem nincs semmilyen egyenlőre. azért érdeklődöm, mert venni akarok csak még nem tudom milyet. neked milyen a dobhézag jd-on? tavaly nekem egy 2056 vágta a lucernamagot
8331 hozzászólás
Válasz #2886. hozzászólásra
Ma Nagykopáncs térségében már aratták az árpát, majd leestem a motorról, de olyan nyomat hagytak, hogy ...
Holnaptól kombájn szervíz, amint valamelyik telep azt mondja hogy nyitva a kapu már megy is befele az árpa. Remélem a hét végéig össze is kaparjuk és már csak be kell ülni és menni. A tsz hétvégén már belerág az árpába, kíváncsi vagyok milyen eredménnyel.
hy.
nincs vkinek claas mega 208ashoz gépkönyve,alkatrészkönyve,robantott ábrák érdekelnének...?
Válasz #2880. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Nálunk netó 16 000 +fa És nem volt kitétel a dölt gazos vagy a nagy termés hozam sem és a szecskázás sem pluszban...Tehát enyi és kész!! Mi ebe a történetbe bele sem akartunk meni mert egy ügyes kombájnos mindig találna kifogást hogy most épen mire is lehetne rákérni pluszban...!! Persze vanak akik ijen 13-14 környékén dolgoznak de sokszor valóban a munka rovására megy az olcsóság szoval ki ki maga tudja hogy neki mi menyit ér meg...
Válasz #2882. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
akarni azt lehet
Válasz #2881. hozzászólásra
Már mint ennyiért akarsz arattatni?????
Válasz #2880. hozzászólásra
én 12-ért szeretném az aratást
Válasz #2879. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A TAVALYI ÁR MENNYI VOLT FELÉTEK????????
Válasz #2877. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Az a baj hogy sok a kalandor manapság a szolgáltatói piacon!!!! És azok az amugy jóérzésü emberek is rá lesznek kényszerülve a kisebb nagyob kompromiszum megkötésére akik idáig nem teték volna mert az önáló mez g. termelésböl származó jövedelem kiesést valahogy potolni kell és ijen években a bérmunka igen eröteljesen fel szokot értékelödni ...És a másik hogy a termelök egy része a veszteség mérséklése miat fog alkudozni...Tisztelet a kivételnek aki be fogja látni a betakaritás idei nehézségét!! Szinte biztos hogy ár emelésröl szerintem szó sem lehet...Csak a meglévö tarifa megtartása is nagy eredménynek fog számitani a most felmerülö gondok elenére is!!! ![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Felénk ezt ugy mondják hogy kit hogyan lehet becsapni...
Válasz #2876. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
málunk is gond lesz ,ami áll az lassan kész ,a dőlt meg még zőld
Mit lehet tudni az idei aratási tarifákról mennyi lesz????????? Mert hogy olyan "olcsó" a gázolaj, továbbá a földek nagy rész süpped!!!!!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #2875. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Sziasztok!!Nálunk meg az a történet hogy hiába fog megérni az árpa csak a partosat lehet majd vágni gumisal.. vagy rögtön mehet akár a láncos is ha a tulajdonos ragaszkodik ahoz a betakaritási naphoz ahol az árpa eléri a 13 % !! Tehát csak a töretlen jóidöben bizhatunk...Ez a közel 35 ez jó hatásal van a talajra de akár 30 ijen nap is lehetne még ahoz hogy kiseb megakadásokal meg lehesen uszni az aratást!!
Válasz #2873. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nálunk talán az elejét a jövő hét vége felé. nem sok árpa érik még ,majd egyszerre!
Válasz #2868. hozzászólásra
Ez nagyon jó, csak a dátumot irták el, mondjuk akkor meg nem tudták volna felvenni. A KOMBÁJN HIRAM MOORE TALÁLTA FEL 1834-BEN,az első gépeket lóval majd öszvérrel vontatták!És az asztal talajkövetö volt. Még egy újdonság az ekéről."A SZENTESI VASEKE" feltalálója Kiss Bálint ref lelkész.?!
Válasz #2872. hozzászólásra
nálunk kell szerintem 2 hét
Válasz #2871. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Neeem ... Egy 514-es...
Válasz #2870. hozzászólásra
a madarak?
Tegnap nálunk már csipegették az Ő.árpát!!!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Egy kis "hazai" pálya : :-)))
Hangerőt neki!
Oúúúúúú rakkenróóóóóóóól!
Hillmaszter??????
Minek???
Röhej!
Válasz #2866. hozzászólásra
Van hozzá 3késes késtartó, de senki nem ír róla, hogy próbálta már :(, pedig engem is érdekelne...
OROS SA asztal zúzóját hogyan lehet hatékonyítani a rotor élezés mellett persze???
fordúlatszám növelése? vagy ilyesmi?
Nekem egyébként kissé lasabban forog a Ferga kombájnon mint a TC-n az Oros.lasabb a kihajtása a gépnek. Annyi,hogy így nem nagyon szór,sőt csövet kidobni szerintem egyet sem dobott ki tavaly sem,viszont 7-7,5-től gyorsabban nemtudtam menni aratásban vele,kicsit több fordúlatot igényelt volna.
Nem annyira lényeg,szerintem 8felett egyébként sem lehet semmiben szépen jól aratni, csak mégis lehet,hogy variálok valamit vele.
Törőhengereket hol lehet újakat kapni,és kb mennyi az új áruk nekik???
megvannak kopva az éleik. Mondjuk éppen azt néztem,hogy ha megcserélem oldalanként őket akkor a másik éles oldalak fognak dolgozni. habár most elgondolkoztam rajta,hogy működik e ez így, most nincsen a szemem előtt.
Amúgy ígyis egészn jól zúzott tavaly,vagy 30hektárt kellett meghúzni tárcsával, a többit különösebb gond nélkül borította le a rebewerk eke.
na hali
Válasz #2863. hozzászólásra
Válasz #2863. hozzászólásra
Már túl gazdag lennél ha megin bejönne, így se lehet mán veled bírni.......
Válasz #2861. hozzászólásra
Vetés óta 85 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!
A 100q felejtős
Válasz #2861. hozzászólásra
NINCS!!!
Válasz #2860. hozzászólásra
Mi nem klappol?
Nincs Sőd?
Válasz #2859. hozzászólásra
Ha tovább tart ez a "jó" idő és szarrá megy a kukorica akkor tudod mit fog venni az idén a paraszt???
Mély levegőt!!!!
Válasz #2858. hozzászólásra
egyenlőre nem visz semmit, de határon vagyok
Válasz #2857. hozzászólásra
:DD
Viszi azt már a bank
Válasz #2855. hozzászólásra
ha beindúl az élet, akkor el kell költeni a sok zsét, mert elviszi az apeh a lóvét
Válasz #2855. hozzászólásra
Az már csak 1 év.
Tehát hamar megtérül...
Válasz #2854. hozzászólásra
Megöregszel mire megkeresi.
Válasz #2853. hozzászólásra
13
Válasz #2849. hozzászólásra
Az mennyi pénz?
Válasz #2851. hozzászólásra
ezekről a + dobosokról tudsz valamit. nem darálja a kukit?
nekünk a régebbi egy dobos téma évi 5-600hektárt vágott sajátba,plussz 3esztendőt matyóztunk bérbe,sokszáz hektár munka volt ott, nomeg akkor még itthon is csak mi nyomtuk a rengeteg maszekot.
volt olyan,hogy 800hektár lement vele egy évben.
Mai nagykombájnnak is szép ez.
azt is hallottam, hogy azért cserélte le az ember a tc-t, mert többet evett mint egy jd
Válasz #2848. hozzászólásra
sokan beleugrottak a tc 56-ba és rájöttek ,hogy nekik kicsi a hidro plusszos a 220 lovas plussz dobos ,neked jó lenne
Válasz #2844. hozzászólásra
félek tülük, mert az ikr-nél sok a kevés üzemórás gép, pont úgy mint a TM190. vagy csak tekergetik az órát. akkor meg azért félek
van a 226 pacis tc56. abba már van +egy dob
tegnap hallottam egy embertől, hogy berakta a Ballához az ezervalahány órás TC56-ot és ráfizetett egy tx66-ra 8 millát. kifeküdt a búza aratás közben a motorja
Válasz #2844. hozzászólásra
nemtudom mi az a hidro plussz, a miénk 96-os évjáratú,akkor jött újonnan,még az országban sem volt ilyen, de nagyon fain egy kombájn.
ha néhány év múlva esetleg lesz lehetőség lecserélni az akkor már 14-15éves fergát esetleg a kis TC akkor is marad,hisz újonnan itt szolgál, és a mai napig teljesen megvagyunk elégedve vele. Kilett javítva 10éves kora után,amikor elérte a kamaszkort,most meg csak pirít mint a vadlibák!
nembiztos,hogy a nagykombájn célravezetőbb 100hektáron,főleg ha osztott nagyon a terűlet. Alföldön nagy táblában persze jobb egy Mega, de ameddig az asztalt lefel szereli az ember,addig kettő darab hektárt letolsz a kicsivel kb.
Válasz #2843. hozzászólásra
Az nem jó mert pontosan akar hazaérni.
Este 9-kor meg akkor ki a fax fog vágni?????
Válasz #2842. hozzászólásra
látod és sosem hisztek nékem.
tudjad,hogy a tűzótó alatt már gyúladt ki a TC:-) de szakmai hozzáértésével és rátermettségével hívta a kollgéákat,és kiugrottak lemosták a kombájnt hahaha:-)
én is erre probáltam rávezetni többször:tc56 hidro plussz
Válasz #2842. hozzászólásra
Nálunk meg egy fickónál meg busz soför lett szerinted??
Mekkora észKOMBÁJN vagy TE!!!!!!!!!!!
Tűzoltó a sofőr a kombájnon!!!!!
Micsoda ász húzás!!!!!!!
Ez igy igaz de ehez jó gabona is kell!!Mert ez forditva is igy van!Én gazosat vágtam kisé koszosra..Majd átmentem a tutiba máris frankó lett minden ijen egyszerü!!
neked Gézabácsi egy jó TC kombájnod lesz biztos vagyok benne! méghozzá 56-os vaze!
és rájössz,hogy miért is lenne neked jó.
nemekll nagy jd vagy mega vagy akármi. Ügyes relatív kicsi,de teljesítményre tök jó gép,egyszerű,masszív,kis fogyasztás,megbízható, szerethető és sárga. én csak sárga angyalnak hívom :-)
15-20hektárokat arat naponta, 10-11-12-kor kezdve a melót,ennek függvényében. Ha nem akarja a gépésze akkor nemkell átszerelni,mert még úton is el lehet vele mocorogni figyelve félig óvatosan,persze ez nem legális és mi ilyet sosem teszünk hahahaha:-)
ja és én is vágtam vele 10hektár búzát maszekba egy hete,mert a kombájnosom szolgálatban volt(tűzótó)
a lényeg,hogy amikor visszajött az ürge a leadásból,annyit mondott,hogy az átvevő aki egyébként mindig mindenért kekeckedik és sosem jó semmi,gondolom nemkell ragoznnom... a lényeg,hogy azt kérdezték ki volt az a fasza kombájnos aki ezt vágta,mert ilyen tiszta búzát még nem is láttak. 0szemét 0tört szem,tökéletes anyag! Le sem vontak egy fikasznyit sem tőle. Persze ez annak is betudható,hogy tényleg jól beállítottam, de alapvetően a gép nagyon tisztán képes dolgozni,és könnyű beállítani erre.
Az jó nekem is volt szeretem nagyon!! Tudod az relativ-mert álitható nem csak a fülkéböl hanem menetes orsóval is én adig huzom mig bele nem ér a dob verö léc a kosárba és onan egy kicsit visza a müszerelA toklászoló bezárva szekunder kosár felhúzva dob fordulat max!!De ez mit sem ér ha nem száraz!!Mert a leg tutib gép is trehány ha nyers vagy tapad!!
Válasz #2837. hozzászólásra
nekem nincs semmilyen egyenlőre. azért érdeklődöm, mert venni akarok csak még nem tudom milyet. neked milyen a dobhézag jd-on? tavaly nekem egy 2056 vágta a lucernamagot