Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2836. hozzászólásra
Miért kelene??Van az eredeti doblemez de nem ez a lényeg!!Elöször is minél szárazabb legyen az anyag,A lényeg mindig a dobkosárhézag és a maximália dobfordulat!! Kis szélel.A dominátorban látam Teljes fedésü dörzsbetétes kosarat na az tuti lehet.A Megához is szoktak beteni a gyorsito dobhoz de azt nem ismerem.. Te neked mijen géped van??
Válasz #2833. hozzászólásra
Mindenki amivel tudja és ami van..Én jd 2266al. De vágják megák és 106 is! Nekem mikor legjobban termet akor a környék egyik legrosszab 105 ével ami az enyém volt!!
Válasz #2832. hozzászólásra
Ebben igazad van!!De akkor pár ével mivel fogunk aratni?! Megyünk a muzeumba gépet veni?!Ha a régebbi mindig jobb volt .Ijen árakbol nem lehet a méreg drága eldobható gépeket veni pár évre..Az biztos hogy 10000feletiÜZ órás gépet csak a 106dom. 1188jd halotam és egy néhány maxit!Ezek bizonyitotak de hogyan tovább??
Fan!
az a 14000hektár az nem semmi le a kalappal. Bár ha valami rendben van tartva rendszeresen, akkor addig amíg nem rohad el a lemez meg a váz addig az menni fog,és lehet javítani. Nefélj az új kombájnok egyike sem fog ennyit elmenni, sőt még 6000hektárt sem,és nem is vagyok benne biztos,hogy ha mégis eljutna 8-10-ezerig valamelyik,akkor utánna egyáltalán javítható marad.
Van itt is Claas 10ezer feletti hektáros,de azért rengeteg bajuk volt már. 3-4ezer óránál ládákat rostákat is rendre cserélték, kicsit később rázóasztalt is. 3000órára elkoptak oválisra a szalmarázó tengelyek meg ilyesmi, a gép belét rángató rendszer tengelyei ékpályáknál kiverődtek... Ezeket most több környékbéli Claasra mondom,106,108,204,208... Van Medion is 330azthiszem, az 7éves, 1300órás, de azért ők is javították a kaszarángató hajtóművét, facsapágyakat cseréltem ládák alatt, sok szíjat kellett cserélni,egykét csapágy, meg megesett pici elektricska hiba is...
Válasz #2830. hozzászólásra
Lasan már azt nem is lehet mondani hogy végeztem mert mindig van valami növény ami aktuális.Felénk most az olajretek lesz.Hamarosan reglon aztán gyerünk!Van aki a mustárt vágja és mire vége akor majd jön a mag lucerna is.. és bizony a sziken sárgulnak a naprák is..És igy tovább És csak néhány nap pihi lesz és az átálás..
ja búzák 45mázsásak,beméretve nem lettek még minőségre,de minden eső előtt lett vágva, vagyis az utóját kapta el 3milliméter csapadék,de az még nem sok.
Árpák 25-35, repcék 20-25, rozs 15-20 /hektár.
jó estét!
Mi is befejeztünk ma mindent. Búza repce már régesrégen betárolva, de árpa maradt még a hétre,illetve ma letoltunk 25hektár évellő rozst,ennyi van/volt ebből.
Volt eléggé sok bérmunka a héten, két nap alatt letoltunk 80hektárt. Első nap 10-fél11-kor kezdtünk,másnap meg fél 1-kor. Volt ebben 0,4ha-tól 22ha-os tábláig is,búza-árpa.
Holnap még megyek 25hektár árpát vágni, elég gazos,meg fasza dudvás a téma, nembeszélve arról,hogy kegyetlen nagy parton az egész.
A tarlóhantások megáztak, a partokon felfelé kis halvány zöld csíkok azért akadnak, de ennyi szórás belefér dombon. Laposon gyakorlatilag semmi.
Fogyasztások jók, Árpában repcében a Ferga vonulásokkal együtt 10litert eszik,sőt árpában még kicsit kevesebbet. Egyik nap 28hektárt vágtam és 270litert tudtam rátankolni,de ugye itt nincsen nagy szártömeg,se a dob sem a szecskázó nem dolgozik annyira keményen,mégha 8-9-ig rátolom akkorsem.
Búzában 10-13-ig, rozsban nemtudom mert még nem tankoltam rá:-) a TC is hasonló,annyi,hogy árpában repcében kicsikét többet evett mint a nagy ferguson.
Ami hiba volt az éven az a kaszarángató gömbfej cseréje, a hidromotor hajtószíj feszítőjében kettődarab 6204-es csapágy csere, asztalnál csigakuplungban a dörzsbetét cseréje, illetve az egész jobb oldalát szébontottan egy hete az esőzésekkor,leszedtem felhordót visszahordót meg miegymást és felcsapágyaztam,mert egyikből kiesett a porvédő és elkezdett morgolódni cseppecskét. Nem vártam meg amíg a többi is ilyen lesz,12éves gyári csapágyak,aztán jól tettem a cserét.ja meg a toklászvisszahordónál egy lánckereket cseréltem le róla,mert volt néhány milliméter nyócas benne és nem teccett. Napraforgóig a bal oldalon is cserélem őket ha jók ha nem, bár még a 6soros adapterrel is kell foglalkozni,egykét orrkerék csere, a törőhengereket is felkellene újíttatni,vagy venni rá újakat. Tényleg erről kinek mi a véleménye,esetleg árak költségek? valakinek nincs esetleg ilyen vagy valami???
8331 hozzászólás
Válasz #2836. hozzászólásra
Miért kelene??Van az eredeti doblemez de nem ez a lényeg!!Elöször is minél szárazabb legyen az anyag,A lényeg mindig a dobkosárhézag és a maximália dobfordulat!! Kis szélel.A dominátorban látam Teljes fedésü dörzsbetétes kosarat na az tuti lehet.A Megához is szoktak beteni a gyorsito dobhoz de azt nem ismerem.. Te neked mijen géped van??
Válasz #2835. hozzászólásra
mivel feded be a dobot?
Válasz #2833. hozzászólásra
Mindenki amivel tudja és ami van..Én jd 2266al. De vágják megák és 106 is! Nekem mikor legjobban termet akor a környék egyik legrosszab 105 ével ami az enyém volt!!
Válasz #2832. hozzászólásra
Ebben igazad van!!De akkor pár ével mivel fogunk aratni?! Megyünk a muzeumba gépet veni?!Ha a régebbi mindig jobb volt .Ijen árakbol nem lehet a méreg drága eldobható gépeket veni pár évre..Az biztos hogy 10000feletiÜZ órás gépet csak a 106dom. 1188jd halotam és egy néhány maxit!Ezek bizonyitotak de hogyan tovább??
Válasz #2831. hozzászólásra
mivel vágjátok a maglucernát?
Fan!
az a 14000hektár az nem semmi le a kalappal. Bár ha valami rendben van tartva rendszeresen, akkor addig amíg nem rohad el a lemez meg a váz addig az menni fog,és lehet javítani. Nefélj az új kombájnok egyike sem fog ennyit elmenni, sőt még 6000hektárt sem,és nem is vagyok benne biztos,hogy ha mégis eljutna 8-10-ezerig valamelyik,akkor utánna egyáltalán javítható marad.
Van itt is Claas 10ezer feletti hektáros,de azért rengeteg bajuk volt már. 3-4ezer óránál ládákat rostákat is rendre cserélték, kicsit később rázóasztalt is. 3000órára elkoptak oválisra a szalmarázó tengelyek meg ilyesmi, a gép belét rángató rendszer tengelyei ékpályáknál kiverődtek... Ezeket most több környékbéli Claasra mondom,106,108,204,208... Van Medion is 330azthiszem, az 7éves, 1300órás, de azért ők is javították a kaszarángató hajtóművét, facsapágyakat cseréltem ládák alatt, sok szíjat kellett cserélni,egykét csapágy, meg megesett pici elektricska hiba is...
Válasz #2830. hozzászólásra
Lasan már azt nem is lehet mondani hogy végeztem mert mindig van valami növény ami aktuális.Felénk most az olajretek lesz.Hamarosan reglon aztán gyerünk!Van aki a mustárt vágja és mire vége akor majd jön a mag lucerna is.. és bizony a sziken sárgulnak a naprák is..És igy tovább És csak néhány nap pihi lesz és az átálás..
ja búzák 45mázsásak,beméretve nem lettek még minőségre,de minden eső előtt lett vágva, vagyis az utóját kapta el 3milliméter csapadék,de az még nem sok.
Árpák 25-35, repcék 20-25, rozs 15-20 /hektár.
jó estét!
Mi is befejeztünk ma mindent. Búza repce már régesrégen betárolva, de árpa maradt még a hétre,illetve ma letoltunk 25hektár évellő rozst,ennyi van/volt ebből.
Volt eléggé sok bérmunka a héten, két nap alatt letoltunk 80hektárt. Első nap 10-fél11-kor kezdtünk,másnap meg fél 1-kor. Volt ebben 0,4ha-tól 22ha-os tábláig is,búza-árpa.
Holnap még megyek 25hektár árpát vágni, elég gazos,meg fasza dudvás a téma, nembeszélve arról,hogy kegyetlen nagy parton az egész.
A tarlóhantások megáztak, a partokon felfelé kis halvány zöld csíkok azért akadnak, de ennyi szórás belefér dombon. Laposon gyakorlatilag semmi.
Fogyasztások jók, Árpában repcében a Ferga vonulásokkal együtt 10litert eszik,sőt árpában még kicsit kevesebbet. Egyik nap 28hektárt vágtam és 270litert tudtam rátankolni,de ugye itt nincsen nagy szártömeg,se a dob sem a szecskázó nem dolgozik annyira keményen,mégha 8-9-ig rátolom akkorsem.
Búzában 10-13-ig, rozsban nemtudom mert még nem tankoltam rá:-) a TC is hasonló,annyi,hogy árpában repcében kicsikét többet evett mint a nagy ferguson.
Ami hiba volt az éven az a kaszarángató gömbfej cseréje, a hidromotor hajtószíj feszítőjében kettődarab 6204-es csapágy csere, asztalnál csigakuplungban a dörzsbetét cseréje, illetve az egész jobb oldalát szébontottan egy hete az esőzésekkor,leszedtem felhordót visszahordót meg miegymást és felcsapágyaztam,mert egyikből kiesett a porvédő és elkezdett morgolódni cseppecskét. Nem vártam meg amíg a többi is ilyen lesz,12éves gyári csapágyak,aztán jól tettem a cserét.ja meg a toklászvisszahordónál egy lánckereket cseréltem le róla,mert volt néhány milliméter nyócas benne és nem teccett. Napraforgóig a bal oldalon is cserélem őket ha jók ha nem, bár még a 6soros adapterrel is kell foglalkozni,egykét orrkerék csere, a törőhengereket is felkellene újíttatni,vagy venni rá újakat. Tényleg erről kinek mi a véleménye,esetleg árak költségek? valakinek nincs esetleg ilyen vagy valami???
Andor!
Ezek ti vagytok?
http://www.youtube.com/watch?v=OGdmMldy1Jo&feature=related
Ez egy reklám, de illik ide, és szép játék van a filmen.
http://www.bruder.de/sortiment/video-player/?artnum=02132&type=4000&lang=en
www.necsaknezd.hu
Válasz #2825. hozzászólásra
S690i
De szerintem már túl van tárgyalva és lezárva ez a téma!
Válasz #2824. hozzászólásra
ha ilyen árak mellett is tellik S670-re akkor még nehet lejjebb is
Nálunk 2300+fa a takarmány az étkezésinek meg semmi híre :(
Válasz #2821. hozzászólásra
Kés -álló vagyok...
Válasz #2818. hozzászólásra
De azért sikerült vacsizni? Kirántottad? :)
Válasz #2820. hozzászólásra
Késsel faragásra gondoltam.
(Metszés)
Válasz #2817. hozzászólásra
Ahhoz én túl szép , aranyos ,kedves és becsületes vagyok...Még hát egy kis Hitler -Jugend...
Válasz #2817. hozzászólásra
A jóindulatú vigyor lemaradt. :-))))))))))))
Tegnap úgy elsüllyedt a pótom stb. az Ste, h. az elöl hátul ikres 180as alig bírt kirántani 22-kor.....
Válasz #2816. hozzászólásra
Faraghatunk belőled is azt.
Acarod?
Nekem is .. A Retkes ....k!!!
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:10:09
Válasz #2814. hozzászólásra
van egy tippem ki fog nyerni
(nem a parasztok sajnos:-((((((((
Válasz #2813. hozzászólásra
Megy a pókerezés.Ki birja tovább.
Előbb a lizingesek aztán a többi.
Válasz #2812. hozzászólásra
Hát szart se... Semmi jót ... Mostanában nem is kérdeztem , de nulla az egész országban azt mondják...
Válasz #2811. hozzászólásra
Komolyra fordítva buza árakról mit hallani felétek,
Válasz #2810. hozzászólásra
Hát mi még a múlthéten leáltunk ... Mennénk még bérbe de nincs hova ... Így szabit kapott mindenki- határozatlan időre...
Válasz #2809. hozzászólásra
Nem sértődtem meg.Van közünk egymáshoz.
Nyomja még a Pista? van mit aratni?
Válasz #2807. hozzászólásra
????? Akkor ismerőse... De én úgy tudtam , hogy van valami közötök egymáshoz...
Válasz #2806. hozzászólásra
Ja. A JD , hegyek , meg hát ismered Pistit - és ugye ő nem egy nagy országjáró , így kézenfekvő az ismeretség...:)
Válasz #2804. hozzászólásra
De azért nem a spanja.
Válasz #2804. hozzászólásra
Egyből kitaláltad.
Válasz #2802. hozzászólásra
"Várjuk"
Válasz #2798. hozzászólásra
:) Vissza is foglalná egész Hungáriát csak ha meglátnák...:) Te amúgy a Lac* Spanja vagy (Isti?)
Válasz #2801. hozzászólásra
Ázik, ha esik ha nem :DDDD
Válasz #2799. hozzászólásra
Vájuk ammi?
Válasz #2797. hozzászólásra
Tán Paldoo is??
Válasz #2797. hozzászólásra
Nem is hallotál még dumálni.
Nem is ázok.
Pestiesen nyomom.
Válasz #2795. hozzászólásra
Isten éltesse őket ott ... De haza vájuk őket itt -földel vagy anélkül...
Válasz #2792. hozzászólásra
Helló
a Pistát ki külditek azt hiszik hogy honfoglaló.
Válasz #2796. hozzászólásra
jaj!
úgy akartam, hogy Á betüvel beszélnek, mint Paldoo.
Ás juro a fizető eszköz.
Válasz #2795. hozzászólásra
Közép EU Svájca!
( állítólag persze ez is)
Válasz #2790. hozzászólásra
Én ismerem.
1 ilyen ország hegyekkel, és a magyarok Ábetüvel beszélnek.
Na akkor : adios amigos !
Válasz #2792. hozzászólásra
Legalább azt tod merre kell elindulni a kalászölővel...
Már ez fél sikér.
Pffff , hát azt tom kb merre van de , ennyi... Kb 100 km a határ...
Mé Te nem?
1 köpés neked, és mán ott is vagy....
Válasz #2789. hozzászólásra
Mármint üsmered szlovákiát?
Válasz #2788. hozzászólásra
Páran ismernek.....
Válasz #2780. hozzászólásra
Fasz se tudja... Mé te ismerős vagy ott?