Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- S.O.S. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- Műtrágya árak új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
825 hozzászólás
Válasz #624. hozzászólásra
Ma hamarabb ráhagytam kifújva ,átnézve, reggel csak fülke takarítás, azután zsírzás, kezdés az enyémbe.
Válasz #623. hozzászólásra
Ki nem? Ez így helyén valóbb nem?
Válasz #614. hozzászólásra
Kifújja ki, ki keni , ki csinálja a a napi karbantartást?
Válasz #621. hozzászólásra
Ritkán van ilyen menű! Nálam ha vágva van szokott lenni,/szem szállítóknak/ de én csak kapok pár falatot még érdéklődök a szem minősége/ mennyisége/ után!!
Válasz #620. hozzászólásra
"Max két zsírosdeszka!"
Vagy szendvics, de az is menet köben
Válasz #615. hozzászólásra
Max két zsírosdeszka!
Tegnapelőtt az egyik tanyánál ez volt a menü: orja leves, birkapörkölt,kovászos uborka,/20PERC ALATT BENYOMTAM/ úgy mint régen mikor csak arattam!!
Válasz #617. hozzászólásra
inkább hagyjuk
Válasz #617. hozzászólásra
L bírja a strapát?
mondom nincs ebéd szünet! megy folyamatosan!
Hát igen megkell nézni a kristálymotoros mennyit nyomott el délig érted......
10vagy 12 litert éééé?????
Volt olyan aratásunk h. asztal szék jött délben a kombival.......
Aztán terpeszkedtünk az árnyékban a sültek benyalása után.........
1 öreg róka aki hordta az anyagot aszondta:
A Q7centségit P.kám!
40 évet lehúztam a földeken de h. a kombájnista aratáskor asztalnál egyen a főd mellet ilyet még nem b.tunk!!!
Elment sajnos az öreg harcos.
Sok jó sztorija lehetett a tarsolyában.......
Válasz #614. hozzászólásra
Kombájnnál ebédszünet?
Ez új
Válasz #606. hozzászólásra
Egy kollega és én, ketten, így nincs megállás, ebédszünet miatt sem.
no mai nap 40hektár repcével kevesebb hálIstennek.
20-25mázsás átlagok vannak, a jelenlegi árak mellett nem rossz. Kár,hogy egy nagy tábla átlagát egykét roszabb sarok lerontja nagyon, pedig a jó helyeken 30-as felett volt a termés, csak éppen egy hektárt a széliről le sem vágtam, mert nem volt értelme, könyebb a zúzónak mint a kombájnnak. sajnos ahol víz állt ott kiment a kultúra...
Szecskázni én sem secskázok, mert azért ennyi eső után a jó tiszta repcékben is van zöld muhar margaréta bürök ittott, és tegnap a szecskázó előtt a garatba megállt az anyag, úgy betömte az egész farát,hogy kegyetlen volt, egy kazalnyi anyag belefér baxus.
utána átcsaptam a kart a farán, szóltam a másik kombájnosnak is,hogy nincs szecskázás, neki a nyuszi a sima jó repcében is meg-meg állogat, de egyik cimboráméknak is a Medion ugyanígy, itt arattak maszekba ők sem szecskázták a repcét.
Nekem napi 1 tömődés sem kell, inkább menjen utána a zúzós traktor, küldtem is halad is jól.
Holnap befejezzük a repcét, bár most jön a gazos része...
A kombájnok igazán jól szuperálnak eddig, megérte kivenni a hűtőmet is és kimosni kívülbelűl, tavaly ilyen 92fok körül volt a hűtővizem azthittem normális mert tisztának látszott a hűtő nomeg fújom minden reggel eleve...aztán most meg 82-85fok között mozog egész nap, pedig kint most vannak a leg melegebbek és nagy partokon, a jobb repcék meg olyan magasak mint én.
Ja kiszámoltam a fogyasztásomat, vonulással mindennel együtt 11 liter hektáronként, persze mint írtam secskázó nélkül.
Jóéjt!
akkor a 17ezer helytálló... szerintem is, persze nem olyannál ahol 15mázsát ad a búza most, az máskérdés...
olyannak eleve már csak akkor szabad aratni ha nagyon unatkozik az ember és barátságból elmegy nyomott áron...
Válasz #609. hozzászólásra
SOK A gazember, VIGYÁZNI KELL VELÜK!Régebben több helyen megnézettem, figyeltem hol játszanak a vízzel ,a mázsával, s ezek után ha van valami mondom én az nem lehet, mert amott ennyi volt! Jaj akkor megnézzük a másik műszerrel, meret lehet hogy nem jó!
Válasz #609. hozzászólásra
Melyik telep hogyan pakolja el magának????
Válasz #608. hozzászólásra
Már én is találkoztam jóval. Ma meg a régi GK-Öthalom-ot Vágtam csak úgy telt a tatály ,holnap fejezem be kiváncsi leszek az átlagra.
Story: 1 telep megvizsgálja a búzát: gyenge takarmány, majd ugyan az a búza 15 km odébb 36 sikér és igazi javító a többi mutatója.........
Srácok!! Ma végre vágtam 5T feletti malmi buzát!! A szemszálitók ma végre megdolgoztak a pénzükért...
Válasz #597. hozzászólásra
17, a szecskázás + 1, de az idén még senki sem kérte.
Válasz #605. hozzászólásra
Ki hajtja a kombájnt?
Válasz #604. hozzászólásra
Nekünk már csak 2 napi maszek tritikálé van, aztán pihi. 330 ha van le eddig. Várom már hogy aludhassak egy jót:)
Reggel 9 körül kezdtünk, 8-kor hagytam abba ,igaz volt 1 mm eső álltam ma több mint 3 órát, egy hétig még ne lenne eső ,elég a harmat!!
Srácok ma letudtam a maradék árpámat is... Egész jol fölszáradt a terep!!
Válasz #565. hozzászólásra
mid van még kukin kivül?
A miskolci címét vagy elérhetőségét meg tudnád nekünk adni? Egyébként amin mi voltunk az genetikai (PL DOWN kór ) szűrés volt.
megértem jól gondolkozol, első a barátság!
Nah ez jó kérdés... Én holnap megyek pár kisebb darabba ahova csak én férek be, de gőzöm nincs mennyit legyen pofám elkérni
Válasz #598. hozzászólásra
Fater is itthon van csak én nem egésznap
Nah igen, környéken én is ismerek minden helyet, de látod +10 Km és már eltévedek... mondjuk szerintem az emberek 90% azt sem tudja hogy ilyen helyek léteznek.
Válasz #594. hozzászólásra
Nekünk könnyű mi itthon vagyunk!
Emberek Ti mennyiért arattok bérbe???
Válasz #594. hozzászólásra
A jövő hét végéig tele vagyok!
Válasz #591. hozzászólásra
miskolcon 11ezerért ideadták DVD-n az egészet végig illetve külön CD-n kaptunk 51darab fotót ami a vizsgálaton készült közben, ja plusz egy fényképen kinyomtatva a kiválasztottat.
Mindene látszik még az ujja bütykei is
Nem akarok Jenő alá vágni, nem ilyet keresek, hisz barátok vagyunk, meg egyébként sem.
Egy maszekot vágtunk 17ezret kértem az öregtől, tavaly ennyiért ment mindenki. Na most attól függ kinek és mennyit kell vágni, de e körül mozog Peti is ezt mondta.
Válasz #593. hozzászólásra
Kezdek bekavarodni Én úgy tudom van Újváros, meg van a Pankotai Agrár Rt. De még jó hogy nem én intézem egyelőre és csak a tróger szerepét töltöm be, mert jelenleg nehéz ilyet is fejben tartani.Mióta fater fekszik van ideje tárgyalni ellenben nem tudunk állandóan beszélgetni csak ha bent vagyok vagy telefonon, az meg ritka. Reggel megkapom a napi alap utasítást aztán megyek
Tényleg Te hogy állsz? Van még mit vágni?
Válasz #592. hozzászólásra
Az Újváros a Pankota , amit Pankotának írtál az a Kórógy vagy Társulás!/Pankotának is van benne része/. A társuláshoz vittétek a búzát , mert ha igen akkor csak nem vertek át mert Pankota nem vette!Mi Újvárost nevezzük Pankotának!
Válasz #590. hozzászólásra
Szlovenszkakomlós már csak ócska erőltetésnek hangzik
Most gondolkozok: Gádoros-Újváros-Fábián-Pankota-Szentes, de javíts ha tévedek
Válasz #584. hozzászólásra
volt ott minden 4d is szívhang stb a baba most 13 hetes, Mi az istenhegyi klinikán voltunk azt hiszem 30 eft volt és megkaptudk dvdn is a filmet már a Barnabással is ott voltunk! Mennyiért aratnál?
Válasz #585. hozzászólásra
Árpádhalom meg Abilén.
Válasz #586. hozzászólásra
Jenő akar Zsebiknek vágni valamit, arra keresgélj!
Válasz #584. hozzászólásra
Az bíztos hogy NAGY ÖRÖM! GRATULA!!
Válasz #580. hozzászólásra
felriadt a kicsi
MA egész nap a gumisba volt, imád ott lenni de az egész udvar tele van kerék súlyokkal és foltokkal! Ma kirúgták a vezérigazgatót sok másikkal együtt. tisztogatnak rendesen az új urak. ez a pár nap meglehetősen furcsa lesz számomra mert hát most már szűk környezetemben fog a dominó tovább borulni. Legfeljebb egy időre főállású paraszt leszek! mert hát "van egy nőm meg egy traktorm" (örök sláger) Ismeritek?
nemkell bérbe aratni valakinek a környéken???
szeretném az új felnik árát megkeresni legalább, még ha nem is lesz 200hektár maszek mint tavaly.
Egy 50-es maszekkal is már jó leszek, persze minél több annál jobb. Ha a jóIsten is úgy akarja fognak jól menni a gépek és tudok aratni, meglesz a kapacitásom.
Válasz #583. hozzászólásra
Mi is newyork-nak hívjuk mindig
Tényleg arattak,bár 20mázsás búzát mondott Peti.
tisszta gazmuharződ témát.
megúszátátok itt 40mm lejött kétnap három esőből, amiből egyik mindössze 2mm volt.
Holnap délután ha az idő olyan lesz arathatunk, addig mint írtam vissza is érek.
Babamozin én a 4D-s ultrahangot értem, azon voltatok???
asszonykám 23hetes volt itt már kiválóan látszik,hogy apja-lyánya lesz a babám. Még az ultrahangos csaj is egyből ezt mondta
Sote gyermekklinikán voltunk vizsgálaton egyébként, annak megyünk vissza megbeszélni a dolgokat. Nem szóltak előbb így hálIstennek nincsen semmi baj(reméljük) ha találtak volna valamit szóltak volna hamarabb, így meg 4hét után kellesz holnap menni.
Babamozin meg miskolcon voltuk, egyik nap este fél8-kor. Élmény, innentől érzi az ember, innentől tudatosúl,hogy mi a helyzet
sosem hittem volna,hogy valami tud ilyen mély örömet okozni, ezt egyébként el sem lehet kézelni.
CSAK A GYEREKEK CSAK A FERGA KOMBÁJNOK!!!
Válasz #581. hozzászólásra
Vagy Szentes és Nagyszénás közt!Újváros=/NEW YORK/ tiszta amerika!
Válasz #581. hozzászólásra
ja értelek köszi!!!!!
Válasz #574. hozzászólásra
Fábiánsebestyén és Gádoros közt
Válasz #578. hozzászólásra
Ideg nem vagyok de álmodozni szeretek, mi hétfőn voltunk a nagy budapesten baba mozizni! Szuper volt! Látom várod már az aratást! Sz J megkezdte otthon az aratást, haza is lépek holnap lecsekkolni a búzákat hátha lassan lehetne kezdeni! bekacsolt a bébi csősz mindjárt folyt köv
Repcét lenyomtuk 2 kicsi tábla kivételével,25-40q/ha.holnaptól búza ezerrel.
Válasz #542. hozzászólásra
Miről beszélsz koma!
ezek a világ legszebb kombájnjai!
Én ilyenről álmodom éjjel Te meg itten lecsúnyázod hejjj attateremburáját nékije
Ermike! tisszta ideg vagy mi? 7272 bólyi témák ugyanezek, csak kisebb a lóerő illetve kevesebb a szalmarázó, nyílván a vágóasztalok is...
Ha egy ilyet újonnan tudnék venni ollyan patentül fellenne tartva,hogy idejárnának megcsodálni.
Elkészültem a régi ilyenemmel képzeld, minded echte fertig.
Klímát is feltöltettem, powerflow-ot kipucoltam gyönyörűen, holnap még veszek egy sárgadinnyés illatosítót bele
Kár,hogy szétnyúzták ezt tiszaörsön az előző hozzánemértő tulaj, de úgy érzem mostanra sikerült rendbehoznom szegénykémet.
Vazze úgy aratrni napokat,hogy csak féloldalt van rángatás a rostaszekrényeknél az kegyetlen dolog...
utólag megtudtam a gyilkosság elkövetésének módját, szegény gépezetemmel mit tettek, tisszta ideg vagyok baxus...
holnap reggel felugrunk pestre asszonnyal voltam egy vizsgálaton vele kismamaklinikán(mindent megkell tenni a kislyány érdekében) aztán hazaszökkenek gyorsan és ha nem fog esni addig délután lehet tolni le a rapcét újra.
Repceár kombájntisztán elszállítják semmit nemkell véle dolgozni, így 90ezer/tonna.
Ez jó! kár,hogy tavaly voltak 30-35mázsás átlagok, mosteddig meg egyik tábla 17 másik 20mázsa...
viszont akkor 58000Ft-ért tudtuk eladni tonnáját, mindig ez van kompenzálják a fentiek,nehogy letudjam cserélni egy ilyen jóképű 7272-esre a régi cereát
Válasz #576. hozzászólásra
De a terepjárójával, majd kerülünk egyet a szélén, azután mikor elakadtunk ki szállok, és "fájó búcsút veszek"!Még állt a viz rajta!/kötött fekete szikes föld/
Válasz #575. hozzászólásra
hülyéket mindenhol találni