Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #1021. hozzászólásáraAkkor viszont mi lehet? Tél végén már csinálta néhol. Akkor vízhiányra gyanakodtam. Azóta kapott gombaölőt, levéltrágyát és az utóbbi két hétben volt kb. 20 mm csapadék.
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz kukaccsosz #1010. hozzászólásáraÉs ha még hozászámolom a minálunk levő szárazságot akkor tényleg nem örült a búza. Még gyom se nincsen kikelve, a tavalyi napraforgó árvakeléstől tartok, aratáshoz nehogy átnőjje a ritka búzát.
Köszöszönöm a választ
Válasz Sk Laci #1009. hozzászólásáraBiztos nem esett jól neki. Nem látványos fitoxról van ilyenkor szó csak mondjuk a kalászban 18 padka helyett 16 fog termékenyülni.
Válasz Szabolcs80 #1007. hozzászólásáraA kalászdifferenciálódás bokrosodás végén van.
Szarnövekedéskor nem szabad hasznáklni hormont.
Kalászolás után nyugaton volt gyakorlat az MCPA használata. (az kíméletesebb mint a dezormon 2,4-D-je)
A legkíméletesebb a tribenoron-metil ilyenkor (Granstar 50 SX) esetleg napra ellen fluroxipir (Starane). Perzse azok is zászlóslevél kiterüléséig vannak engedélyezve.
Válasz Nskype #1006. hozzászólásáraAnnyit mondtak, hogy 2 nódusz körül ne használjam, mert akkor alakul ki a kalász és bekavarhat, utána viszont kalászhányásig mehet. De ezek szerint akkor nem.
Válasz Szabolcs80 #1003. hozzászólásáraNekem tritikáléban kellene fújni a napraforgó kelések miatt. A növényvédősöm szerint még lehetséges, pedig ott is kint van a zászlóslevél...
Válasz Bécó #995. hozzászólásárakarácsonykor voltunk tesóméknál karcagon az oda vezető úton végig ugyanaz a helyzet mint felénk alig látszik néhol a sora van ahol szinte semmi, de tőlünk délre is ez a helyzet, szóval az alföld jó nagy része :/
Válasz .Szabi. #994. hozzászólásáraValóban elkeserítő látvány December végén, hogy ilyen egy gabona tábla! Nálunk azért jobb a helyzet de itt meg a repcék vannak úgy hogy lehet nem marad belőle semmi tavaszra! Ilyen ez a pop szakma!
Válasz Mf-es? #992. hozzászólásárafelénk is ilyen szolnok megyébe talán annyival jobb hogy már egyre több helyen látszik a sora halványan. Hátha nem jön rá még erős fagy.
Egyébként Csongrád megyében vagyok,és le lett hengerezve ,de még így is rögös,göröngyös lett a talaj. Azt a darabot nem néztem,hogy mi van a földben,mert kis parcella,de holnap kimegyek és csinálok fotót is.
Válasz jozef19 #988. hozzászólásáraItt volt akinek becart a gyűrűshenger. Így egy része a szárazon szántott kötöttnek hengerezes nélkül maradt... Itt ott kelt valami, a maradék penészes...
(a hengerezett elfogadható...)
Válasz bigiboy #982. hozzászólásáraAz árpa a meleget szereti,ha nincs meleg nagyon lassan kel ki.Februárban majd kisorol,nekem is olt már igy és nem lett rossz...
Válasz .Szabi. #985. hozzászólásáraAzt a durvaéletbe...Szinte hihetetlen és megmagyarázhatatlan hogy miért nem esik felétek normális mennyiség...Mióta is van ez?
Válasz bigiboy #982. hozzászólásáraSemmi nem kelt ki?Kép estleg?Én is akkor vettem és annak ellenére hogy nagyon vontatottan kelt elég jól helyrejött igaz nem 100as.
Szisztok. Szeretněk érdeklődni,hogy a okt.13_án elvetett őszi árpám kikel_e még,vagy tavasszal mehetek rá a kombinátorral? Agusztusi szántás szeptemberben volt 15ml eső,utána le lett zárva rövid tárcsával,monhatom igen csúnya,rögös magágy lett,utána vártuk az esőt,de az nem jött csak novemberben,azóta még nem kelt ki egy szál sem. Szerintetek mi lesz vele?
Válasz lorant90 #978. hozzászólásáraFelszívódó szert használj! Valamilyen neonikotinoidot (Biscaya stb)
Aki még idén utoljára rovarölős csávázót használt biztosan jól járt.
Levélbetegségek ellen idén már volt csávázásos megoldás (Systiva). Eddig az is jól működik.
Válasz lorant90 #978. hozzászólásáraA csíkos gabonakabóca által terjesztett búzatörpülés vírus előfordulása a növények törpülését, csokrosodását és sárgulását eredményezi. A legfőbb probléma a kalászképződés elmaradása. A levéltetvek által terjesztett vírusbetegség pl. árpa sárga törpülés, súlyos termésveszteséget eredményez.
Nálam ugyanez a probléma merült fel, a vegyszerboltban azt mondták, ha van maradék bármilyan rovarölőm nyugodtan használjam el, ha nincs adnak. Én szombaton lefújtam. Azt mondták a sárgulás ellen még nincs ellenszer.
Sok szerencsét.
Üdv: Attila
Üdv sz uraknak. Árpamat elleptek a tetvek, ki milyen szert javasol ellenük, illetve gomba betegség jeleit vettem észre, azellen valamit keverni a rovarolo hoz mi volna a legjobb? Válaszokat előre is köszönöm
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraSzia szerintem 200-220 kg között vetném jó a földed és nem lesz hantos meghálálja az árpa csak ne vesd túl mélyre, ha rögös hengerezd le!!
https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&re=952&tid=2073#
Válasz Sk Laci #971. hozzászólásáraItt nincs minek elillanni! Sajnos magágyat sem tudunk jót csinálni. A napraforgó után még csak-csak, de a tárcsázott+grubberezett földek rögösek.
Június közepén, aratás után egyből rövidtárcsázott búzatarlókon nincs semmilyen árvakelés senkinek.
3422 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #1021. hozzászólásáraAkkor viszont mi lehet? Tél végén már csinálta néhol. Akkor vízhiányra gyanakodtam. Azóta kapott gombaölőt, levéltrágyát és az utóbbi két hétben volt kb. 20 mm csapadék.
Válasz Zoli1437 #1019. hozzászólásáraSzerintem egyik sem.
Válasz Cowboy #1018. hozzászólásáraIgen viszi
Ez valami gomba vagy vírus?
Válasz kukaccsosz #1017. hozzászólásáraSzia! szép árpa.
A Biatlon 4d viszi a napra árvakelést?
Repce elővetemény után a szárazság ellenére jó az árpa. Végre kaptunk 20 mm körüli esőt. Tegnap pedig sikerült kiszórni a Priaxort is
Válasz csoppika #1015. hozzászólásáraÖrülj ennek is valamid lesz!
Ritka is.. kicsi kalaszok... 30,max 40mázsára tippelek...
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz kukaccsosz #1010. hozzászólásáraÉs ha még hozászámolom a minálunk levő szárazságot akkor tényleg nem örült a búza. Még gyom se nincsen kikelve, a tavalyi napraforgó árvakeléstől tartok, aratáshoz nehogy átnőjje a ritka búzát.
Köszöszönöm a választ
Válasz kukaccsosz #1008. hozzászólásáraAkkor rárakom kukoricára 3 levélig. Az acat meg a szerbtövis már úgyis támad.
Válasz kukaccsosz #1008. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #1009. hozzászólásáraBiztos nem esett jól neki. Nem látványos fitoxról van ilyenkor szó csak mondjuk a kalászban 18 padka helyett 16 fog termékenyülni.
Válasz kukaccsosz #1008. hozzászólásáraHa a búzában 3 nódusz állapotban mustang fortét használtam, akor ezek szerint az baj?
Válasz Szabolcs80 #1007. hozzászólásáraA kalászdifferenciálódás bokrosodás végén van.
Szarnövekedéskor nem szabad hasznáklni hormont.
Kalászolás után nyugaton volt gyakorlat az MCPA használata. (az kíméletesebb mint a dezormon 2,4-D-je)
A legkíméletesebb a tribenoron-metil ilyenkor (Granstar 50 SX) esetleg napra ellen fluroxipir (Starane). Perzse azok is zászlóslevél kiterüléséig vannak engedélyezve.
Válasz Nskype #1006. hozzászólásáraAnnyit mondtak, hogy 2 nódusz körül ne használjam, mert akkor alakul ki a kalász és bekavarhat, utána viszont kalászhányásig mehet. De ezek szerint akkor nem.
Válasz Szabolcs80 #1003. hozzászólásáraNekem tritikáléban kellene fújni a napraforgó kelések miatt. A növényvédősöm szerint még lehetséges, pedig ott is kint van a zászlóslevél...
Válasz kukaccsosz #1004. hozzászólásáraKomolyan kérdeztem, mert voltak akik azt mondták, de nekem gyanús volt hogy nem.
Válasz Szabolcs80 #1003. hozzászólásáraEzt mos komolyan kérdezed?
Nem
Őszi árpát fújhatom még Dezormonnal ha kint van a zászlóslevél?
Válasz jozef19 #1000. hozzászólásáraŐszit?
Válasz jocó64 #998. hozzászólásáraHol sárga,a zsákban vagy a földben,mert most kellene vetni...
Válasz jocó64 #998. hozzászólásáraSzentelt víz?
Az árpa nagyon elsárgult mivel permetzzük?
Azért már keleget,kicsit megnyugpdam. Rgy hete még nem ilyen volt. De mitől ilyen lilás,barnás a levél, nem mind de van benne.
Válasz Bécó #995. hozzászólásárakarácsonykor voltunk tesóméknál karcagon az oda vezető úton végig ugyanaz a helyzet mint felénk alig látszik néhol a sora van ahol szinte semmi, de tőlünk délre is ez a helyzet, szóval az alföld jó nagy része :/
Válasz .Szabi. #994. hozzászólásáraValóban elkeserítő látvány December végén, hogy ilyen egy gabona tábla! Nálunk azért jobb a helyzet de itt meg a repcék vannak úgy hogy lehet nem marad belőle semmi tavaszra! Ilyen ez a pop szakma!
Válasz Bécó #990. hozzászólásáraDél-kelet csongrád
Válasz Mf-es? #992. hozzászólásárafelénk is ilyen szolnok megyébe talán annyival jobb hogy már egyre több helyen látszik a sora halványan. Hátha nem jön rá még erős fagy.
Válasz Bécó #990. hozzászólásáraMúltheti képek.Csizmával elkaparva a fagyos réteg,alatt a csírás búza.
Egyébként Csongrád megyében vagyok,és le lett hengerezve ,de még így is rögös,göröngyös lett a talaj. Azt a darabot nem néztem,hogy mi van a földben,mert kis parcella,de holnap kimegyek és csinálok fotót is.
Válasz .Szabi. #985. hozzászólásáraMerre gazdálkodsz? Békésben hallom igen nagy a baj.
Válasz jozef19 #988. hozzászólásáraItt volt akinek becart a gyűrűshenger. Így egy része a szárazon szántott kötöttnek hengerezes nélkül maradt... Itt ott kelt valami, a maradék penészes...
(a hengerezett elfogadható...)
Válasz bigiboy #982. hozzászólásáraAz árpa a meleget szereti,ha nincs meleg nagyon lassan kel ki.Februárban majd kisorol,nekem is olt már igy és nem lett rossz...
Válasz .Szabi. #985. hozzászólásáraAzt a durvaéletbe...Szinte hihetetlen és megmagyarázhatatlan hogy miért nem esik felétek normális mennyiség...Mióta is van ez?
Válasz .Szabi. #985. hozzászólásáraLesz rica!
Válasz Bobo77 #983. hozzászólásáraFelénk eddig, se repce, se buza, se árpa nem kelt ki
Válasz bigiboy #982. hozzászólásáraKapard ki...Szerintem elvitte a penész...
Válasz bigiboy #982. hozzászólásáraSemmi nem kelt ki?Kép estleg?Én is akkor vettem és annak ellenére hogy nagyon vontatottan kelt elég jól helyrejött igaz nem 100as.
Szisztok. Szeretněk érdeklődni,hogy a okt.13_án elvetett őszi árpám kikel_e még,vagy tavasszal mehetek rá a kombinátorral? Agusztusi szántás szeptemberben volt 15ml eső,utána le lett zárva rövid tárcsával,monhatom igen csúnya,rögös magágy lett,utána vártuk az esőt,de az nem jött csak novemberben,azóta még nem kelt ki egy szál sem. Szerintetek mi lesz vele?
Köszönöm
Válasz lorant90 #978. hozzászólásáraFelszívódó szert használj! Valamilyen neonikotinoidot (Biscaya stb)
Aki még idén utoljára rovarölős csávázót használt biztosan jól járt.
Levélbetegségek ellen idén már volt csávázásos megoldás (Systiva). Eddig az is jól működik.
Válasz lorant90 #978. hozzászólásáraA csíkos gabonakabóca által terjesztett búzatörpülés vírus előfordulása a növények törpülését, csokrosodását és sárgulását eredményezi. A legfőbb probléma a kalászképződés elmaradása. A levéltetvek által terjesztett vírusbetegség pl. árpa sárga törpülés, súlyos termésveszteséget eredményez.
Nálam ugyanez a probléma merült fel, a vegyszerboltban azt mondták, ha van maradék bármilyan rovarölőm nyugodtan használjam el, ha nincs adnak. Én szombaton lefújtam. Azt mondták a sárgulás ellen még nincs ellenszer.
Sok szerencsét.
Üdv: Attila
Üdv sz uraknak. Árpamat elleptek a tetvek, ki milyen szert javasol ellenük, illetve gomba betegség jeleit vettem észre, azellen valamit keverni a rovarolo hoz mi volna a legjobb? Válaszokat előre is köszönöm
Válasz jocika0502 #952. hozzászólásáraSzia szerintem 200-220 kg között vetném jó a földed és nem lesz hantos meghálálja az árpa csak ne vesd túl mélyre, ha rögös hengerezd le!!
https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&re=952&tid=2073#
Válasz bobo77 #966. hozzászólásáraFelénk is a búza előtt vetjük jóval az árpát.
A szakma is így tanítja. Délen más a helyzet.
http://www.agr.unideb.hu/ebook/szantofoldinovenyek/termesztsi_technolgija2.html
http://www.agr.unideb.hu/ebook/szantofoldinovenyek/termesztsi_technolgija2.html
Válasz VMisi #973. hozzászólásáraA kötöttbe gondolom csak rögös magágy lett...
Válasz jocika0502 #972. hozzászólásáraItt tudnánk bőven, de jobb a Te helyzeted.
Válasz Sk Laci #971. hozzászólásáraItt nincs minek elillanni! Sajnos magágyat sem tudunk jót csinálni. A napraforgó után még csak-csak, de a tárcsázott+grubberezett földek rögösek.
Június közepén, aratás után egyből rövidtárcsázott búzatarlókon nincs semmilyen árvakelés senkinek.
Mitől kelt ki a homokfoltba és a kötöttbe nem?