Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Feco. #571. hozzászólásáraBeszélsz itt hülyeségeket.... Támogatás az megy a bérletre, ha egyáltalán elég rá. Talán egy 7-8t anyag hozhat némi jövedelmet, de 3500-as árpával még nagy termésnél is karcsú a jövedelem
Válasz Josku #557. hozzászólásáraazért a néhány mázsás többletért kár nyomni rá a nitrót, épp csak annyival teremne többet, mint a rászórt műtrágya + munka, nem?
Válasz ugariboss #556. hozzászólásáraMa kérdeztem körbe, mert nekem is van 15 Ha tavaszim, (scarlet) és napokon belül el kell döntenem hogy hagyom e így 30-35 q-ás sörnek, vagy nyakon verem egy kis összekukázott nitróval és akkor talán meg lessz a 37-40 q-ás takarmány.
Három felvásárlót hívtam, ilyenkor egy kicsit megviccelem őket, utolsó ár 49+kompár. jó lessz ez!
Válasz kanyo #551. hozzászólásáraTavaly a tökéletesen elbokrosodott állományból 3.5t átl. lett. Idén nagyon gyengék, ritkák. Sokat nem nézek ki belőlük, későn jött rá az eső
Válasz Batka #549. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm.
Az jelent esetleg valamit,hogy amelyiken találtam ilyen levelet annak is csak a legalsó leve volt foltos,a többi nem
Válasz tomsics #548. hozzászólásáraHát azt így látatlanba elég nehéz megmondani. Ha van rá lehetőséged akkor fújd le, mert általában ez úgy szokott működni, hogy messziről nem tűnik betegnek egy darabig, aztán hirtelen leperzseli az egész növényt.
Persze aki belemegy, az már láthatja, hogy a baj okozója már ott van, akkor is, ha messziről még egészségesnek tűnik...
Amilyen idő van most, a gombaölőszer nagy valószínűséggel visszahozza az árát!
Sziasztok!
Új vagyok még e témában,de szeretnék kérdezni valamit.Az árpa levelein(nem mindegyiken) fekete foltok találhatók.Ez mitől van?Lehetséges,hogy ami volt kis jeges eső verte neki a jeget és attól foltosodott
el?
Sziasztok Kollégák!
Segítség kellene olyan rovart találtam az őszi árpán amilyet még soha nem láttam!Hosszúkás alakú barna a szárnya fekete a feje és van csápja és a bajszokon dolgozik büdösül,tábla szélben észleltem ott is a sarokban jobban!Képet nem tudtam csinálni lemerült!
Valaki találkozott már ilyennel milyen kárt tud csinálni?
Válasz bobo77 #529. hozzászólására A Zantara is jó az árpára. Még valami akció is van erre a szerre: Zanta-rázás!
http://www.bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@450@@192489376
Levéltetvek és kabócák terjesztik az árpa törpeség vírusát, amely az őszi és a tavaszi gabonákat is károsíthatja (de vannak más vírusok is - azok ritkábban fordulnak elő). Ezeknek a vírusoknak lehet olyan korai tünete, mint ani a Te képeiden látható, lefordítva magyarra, a fertőzött növények visszamaradnak a növekedésben (nagyon visszamaradnak!) és a klorofilt elveszítik, majd elpusztulnak. Messziről a tünenete az, hogy foltokban hiányzik a gabona a táblán.
Csávázással (olyan csávázó szerrel amiben van rovarölő szer is!) lehet a korai levéltetű és kabóca kártétel ellen védekezni. Ezért kérdeztem, hogy volt-e csávázva.
Ha egyáltalán nem raktál a magra semmilyen védelmet (még gombaölőt sem), az gáz.
Válasz bobo77 #529. hozzászólásáraInkább olyat tegyél rá ami fuzáriumra való (cherokee, prosaro) a Falcon pro első kezelésre való inkább lisztharmat, heli, rozsda ellen. Én tennék bele olcsó rovarölőt is (fendona, decis, karate zeon).
Válasz Jan13 #526. hozzászólásáraNem hat mert a porüszög csíra fertőző!
A csávázás a megoldás, de csávázott tételeknél is előfordul. Nem minden csávázószer tökéletes ellene.
Szép napot urak.
Olyan kérdésem lenne hogy a múlt héten szórtuk az őszi sör árpát tango starral. Ma voltam kint megnézni és találtam pár szál olyan árpát amin porüszög volt. Az lenne a kérdésem hogy a tango star hatásos az üszög ellen? Mert a leírásban nem találtam.
A válaszokat előre is köszönöm!
3422 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R \ #572. hozzászólásáraIrony, my friend....
Válasz .Feco. #571. hozzászólásáraBeszélsz itt hülyeségeket.... Támogatás az megy a bérletre, ha egyáltalán elég rá. Talán egy 7-8t anyag hozhat némi jövedelmet, de 3500-as árpával még nagy termésnél is karcsú a jövedelem
Válasz DinnyésZoli #570. hozzászólásárajah, ha a támogatást is beleszámolod már majdnem plusszba vagy! mi kell ennél több...!
Válasz röfik #569. hozzászólásáraAz az érzésem hogy lesz az még 3500 is!
Hektáronkénti 4tonnás termésnél az nem is rossz haszon.
Felénk már 36.
Válasz ZT Anti #563. hozzászólásáraezt mondta az üzletkötő
Válasz DinnyésZoli #566. hozzászólásáraAkkor valamit félreérthettem
Válasz SanyóÓ #560. hozzászólásáraHa a jászberényi Darázsra gondolsz 3700+kompenzációt mondtak ma reggel,38-ról nem tudtak.
Válasz DinnyésZoli #561. hozzászólására10.5-11.5
Válasz Bán Zsolt #562. hozzászólásáraAz tuti,de ennyi volt 7 éve is...
Válasz Bán Zsolt #562. hozzászólásáraBocsi, ezt honnan tudod?
Válasz SanyóÓ #560. hozzászólásáraanthera 3750 de lefelé megy majd
Válasz SanyóÓ #560. hozzászólásáraÉn szintén Darázshoz viszem.
Felétek milyenek a nedvességei?!
Árpa árakról tudtok valamit?
Darázs, ma 3800+komp
Szőkül szépen
Válasz Josku #557. hozzászólásáraazért a néhány mázsás többletért kár nyomni rá a nitrót, épp csak annyival teremne többet, mint a rászórt műtrágya + munka, nem?
Válasz ugariboss #556. hozzászólásáraMa kérdeztem körbe, mert nekem is van 15 Ha tavaszim, (scarlet) és napokon belül el kell döntenem hogy hagyom e így 30-35 q-ás sörnek, vagy nyakon verem egy kis összekukázott nitróval és akkor talán meg lessz a 37-40 q-ás takarmány.
Három felvásárlót hívtam, ilyenkor egy kicsit megviccelem őket, utolsó ár 49+kompár. jó lessz ez!
Válasz Bán Zsolt #553. hozzászólásáraTrigo most 35000.
április elején 38000 volt.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #554. hozzászólásáraaz biza nem sok főleg a várható termés mennyiségében
Válasz Bán Zsolt #553. hozzászólására37-38000ft/t, az 1ik gazdatársam hívott hogy ennyivel akarják megvesztegetni lekötéssel
Ideire árat valakinek ajánlottak már?
Válasz kanyo #551. hozzászólásáraTavaly a tökéletesen elbokrosodott állományból 3.5t átl. lett. Idén nagyon gyengék, ritkák. Sokat nem nézek ki belőlük, későn jött rá az eső
Sziasztok! Milyen vélemények vannak a tavaszi arparol? Lessz valami belolle?
Válasz Batka #549. hozzászólásáraÉrtem,köszönöm.
Az jelent esetleg valamit,hogy amelyiken találtam ilyen levelet annak is csak a legalsó leve volt foltos,a többi nem
Válasz tomsics #548. hozzászólásáraHát azt így látatlanba elég nehéz megmondani. Ha van rá lehetőséged akkor fújd le, mert általában ez úgy szokott működni, hogy messziről nem tűnik betegnek egy darabig, aztán hirtelen leperzseli az egész növényt.
Persze aki belemegy, az már láthatja, hogy a baj okozója már ott van, akkor is, ha messziről még egészségesnek tűnik...
Amilyen idő van most, a gombaölőszer nagy valószínűséggel visszahozza az árát!
Válasz Batka #547. hozzászólásáraÉs mi féle,fajta lehet?Ezt leszámítva nagyon szép maga a vetés,nem látni rajt,hogy beteg lenne
Válasz tomsics #546. hozzászólásáraTöbb, mint valószínű, hogy gombabetegség!
Sziasztok!
Új vagyok még e témában,de szeretnék kérdezni valamit.Az árpa levelein(nem mindegyiken) fekete foltok találhatók.Ez mitől van?Lehetséges,hogy ami volt kis jeges eső verte neki a jeget és attól foltosodott
el?
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-05-22 09:07:54
Ha csapadékos marad az időjárás akkor az őszi árpát érdemes lesz fuzárium ellen permetezni?
Rex őszi árpa
a gabona szipoly az rövidebb tömzsib nem az lesz!
Válasz medikus #539. hozzászólásáravékony olyan 1-1,5 cm hosszú
Válasz hallássérült mg.munkás #538. hozzászólásáraLehet szipoly!
Válasz hallássérült mg.munkás #538. hozzászólásáraMekkora?
Sziasztok Kollégák!
Segítség kellene olyan rovart találtam az őszi árpán amilyet még soha nem láttam!Hosszúkás alakú barna a szárnya fekete a feje és van csápja és a bajszokon dolgozik büdösül,tábla szélben észleltem ott is a sarokban jobban!Képet nem tudtam csinálni lemerült!
Valaki találkozott már ilyennel milyen kárt tud csinálni?
Mai képek.
Várható e még a vörösnyakú inváziója az árpában,vagy az őszi már vén neki?
Árpa lenyomva, remélem már csak a kombájnnal kell belemenni.
Válasz bobo77 #529. hozzászólására A Zantara is jó az árpára. Még valami akció is van erre a szerre: Zanta-rázás!
http://www.bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@450@@192489376
Válasz green #518. hozzászólásáraGreen!
Levéltetvek és kabócák terjesztik az árpa törpeség vírusát, amely az őszi és a tavaszi gabonákat is károsíthatja (de vannak más vírusok is - azok ritkábban fordulnak elő). Ezeknek a vírusoknak lehet olyan korai tünete, mint ani a Te képeiden látható, lefordítva magyarra, a fertőzött növények visszamaradnak a növekedésben (nagyon visszamaradnak!) és a klorofilt elveszítik, majd elpusztulnak. Messziről a tünenete az, hogy foltokban hiányzik a gabona a táblán.
Csávázással (olyan csávázó szerrel amiben van rovarölő szer is!) lehet a korai levéltetű és kabóca kártétel ellen védekezni. Ezért kérdeztem, hogy volt-e csávázva.
Ha egyáltalán nem raktál a magra semmilyen védelmet (még gombaölőt sem), az gáz.
Köszöntem a gyors segítséget mindenkinek
Válasz bobo77 #529. hozzászólásáraÉn meg inkább strobit tennék, ha jó az árpa. Árpánál nem a fuzárium a fő ellenfél hanem a helmintosporium.
Válasz bobo77 #529. hozzászólásáraInkább olyat tegyél rá ami fuzáriumra való (cherokee, prosaro) a Falcon pro első kezelésre való inkább lisztharmat, heli, rozsda ellen. Én tennék bele olcsó rovarölőt is (fendona, decis, karate zeon).
Jól kikalászolt árpában Falcon pro t jónak tartjátok?Szerintetek kéne még valami bele?
Válasz Jan13 #526. hozzászólásáraNem hat mert a porüszög csíra fertőző!
A csávázás a megoldás, de csávázott tételeknél is előfordul. Nem minden csávázószer tökéletes ellene.
Válasz Jan13 #526. hozzászólásáraA porüszkös kalászok a tavaly virágzáskor megfertőződött szemekből alakultak ki. Az ellen most sokat már nem tehetsz.
Szép napot urak.
Olyan kérdésem lenne hogy a múlt héten szórtuk az őszi sör árpát tango starral. Ma voltam kint megnézni és találtam pár szál olyan árpát amin porüszög volt. Az lenne a kérdésem hogy a tango star hatásos az üszög ellen? Mert a leírásban nem találtam.
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #520. hozzászólásra
Ebbe van tiakloprid ami a biscayaba és deltametrin is, ami meg a decis mega-ba. Mindkettő jó szer tehát akkor ennek is jónak kell lennie, sőt.
Nem ismertem eddig, köszi!
Nem tudom a lárvákat beletojta-e már a szembe, mert akkor igencsak késő már védekezni, de szerintem még nem...
Válasz #522. hozzászólásra
Közepén!Kkmét.