Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR408.83 FtUSD385.8 FtCHF437.06 FtGBP489.24 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek!
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólásáraHa a furgonon zárt áruszállítót értesz,akkor mind rohad,a fajta és kilométer dologhoz ne ragaszkodj különösebben,az adott jármű milyen állapotú ez a lényeg.Nekem TRANZIT van ,igaz platós-terítős,szerintem ha ezt a sok lucernahordást-tarlózást így bírják egész jó,az hogy 15 évesen van benne 31000 km nem normális,de,ez azt is jelenti ha hosszú távokra és arra a súlyra használják amire papírja van,nem probléma a 300000 km sem neki,lényeg hogy angol gyártású legyen és 2.4 tdci.
Válasz Gandhy #5860. hozzászólásáraVannak azért ott is érdekes dolgok, amik a tengerparton jártak végig. Van egy belőle itthon, motorháztetőre ráolvadt a sós pára, 3.ik festő jött rá hogy mitől matt az a része. Műszerfal alatt vasrész ami nem kapott festéket egy adta rozsda volt 5 éves korára.
Válasz Gumóka #5857. hozzászólásáraHa nem akarsz rohadós autót, kizárólag az olaszoktól kell hozni, mert ott nincs sózás. Az osztrák a legrosszabb, 5 éves korára kezd lebomlani az összes.
Nekem van ebből 2. A egyik Doblo-ban a tavasszal elszakadt a vezérműszíj(sárral eltömődött és megakadt). 300 ezernél a hengerfalon még látszott a gyári hónolás. Kapott egy hengerfejet és hasít tovább. 10-12 ezer közt cserélem az olajat, nem kell nézegetni, utánönteni, egy cseppet sem égetnek el.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólására1-es pontban mind ugyanaz, a 2-esben úgyszint.
Sprinter igen rohadós, craftert nem ismerem.
Ivecoból az utolsó szériás téglalap lámpás még jó.
Nálunk volt öregebb jumper, meg boxer meg ducato is, nyúzva is voltak, nem volt különösebb bajuk.
Transitok is jók voltak régebben.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólásáraElsőkből van legtöbb mert sok a csóró.
Vagányabb csórók a 3literessel járnak kicsibe nincs kakao ha viszed a zőccsiggel megbaxva gratus utanfutoval vagy 4tonnával.
Furgonok közül melyikekkel érdemes foglalkozni, és melyikeket kerülni használtban?
Kb 6-10 évesek érdekelnének, 150 - 220 000 km körül /talán még a motor bírná alkalmi használatnál/.
1.: fiat ducato - peugeot boxer - citroen jumper
2.: renault master - opel movano
3.: mercedes sprinter-volkswagen crafter /ezekből mifelénk amit kínálnak eléggé rozsdásak - rohadtak. Gyenge nem cinkes anyagból gyártották, hogy ennyira a rozsdáé?/.
4. iveco daile - ford transit /ezeket is szereti a rozsda, amint nézegetem a használtautó piacot/.
Válasz szelindi1965 #5851. hozzászólásáraUAZ-ból a Patriotra gondoltam, esetleg a Hunterra. Amit írtál a fékekről még nem hallottam. Fogyasztását illetően kevesebbnek láttam a teszteken /youtube német és orosz/, viszont a 35 L-is lehetséges, amit írtál, egyfolytában nehéz körülményekben "kint a vadonban". Itt a nyugati se fog kevesebbet enni, hiába hiper-szuper számitógép vezérlésüek. Sőt a nyuati érzékenyebb a "vízbemártásokra".
Rövid utakra, határjárásra nekem megfelelne orosz árazásban.
Sehol se írtam, hogy venni szeretnék.
Az ARO-ra meg kiváncsiságból kérdeztem rá, mivel láttam egy veterán találkozón, hogy léttezik e a gyár, esetleg ha menne a gyártás, akkor milyen név alatt.
Válasz Sk Laci #5850. hozzászólásáraCsapongó fantáziád van kolléga,ha menetközben szétszórná a kézifékdobhoz rögzített kardáncsavarokat az UAZ-od,vagy a féked eljátszaná a fogok nem fogok mutatványt ,esetleg leszakadoznának a hídról vagy a vázról a lengéscsillapítók bakjai,nem hiszem hogy boldog lennél,oda való az a tajgába,állítólag a kínaiak is gyártják ,még rosszabb minőségben.Talán a platósok jobban bírják a terepet a kis súlyuk miatt és a rozsda elleni küzdelmet a kevesebb lemez miatt.A könyvébe az van leírva szó szerint mint gyújtás beállítási érték: Gázpedál hirtelen visszaengedésénél kis mértékű detonáció megengedett.Fogyasztása használati mód függő,14-35l.
Válasz szelindi, mtz121, .Richard. 1965 #5849. hozzászólásáraKöszönöm.
Nem akarok venni, viszont veterántalálkozón láttam egyet.
80-as évek végén eléggé felkapott volt felénk az erdészetnél, mezőgazdaságban, telekommunikációnál, és más cégeknél is, ahol a határban mozogtak.
Ha keleti posztkommunista államból terénkocsik közül választanék, az UAZ lenne.
De mivel szankciók vannak az Oroszokkal szemben, így UAZ-t nem lehet venni, főleg nem az orosz árakon. Azelőtt, még lehetett venni, 2,2-2,5x ára volt, mint Oroszországban.
Hőszigetelőt (kb 10x20 cm) mit lehetne autó motorterébe berakni. Nyáron nem megy gázon, feljebb emelném a gáz elosztóját a szelepfedéltől, és oda tennék valamit.
Válasz Maszek Zs #5841. hozzászólásáraReteszelő rugókhoz oda lehet férni bontás nélkül, ha igen cseréld ki erősebbre. Mármint ha a váltó olajban nem találtál semmit. Jut eszembe nekem fordnál volt hogy a motor kiszakadt rezgéscsillapítója miatt dobálta ki a 2test.
Üdv!!
Volt vagy van valakinek, vagy ismerős-e valakinek!!??
BMW E36 316i M43 D16
Néha kidobálja az eggyest.
De nem mindíg!! Mi lehet a baj?? Manuális váltó 5 sebességes.
Kinek mi a véleménye??
Válasz Gumóka #5835. hozzászólásáraA miénk nincs ilyen felszerelt.
Az a tető ablak nagyon tetszik!
Szerintem plussz extraként rakták, mert az nem volt benne egyik csomagban sem.
Van ilyen táblafelismerő, menetstabilizátor, meg követési távolság, sávtartó aszisztens, 4 elektromos ablak, tükrök, tetőablak, elektromos combtámasz vagy mi, led lámpák, parkolássegítő, tolatóradar, gyári alufelni, esőérzékelő, kerényomás figyelő meg még egy csomó minden.
100 km-t hoztam haza, annyit mentem vele, meg este nyomogattam itt.
Pesten teletankoltam, hazáig nem mozdult meg a mutató.
A volvo után kicsit másabb, de tetszik. Bár nem hibátlan.
2019 10. Havi '23 10. Hóval állt be a kereskedésbe, tehát 4 év alatt beleraktak 208 ezret. Flottás kocsi volt.
Szervízkönyves.
Válasz atisgyulai #5833. hozzászólásáraAz autó tetszik, csak a színe nem. Nem a sár, a legyek a problémák a fehérnél. Bemész városba tisztával, haza jössz moshatod.
Válasz mtz1221 #5831. hozzászólásáraMert mindig össze saraznád!?!?
Szerintem igazi jó családi, vagy ha valakinek éppen arra kell, akkor pakolós/melós autó!
Hátsó ülések egy mozdulattal a csomagtérrel síkba nyithatók, és máris 2m hosszú raktér van.
Válasz Gumóka #5826. hozzászólásáraKasznira úgy kell ahogy írtad!
Az üzemanyag beöntő ajtajára láttam figurát, amelyik húzza vissza a mutatót. Azt úgy rakták rá, ahogy írtad.
Válasz atisgyulai #5825. hozzászólásáraAz is lehet, nagyon régen ragasztottam ilyen jellegű matricát, lehet rosszul írtam.
Sőt, biztos, így ahogy írod, lesz jó, ln fordítva írtam...
Válasz Gumóka #5824. hozzászólására
Közben piszkáltam kicsit, és ha választom szét, a hátsó fehér részen marad a felragasztani kívánt minta.
Mintha belső üveg matrica lenne.
Még keresgélek neten videók között, hátha találok hasonlót.
Válasz atisgyulai #5823. hozzászólásáraA fehér részt lehúzod, hogy az átlátszón legyen a felirat. Utána szépen rásimítod kívülről a felületre, légmentesen. Szappanos víz segíthet, meg egy lejárt oltási igazolvány például.
Meg előtte tiszta legyen az üveg.
Tehát a kártyával simítod ki, a végén a felirat megmarad, az átlátszó rész lejön.
Válasz Gumóka #5821. hozzászólásáraA jobb oldalon a Turbo felirat van, először oda akarták rakni.
De mondtam hogy azt azért ne már.
A fotó nem igazán adja vissza a színét.
Sötét barna.
Válasz atisgyulai #5816. hozzászólásáraMég régebben jöttek új autók a céghez, ott lízinglejáratig, csak üzembentartó volt a cég, utána kellett vinni forgalmit cseréltetni, ott került be, mint tulajdonos.
Válasz Gumóka #5815. hozzászólásáraNem szokás már a bankoknak névre venni a hiteles autót!
Sőt, a forgalmiba sem jegyeznek már elidegenítési jogot. Csak a nyilvántartási rendszerben szerepel.
A törzskönyv van náluk, és szerződésbe foglalva a feltételek.
Bár ezt gondolom bankja, és autó kereskedése válogatja.
5864 hozzászólás
Válasz szelindi1965 #5863. hozzászólásáraIgen, zárt áruszállítóra gondoltam.
L3H2 kivitelben nézegettem ideálisnak.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólásáraHa a furgonon zárt áruszállítót értesz,akkor mind rohad,a fajta és kilométer dologhoz ne ragaszkodj különösebben,az adott jármű milyen állapotú ez a lényeg.Nekem TRANZIT van ,igaz platós-terítős,szerintem ha ezt a sok lucernahordást-tarlózást így bírják egész jó,az hogy 15 évesen van benne 31000 km nem normális,de,ez azt is jelenti ha hosszú távokra és arra a súlyra használják amire papírja van,nem probléma a 300000 km sem neki,lényeg hogy angol gyártású legyen és 2.4 tdci.
Válasz Gandhy #5860. hozzászólásáraVannak azért ott is érdekes dolgok, amik a tengerparton jártak végig. Van egy belőle itthon, motorháztetőre ráolvadt a sós pára, 3.ik festő jött rá hogy mitől matt az a része. Műszerfal alatt vasrész ami nem kapott festéket egy adta rozsda volt 5 éves korára.
Válasz Gandhy #5859. hozzászólására
Válasz Gumóka #5857. hozzászólásáraHa nem akarsz rohadós autót, kizárólag az olaszoktól kell hozni, mert ott nincs sózás. Az osztrák a legrosszabb, 5 éves korára kezd lebomlani az összes.
Válasz mtz1221 #5855. hozzászólásáraA Fiat 1.9 JTD 8 szelepes, ami végtelen km-t tud, ha 12 ezerig cseréled a Selenia 5w40 WR-t.
Nekem van ebből 2. A egyik Doblo-ban a tavasszal elszakadt a vezérműszíj(sárral eltömődött és megakadt). 300 ezernél a hengerfalon még látszott a gyári hónolás. Kapott egy hengerfejet és hasít tovább. 10-12 ezer közt cserélem az olajat, nem kell nézegetni, utánönteni, egy cseppet sem égetnek el.
Köszönöm a véleményeket.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólására1-es pontban mind ugyanaz, a 2-esben úgyszint.
Sprinter igen rohadós, craftert nem ismerem.
Ivecoból az utolsó szériás téglalap lámpás még jó.
Nálunk volt öregebb jumper, meg boxer meg ducato is, nyúzva is voltak, nem volt különösebb bajuk.
Transitok is jók voltak régebben.
Csodát meg ne várj, ezek teherautók.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólásáraElsőkből van legtöbb mert sok a csóró.
Vagányabb csórók a 3literessel járnak kicsibe nincs kakao ha viszed a zőccsiggel megbaxva gratus utanfutoval vagy 4tonnával.
Válasz Sk Laci #5854. hozzászólásáraAzt tudom fiatból az 1.9 jtd motor 1 milliót is el tud menni. Meg a renault kangót is szereti mindenki, itt.
Furgonok közül melyikekkel érdemes foglalkozni, és melyikeket kerülni használtban?
Kb 6-10 évesek érdekelnének, 150 - 220 000 km körül /talán még a motor bírná alkalmi használatnál/.
1.: fiat ducato - peugeot boxer - citroen jumper
2.: renault master - opel movano
3.: mercedes sprinter-volkswagen crafter /ezekből mifelénk amit kínálnak eléggé rozsdásak - rohadtak. Gyenge nem cinkes anyagból gyártották, hogy ennyira a rozsdáé?/.
4. iveco daile - ford transit /ezeket is szereti a rozsda, amint nézegetem a használtautó piacot/.
Melyik "vérvonalat" ajánlanátok ???
Válasz Sk Laci #5852. hozzászólására10-ért fényes-20-ért éles!
Válasz szelindi1965 #5851. hozzászólásáraUAZ-ból a Patriotra gondoltam, esetleg a Hunterra. Amit írtál a fékekről még nem hallottam. Fogyasztását illetően kevesebbnek láttam a teszteken /youtube német és orosz/, viszont a 35 L-is lehetséges, amit írtál, egyfolytában nehéz körülményekben "kint a vadonban". Itt a nyugati se fog kevesebbet enni, hiába hiper-szuper számitógép vezérlésüek. Sőt a nyuati érzékenyebb a "vízbemártásokra".
Rövid utakra, határjárásra nekem megfelelne orosz árazásban.
Sehol se írtam, hogy venni szeretnék.
Az ARO-ra meg kiváncsiságból kérdeztem rá, mivel láttam egy veterán találkozón, hogy léttezik e a gyár, esetleg ha menne a gyártás, akkor milyen név alatt.
Válasz Sk Laci #5850. hozzászólásáraCsapongó fantáziád van kolléga,ha menetközben szétszórná a kézifékdobhoz rögzített kardáncsavarokat az UAZ-od,vagy a féked eljátszaná a fogok nem fogok mutatványt ,esetleg leszakadoznának a hídról vagy a vázról a lengéscsillapítók bakjai,nem hiszem hogy boldog lennél,oda való az a tajgába,állítólag a kínaiak is gyártják ,még rosszabb minőségben.Talán a platósok jobban bírják a terepet a kis súlyuk miatt és a rozsda elleni küzdelmet a kevesebb lemez miatt.A könyvébe az van leírva szó szerint mint gyújtás beállítási érték: Gázpedál hirtelen visszaengedésénél kis mértékű detonáció megengedett.Fogyasztása használati mód függő,14-35l.
Válasz szelindi, mtz121, .Richard. 1965 #5849. hozzászólásáraKöszönöm.
Nem akarok venni, viszont veterántalálkozón láttam egyet.
80-as évek végén eléggé felkapott volt felénk az erdészetnél, mezőgazdaságban, telekommunikációnál, és más cégeknél is, ahol a határban mozogtak.
Ha keleti posztkommunista államból terénkocsik közül választanék, az UAZ lenne.
De mivel szankciók vannak az Oroszokkal szemben, így UAZ-t nem lehet venni, főleg nem az orosz árakon. Azelőtt, még lehetett venni, 2,2-2,5x ára volt, mint Oroszországban.
Válasz Sk Laci #5846. hozzászólásáraAki valaha is javított KÁRPÁTIÁ-t,ARO-t,TUDOR-t az tudja hogy nem szabad velük foglalkozni.
Válasz Sk Laci #5846. hozzászólásáraNivát vegyél, az még 50 év múlva is lesz.
Válasz Sk Laci #5846. hozzászólására szerintem nem.
Sziasztok!
Romániában gyártották az ARO 240 terénkocsikat.
Gyártanak még ilyen ARO 240, esetleg más név alatt fut, vagy már a gyár se léttezik?
Válasz mtz1221 #5844. hozzászólásáraGyári gáz szerelésű fordnál a márkaszervíz olaszban, lekódolta a számítógépét, ki tudná azt kioldani nálatok ???
Hőszigetelőt (kb 10x20 cm) mit lehetne autó motorterébe berakni. Nyáron nem megy gázon, feljebb emelném a gáz elosztóját a szelepfedéltől, és oda tennék valamit.
Válasz mtz1221 #5842. hozzászólásáraKöszönöm!
Rákeresek hol mi van azt rá nézek.
Válasz Maszek Zs #5841. hozzászólásáraReteszelő rugókhoz oda lehet férni bontás nélkül, ha igen cseréld ki erősebbre. Mármint ha a váltó olajban nem találtál semmit. Jut eszembe nekem fordnál volt hogy a motor kiszakadt rezgéscsillapítója miatt dobálta ki a 2test.
Üdv!!
Volt vagy van valakinek, vagy ismerős-e valakinek!!??
BMW E36 316i M43 D16
Néha kidobálja az eggyest.
De nem mindíg!! Mi lehet a baj?? Manuális váltó 5 sebességes.
Kinek mi a véleménye??
Válasz Gumóka #5835. hozzászólásáraA miénk nincs ilyen felszerelt.
Az a tető ablak nagyon tetszik!
Szerintem plussz extraként rakták, mert az nem volt benne egyik csomagban sem.
Válasz mtz1221 #5838. hozzászólásáraNem csak az, minden apró hiba meglátszik rajta
Válasz Gumóka #5836. hozzászólásáraRudom annak meg a por az átka, volt belőle. Felhökék volt a legjobb eddig, tisztítás téren.
Válasz atisgyulai #5833. hozzászólásáraJó kis családi, ha meg nincs gyerek a hátsó ülések lehajtásával meg lehet csinálni
Válasz mtz1221 #5834. hozzászólásáraItt a volvom, az fekete, hidd el, rosszabb, mint a fehér.
Nem véletlen nem nagyon néztem feketét, igaz 1 volt ilyen színben eladó.
Válasz atisgyulai #5832. hozzászólására1.4T 150le
Marha sok gomb van benne.
Van ilyen táblafelismerő, menetstabilizátor, meg követési távolság, sávtartó aszisztens, 4 elektromos ablak, tükrök, tetőablak, elektromos combtámasz vagy mi, led lámpák, parkolássegítő, tolatóradar, gyári alufelni, esőérzékelő, kerényomás figyelő meg még egy csomó minden.
100 km-t hoztam haza, annyit mentem vele, meg este nyomogattam itt.
Pesten teletankoltam, hazáig nem mozdult meg a mutató.
A volvo után kicsit másabb, de tetszik. Bár nem hibátlan.
2019 10. Havi '23 10. Hóval állt be a kereskedésbe, tehát 4 év alatt beleraktak 208 ezret. Flottás kocsi volt.
Szervízkönyves.
Válasz atisgyulai #5833. hozzászólásáraAz autó tetszik, csak a színe nem. Nem a sár, a legyek a problémák a fehérnél. Bemész városba tisztával, haza jössz moshatod.
Válasz mtz1221 #5831. hozzászólásáraMert mindig össze saraznád!?!?
Szerintem igazi jó családi, vagy ha valakinek éppen arra kell, akkor pakolós/melós autó!
Hátsó ülések egy mozdulattal a csomagtérrel síkba nyithatók, és máris 2m hosszú raktér van.
Válasz Gumóka #5830. hozzászólására
Gratula, sok baleset és szerviz mentes km-t!
Milyen lett végül is?
Pacik? Felszereltség?
Válasz Gumóka #5830. hozzászólásáraNekem nem kéne fehér az udvarba, amúgy qrva jó néz ki.
Válasz atisgyulai #5827. hozzászólására
Válasz Gumóka #5821. hozzászólásáraNa azt a nőket kell kerülni, aki még az autó színébe is beleugat.
Válasz Gumóka #5826. hozzászólásáraKasznira úgy kell ahogy írtad!
Az üzemanyag beöntő ajtajára láttam figurát, amelyik húzza vissza a mutatót. Azt úgy rakták rá, ahogy írtad.
Válasz atisgyulai #5825. hozzászólásáraAz is lehet, nagyon régen ragasztottam ilyen jellegű matricát, lehet rosszul írtam.
Sőt, biztos, így ahogy írod, lesz jó, ln fordítva írtam...
Válasz Gumóka #5824. hozzászólására
Közben piszkáltam kicsit, és ha választom szét, a hátsó fehér részen marad a felragasztani kívánt minta.
Mintha belső üveg matrica lenne.
Még keresgélek neten videók között, hátha találok hasonlót.
Válasz atisgyulai #5823. hozzászólásáraA fehér részt lehúzod, hogy az átlátszón legyen a felirat. Utána szépen rásimítod kívülről a felületre, légmentesen. Szappanos víz segíthet, meg egy lejárt oltási igazolvány például.
Meg előtte tiszta legyen az üveg.
Tehát a kártyával simítod ki, a végén a felirat megmarad, az átlátszó rész lejön.
Apropó, az ilyen autó matricát hogyan kell felragasztani?
Kasznira, vagy belülről ablakra való egyálltalán?
Válasz Gumóka #5821. hozzászólásáraA jobb oldalon a Turbo felirat van, először oda akarták rakni.
De mondtam hogy azt azért ne már.
A fotó nem igazán adja vissza a színét.
Sötét barna.
Válasz atisgyulai #5819. hozzászólásáraEgy szavad nem lehet, névreszóló autó, másnak meg csak rendszám jutott
A szín viszont érdekes, egész jónak néz ki.
Válasz atisgyulai #5818. hozzászólásáraMeg, nem rossz, de van még 1 Maglódon, azt még a héten megnézem.
Ezt:
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/opel/astra_k/opel_astra_k_sports_tourer_1.4_t_enjoy_magyarorszagi1_ev_garancia1tulajszervizkonyvfrissen_szervizelt-20650269#sid=89a81260-e82a-497c-9213-5324de6f946c
Válasz Gumóka #5817. hozzászólásáraHa már a Gyulai-tól vettük:
Válasz Gumóka #5817. hozzászólásáraNa, megnézted az astrát?
Válasz atisgyulai #5816. hozzászólásáraMég régebben jöttek új autók a céghez, ott lízinglejáratig, csak üzembentartó volt a cég, utána kellett vinni forgalmit cseréltetni, ott került be, mint tulajdonos.
Válasz Gumóka #5815. hozzászólásáraNem szokás már a bankoknak névre venni a hiteles autót!
Sőt, a forgalmiba sem jegyeznek már elidegenítési jogot. Csak a nyilvántartási rendszerben szerepel.
A törzskönyv van náluk, és szerződésbe foglalva a feltételek.
Bár ezt gondolom bankja, és autó kereskedése válogatja.
Válasz atisgyulai #5812. hozzászólásáraElső tulaj a bank szokott lenni, majd cég, kereskedő, meg is van a 3 tulaj.
Egyébként ez a kereskedés, ahol most van, opel márkakereskedés és szakszervíz volt, pár éve nem forgalmaznak már új autót.
Egy nézést megér, gyalog is 5 perc.