Hirdetés
Fórum
- Poénok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Akkumulátorok új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Massey Ferguson traktorok új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Napraforgó ára új
Cikkajánló
Hirdetés
Mik azok a merevszárnyú drónok, és milyen feladatokra kiválóak?
Multispektrális drónadatok a mezőgazdaságban.
Sajtóközlemény
1427 hozzászólás
Jó lenne ha mutatnád hogy mire is gondolsz mert sokan vagyunk választás előtt szerintem.
Válasz .Feco. #325. hozzászólásáraEz ma mar nem feltetlenul es mindig igaz. Sokat valtozott a technika az elmult 5 evben....is.
Válasz GREVEN #324. hozzászólásáraA hidraulikara kötött mindig sokkal pontosabb. Azt mondjak úgy kell számolni mintha egyel rosszabb korrekciós jeled lenne.
Válasz .Feco. #323. hozzászólásáraÉrtem. Egy ilyen tud pontosabban navigálni vagy egy régebbi hidraulikára kötött ?
Válasz GREVEN #322. hozzászólásáraEhhez ugyanúgy kell monitor és antenna is...
Válasz .Feco. #311. hozzászólásáraEz az automata kormány jobb mint amit én kérdeztem?
Ehhez nincs is monitor?
Teejet Unipilotot használ valaki? Ha igen, esetleg némi vélemény?
Válasz Pilátus #314. hozzászólásáraA Kvernelandnak van olyan szemenkénti vetőgépe talán Accord NT a neve?????
Ami 76 centin vet, kiveszel két csapszeget összébbhúzatod a vázat akkor meg 55-re. Az összes kocsit el lehet tolni magyarán a gerendelyen kabinból, nincs maszatolás csavarozás baxakodás.
Viszont egyik ismerősömék vettek ilyet, vettt vele kapásokat 76-ra nyílván, szóját repcét meg 55-re de nem volt jobb az 55-ös szója semmivel sem mint a 76-os.
PEdig hozzávaló állítható sorközművelője is van, húzatták is...
Stripcat-el akarok vetni repcét is, mármint ennek nyomában csak mint írtam is a régen lazított földeket most optimálisan megtudtuk húzni Fralazzal, utána kukorica kerül majd onnantól nincsen már értelmes lazítás érted, így meg, hogy lelett húzva nincsen értelme striptillezni már, viszont tegnap arattam pohánkámat meg ma fejezem be, ez után ha jól adja magát a föld strippelek.
Sőt azt akartam, hogy direktbe a pohánka tarlóba belehúzom a Stripcat-et majd vetünk jövőhéten ha megjön a mag, viszont olyan poros most a komplex műtrágya, hogy a monosemmel sorba rakni nem nagyon tudnánk két kör után ledugulna ott minden és alig menne ki rajta hatóanyag, szóval szétszórom teljes felületre és megkell művelni felül azt a 10-15centit, majd ebbe húzni a sávokat, most ez a terv. Jövő szezonra kellessz egy front tartályt szerezni amivel tudom a strippekbe tolni a műtrágyát, de jelenleg nincsen
Válasz .Feco. #317. hozzászólásáraVetettünk egy bácsinak estig, amikor megkérdezte "Ez a GPS sötétben is làt?"
Válasz Pilátus #312. hozzászólásáraRépát jellemzően mechanikus csuszocsoroszlyas géppel vetik, mert az magasan a legpontosabb, mert ott drazsirozott mag van. De ez szojahoz és repcehez nem jó, mert nem tolerálja az alaktalan magokat.
A 22 colos sortav nem 45 cm hanem 55, repcehez, szojahoz, napraforgohoz jó, esetleg silokukoricahoz.
A Vaderstad Tempó V arany középút csak 20 millió...
Válasz borda77 (Joe) #315. hozzászólásáraPersze, ez nyilván hülyeség, amikor a Kőműves görbén rakja a térkővet akkor szokott vetíteni higy fújta a szél a madzagot...
No amikor a GPS kacsáz be akkor biztos a GPS jelet fújta a szél..
Válasz szanberg #300. hozzászólásáraOk ok 7el cammogsz látjuk
Válasz .Feco. #311. hozzászólásáraElfújja a szép a gps jelet? Hát ilyenről még nem hallottam... ez marhaság... Én orkánba is vetettem és mégis egyenes volt.. ott más lehetett a bibi...
Megkérdezetm NC típus a Mononál és 22 ezer juro de csak jővőre... itt peddig teljen jobbat találtam de Ámerikából kellen behoznihttps://www.mascus.co.uk/agriculture/used-planters/monosem-12r22-ngplus4/xmxklezc.html
450 ezer(hmm érdekes szójában is ennyi kell kb az 1 mázsában)
Ok... de ezenkívűl kell még valami hogy egyenesen is menjen 20-30cm pontosság is megfelel nekem(talajmunka).Nincs antenna ás gps se
Látom megy mechanikus gép és az a kérdés hogy repcét pl el lehet e vetni JD1750_el ill lenne egy 12 soros ami menne szójának és repcének ha tudja??
Monosemnek is van valami 45 centis gépe amit itt 8 sorban húznak(ÚJ) és azért nem tetszett mert valami csoroszlyás gyári megoldás de amint néztem 2 éve hibátlanok a vetései.
VAgy ilyen mechanikussal mehetne e repce? A 450 magot csak ki kellene tenni de félek nem tudják
Válasz Pilátus #310. hozzászólásáraez lég jó, mi répát vetettünk vele, néha kicsit megbicsaklott, de gondolom fújta a szhél a GPS jelet vagy akkor húzta meg a pálinkásflaskát az SF antenna, vagy ilyesmi lehetett...
Jó lesz már az a magágy DEEE nekem nehogy kihagyd a strippes repcevetést ha már ott van nálad!
Viszont ebben segítséget kérnék mert nekem ez új még de ezt még megtudnám fizetni és nem tudom hogy 6920 menne ezzel???https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-tartozekok/uj-john-deere-atu-200-univerzalis-kormanyra-szerelheto-automata-kormanyzas-2017/h_6781195?ref=33300ad3
Válasz GREVEN #308. hozzászólásáraGyakorlatilag semmit… Nincs közel sem alkatrész sem szerviz sem támogatás, szóval ha egyszer elsötétül a kijelző akkor utána gyakolatilag veszélyes hulladék…
Válasz .Feco. #307. hozzászólásáraAkkor nem képvisel túl nagy értéket a gépben az a lényeg, majdhogy nem semmit.
Kár ha ez igaz. Kicsit többet vártam tőle.
Köszönöm a segitséged.
Válasz GREVEN #306. hozzászólásáraNem cserélhető, teljesen más csatlakozokat használ, volt egy átmeneti időszak, a 30-asok mennek ezzel is meg az ujjal is de a többinél minden kuka, talán csak az antenna maradhat. Bár az új antennák már nem mennek ezzel, régit meg nem szabad bánni mert alig talál műholdat
Válasz .Feco. #305. hozzászólásáraOkosabbra cserélhető minden gond nélkül gondolom?
Ez így ahogy van előfizetés nélkül használható? Mekkora pontosságot tud ez?
Köszönöm a válaszodat!
Válasz GREVEN #304. hozzászólásáraEgyetlen dologra alkalmas:
Megálsz egy helyen megnyomod hogy A majd arrébb mégy, megnyomod hogy B, azt összekötni egy vonallal és vezet vele párhuzamosan.
De ezenkívül nem tud semmit. Nem ismeri a táblákat a gépeket a vonalakat, határokat, nem tudsz belőle adatokat kimenteni, nem kommunikál más kijelzőkkel, nem használhatod munkagép vezérlésre, és olyan buta setek vezérlése van, hogy meg kaparod magad mire beállitod.
Válasz .Feco. #303. hozzászólásáraEsetleg kifejted ha megkérlek? Nehéz beállítani? Nem pontos? Mi a gond vele?
Válasz GREVEN #302. hozzászólásáraOlyan mintha egy Nokia 5110-es telefonra vagynal a mai világban. A maga korában csúcs termek volt csak az már 25 éve volt.. felejtsd el...
Mit érdemes tudni a SF GSD4 monitorral ellátott automatakormányos gépről?
Mit tud ez és mit nem? Avasson be valaki aki hozzáértő léci léci.
Csináltam egy kis videót is majd feltöltöm este. Símának látszik a pálya de azért ráz mint a fene, csak lazító után megyek úgyhogy lassítottam a képminőség kedveért hahahaha
Tegnap repce magágyat készítettem rövidtárcsával, nem nagyon látszik de minden másodikra fordultam, meg heccinek egy kis gyorsító fotó.....
Válasz ermike #297. hozzászólásáraEnnél a gépnél kevesebb a hely ott mint az 5455-nél mert ott egy fedél ami alatt a vezérlők vannak elhelyezve és ebben tele van pakolva, külön modulja van motornak váltónak digitklímának elsőhíd rugózásnak.... fedél alá csak szorosan fért volna be, nem teccett úgy, fedélre ha meg rátesszük lentebb engedett üléssel összeértek volna kishíjján, az sem teccett, ott jobb elől meg holt a hely mindig üres nekünk.
Válasz ermike #297. hozzászólásáraEz engemmis zavar. Meg a szétbarmolós kábelbevezetés is.
Válasz szanberg #290. hozzászólásáraules mellé nem fért el a giroszkóp? ott jobb helye van másnak!
Válasz lac* #295. hozzászólásáraNyílván tárcsánál ez az átfedés amit látni az pont semmi, ennyi kell is de sávot húzni vagy abba vetni bár még elmenne egymáson a kettő de mégis sok.
Válasz szanberg #294. hozzászólásáraszerintem akkor is inkább 10 centivel kevesebbet kellene beállítani munkaszélességnek
Válasz lac* #292. hozzászólásáraMondod ezt te laposról, de az ódalgós partokon ha laza akkor elfarol mint látszik is.
Egyébként nem is feszesre kell állítani félreértés ne essék, de ha közel centis hézag van egy oldalon az sok, az az eszközön legalább 5centit fog faroltatni.
Válasz borda77 (Joe) #291. hozzászólására1cm-et koptak átmérőben új méretükhöz képest...
szóval ezek még majdnem újak hehe
Válasz szanberg #290. hozzászólásáraA stabilizátoroknak éppen,hogy lazán kell állni,pláne függ munkaeszköznél.
Máskülömben a vonórudak gömbfészkét elnyalja,pláne a tárcsa
Válasz szanberg #290. hozzászólásáraBáttya az a tárcsalap kuka!!!! Pont most vettem az axiálnál én is ilyet...
Tegnap lőttem pár képet, kicsit kimentem próbálgatni.
Hát jó lesz a cucc. Látszik majd a tárcsás képen az átfedés ami csak azért van ott mert a stabilizátorok nem voltak megfeszítve, lazán volt a hárompont és az ódalgós pályán balra farolt pár centit. majd látszik a képeken.
Válasz Dave #288. hozzászólására10 ezer
Válasz Mf-es? #285. hozzászólására60eft/tábla?
Válasz Mf-es? #283. hozzászólásáraItt se kötelező szólni, de illik.
Válasz Pont #284. hozzászólására25 ha-os táblát mérnek ilyen körül számlával. Ha kell, adok elérhetőséget. Kb. 30km-re van tőled.
Válasz Pont #284. hozzászólásáraEl kell zavarni kapálni,azt a földmérőt,aki ilyen drágán dolgozik.
Válasz Bárány #282. hozzászólásáraPontosan ilyenek mifelénk is, ha földmérő méri mindenki elfogadja, de eddig nem erről volt szó.
Aki kapott 20 Ak-át kárpótlásból, szerinted annak van 30-40e Ft.ja méretni, igen mifelénk vannak ilyen szegények bármennyire is elképzelhetetlen számodra.
Válasz Bárány #282. hozzászólásáraItt is úgy van,csak,még szólni se kell a szomszédnak.Földmérő karót látja a szomszéd,és azt elhiszi,hogy úgy van jól.
Válasz Pont #281. hozzászólásáraAzért furcsa népek vannak felétek. Nálunk, ha valakinek nem tetszik a megye, hívja a földmérőt, és szól a szomszédnak is, hogy az is ott legywn a méréskor(!). A földmérő lerakja a karót, és attól ott a megye, oszt jónapot, nincs vita.
Az meg, hogy nincs pénze kiméretni? ... hááát... akkor ott már nagy baj lehet! (De inkább nem hiszem, hogy ne lenne.)
Válasz sixx #280. hozzászólásáraA probléma az, hogy mifelénk, igen nagy eltérések is vannak, mert anno a TSZ időkben ha az út útban volt akkor arrébb tették. A kimérésekkor ugyan az eredeti tulajnak megmutatták, hogy hol van a határ, de hogy látható legyen a karót az éppeni művelés szélére tették. Aztán egypárszor gazdát cserélt az a föld. Gyakorlatilag senki sem tudta ellenőrizni a területét, legfeljebb van egy olyan érzése, hogy kevesebb lehet, mert a kombájn is mindig kevesebbet mutat, de hát tudjuk az is hogyan mér. Na most ha Ő azt hiszi, hogy még így is kevesebbet művel, , én meg mondjuk 2 métert még elveszek, mert lehet, hogy a túlsó szomszéd van errébb, akkor ezek a 65-75 éves még igazi gazdák szerinted mennyire lesznek idegesek, tehetetlenségükben, mert Nekik nincs pénzük kiméretni, csak azt érzik, hogy elvesznek a kicsikéjükből....
Válasz Pont #279. hozzászólásáraNem mondom/tam én sem, hogy nem kell földmérő, de egy RTK-val és kataszteri adatokkal felvértezett szerkezettel olyan nagy tévedés nem lehet, hogy bárki fegyvert ropogtasson.
Válasz sixx #276. hozzászólásáraSzerintem állami céget és a megkerülhetetlen Trimbe-t linkeltem, ez nem reklám, legalábbis nem önreklám, de nincs szándékomban az agromatic, mint legjobb választással vitatkozni.
A biztit ez verte ki: "Ezzel az adattal felvertezve kimesz es meghizod a foldet szelet. Ha a szomszed benned van, vagy elfogadja vagy orditani kezd. "
Ha valóban a kataszteri határra igazítom a művelést akkor is legfeljebb csak igazam van, felénk ez nem életbiztosítás, már lövöldöztek is ilyenért. De a hangsúly a valóban a határon van, mint ahogy Bigbence is bevallja a pontosság nagyon sok mindentől függ, "NEM LEHET GARANCIÁT VÁLLALNI"
Két napja ezt írogatom, a vitaindító az volt, hogy többet nem kell földmérő, szerintem meg ha ritkábban is de kell, ennyi. Sok földet kimértem, bizony volt olyan is ahol előzőleg biztosak voltunk benne, hogy a szomszéd elszántott, és kiderült, hogy jó helyen van a határ, ekkor megspóroltuk a földmérőt. Volt ahol 7 méter volt az eltérés ennyivel lett többünk, egyáltalán nem szúrta ki a területalapú, pedig ráadásul, közigazgatási határ és blokk határ is volt, ki kellet hívni a földmérőt....
Válasz Bigbence #277. hozzászólására
Hallottátok? Az Agromatic új székháza a várnegyedben lesz!
(Bár ezt manapság meg lehet úszni havi pár tízezerből is. )