Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kecsketenyésztés új
- Dohánytermesztés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Akkumulátorok új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Hirdetés
865 hozzászólás
Válasz uff #863. hozzászólásáraBekell dolgozni!
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraHello
Ha megteremted az eletfelteteleket a talajba (talajmuveles/nemmuveles, kijuttatas optimalizalasa, segedanyagok hasznalata) akkor mukodik, ha csak elettelen, rogositett, szetmuvelt talajra hasznalod akkor semmi eszreveheto. Csodaszer nincs, igy ezek sem azok.
Válasz rtamas1976 #856. hozzászólásárathriodermat hengerezett felületre kifújva is működik?
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraA BlueN-t és az Azotert próbáltam,és arra jutottam,hogy 1q pétisó mindet veri.
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraA gyártáshoz van.
Üdv!
Van tapasztalata valakinek a nitrogéngyűtő baktériumtrgyákról?
- BlueN
- Azoter-L
- Vixeran
- Stb?
Válasz rtamas1976 #858. hozzászólásáraLesz 7-8t már boldog leszek.
Válasz SzikiSzokeveny #857. hozzászólásáraÚgylegyen!
12tonnást láttammár.
Szépvolt és hihetetlen!
Nekem a rekord 11t
Válasz rtamas1976 #856. hozzászólásáraMv suprayt raktam ki eső előtt, be is lett forgatva. Remélem látszik majd. Cél a 13t búza.
Válasz SzikiSzokeveny #855. hozzászólására6 éve vagyok a cégnél.
4éve minden terület legalább évente 1x kap bacit.
Ha nem azért csinálod ,hogy mindegy csak fújjuk ki akkor van értelme!
Ha száraz,forróságvan nemveszünk, majd ősszel a kukorica tarlóra!
Kb 20-30%al könnyebben művelhető, és jobb szekezetű a talaj.
A másik jó anyag a trihoderma.
Ha aöpre kellene vennem azt vennék.
Válasz rtamas1976 #854. hozzászólásáraItt a környéken van olyan 1000+ hektáros gazdaság aki mindig szór ilyesmit, már szinte a kezdetektől fogva. Tarlóra és vetés előtt is szokták szórni. Jó években is meglátszik a hatása de a rosszakban még jobban.
Válasz SzikiSzokeveny #853. hozzászólásáraKaptam 1zsákkal!
8900netto/kg, ikr.
Forgatásnélkülit válaltam.
Válasz rtamas1976 #851. hozzászólásáraKapod az aöpöt, hogy bacira, zöldtrágyára, karbamidra költsd. Kedden szórtam ki a bacit, legalább az idő jó rá.
Válasz rtamas1976 #849. hozzászólásáraHa a mikro-cell re gondolsz az kb. nettó 8ezer/ ha.
Szárbontó és nem kell mellé nitrogént tenni.
Válasz Igazi Földönfutó #850. hozzászólásáraNa eztsem veszem meg!
Horror!
Válasz rtamas1976 #849. hozzászólásáraHa jól emlékszem 30 valahányezer ft/kg.És 1kg/ha a dózis,úgyhogy számomra itt véget is ért a történet.
Micro-cell bacit vett -e valaki?
Tapasztalat?
És árat tud-e valaki?
Válasz gazdasz67 #844. hozzászólásáraEdig anyit sikerült megtudni, hogy vinasz a táptalaj.
Kísérletezni kellene!
Ph,keverésiarány.
Válasz Géza bácsi #845. hozzászólásáraA legjobb a piacon
Válasz Géza bácsi #845. hozzászólásáraJó anyag!
Amalgerol sem ér semmit?
Válasz Mf-es? #804. hozzászólásáraSzia!
Olvastam hogy házilag gyártottál baktériumot.
Receptet tudnál küldeni?
Üdv
Válasz zsati #842. hozzászólásáraSzia!
Miről is beszélünk?
Válasz mimre #839. hozzászólásáraSzia engemet érdekel ha aktuális még telefonon számot keretnek
írtam Válasz szalayb0511 #840. hozzászólására
Válasz mimre #839. hozzászólásáraHát sajna GyMS megyei vagyok, úgyhogy esetleg videón tudnám megmutatni a működését és futárral küldeném ( nem nagy, nem nehéz), ha aktuális.
Mennyire sürgős a dolog?
Válasz mimre #838. hozzászólásáraMódosítás:
Helyileg jó lenne Jász-Nagykun-Szolnok és/vagy környékén
Válasz szalayb0511 #837. hozzászólásáraSzia!
Állapottól és árától függően érdekel
Köszönöm
Válasz mimre #836. hozzászólásáraSzia!
Elvileg nekem van…
Állapotát, árát, típusát még ne kérdezd, de ha aktuális, akkor jövő héten előszedem, és csinálok róla pár képet.
Egy kombinátoron használtuk 1-2 idényt.
Valakinek van baci kijuttató amit ki dobott a pics@ba
Meg menteném....
Köszi
Válasz Radocz #835. hozzászólásáraA világon semmi,és szerintem termésben se lesz különbség.A körülmények egyformák,egy 5m-es sáv választja el egymástól a két területet.Pedig ennek a dózisnak már jelentős N többletet kellene biztosítani elméletileg.
Válasz Földönfuto #834. hozzászólásáraVan-e szemmel látható különbség?
https://www.agroinform.hu/szantofold/a-szemleletvaltas-ideje-eljott-45890-002
https://www.agroinform.hu/szantofold/a-szemleletvaltas-ideje-eljott-45890-002
Tegnap kiszórtam 18 l/ha Azoter L-t kukoricára,kíváncsi leszek lesz -e szemmel látható hatása a szóratlanhoz képest.
Válasz Wilde #832. hozzászólásáraés por alakban így nem para eltartható
Válasz bendix #831. hozzászólásárasimán.pl cell buster
Létezik olyan baktérium készítmény, amit pillangós növényre (lucerna) lehet állományban is kijuttatni?
Válasz Radocz #827. hozzászólásáraNem kötelező,csak egyszerűbb teljesíteni mint a zöldtrágyát csesztetni.Én is inkább ezt választottam.
Válasz MrPoke #774. hozzászólásáraLáttam olyan területet, ahol 20 éve fújják. Szenteltvíz többet érne, csak sok legyen!
Válasz Roli74 #751. hozzászólásáraÉn sem hiszek ezekben a hókusz-pókuszokban. Hallottam már talajszakértőt nyilatkozni, hogy Ö bizony laboratóriumi vizsgálathoz kötné ezek kijuttatását, mert sokszor egyáltalán semmi szükség rájuk!
Válasz mtz1221 #824. hozzászólásáraAKG miatt kötelező a baktérium trágya használata.
Jó a csalánlé is, csak azt még nem fogadják el.
Válasz Adam91 #825. hozzászólásáraItt minden kapható és segítőkészek az eladók permetezes.hu
Kijuttató egység árával kapcsolatban van valakinek tapasztalata ?
Tartály szivattyú meg hozzá nyomásszabályozó érdekelne jobban
Válasz Radocz #819. hozzászólásáraTegyél ureát minden permetezéshez,az is ér annyit mint a bakt....trágyák.Engem is az etetett meg hogy az asszony a kannákat elmosta valamikor és ráöntötte a virágjaira,amik látványosan megszépültek.Mire nagy sokára rájöttem ha én is olyan koncentrációban használnám kint a földön,akkor első évben tönkre mennék.
Egyedül egy terméken van feltüntetve, hogy AKG-ban elfogadott.
https://www.agrodopping.hu/webshop/bakteriumtragya/azoter-l-25l-25ha-akg
https://www.agrodopping.hu/webshop/bakteriumtragya/azoter-l-25l-25ha-akg
Mi 10 l/ha-ral juttatjuk ki, de eddig nem hagytunk kontrollt. Hiszünk benne.
Válasz Földönfuto #821. hozzászólásáraÁrlista:
https://www.agrodopping.hu/webshop/bakteriumtragya
https://www.agrodopping.hu/webshop/bakteriumtragya
Válasz Radocz #818. hozzászólásáraÉn Azoter L-t használok,őszintén szólva azért mert ezt a legegyszerűbb kijuttatni.Észrevehető különbséget nem láttam eddig.Hektáronként 10000ft/ha,ha helyette adok még 1q pétisót az biztos meghozza az árát.De ez igy van az összes többi készítménnyel is.
https://agroforum.hu/szakcikkek/talajelet/bakteriumtragyak-hasznalata-biologiai-megoldas/
Ez jó, mert használtuk.
Az AKG engedély ????
A B10 felületre is mehet.
Válasz mtz1221 #813. hozzászólásáraNálunk is az a tapasztalat, hogy szemre jobban néz ki a vetemény, de a mérleg nem igazán mutat különbséget.
aki tudja, cáfolja meg, és mi a baktérium trágya fajtája?
cSALÁNLÉVEL VAN VALAKINEK POZITÍV EREDMÉNYE?
Melyik baktárium trágyát javasoljátok AKG miatt használni?
Az Agro-Bio jó, de nincs elfogadtatva AKG-ra. Legalábbis így tudom.
Dr. Pénzes Éva anyagát próbálta már valaki? Talán terragro a neve.
Válasz VMisi #816. hozzászólásáraUgy ahogyan irod ettol tobbet nemkell varni tőle.