Válasz Gazdász93 #6825. hozzászólásáraNem kell olyan gépet hívni szolgáltatásba, ami nem felel meg neked.
SPC-vel is lehet szépen vetni, de ahoz minőségi talaj is kell, nem csak "disznótúrások".
Volt SPC vetőgépem is régebbe, és megszégyenítette a helyi tsz kvernelandját. De nem a kverneland vetőgép volt a hibás, hanem a gépész. Maglesodró, vetőmagellenőrző nem mondott neki sokat. "Minek azzal bajlódni, beleszórta a magot és gyerünk". De hogy megnézte volna mit csinál a vetőgép, azt minek.
Napraforgó vetés idén mennyibe megy kb hektárja? Illetve az se mindegy milyen vetőgéppel, mert sok helyen a maszekok a szétrohadt, pontatlanul a föld tetejére vető spc-vel való vetésért már többet akarnak elkérni feketén mintha a nagy cég számlával elvetné Tempoval
Na komolyan ki jön azonnal mintillben meghúzni a földet és március 15-én! elvetni vagy elötte csíkozni és azonnal vetni én meg rexiusszal zárom!?
Utána 3-szor sorközművelni műtrágya nélkül...
De le is aratni akár mert kint dolgoznék jó pénzért továbbra is...
Válasz mihaszna #6818. hozzászólásáraHat ezaz. Aki nem igényel vissza áfát, annak 45 éter feletti. Meg senki nem azt kérte, hogy vállalják el neki ennyiért vagy annyiért. Azt senki nem mondta, hogy a szantason lehet a legtobbet keresni bermunka szolgáltatokent, általában a legtöbben maguknak csinálják.
Válasz robertsimon667 #6817. hozzászólásáraNem 36.000-et írt, hanem 36.000+áfa.
Ami a megrendelőnek már 42-45 ezer körül van. Most nincs kedvem pontosan ki számolni. Meg lehet hogy nem is tudnám.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHBM enyhén kötött területen 48.000 ft + áfa ebből átlagosan olyan 18-22 ezer forint az üzemanyag de extrém évben volt 30 ezer is.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraAz üzemanyag fogyasztás kb 2.5 szerese az az egy 28 liter/ hektáros fogyastasnál akár 45000+ fa de ha nagy a terület vagy hosszú keskeny föld vagy kedvezőbb a fogyasztás ebből lehet engedni. Szerintem a homokot lehet szantani 36+ fa ért. Van itt a környékünkön egy extrém kötött föld, 40 liter alatt nem lehet feszantani akkor is csak 25 cm mély!!!!!
Válasz drónkövetelő #6808. hozzászólásáraA simítózást 12-15közöt területfüggő.
A tárcsa 10és 15között szerintem reális.
A vetés és szántás az reális.
Én ígygondolom. De te tudod.
Válasz .Fecó. #6804. hozzászólásárana jó, vetés vetőgéptói függ, egy mezei szemenként vető gépért, vagy egy solo gabonavetőgépért nagyon drága, egy nagyon fullos szemenkéntvetőért vagy egy rapid/pronto-ért már nem...
Válasz mihaszna #6803. hozzászólásáraAz utolsó kettőn esetleg, de másik három az most is olyan mocskos drága, hogy nem tudom ki veszi ennyiért igénybe...
Válasz drónkövetelő #6800. hozzászólásáraAttól függ hogy eddig mennyit kértél.
Mert ha eddig is jól meg kérted az árát a munkának , akkor fölösleges emelni az árakon. Viszont ha olcsón dolgoztál, szinte már önköltségbe , akkor kevés a 15%.
Akkor lehet 50%-ot is emelni.
Válasz ND #6794. hozzászólásáraMilyen tárcsázás? Könnyű, nehéz rövidtárcsa?
Illetve mekkora a terület
Ezek függvényében szerintem 15-20eFt+Áfa.
Mennyi a vonulás, mert mondjuk, még az is kerülhet valamibe.
Válasz SzikiSzokeveny #6778. hozzászólásáraÁlló forgó kés szett több mint 1 milla, és nem egy literrel eszik többet. Jó idén lehet gyenge szalmában alig evett többet. Mi +3 ezerért szecskázunk. Még senki nem panaszkodott az ár miatt.
Válasz Sk Laci #6780. hozzászólására255/70r22.5. 80euróért ide adta az 1 párt. Csak érdekesség képen tettem be, hogy az ész negáll hogy került már hozzájuk, a kínaiaktól. Nem volt neki csak ez a kettő új. Meg egy 12.4r28as.
Válasz trikolor5 #6782. hozzászólásáraNem. Ettől drágábbat is hallottam a környéken.
Esetleg még plusz kiszállás. Főleg, mikor annyit mész érte, mint amennyit aratással töltesz(kis túlzással).
Mondjuk én hozam függvényében is variálnám az árat.
Válasz SzikiSzokeveny #6781. hozzászólásáraA cr eleve megdolgozza már a szalmát. Anno a 480 lexion után bálázni sem nagyon tudtak, csak dara jött elő a szalma helyett. Ja és ha már plussz szolgáltatàs, ne 200 forint legyen màr a felàr Itt amúgy 1000 a szecska, szerintem ezzel nincs is gond, főleg ha jó az alapár
Válasz VMisi #6779. hozzászólásáraA NH Cr elmegy 3-4 ezer hektárt simán kés és szíj csere nélkül, kb kétharmadát szecskázva. 7-8 tonnás gabonába lesz már látható a fogyasztás. Alatta nekem ilyen 1-2 deci volt a tapasztalat de az már hibahatár. És természetesen a zöld száron érő vagy nagyon gazos növényeknél volt igazán különbség.
Válasz SzikiSzokeveny #6778. hozzászólásáraAzért nem bántam, hogy a mellig érő tritikálét nem kellett szecskázni!
Ha csak 1 literrel eszik többet már akkor is számolható, de a kések ára is mérhető Ft-ban rendesen.
6826 hozzászólás
Válasz Gazdász93 #6825. hozzászólásáraNem kell olyan gépet hívni szolgáltatásba, ami nem felel meg neked.
SPC-vel is lehet szépen vetni, de ahoz minőségi talaj is kell, nem csak "disznótúrások".
Volt SPC vetőgépem is régebbe, és megszégyenítette a helyi tsz kvernelandját. De nem a kverneland vetőgép volt a hibás, hanem a gépész. Maglesodró, vetőmagellenőrző nem mondott neki sokat. "Minek azzal bajlódni, beleszórta a magot és gyerünk". De hogy megnézte volna mit csinál a vetőgép, azt minek.
Napraforgó vetés idén mennyibe megy kb hektárja? Illetve az se mindegy milyen vetőgéppel, mert sok helyen a maszekok a szétrohadt, pontatlanul a föld tetejére vető spc-vel való vetésért már többet akarnak elkérni feketén mintha a nagy cég számlával elvetné Tempoval
Kertészti növény alá bakhát készítést mennyiért csinálják? Hektár vagy üzemóra?
Válasz mihaszna #6822. hozzászólásáraPersze hogy te ne tudnád!????
Na komolyan ki jön azonnal mintillben meghúzni a földet és március 15-én! elvetni vagy elötte csíkozni és azonnal vetni én meg rexiusszal zárom!?
Utána 3-szor sorközművelni műtrágya nélkül...
De le is aratni akár mert kint dolgoznék jó pénzért továbbra is...
Válasz Pilátus #6820. hozzászólásáraAzt se tudom mi az.
Válasz mihaszna #6818. hozzászólásáraHat ezaz. Aki nem igényel vissza áfát, annak 45 éter feletti. Meg senki nem azt kérte, hogy vállalják el neki ennyiért vagy annyiért. Azt senki nem mondta, hogy a szantason lehet a legtobbet keresni bermunka szolgáltatokent, általában a legtöbben maguknak csinálják.
Válasz mihaszna #6819. hozzászólásáraVállalsz striptill napraforgó vetést??
Válasz Pilátus #6809. hozzászólásáraMi a kérdés???
Válasz robertsimon667 #6817. hozzászólásáraNem 36.000-et írt, hanem 36.000+áfa.
Ami a megrendelőnek már 42-45 ezer körül van. Most nincs kedvem pontosan ki számolni. Meg lehet hogy nem is tudnám.
Válasz Rabó001 #6813. hozzászólására36ért ássa fel magának
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHBM enyhén kötött területen 48.000 ft + áfa ebből átlagosan olyan 18-22 ezer forint az üzemanyag de extrém évben volt 30 ezer is.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólására45 ! 36-ért ássa fel !
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraAz üzemanyag fogyasztás kb 2.5 szerese az az egy 28 liter/ hektáros fogyastasnál akár 45000+ fa de ha nagy a terület vagy hosszú keskeny föld vagy kedvezőbb a fogyasztás ebből lehet engedni. Szerintem a homokot lehet szantani 36+ fa ért. Van itt a környékünkön egy extrém kötött föld, 40 liter alatt nem lehet feszantani akkor is csak 25 cm mély!!!!!
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHektaronkent 36ezer+áfa, mindegy milyen traktor.
Sziasztok. Mennyi lenne szerintetek a reális ár szántani rábával kb 30 centi mélyen enyhén kötött talajon?
Válasz drónkövetelő #6808. hozzászólásáraA simítózást 12-15közöt területfüggő.
A tárcsa 10és 15között szerintem reális.
A vetés és szántás az reális.
Én ígygondolom. De te tudod.
Válasz Pilátus #6809. hozzászólásáraAkkár itt is aki nem akar itt írni:
andrasi5s@gmail.com
2x rövidtárcsa
Striptill vetés egybenvagy külön
1 küllőskapa rohanás vagy gyomfésű
2 sorközművelés!
Ki vállalja be!?
Többszáz hektár napra exellio...
Válasz rtamas1976 #6807. hozzászólására2 éves környei simító rögtörővel
Tárcsa: Horsch Joker RT
Vetőgép: Horsch Maestro, illetve Pronto
Szántás: 25 cm mélyen
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraSimító, de milyen simító?
Tárcsa, de milyen és x cm?
Vetés az ok
Permetezés ok
Szántás , x cm a 30az alja, szerintem.
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraAz első 2 extra drága. Legalább is mi felénk ennyiért biztosan nem hívna senki.
Válasz .Fecó. #6804. hozzászólásárana jó, vetés vetőgéptói függ, egy mezei szemenként vető gépért, vagy egy solo gabonavetőgépért nagyon drága, egy nagyon fullos szemenkéntvetőért vagy egy rapid/pronto-ért már nem...
Válasz mihaszna #6803. hozzászólásáraAz utolsó kettőn esetleg, de másik három az most is olyan mocskos drága, hogy nem tudom ki veszi ennyiért igénybe...
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraEzeken az árakon Én nyugodtan emelnék 15%-ot
Válasz mihaszna #6801. hozzászólásáraEddig ezeken az árakon dolgoztam / ha
Simítózas: 17 000
Tárcsázás: 20 000
Vetés: 15 000
Permetezés: 6000
Szántás: 30 000
Válasz drónkövetelő #6800. hozzászólásáraAttól függ hogy eddig mennyit kértél.
Mert ha eddig is jól meg kérted az árát a munkának , akkor fölösleges emelni az árakon. Viszont ha olcsón dolgoztál, szinte már önköltségbe , akkor kevés a 15%.
Akkor lehet 50%-ot is emelni.
Sziasztok!
Én idén minden munkára min. 15%-os emelést tervezek. Gázolaj, munkabér stb...
Reális szerintetek??
Válasz A.I. #6797. hozzászólásáraNincs mit.
Válasz A.I. #6797. hozzászólásáraköszi
Válasz ND #6796. hozzászólására18? Talán oda lőném be, mert nem túl nagy darab, sajnos továbbb tart rákészülni, mint megcsinálni.
Válasz A.I. #6795. hozzászólásárajogos
nehéztárcsa,
2,5-2,7ha
falu széle, telephelytől kilométeren belül
Válasz ND #6794. hozzászólásáraMilyen tárcsázás? Könnyű, nehéz rövidtárcsa?
Illetve mekkora a terület
Ezek függvényében szerintem 15-20eFt+Áfa.
Mennyi a vonulás, mert mondjuk, még az is kerülhet valamibe.
Sziasztok,
tárcsázásnak mennyi a tarifája manapság?
Tudna nekem segíteni földek beárazásában .Felvenné velem a kapcsolatott rossenbergi17@gmail.com imail címem
Sziasztok! Olyan segítség kellene kukorica szállítás tarifa 25 -30 kilóméteres távolságra mennyibe kerül hajdú bihar megyében. Köszönöm a segítséget.
Válasz R Sándor #6790. hozzászólásáraMegcsináltam, annyira nem volt szörnyű. Akkor így fogok számolni. Köszönöm
Válasz Jakabjóska #6789. hozzászólására15000 + fa / ora . De olyan fokozatban hogy ne szakadjon meg a motor, ha kell aká 2 es .
Üdv mindenkinek!
MTZ -82+ RZ-3 gépkapcsolatnak mi a reális tarifája sűrű fűben?
Válasz SzikiSzokeveny #6778. hozzászólásáraÁlló forgó kés szett több mint 1 milla, és nem egy literrel eszik többet. Jó idén lehet gyenge szalmában alig evett többet. Mi +3 ezerért szecskázunk. Még senki nem panaszkodott az ár miatt.
Válasz Sk Laci #6780. hozzászólására255/70r22.5. 80euróért ide adta az 1 párt. Csak érdekesség képen tettem be, hogy az ész negáll hogy került már hozzájuk, a kínaiaktól. Nem volt neki csak ez a kettő új. Meg egy 12.4r28as.
Válasz hashtag #6784. hozzászólásáraTud a Cr is jó szalmát hagyni. Csak nem 5 tonnás búzában. Ha van legalább 80% terhelés meg jól be van állítva.
Válasz trikolor5 #6782. hozzászólásáraNem. Ettől drágábbat is hallottam a környéken.
Esetleg még plusz kiszállás. Főleg, mikor annyit mész érte, mint amennyit aratással töltesz(kis túlzással).
Mondjuk én hozam függvényében is variálnám az árat.
Válasz SzikiSzokeveny #6781. hozzászólásáraA cr eleve megdolgozza már a szalmát. Anno a 480 lexion után bálázni sem nagyon tudtak, csak dara jött elő a szalma helyett. Ja és ha már plussz szolgáltatàs, ne 200 forint legyen màr a felàr
Itt amúgy 1000 a szecska, szerintem ezzel nincs is gond, főleg ha jó az alapár 
Válasz trikolor5 #6782. hozzászólásáraAttól függ milyen volt.
Válasz VMisi #6776. hozzászólásáraItt egybe 19ha-t 40ért vágták. Azt mondták más 42ért vágja. Átvertek?
Válasz VMisi #6779. hozzászólásáraA NH Cr elmegy 3-4 ezer hektárt simán kés és szíj csere nélkül, kb kétharmadát szecskázva. 7-8 tonnás gabonába lesz már látható a fogyasztás. Alatta nekem ilyen 1-2 deci volt a tapasztalat de az már hibahatár. És természetesen a zöld száron érő vagy nagyon gazos növényeknél volt igazán különbség.
Válasz mtz1221 #6771. hozzászólásáraSzia!
Lehetne tudni a méretet és az árát?
Válasz SzikiSzokeveny #6778. hozzászólásáraAzért nem bántam, hogy a mellig érő tritikálét nem kellett szecskázni!

Ha csak 1 literrel eszik többet már akkor is számolható, de a kések ára is mérhető Ft-ban rendesen.
Válasz VMisi #6776. hozzászólásáraEz a szecskázás új gépeknél már szimpla rablás. Mértétek már a fogyasztáskülönbséget érett kultúrákban?
Válasz VMisi #6776. hozzászólásáraés kb 50-60 mázsás termések.