Válasz t.romsics #6836. hozzászólására5 mázsát 10 perc alatt belemert a két fia ugyhogy nem volt vészes.
2 éve az nagyobb szivatás volt hogy egy részét megtrágyázta a földnek,odáig kikarózta hogy addig 68-70 ezer mag mehet bele nulla műtrágyával a többi meg 60-62-nél ne legyen több és hozott mellé karbamidot hogy 80 vagy 100 kg abba menjen.. és akkor a forgónak a harmadát is úgy kellett vetni 68 ezerrel a többi részét meg 62 ezerrel.. és akkor hát hogy ne kelljen folyamat állítani a magot a két forgót is 2-2 részletben kellett elvetni.. majd jött a bácsi hogy sokat taposok így.. hát mondom ez ezzel jár.
Azóta várom hogy megunják és bérbe adják..
Válasz Nagy Péter 40 #6835. hozzászólásáraHa valaki merné a műtrágyát, hogy egy ezressel kevesebb legyen a sár, biztos azt mondanám, hogy 13e a vetés, és plusz 3e a vödrözés, ha már olyan jó poén, hogy oda tolom a farát a póthoz, és várom, még tele nem lesz a tartály…
Válasz Sk Laci #6830. hozzászólásáraFelénk Békésben a Temposok 17 ezerért vetik, az spc-sek 10 ezerért.
Mi Monosemmel, robottal 12 ezer plusz egy ezres ha talajfertőtlenítőt vagy startert akarnak vetni.
Ha a műtrágyát nekünk kell belerakni akkor még plusz 1 ezres.Tegnap vetettünk bérbe 20 hektárosnak kukoricát,belemerték vödörrel a 20 mázsa karbamidot,mert hogy ez nekik így olcsóbb..Mondom ez kikezdhetetlen érv
Érdeklődnék hogy szerintetek mennyibe kerülne vagy ki mennyit adna egy no-tillre is képes szemenkénti vetésért, elektromos vezérlés ezáltal szakaszolás, hidraulikus aktív talajnyomás egyenletes magmélységért, sávtisztító, magárokba folyékony starter lehelyezés, magárok mellé kétoldalra folyékony műtrágya kihelyezés, Twister tömörítőkerekes magárok tömörítés, igény szerint magárokba granulált anyagok kijuttatása. Mindezt persze RTK-val vetve!
Válasz Gazdász93 #6825. hozzászólásáraNem kell olyan gépet hívni szolgáltatásba, ami nem felel meg neked.
SPC-vel is lehet szépen vetni, de ahoz minőségi talaj is kell, nem csak "disznótúrások".
Volt SPC vetőgépem is régebbe, és megszégyenítette a helyi tsz kvernelandját. De nem a kverneland vetőgép volt a hibás, hanem a gépész. Maglesodró, vetőmagellenőrző nem mondott neki sokat. "Minek azzal bajlódni, beleszórta a magot és gyerünk". De hogy megnézte volna mit csinál a vetőgép, azt minek.
Napraforgó vetés idén mennyibe megy kb hektárja? Illetve az se mindegy milyen vetőgéppel, mert sok helyen a maszekok a szétrohadt, pontatlanul a föld tetejére vető spc-vel való vetésért már többet akarnak elkérni feketén mintha a nagy cég számlával elvetné Tempoval
Na komolyan ki jön azonnal mintillben meghúzni a földet és március 15-én! elvetni vagy elötte csíkozni és azonnal vetni én meg rexiusszal zárom!?
Utána 3-szor sorközművelni műtrágya nélkül...
De le is aratni akár mert kint dolgoznék jó pénzért továbbra is...
Válasz mihaszna #6818. hozzászólásáraHat ezaz. Aki nem igényel vissza áfát, annak 45 éter feletti. Meg senki nem azt kérte, hogy vállalják el neki ennyiért vagy annyiért. Azt senki nem mondta, hogy a szantason lehet a legtobbet keresni bermunka szolgáltatokent, általában a legtöbben maguknak csinálják.
Válasz robertsimon667 #6817. hozzászólásáraNem 36.000-et írt, hanem 36.000+áfa.
Ami a megrendelőnek már 42-45 ezer körül van. Most nincs kedvem pontosan ki számolni. Meg lehet hogy nem is tudnám.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHBM enyhén kötött területen 48.000 ft + áfa ebből átlagosan olyan 18-22 ezer forint az üzemanyag de extrém évben volt 30 ezer is.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraAz üzemanyag fogyasztás kb 2.5 szerese az az egy 28 liter/ hektáros fogyastasnál akár 45000+ fa de ha nagy a terület vagy hosszú keskeny föld vagy kedvezőbb a fogyasztás ebből lehet engedni. Szerintem a homokot lehet szantani 36+ fa ért. Van itt a környékünkön egy extrém kötött föld, 40 liter alatt nem lehet feszantani akkor is csak 25 cm mély!!!!!
Válasz drónkövetelő #6808. hozzászólásáraA simítózást 12-15közöt területfüggő.
A tárcsa 10és 15között szerintem reális.
A vetés és szántás az reális.
Én ígygondolom. De te tudod.
Válasz .Fecó. #6804. hozzászólásárana jó, vetés vetőgéptói függ, egy mezei szemenként vető gépért, vagy egy solo gabonavetőgépért nagyon drága, egy nagyon fullos szemenkéntvetőért vagy egy rapid/pronto-ért már nem...
Válasz mihaszna #6803. hozzászólásáraAz utolsó kettőn esetleg, de másik három az most is olyan mocskos drága, hogy nem tudom ki veszi ennyiért igénybe...
Válasz drónkövetelő #6800. hozzászólásáraAttól függ hogy eddig mennyit kértél.
Mert ha eddig is jól meg kérted az árát a munkának , akkor fölösleges emelni az árakon. Viszont ha olcsón dolgoztál, szinte már önköltségbe , akkor kevés a 15%.
Akkor lehet 50%-ot is emelni.
Válasz ND #6794. hozzászólásáraMilyen tárcsázás? Könnyű, nehéz rövidtárcsa?
Illetve mekkora a terület
Ezek függvényében szerintem 15-20eFt+Áfa.
Mennyi a vonulás, mert mondjuk, még az is kerülhet valamibe.
6840 hozzászólás
Válasz Nagy Péter 40 #6835. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz t.romsics #6836. hozzászólásáraNem beszélve arról, hogy: "CSURRANNNN.....CSEPPENNNN....."......

De majd rájönnek........
Válasz t.romsics #6836. hozzászólására5 mázsát 10 perc alatt belemert a két fia ugyhogy nem volt vészes.
2 éve az nagyobb szivatás volt hogy egy részét megtrágyázta a földnek,odáig kikarózta hogy addig 68-70 ezer mag mehet bele nulla műtrágyával a többi meg 60-62-nél ne legyen több és hozott mellé karbamidot hogy 80 vagy 100 kg abba menjen.. és akkor a forgónak a harmadát is úgy kellett vetni 68 ezerrel a többi részét meg 62 ezerrel.. és akkor hát hogy ne kelljen folyamat állítani a magot a két forgót is 2-2 részletben kellett elvetni.. majd jött a bácsi hogy sokat taposok így.. hát mondom ez ezzel jár.
Azóta várom hogy megunják és bérbe adják..
Válasz oprita #6828. hozzászólásáraNálam most volt hétvégén.
12000 ft /óra
kiszállás 15000 volt
Válasz Nagy Péter 40 #6835. hozzászólásáraHa valaki merné a műtrágyát, hogy egy ezressel kevesebb legyen a sár, biztos azt mondanám, hogy 13e a vetés, és plusz 3e a vödrözés, ha már olyan jó poén, hogy oda tolom a farát a póthoz, és várom, még tele nem lesz a tartály…
Válasz Sk Laci #6830. hozzászólásáraFelénk Békésben a Temposok 17 ezerért vetik, az spc-sek 10 ezerért.
Mi Monosemmel, robottal 12 ezer plusz egy ezres ha talajfertőtlenítőt vagy startert akarnak vetni.
Ha a műtrágyát nekünk kell belerakni akkor még plusz 1 ezres.Tegnap vetettünk bérbe 20 hektárosnak kukoricát,belemerték vödörrel a 20 mázsa karbamidot,mert hogy ez nekik így olcsóbb..Mondom ez kikezdhetetlen érv
Válasz Agrokópé #6833. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #6830. hozzászólásáraÉn 15-ért vetek.
Válasz kukaccsosz #6831. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a választ.
Válasz Sk Laci #6830. hozzászólására18 ezer felénk
Sziasztok!
Napraforgó, kukorica vetése, + 100-150 kg/ha mütrágya kijuttatásával mennyibe kerül Ha-ja?
Válasz oprita #6828. hozzászólásáraAzt hiszem 15.000 volt tavaly.
Hodály kitrágyázás Bobcat-Thomas-hasonlóval mibe fáj mostanában?
Érdeklődnék hogy szerintetek mennyibe kerülne vagy ki mennyit adna egy no-tillre is képes szemenkénti vetésért, elektromos vezérlés ezáltal szakaszolás, hidraulikus aktív talajnyomás egyenletes magmélységért, sávtisztító, magárokba folyékony starter lehelyezés, magárok mellé kétoldalra folyékony műtrágya kihelyezés, Twister tömörítőkerekes magárok tömörítés, igény szerint magárokba granulált anyagok kijuttatása. Mindezt persze RTK-val vetve!
Válasz Gazdász93 #6825. hozzászólásáraNem kell olyan gépet hívni szolgáltatásba, ami nem felel meg neked.
SPC-vel is lehet szépen vetni, de ahoz minőségi talaj is kell, nem csak "disznótúrások".
Volt SPC vetőgépem is régebbe, és megszégyenítette a helyi tsz kvernelandját. De nem a kverneland vetőgép volt a hibás, hanem a gépész. Maglesodró, vetőmagellenőrző nem mondott neki sokat. "Minek azzal bajlódni, beleszórta a magot és gyerünk". De hogy megnézte volna mit csinál a vetőgép, azt minek.
Napraforgó vetés idén mennyibe megy kb hektárja? Illetve az se mindegy milyen vetőgéppel, mert sok helyen a maszekok a szétrohadt, pontatlanul a föld tetejére vető spc-vel való vetésért már többet akarnak elkérni feketén mintha a nagy cég számlával elvetné Tempoval
Kertészti növény alá bakhát készítést mennyiért csinálják? Hektár vagy üzemóra?
Válasz mihaszna #6822. hozzászólásáraPersze hogy te ne tudnád!????
Na komolyan ki jön azonnal mintillben meghúzni a földet és március 15-én! elvetni vagy elötte csíkozni és azonnal vetni én meg rexiusszal zárom!?
Utána 3-szor sorközművelni műtrágya nélkül...
De le is aratni akár mert kint dolgoznék jó pénzért továbbra is...
Válasz Pilátus #6820. hozzászólásáraAzt se tudom mi az.
Válasz mihaszna #6818. hozzászólásáraHat ezaz. Aki nem igényel vissza áfát, annak 45 éter feletti. Meg senki nem azt kérte, hogy vállalják el neki ennyiért vagy annyiért. Azt senki nem mondta, hogy a szantason lehet a legtobbet keresni bermunka szolgáltatokent, általában a legtöbben maguknak csinálják.
Válasz mihaszna #6819. hozzászólásáraVállalsz striptill napraforgó vetést??
Válasz Pilátus #6809. hozzászólásáraMi a kérdés???
Válasz robertsimon667 #6817. hozzászólásáraNem 36.000-et írt, hanem 36.000+áfa.
Ami a megrendelőnek már 42-45 ezer körül van. Most nincs kedvem pontosan ki számolni. Meg lehet hogy nem is tudnám.
Válasz Rabó001 #6813. hozzászólására36ért ássa fel magának
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHBM enyhén kötött területen 48.000 ft + áfa ebből átlagosan olyan 18-22 ezer forint az üzemanyag de extrém évben volt 30 ezer is.
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólására45 ! 36-ért ássa fel !
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraAz üzemanyag fogyasztás kb 2.5 szerese az az egy 28 liter/ hektáros fogyastasnál akár 45000+ fa de ha nagy a terület vagy hosszú keskeny föld vagy kedvezőbb a fogyasztás ebből lehet engedni. Szerintem a homokot lehet szantani 36+ fa ért. Van itt a környékünkön egy extrém kötött föld, 40 liter alatt nem lehet feszantani akkor is csak 25 cm mély!!!!!
Válasz robertsimon667 #6812. hozzászólásáraHektaronkent 36ezer+áfa, mindegy milyen traktor.
Sziasztok. Mennyi lenne szerintetek a reális ár szántani rábával kb 30 centi mélyen enyhén kötött talajon?
Válasz drónkövetelő #6808. hozzászólásáraA simítózást 12-15közöt területfüggő.
A tárcsa 10és 15között szerintem reális.
A vetés és szántás az reális.
Én ígygondolom. De te tudod.
Válasz Pilátus #6809. hozzászólásáraAkkár itt is aki nem akar itt írni:
andrasi5s@gmail.com
2x rövidtárcsa
Striptill vetés egybenvagy külön
1 küllőskapa rohanás vagy gyomfésű
2 sorközművelés!
Ki vállalja be!?
Többszáz hektár napra exellio...
Válasz rtamas1976 #6807. hozzászólására2 éves környei simító rögtörővel
Tárcsa: Horsch Joker RT
Vetőgép: Horsch Maestro, illetve Pronto
Szántás: 25 cm mélyen
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraSimító, de milyen simító?
Tárcsa, de milyen és x cm?
Vetés az ok
Permetezés ok
Szántás , x cm a 30az alja, szerintem.
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraAz első 2 extra drága. Legalább is mi felénk ennyiért biztosan nem hívna senki.
Válasz .Fecó. #6804. hozzászólásárana jó, vetés vetőgéptói függ, egy mezei szemenként vető gépért, vagy egy solo gabonavetőgépért nagyon drága, egy nagyon fullos szemenkéntvetőért vagy egy rapid/pronto-ért már nem...
Válasz mihaszna #6803. hozzászólásáraAz utolsó kettőn esetleg, de másik három az most is olyan mocskos drága, hogy nem tudom ki veszi ennyiért igénybe...
Válasz drónkövetelő #6802. hozzászólásáraEzeken az árakon Én nyugodtan emelnék 15%-ot
Válasz mihaszna #6801. hozzászólásáraEddig ezeken az árakon dolgoztam / ha
Simítózas: 17 000
Tárcsázás: 20 000
Vetés: 15 000
Permetezés: 6000
Szántás: 30 000
Válasz drónkövetelő #6800. hozzászólásáraAttól függ hogy eddig mennyit kértél.
Mert ha eddig is jól meg kérted az árát a munkának , akkor fölösleges emelni az árakon. Viszont ha olcsón dolgoztál, szinte már önköltségbe , akkor kevés a 15%.
Akkor lehet 50%-ot is emelni.
Sziasztok!
Én idén minden munkára min. 15%-os emelést tervezek. Gázolaj, munkabér stb...
Reális szerintetek??
Válasz A.I. #6797. hozzászólásáraNincs mit.
Válasz A.I. #6797. hozzászólásáraköszi
Válasz ND #6796. hozzászólására18? Talán oda lőném be, mert nem túl nagy darab, sajnos továbbb tart rákészülni, mint megcsinálni.
Válasz A.I. #6795. hozzászólásárajogos
nehéztárcsa,
2,5-2,7ha
falu széle, telephelytől kilométeren belül
Válasz ND #6794. hozzászólásáraMilyen tárcsázás? Könnyű, nehéz rövidtárcsa?
Illetve mekkora a terület
Ezek függvényében szerintem 15-20eFt+Áfa.
Mennyi a vonulás, mert mondjuk, még az is kerülhet valamibe.
Sziasztok,
tárcsázásnak mennyi a tarifája manapság?
Tudna nekem segíteni földek beárazásában .Felvenné velem a kapcsolatott rossenbergi17@gmail.com imail címem
Sziasztok! Olyan segítség kellene kukorica szállítás tarifa 25 -30 kilóméteres távolságra mennyibe kerül hajdú bihar megyében. Köszönöm a segítséget.
Válasz R Sándor #6790. hozzászólásáraMegcsináltam, annyira nem volt szörnyű. Akkor így fogok számolni. Köszönöm