Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1140. hozzászólásra
De szerintem ez jol is van igy..Mert aki manapság ezt egy kicsit komojan is veszi az tisztába van azzal hogy mit és miért csinál.. Én pl mindig elolvasom azt ami a kanára van fölragasztva még fujásközben is unalmamba..Had legyek már képbe arol amit épen csinálunk..De persze tudom azt hogy az idösebek azok csak megszokásbol cselekednek..És eböl szokott gondleni..És akor rögtön megy a felelöség keresése..
nálunk ez nem jellemző, inkább azt mondja, hogy ott a kukorica, gazos, és csináljunk neki valamit...
másfelől mivel alá kell írni a naplót, így a felelősség mindig a kijuttatóé. Ha nem hat, akkor vagy végig tudja vinni rajtad, vagy sem, de ha később valamilyen jogi cirkusz van, úgyis rajtad verik el. Másfelől azokon a földeken, amelyeken minden munkát én csinálok, van évente 15-25 eFt hasznom hektáronként, most ha egy rosszul sikerült gyomirtás miatt elmegy máshoz, azzal sokkal rosszabbul járok...
Mifelénk sicnser garancia. SŐT mindenki maga önti be a gépbe a cuccost és kész. Van a falunkba helikopter állomás . Ők is mindig azt mondják, hány hekire kérem beleönteni ide. És bele sem öntik...
meg nincs kártérítési vita. Az, amikor egyszerűen csak nem hat a gyomírtó, még a jobbik eset, de szinte minden évben van egy-két lepusztított, vagy megszorongatott tábla, ami jól megcsappantja a nyereséget...
Jók a tarifa elképzeléseid!! Nálunk is ezek mennek..Én az utolsó körben tartozok..De lótok futok is érte eleget..!! Szerintem még ezel az olcsób besorolásal is jobban jársz mintha egy kicsivel töbért nézegeted meg intézed mindenkinek a területét!! Mondjuk nálunk csak az utóbi kategoria létezik szoval intézd magad!! A permetezö meg csak fúj..
1, aki kistermelő, bejön, hogy gyomirtsuk le a földjét, az 4500-5000 körül lehet, a konkurenciától függően
2, Aki nagyobb termelő, és egész növényvédelmét átadja, az 3000-3500 Ft/ha, és állandó első hely a fontossági sorban
3. Aki azt mondja, hogy maga eldönt mindent, megveszi a vegyszereket, dönt a kijuttatás idejéről, módjáról, körülményeiről, magának vezeti a naplókat, és vállalja az egész felelősségét, annak gondolkodom egy igen kedvezményes, 2500 Ft/ha-os áron, de ez szintén csak nagyobb termelőknek...
Mondjuk ehhez hozzátartozik hogy én tavaszra komolyan rátervezek az ebből befolyó bevételekre, szóval nekem munka kell, az árak ehhez igazodnak...
kiskertek nem sokkal hoznak többet de azért adja
meg errefelé nagy földekre nincs annyi bérmunka mint a kiskertekre
de amúgy azért csináljuk mert ugye van még egy Ford 2000 s típusú traktorunk fülke nélküli és azzal elég sok kertet művelünk a környékünkön azzal csinálunk gyümölcsös tárcsázást meg kiskertek szántását stb. ....
a nagy gép csak rásegít mert amúgy 2 hétvége alatt se végeznénk a kertekkel annyi van így meg a nagy géppel felszántom amihez hozzáférek és faterom meg a forgókat meg a fák alját megszántja a kicsivel.ez jo a kerttulajnak is mert mélyebben megszántom mint a kicsivel és mi is kB 1 hétvége alatt lenyomjuk az összes kertet. csak hát a kertek száma is véges
és egész jól fizetnek az emberkék
Válasz #1130. hozzászólásra
Ez jó gondolat enek igy kelene lenie!!! Most talajmunkábol meg 50% gázolaj meg 25% gépfentartás és a maradék bol a gépkezelö pénze meg a tiszta jövedelem azaz semi... Jó kis matematika nem??! Az én tarifám talajmunkában értendöek huzós és középkötöt talajon...
Hát de ugy volt 6 ezer /ha ja hogy a 8 hektár az 7 külön helyen volt és a legmesszebb levő földhöz is több mint 10 kilométert kellett utazni és volt 0.8 hektáros darab is
Másik kérdés most hivtak hogy 7 hektárt kéne felszántani azt mondta a csávo hogy ad kereken egy 100 ast az egészért....
ugye az azt jelenti hogy 14 ezer / ha
fekete gumi föld szélén találhato de puhább rész ha jol tudom a traktor meg multkor 3 hektár alatt 50 lityot evett a newholland
Ezt ti elválalnátok vagy nem ?
most azon ne vitatkozzatok hogy mennyit eszik a traktor mert nem ti öntitek bele a gázolajat hanem én és én tudom hogy ennyit eszik mert ha nem annyit enne akkor a 3 hektár közepén kifogyott volna a tankja mert még teli se szoktam tankolni
Szoval csak konkrétan megéri e ?? vagy nem én szivem szerint felkerekiteném 15 ezerrre vagy felé
Belföldi Hírek: Brutális üzemanyag áremelkedés januártól
Literenként 320-330 forintos benzinárra és 310-320 forintos gázolajárra lehet számítani jövőre, januártól ugyanis emelik az üzemanyagok árába épített jövedéki adót.
Az emelés uniós előírás, ám nem csak ezért drágul az üzemanyag: szakértők szerint jelentősen emelkedni fog a kőolaj világpiaci ára is, így a benzin 25-30 forinttal, a gázolaj pedig nagyjából 15 forinttal kerül majd többe mint jelenleg.
A tavalyi áremelés után idén év elejére jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, majd nyáron ismét nekilendült. Legutóbb szerdán emelték 4 forinttal a benzin és a gázolaj árát.
Mivel a jövedéki adót az uniós szinthez kell igazítani, januártól a szomszédos országokban is hasonló üzemanyagár-drágulásra lehet számítani.
Látom ezt megjegyzi mindenki!
Csak arról feledkezik meg mindenki h. KEVERÉK AZ EGÉSZ BAGÁZS!!!!! heheheheheheheeeeeee
Qjó mikor ilyen dumákat írogatnak...
Közbe meg neki az öregannya is ........ heheheeheeeeee
6793 hozzászólás
De szerintem ez jol is van igy..Mert aki manapság ezt egy kicsit komojan is veszi az tisztába van azzal hogy mit és miért csinál.. Én pl mindig elolvasom azt ami a kanára van fölragasztva még fujásközben is unalmamba..Had legyek már képbe arol amit épen csinálunk..De persze tudom azt hogy az idösebek azok csak megszokásbol cselekednek..És eböl szokott gondleni..És akor rögtön megy a felelöség keresése..
nálunk ez nem jellemző, inkább azt mondja, hogy ott a kukorica, gazos, és csináljunk neki valamit...
másfelől mivel alá kell írni a naplót, így a felelősség mindig a kijuttatóé. Ha nem hat, akkor vagy végig tudja vinni rajtad, vagy sem, de ha később valamilyen jogi cirkusz van, úgyis rajtad verik el. Másfelől azokon a földeken, amelyeken minden munkát én csinálok, van évente 15-25 eFt hasznom hektáronként, most ha egy rosszul sikerült gyomirtás miatt elmegy máshoz, azzal sokkal rosszabbul járok...
Mifelénk sicnser garancia. SŐT mindenki maga önti be a gépbe a cuccost és kész. Van a falunkba helikopter állomás . Ők is mindig azt mondják, hány hekire kérem beleönteni ide. És bele sem öntik...
Válasz #1139. hozzászólásra
Felénk(tudtommal)nincs garancia,szavatosság.
Betöltéskor ott van, megmondja a l/ha dózist stb, és ki van fújva.
Válasz #1138. hozzászólásra
meg nincs kártérítési vita. Az, amikor egyszerűen csak nem hat a gyomírtó, még a jobbik eset, de szinte minden évben van egy-két lepusztított, vagy megszorongatott tábla, ami jól megcsappantja a nyereséget...
Válasz #1134. hozzászólásra
Jók a tarifa elképzeléseid!! Nálunk is ezek mennek..Én az utolsó körben tartozok..De lótok futok is érte eleget..!! Szerintem még ezel az olcsób besorolásal is jobban jársz mintha egy kicsivel töbért nézegeted meg intézed mindenkinek a területét!! Mondjuk nálunk csak az utóbi kategoria létezik szoval intézd magad!! A permetezö meg csak fúj..
Válasz #1136. hozzászólásra
A legjobb légzsákos választás !!!
Válasz #1135. hozzászólásra
Hardi Commander Plus, de most alakul, még titok...
Válasz #1134. hozzászólásra
Mivel nyomod ?????
Válasz #1133. hozzászólásra
három féle tarifán gondolkozom.
1, aki kistermelő, bejön, hogy gyomirtsuk le a földjét, az 4500-5000 körül lehet, a konkurenciától függően
2, Aki nagyobb termelő, és egész növényvédelmét átadja, az 3000-3500 Ft/ha, és állandó első hely a fontossági sorban
3. Aki azt mondja, hogy maga eldönt mindent, megveszi a vegyszereket, dönt a kijuttatás idejéről, módjáról, körülményeiről, magának vezeti a naplókat, és vállalja az egész felelősségét, annak gondolkodom egy igen kedvezményes, 2500 Ft/ha-os áron, de ez szintén csak nagyobb termelőknek...
Mondjuk ehhez hozzátartozik hogy én tavaszra komolyan rátervezek az ebből befolyó bevételekre, szóval nekem munka kell, az árak ehhez igazodnak...
Érdeklődnék ki mennyiért fog az idén vegyszerezni 3000/24-es vegyszerezővel ?
Válasz #1129. hozzászólásra
kiskertek nem sokkal hoznak többet de azért adja
meg errefelé nagy földekre nincs annyi bérmunka mint a kiskertekre
de amúgy azért csináljuk mert ugye van még egy Ford 2000 s típusú traktorunk fülke nélküli és azzal elég sok kertet művelünk a környékünkön azzal csinálunk gyümölcsös tárcsázást meg kiskertek szántását stb. ....
a nagy gép csak rásegít mert amúgy 2 hétvége alatt se végeznénk a kertekkel annyi van így meg a nagy géppel felszántom amihez hozzáférek és faterom meg a forgókat meg a fák alját megszántja a kicsivel.ez jo a kerttulajnak is mert mélyebben megszántom mint a kicsivel és mi is kB 1 hétvége alatt lenyomjuk az összes kertet. csak hát a kertek száma is véges
és egész jól fizetnek az emberkék
Válasz #1130. hozzászólásra
Ez jó gondolat enek igy kelene lenie!!! Most talajmunkábol meg 50% gázolaj meg 25% gépfentartás és a maradék bol a gépkezelö pénze meg a tiszta jövedelem azaz semi... Jó kis matematika nem??! Az én tarifám talajmunkában értendöek huzós és középkötöt talajon...
Válasz #1124. hozzászólásra
Itt az eggyik ember is azt mondta,az üzemanyag 3 szorosa az elég volna .1 harmad üzemanyag,1 harmad alkatrész,egyébb,1 harmad munkabér.
Válasz #1127. hozzászólásra
Miért jobb kertekbe kinlodani mint nagydarabot szántani?
?
Válasz #1105. hozzászólásra
Hőőőőőőő!Jöhetsz hozzám is!!!De csak 6heki van...80-90km van köztünk...
Válasz #1126. hozzászólásra
valoszinu az lesz csak az a gáz hogy elbaszok vele 2 napot simán ......de még rágodok rajta de még van máshol is kert szántás szoval ez csak utána
Válasz #1125. hozzászólásra
Sztem ez mezőgazdaságban illetve szántásban nem realizálható, legalább is felénk bizonyosan nem.
Szerintem vállald el simán 14ért!
Válasz #1124. hozzászólásra
de az is lehet hogy nem a szántásra gondolt de ha igy van akkor bocsánat
Válasz #1123. hozzászólásra
válasz #1073 hozzászólásra ť | Málna küldte be 2009-11-01 21:30:39-kor
Málna
Szerintem ha az elfogyasztott üzemanyag árát megszorzom hárommal nem járok messze az igazságtól.
CSAk ugy megkapta a szemem és azért gondoltam de ezen még gondolkozok
Válasz #1122. hozzászólásra
Az sok szántásnál, ilyen hülyeséget ki írt?
Nálunk az üzemanyag 2x is alig bírják megfizetni, de ez mondjuk más világ szántásban mint nálatok.
hát ha már itt irogattátok hogy a gázolaj szorozva 3 mal akkor vehetjük 5ezer re a fogyasztást kb akkor kijön a 15 ezer
Válasz #1120. hozzászólásra
Ha olyan kevés gázolaj kell hozzá, akkor még a 14 is sok.
Válasz #1012. hozzászólásra
Hát de ugy volt 6 ezer /ha ja hogy a 8 hektár az 7 külön helyen volt és a legmesszebb levő földhöz is több mint 10 kilométert kellett utazni és volt 0.8 hektáros darab is
Másik kérdés most hivtak hogy 7 hektárt kéne felszántani azt mondta a csávo hogy ad kereken egy 100 ast az egészért....
ugye az azt jelenti hogy 14 ezer / ha
fekete gumi föld szélén találhato de puhább rész ha jol tudom a traktor meg multkor 3 hektár alatt 50 lityot evett a newholland
Ezt ti elválalnátok vagy nem ?
most azon ne vitatkozzatok hogy mennyit eszik a traktor mert nem ti öntitek bele a gázolajat hanem én és én tudom hogy ennyit eszik mert ha nem annyit enne akkor a 3 hektár közepén kifogyott volna a tankja mert még teli se szoktam tankolni
Szoval csak konkrétan megéri e ?? vagy nem én szivem szerint felkerekiteném 15 ezerrre vagy felé
Válasz #1118. hozzászólásra
16245-ös Krisztál
Válasz #1116. hozzászólásra
Annyit nem tudnék összeszedni. Milyen trakid van?
Válasz #1116. hozzászólásra
Annyit nem tudnék összeszedni. Milyen trakid van?
Válasz #1115. hozzászólásra
Nem olyan biztos az , előbb szakítaná ketté az IH-t mint hogy letérdeljen előtte .
Majd meglátnád mit tud egy igazi traktor
Válasz #1113. hozzászólásra
A trakeszod lehet,hogy a hajósi pincéknél visszafordulna,megijedne a kötött-földtől!
Válasz #1109. hozzászólásra
Hát nagyon messze vagy de szedjél össze 200 Ha-t + szállást 2 főre akkor megdumálhatjuk .
Válasz #1108. hozzászólásra
Megbeszélhetjük ha gondolod . Haza viszem a Krisztust .
Válasz #1110. hozzászólásra
Bocsánat Hargitamegye
Válasz #1110. hozzászólásra
Erdély Hrgitamegye Gyergyószentmiklós környéke.
Válasz #1109. hozzászólásra
Merre vagy?
Válasz #1107. hozzászólásra
Tul messze van.
Válasz #1107. hozzászólásra
Jöhetsz Dusnokra is!
Válasz #1106. hozzászólásra
Bács megye Mélykút
Válasz #1105. hozzászólásra
Melyik faluban szántasz mert nékem van még 14ha és ha 12/ha-ért megszántod mind oda adom.
Én Most akarom magam hirdetni a faluban hogy 12+fáért csinálom az őszi mélyszántást .
Válasz #1103. hozzászólásra
Bérekben miért nincs uniós szint?????????????
Válasz #1102. hozzászólásra
"az uniós szinthez kell"
Jó kifogás sose rossz, most már eltakarodhatnának a búsba.
Belföldi Hírek: Brutális üzemanyag áremelkedés januártól
Literenként 320-330 forintos benzinárra és 310-320 forintos gázolajárra lehet számítani jövőre, januártól ugyanis emelik az üzemanyagok árába épített jövedéki adót.
Az emelés uniós előírás, ám nem csak ezért drágul az üzemanyag: szakértők szerint jelentősen emelkedni fog a kőolaj világpiaci ára is, így a benzin 25-30 forinttal, a gázolaj pedig nagyjából 15 forinttal kerül majd többe mint jelenleg.
A tavalyi áremelés után idén év elejére jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, majd nyáron ismét nekilendült. Legutóbb szerdán emelték 4 forinttal a benzin és a gázolaj árát.
Mivel a jövedéki adót az uniós szinthez kell igazítani, januártól a szomszédos országokban is hasonló üzemanyagár-drágulásra lehet számítani.
Forrás: atv.hu
Ezek szerint van itt 1 pár ember akinek mindent lehet! Gratulálok moderátor urak!!!!!!
Válasz #1099. hozzászólásra
Persze nincs aki ezt ki modizza!
Válasz #1027. hozzászólásra
Azt hittem már nem lehet nálam is lejjebb sűlyedni... Ezt te mondtad és lám most túlteljesítesz!!! Hajrá félek egyedül...
De milyenek lehetnek a TAR-I FÁK a szántóföldek.....
..... MELLETT???????????? heheheheheeee
Válasz #1095. hozzászólásra
Az nem kerti.
Válasz #1094. hozzászólásra
Látom ezt megjegyzi mindenki!
Csak arról feledkezik meg mindenki h. KEVERÉK AZ EGÉSZ BAGÁZS!!!!! heheheheheheheeeeeee
Qjó mikor ilyen dumákat írogatnak...
Közbe meg neki az öregannya is ........ heheheeheeeeee
Válasz #1094. hozzászólásra
Tényleg?
Pedig nagyon haverkedni akart veled, a vetőmag vagy mi miatt.
Válasz #1092. hozzászólásra
Ő is le románozott itt a forumon de nembaj.