Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólására30-ért a napokban egy központi fűtés szerelő 4 órát dolgozott. Hozott pár csőfogót, gázos melegítőt meg még 1-2 szerszámot. Csak azért nem biciklivel jött, mert szerintem nincs neki.
Ki mennyiért vinne el egy kocsi napraforgót úgy hogy itthonról a föld cirka 12 km utána a lerakó még 25 , majd haza újra 25 km és 20l gázolaj fogyott . A táv fele földút.
Ki hogy számolja az üzemanyagot? Rezsicsökkentve vagy piaci áron?
Hogy megy a bérmunka szártépözés ? 1,5m 2 soros
Vagy mennyi négyzetmétere ?
Van egy kollegám szártépozni kell neki 1 hektár föld körül 10 ezert kérnék érte az jó ár vagy kevés ?
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraSzia, eddig én is lényegesen olcsóbb voltam, de ez most teljesen reális nem is tűnik soknak.(a minap 150.000ért vettem egy kamion gumit pl.)
Aratás 33000, kis táblák 37000 körül
Válasz Gergő1220 #6049. hozzászólásáraSzia , én azt agyaltam berénybe (nekem 10-en pár km) olyan 160ft/q és lenne egy minimum ár ha csak pár tonna van a kocsin , olyan 16 ezer kb. Szerinted? Aratásra milyen tarifa lenne jó?
Válasz Büresz #6042. hozzászólásáraTavaly 27 eurót fizettem Ha-onként. 40 ha kultizást adtam a szolgáltatónak. Legkissebb parcella 5-ha.os volt
Csak kultizás volt mütrágya nélkül.
A tavalyi gázolaj ár 440volt aratáskor. Most aki 480as gázolajjal arat,vagy 700assal... 5000különbség hektáronként.... + alkatrész,olaj,gépkopás ára is emelkedik,+munkabér is.
Válasz MrPoke #6038. hozzászólásáraHelló! Nálunk Somogyba olyan "jó" az összhang, hogy a 25-30 ha osnak is kis kombájnja van. Hozzá teszem ehhez Nagyba! hozzájárul a helyi szárítósok viselkedése.
Válasz #bandi #6035. hozzászólásáraItt annyi a területekre jutó kombájn ha fele lerohadna akkor 2 hétig tart a gabona aratás.
Ha az enyém lerohadna 2-3 telefon és másnap vágnák bérbe. Hozzá kell tenni, az már jó cég aki 1500ft/óra megadja egy traktorosnak..
Ezért mondom kereslet kínálat.
Itt szinte minden 100ha+ os gazdának van valami kombájna. És mivel a gabona termésátlagok 50q körül vannak halad is a dolog.
Itt nem jelemző a befektetési célú földtulajdonok, nagyon kevés a műveltetés, akinek földje van annak van gazdasága is. Sok felé sajnos ez nem így megy....
Válasz MrPoke #6025. hozzászólásáraFelénk nyugaton már tavaly sem vágtak 25-ért..
Idén kérdeztem eddig sehol nem tudtak konkrét árat mondani, mert ki tudja addig mi lesz, de mindenhol 30-40 között saccolták…
Válasz Ares 826 #6031. hozzászólásáraItt mindenki annyiért arat. Az új 150millióstól az E gépig. (De van E-gépes aki 15ért)
Különben én egy MF34RS-es powerFlow asztalal. Szóval arra nem lehet panasz....
Napi 1500q át szépen le is szedegetek a föld végén ürítve.
Hamarosan cserélem én is egy fiatalabbra, de azzal is ez lesz a tarifa, bőven megvan a haszonkulcs.
Válasz MrPoke #6028. hozzászólásáraPersze felénk is volt nyílván 2 éve mikor sorban mondták hogy 7 tonnákat várnak és a 4 is szűken lett meg. Első űrítés után odajött hogy szórom e... majd pár kalászt mutattam neki hogy nagy kalász csak kevés a termékenyült szem benne..
De ezt már a kolléga láthatja hogy mit mutat.
Válasz Nagy Péter 40 #6024. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan a bonyolult matekra. :) Valahogy csak a kár 50 százalékának az akárhány százalékát fizették volna, de abban is volt még valami csavar. Így hagytuk az egészet a ....
De majd megkérdezem a fiam, ő intézi ezeket a dolgokat.
Válasz Nagy Péter 40 #6027. hozzászólásáraArattam én már nem egyszer szépen kinéző búzát, aztán mikor a hozammérő 2-3t ákat mutatott 5* jártam körbe a kombájnt hova tünik el a szem :D
Válasz endypapa_20120 #6022. hozzászólásáraÉn nem is kötök már aszályra. Mivel ha nincs nagy különbség az aszályos és a csapadékos év között. Meg úgysem fizetnek, mivel ha megnézik visszamenőleg 30q a búza átlagom :D 50q meg a kuki... itt ennyit lehet termelni.
Válasz Nagy Péter 40 #6023. hozzászólásáraÉn is délkeleten vagyok. Álmodozhat ő de sokat kel még tapasztalnia, hogy átlássa a dolgokat.
Bálázás 1200
Aratás 25e
Permetezés 5e
Minden más egyedi árazás :)
6823 hozzászólás
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólására30-ért a napokban egy központi fűtés szerelő 4 órát dolgozott. Hozott pár csőfogót, gázos melegítőt meg még 1-2 szerszámot. Csak azért nem biciklivel jött, mert szerintem nincs neki.
Aprítóhengerrel mi a tarifa 6,3 rolex NORAN aprítóval előre is köszönöm
Válasz Hali Laci #6070. hozzászólásáraGazda becsattog a kereskedésbe vesz szerelvényt fenn tartja és rögtön már kevés is
Válasz kis Zombi #6069. hozzászólásáraÉn 30 ra gondoltam a gazda meg levegőért kapodott és majd holnap megbeszéljük.
Válasz Hali Laci #6068. hozzászólására
Jól fogyaszt a géped, nekem kövesuton, 6 tonna rakománnyal, üresen vissza 35 l/100 km fogyasztás jött ki.
20 l gázolaj az meg olcsóból is minimum 16 Mátyás traktorkopással, + a pótkocsi is kopik, 20000 Ft minimum az önköltséged.
Ki mennyiért vinne el egy kocsi napraforgót úgy hogy itthonról a föld cirka 12 km utána a lerakó még 25 , majd haza újra 25 km és 20l gázolaj fogyott . A táv fele földút.
Ki hogy számolja az üzemanyagot? Rezsicsökkentve vagy piaci áron?
Válasz ingatlanoshirdetes #6065. hozzászólásáraMi 2000 Ft/tonna + Áfa fuvarozunk 20 km-ig.
Hogy megy a bérmunka szártépözés ? 1,5m 2 soros
Vagy mennyi négyzetmétere ?
Van egy kollegám szártépozni kell neki 1 hektár föld körül 10 ezert kérnék érte az jó ár vagy kevés ?
Termény szállítás 10km -en belülre mennyi most? /q?
Termény szállítás 10km -en belülre mennyi most? /q?
Üdv.
MTZ 892.2 + grubbernek mennyi a reális tarifája középkötött talajon? Lucerna alá menne.
Repce- Gabona vetés, kinél mennyi lesz?
Illetve tárcsázást ki mennyiért gondolta csinálni?
Üdv!
Aki bérmunkázik, vagy bérbe műveltet, mennyiért megy most a lazítás 45 centire?
És a nehézkultizás? Tiger vagy topdown pl 20-25 centi körül
Köszi
Válasz Norbi94 #6059. hozzászólásáraCsak ki kell emelni,igy van..rendre rakja
Köszi
Válasz KISMASZEK77 #6057. hozzászólásáraKiemelő? Szóval csak lerakja a földre és utána össze kell szedni?
8000-10000/óra környékén simán lehet vele menni
Sziasztok. Gabona vetést ki mennyiért vállal majd? (Nekem 3 m széles egytárcsás vetőgépem van)
Üdv nektek.
Burgonya szedést hogy szoktátok vállalni?
Mtz +kiemelö.
Köszi a segítséget.
Válasz Ares 826 #6055. hozzászólásáraDe, nincs rá szinte semmi igény, így próbálnak dolgozni valamit
Válasz B.Bali #6054. hozzászólásáraNem kevés az szerinted?
Válasz Ares 826 #6053. hozzászólására250- t hallottam felénk
Szerintetek kisbálázásért Forstritt 454-B bálázóval mit lehet kérni??
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraNálunk 31 lett az aratás, 1800/t a beszállítás .
Válasz csferri #6050. hozzászólásáraSzia, eddig én is lényegesen olcsóbb voltam, de ez most teljesen reális nem is tűnik soknak.(a minap 150.000ért vettem egy kamion gumit pl.)
Aratás 33000, kis táblák 37000 körül
Válasz Gergő1220 #6049. hozzászólásáraSzia , én azt agyaltam berénybe (nekem 10-en pár km) olyan 160ft/q és lenne egy minimum ár ha csak pár tonna van a kocsin , olyan 16 ezer kb. Szerinted? Aratásra milyen tarifa lenne jó?
Gabona szállítás kombájntól hogy megy most?
Milyen szisztéma Ft/t/km? Vagy más?
Válasz vénkabi #6044. hozzászólásáraSzia. Fejér megye
3méteres diszkes kaszával 10.000.ft/ha
Sodrás 2rotoros rendsodró
7000ft/ha
Bálázás 150es bála 1500ft/db
Kis kockát nem tudom.
Válasz Büresz #6042. hozzászólására9000-ért csináljuk plusz ha kell rakodás, 1000 Ft/ha.
Válasz Büresz #6042. hozzászólásárakörnyékbe akit tudok nettó 12-14/ha műtrágyával
Válasz MrPoke #6034. hozzászólására az a baj hogy aki arat az szárít ha nem ő vágja min 1 % plusz a szemét stb szóval inkább és hallgass van.....
Üdv emberek!
Szálastakarmány készítés tarifái hol tartanak most?
Kaszálás, rendsodrás, kiskocka bálázás, körbála készítés?
Válasz Büresz #6042. hozzászólásáraTavaly 27 eurót fizettem Ha-onként. 40 ha kultizást adtam a szolgáltatónak. Legkissebb parcella 5-ha.os volt
Csak kultizás volt mütrágya nélkül.
Kultizni mennyiért lehet rugós kapással? 6-7e/ha?
A tavalyi gázolaj ár 440volt aratáskor. Most aki 480as gázolajjal arat,vagy 700assal... 5000különbség hektáronként.... + alkatrész,olaj,gépkopás ára is emelkedik,+munkabér is.
Válasz MrPoke #6038. hozzászólásáraHelló! Nálunk Somogyba olyan "jó" az összhang, hogy a 25-30 ha osnak is kis kombájnja van. Hozzá teszem ehhez Nagyba! hozzájárul a helyi szárítósok viselkedése.
Válasz Ganajos #6033. hozzászólásáraValahol ott kell lenni az árnak üzemanyag ár fügvényében!
Válasz #bandi #6035. hozzászólásáraItt annyi a területekre jutó kombájn ha fele lerohadna akkor 2 hétig tart a gabona aratás.
Ha az enyém lerohadna 2-3 telefon és másnap vágnák bérbe. Hozzá kell tenni, az már jó cég aki 1500ft/óra megadja egy traktorosnak..
Ezért mondom kereslet kínálat.
Itt szinte minden 100ha+ os gazdának van valami kombájna. És mivel a gabona termésátlagok 50q körül vannak halad is a dolog.
Itt nem jelemző a befektetési célú földtulajdonok, nagyon kevés a műveltetés, akinek földje van annak van gazdasága is. Sok felé sajnos ez nem így megy....
Válasz mtz1221 #6036. hozzászólására30 ezer hektáros város
Válasz #bandi #6035. hozzászólásáraInkább mekkora a falu határa, hány hektár jut 1 kombájnra ???
Válasz MrPoke #6034. hozzászólásáraMi az átlagos parcellaméret?
Válasz Ganajos #6033. hozzászólásáraTavaly 20-23 volt a tarifa. Város szinten (50 kombájnos)
Válasz MrPoke #6025. hozzászólásáraFelénk nyugaton már tavaly sem vágtak 25-ért..
Idén kérdeztem eddig sehol nem tudtak konkrét árat mondani, mert ki tudja addig mi lesz, de mindenhol 30-40 között saccolták…
Válasz Ares 826 #6031. hozzászólásáraItt mindenki annyiért arat. Az új 150millióstól az E gépig. (De van E-gépes aki 15ért)
Különben én egy MF34RS-es powerFlow asztalal. Szóval arra nem lehet panasz....
Napi 1500q át szépen le is szedegetek a föld végén ürítve.
Hamarosan cserélem én is egy fiatalabbra, de azzal is ez lesz a tarifa, bőven megvan a haszonkulcs.
Válasz MrPoke #6025. hozzászólásáraMivel aratsz ennyiért régi FASIRT kombival????
Válasz MrPoke #6028. hozzászólásáraPersze felénk is volt nyílván 2 éve mikor sorban mondták hogy 7 tonnákat várnak és a 4 is szűken lett meg. Első űrítés után odajött hogy szórom e... majd pár kalászt mutattam neki hogy nagy kalász csak kevés a termékenyült szem benne..
De ezt már a kolléga láthatja hogy mit mutat.
Válasz Nagy Péter 40 #6024. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan a bonyolult matekra. :) Valahogy csak a kár 50 százalékának az akárhány százalékát fizették volna, de abban is volt még valami csavar. Így hagytuk az egészet a ....
De majd megkérdezem a fiam, ő intézi ezeket a dolgokat.
Válasz Nagy Péter 40 #6027. hozzászólásáraArattam én már nem egyszer szépen kinéző búzát, aztán mikor a hozammérő 2-3t ákat mutatott 5* jártam körbe a kombájnt hova tünik el a szem :D
Válasz MrPoke #6025. hozzászólásáraŐ azért kapott jó esőket és legfőképpen jókor.Szépen is néz ki képen amit mutatott.
1200 a bálázás? 120-as?
Felénk a 2 új cronés is legalább 1600 ft-ot kér a 150-esért...
Én 100ft-tal olcsóbb vagyok
Válasz endypapa_20120 #6022. hozzászólásáraÉn nem is kötök már aszályra. Mivel ha nincs nagy különbség az aszályos és a csapadékos év között. Meg úgysem fizetnek, mivel ha megnézik visszamenőleg 30q a búza átlagom :D 50q meg a kuki... itt ennyit lehet termelni.
Válasz Nagy Péter 40 #6023. hozzászólásáraÉn is délkeleten vagyok. Álmodozhat ő de sokat kel még tapasztalnia, hogy átlássa a dolgokat.
Bálázás 1200
Aratás 25e
Permetezés 5e
Minden más egyedi árazás :)
Válasz endypapa_20120 #6022. hozzászólásáraPublikus hogy miért nem kaptatok?