Válasz apuci #5250. hozzászólásáraAdja el...bérbe...vagy ásó. Az alkatrészárakat nézve a nosztalgia, szociálisan érzéken bérmunkának vége. 25 alatt már nem ment a morzsoló sem(nettó). 15-ér megy a gabonavetőgép is(pronto-kuhn-Vader...stb). A sima talán 10 ért. Ez van...a kőműves beledobja a vasat a betonba...majd a mixer odabillenti ő lehúzza. Oszt odaveri 5000/nm a munkadíj. Bakker...az egész szerszámkészlete belefért 100 ezerbe és ezzel végig is viszi az életét. Akkor ? Mennyiért menjen egy 20 millás gépsor? Vagy legyek szerényebb 5 millás. A szerviz 20 ezerért csak odanéz a gépre óránként.
Válasz MrPoke #5267. hozzászólásáraMert te tudod/tudni fogod, hogy 5 év múlva mennyibe fog kerülni egy ugyan olyan gép ??
Mennyivel emelkednek a szerviz/alkatrész árak ??
Válasz MrPoke #5265. hozzászólásáraBiztos hogy nem éri meg csak nem számolja ki!
Egy 12 millás géppel 5 éves amortizacioval 6000/ hektáros ár mellett 400 hektár évente csak az amortizációra megy.
Mi akkor az ésszerű tarifa a 12 sorosra?
Mivan ha nincs bevétele szegénynek, nincs meló embereinek, és alá is akar vágni többinek stb. ?
Csak logikus olcsón bútyizni így hánem?
Válasz bandigh #5252. hozzászólásáraEnnél át is jobb, ha otthon fekszik inkabb.
Nem értem én sem, hogy miért éri meg 12-25 milliós gépekkel spc-s tarifákkal dolgozni......
Asszem nálunk 7-7,5 a tempo.
Válasz *** HM *** #5233. hozzászólásáraMár a régi ruszkikat is többért szerelik! A nagy cégek 17.000-től a csillagos égig kérik a lét! Nagy cég most volt nálam esetibe hibakódokat kiolvasni, kiszállással áfával egy óra munka 43.000 ft volt! Nem nagyon messziről jöttek oda vissza max 50 km!
Válasz Jago #5230. hozzászólásáraKöszi! Közben én is osztottam, szoroztam, kérdezősködtem. Többen 3x-os üza. árat mondtak, ami szintén kb. 6000-re jön ki. Úgyhogy annyi lett.
Válasz Tobszi #5227. hozzászólásáraÉn nem szoktam, bérbe zúzni, de idén rá vettek. Se pénzben semmiben nem eggyeztünk meg, csak mondtam hogy ha marad időm megcsinálom. 31 hektár volt, kaptam 1 első defektet is. Nem is találkoztam a tulajjal azota sem. De hagyott az asszonynál 200.000ftot. Azt mondta hogy a maradék a kerék javitásra. Igy ÉN ugy gondolom hogy kb 6000ft/ha
Űdv:
Segítség kellene,120x125 bála felrakás teherautóra 10-sével helyben.
Elszállítja 5km-re legurítja és jön a következő 10-ért,összesen 40 db-ért.
Addig várok még vissza jön !!!
Utána átmegyek 5km-re és összerakom,vissza megint 5 km.
Ennek az akciónak mi lenne a reális ára ???
köszönöm.
Válasz VMisi #5223. hozzászólásáraIgen egy a mélység így szemre, és a lúdtalp legalább annyi szélességre, de azt is megmérem, meg a lándzsa hosszát is.
6823 hozzászólás
Válasz apuci #5250. hozzászólásáraAdja el...bérbe...vagy ásó. Az alkatrészárakat nézve a nosztalgia, szociálisan érzéken bérmunkának vége. 25 alatt már nem ment a morzsoló sem(nettó). 15-ér megy a gabonavetőgép is(pronto-kuhn-Vader...stb). A sima talán 10 ért. Ez van...a kőműves beledobja a vasat a betonba...majd a mixer odabillenti ő lehúzza. Oszt odaveri 5000/nm a munkadíj. Bakker...az egész szerszámkészlete belefért 100 ezerbe és ezzel végig is viszi az életét. Akkor ? Mennyiért menjen egy 20 millás gépsor? Vagy legyek szerényebb 5 millás. A szerviz 20 ezerért csak odanéz a gépre óránként.
Válasz bandigh #5271. hozzászólásáraAz is egy szint, mikor nem-et mond az ember....
Válasz Szabi. #5270. hozzászólásáraHa annyira lemegy, inkább megcsináltatom mással, annyi mint az önköltség
Derék legalább megmarad
Válasz MrPoke #5269. hozzászólásáraPersze, biztos így lesz, mert jön a hatalmas támogatás a parasztnak, abból jut mindenkinek !!!

Így is van, menjen is le a felére a szolgáltatások ára, igaz minden drágul de legalább az olcsóbb lesz !
Válasz Szabi. #5268. hozzászólására5 éves gépet nem kell szervizelni javítani :D Eladod veszed az újjat, ha 5 éves amortizációt számolsz.
Azért kíváncsi leszek jövőre, hogy a sima őstermelő, hivatalosan is végezhet gépi szolgáltatást mennyire boritja meg az árakat :)
Reméljük még lentebb mennek.
Válasz MrPoke #5267. hozzászólásáraMert te tudod/tudni fogod, hogy 5 év múlva mennyibe fog kerülni egy ugyan olyan gép ??

Mennyivel emelkednek a szerviz/alkatrész árak ??
Válasz kukaccsosz #5266. hozzászólásáraA maradvány értékről mindíg megfeledkeztek.
Válasz MrPoke #5265. hozzászólásáraBiztos hogy nem éri meg csak nem számolja ki!
Egy 12 millás géppel 5 éves amortizacioval 6000/ hektáros ár mellett 400 hektár évente csak az amortizációra megy.
Válasz kukaccsosz #5264. hozzászólásáraHát igen, kereslet kínálat.
Itt 3500eFt/ha ba megy a hidaj JD :D
Műtrágya nélkül kuki vetés 6000
Gabona vetés műtrágyával 7000
Stb.
De hozzá zartozik, hogy másnapra bármilyen munkára van vállalkozó.
És így is megéri.
Itt egy helyi nagy cég árlistája
Válasz MrPoke #5262. hozzászólásáraAz meg is érdemli aki annyiért csinálja.
Válasz kukaccsosz #5259. hozzászólásáraAz szép. Itt 18eFt az aratás zúzó nélül. :D
Válasz kukaccsosz #5259. hozzászólásáraPlusz Áfa?
Válasz kukaccsosz #5259. hozzászólásáraAz már egy fokkal jobban hangzik
Válasz DelPiero #5239. hozzászólásáraNálunk a szemenkénti vetés mutrágyával stb. 12.000 Ft/ha
Válasz *** HM *** #5257. hozzászólásáraAz már régen rossz, ha azért hívnak valakit, mert olcsóbban dolgozik.
Akkor mindenki megérdemli a másikat......
Mi akkor az ésszerű tarifa a 12 sorosra?
Mivan ha nincs bevétele szegénynek, nincs meló embereinek, és alá is akar vágni többinek stb. ?
Csak logikus olcsón bútyizni így hánem?
Válasz Szabi. #5255. hozzászólásáraEz az sajnos...
Válasz szeszko #5253. hozzászólásáraEz az idiótizmus........
Válasz bandigh #5252. hozzászólásáraEnnél át is jobb, ha otthon fekszik inkabb.
Nem értem én sem, hogy miért éri meg 12-25 milliós gépekkel spc-s tarifákkal dolgozni......
Asszem nálunk 7-7,5 a tempo.
Válasz bandigh #5252. hozzászólásáraKereslet-kínálat.
Válasz szeszko #5251. hozzászólásáraEz a szakma szeretete
Válasz DelPiero #5239. hozzászólásáraÜdv!
Nem Väderstad, hanem Kinze vetőgéppel vet nekünk egy vállalkozó.
8500 nettó, ebben benne van a műtrágya és a talajfertőtlenítő is.
Válasz Vinkó 75 #5244. hozzászólásáraEzt nem hiszem hogy sokan ki fizetik,vagy ki tudja!
Válasz Vinkó 75 #5246. hozzászólásáraAz jó lenne!
Válasz B.Bali #5247. hozzászólására
Válasz Vinkó 75 #5244. hozzászólásáraEzt jól összehangoltuk
Válasz apuci #5242. hozzászólásáraNettó !
Válasz zscsizmadia1 #5243. hozzászólásáraAhány cm annyi ezer
Válasz zscsizmadia1 #5243. hozzászólására1000Ft/cm.
Ki mennyiér szánt itt jó fekete földek is vannak.Fogós vizes szalonnás kapar neki végig.Hallotam 40l-is/ha fogyasztást.
Válasz endypapa_20120 #5241. hozzászólásáraezeöccáz
1500 szerintem
Szerintetek mennyi a reális bér igény (bruttó órabér) alkalmi munkában gépész munkakörben?
Válasz *** HM *** #5233. hozzászólásáraMár a régi ruszkikat is többért szerelik! A nagy cégek 17.000-től a csillagos égig kérik a lét! Nagy cég most volt nálam esetibe hibakódokat kiolvasni, kiszállással áfával egy óra munka 43.000 ft volt! Nem nagyon messziről jöttek oda vissza max 50 km!
Sziasztok! Érdeklődnék hogy Vaderstad Tempoval napraforgó és kukorica vetés tarifája mennyi?
Válasz ingatlanoshirdetes #5237. hozzászólására Milyen vetőgéppel, milyen kiszolgálással, Áfával együtt?
Válasz Bálint1989 #5235. hozzászólásáraNekem 18 ezerert vetettek búzát. Persze soha többet nem állok velük szoba.
Válasz *** HM *** #5233. hozzászólásáraAnnyiért itt lassan nem szerel még a legutolsó autószerelő se, okosba...
Válasz erik18 #5232. hozzászólásáraÉn 7500-ért vetek 5000-ért szórom a műtrágyát
Válasz *** HM *** #5233. hozzászólásáraAkkor sok-sok pénzed megmarad !!!
Milyen óradíjat számláznak szerelésért a cégek?
7000alattitól vegyünk gépeket?
Üdv. Érdeklődnék hogy gabonavetés Lajta vetőgéppel és műtrágyaszórásért mennyit lehet kérni?
Válasz Jago #5230. hozzászólásáraKöszi! Közben én is osztottam, szoroztam, kérdezősködtem. Többen 3x-os üza. árat mondtak, ami szintén kb. 6000-re jön ki. Úgyhogy annyi lett.
Válasz Tobszi #5227. hozzászólásáraÉn nem szoktam, bérbe zúzni, de idén rá vettek. Se pénzben semmiben nem eggyeztünk meg, csak mondtam hogy ha marad időm megcsinálom. 31 hektár volt, kaptam 1 első defektet is. Nem is találkoztam a tulajjal azota sem. De hagyott az asszonynál 200.000ftot. Azt mondta hogy a maradék a kerék javitásra. Igy ÉN ugy gondolom hogy kb 6000ft/ha
Űdv:
Segítség kellene,120x125 bála felrakás teherautóra 10-sével helyben.
Elszállítja 5km-re legurítja és jön a következő 10-ért,összesen 40 db-ért.
Addig várok még vissza jön !!!
Utána átmegyek 5km-re és összerakom,vissza megint 5 km.
Ennek az akciónak mi lenne a reális ára ???
köszönöm.
Szerintetek mennyi a reális bér igény (bruttó órabér) alkalmi munkában gépész munkakörben?
Napra tarló zúzásra (mtz+rz-3) kb. mennyi a tarifa?
Válasz VMisi #5223. hozzászólásáraIgen egy a mélység így szemre, és a lúdtalp legalább annyi szélességre, de azt is megmérem, meg a lándzsa hosszát is.
Válasz szanberg #5224. hozzászólásáraHa nem felejted el, mérd már meg légy szíves!
Válasz VMisi #5223. hozzászólásáraNemtudom megmondani pontosan, talán igen, úgy van ahogy írod.