Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3222. hozzászólásra
Én 12 éve szolgáltatok,egyéb területen is nem csak mezőgazdaságban.
Vannak állandó megrendelőim minden téren,talán nem csinálok mindent úgy hogy az ugró lovat lássák a seggem alatt
Szolgáltatsz vagy szolgáltatnak?
Nah igen, drága nagyapám mondja mindig, hogy nem megszerezni nagy dolog valamit, hanem megtartani is. Így a kuncsaftot is.
Ezen okokból maradtunk mi ki belőle. Egyébként meg itt is meg lehet figyelni, hogy azért nem minden gazdát lehet lóvá tenni, néhol azért előjön, a szolgáltatásban is keresik a minőséget ha tehetik. Van vándorlás erre arra, ahogy észre veszem.
Válasz #3217. hozzászólásra
Üdv!
Mondjuk Nekem olyan tarifát kell kitalálnom,hogy munkám is legyen,és meg is érje,mivel csak bérmunkázok,sajátom nincs.
Azért mindig van aranyközépút
Felénk az a helyzet áll elö hogy vannak kis gazdák kis bérvállalkozok.Meg a nagyok akik intéznek mindent a megrendelönek és a végén elszámolnak.Aztán jut is maradis.Itt megölik egmást a vállalkozok a munkáért,feljelentik stb.Ez a valo világ.
a múltkor 20-körül lőttem be,lehurrrogtak,hogy az naon sok,szerintem ennyi lessz a középút!!!bár a termények elég ritkák,de erről nem a kombájn tehet,a motor dolgozik ígyis-úgyis!!
de kinek hogy van aki a 15-is sokalja,majd elválik!!
nem csak a súly a lényeg hanem az is hogy 160x160 bálát nem tud még kamionra sem feltenni mert az már 320 széles kétsorban....... szóval akkor az már potkocsikon is csak 1 sorba férne el akkor ugy rámegy 5 db egy potkocsira a 120 asbol meg 10..... ezt ugy kell érteni ha nincs lehajtva az oldala és szabályosan szállit nem földutakon..... mert ugye mindenki felerölteti a 160 as bálát is csak épp hosszutávon nem kifizetődő! 160 as bála szerintem is 1100-1200 körül reális bálázni!
Haló szártépőzés ismeretlen talajon órabér!!! 2 méteres szártépővel padló gázon az mtz is megeszik 5-8 litert vagy tévedek? lehet egyszer nem is elég átmenni rajta. De számold még a késkopás,ha nagyon köves, ülésben lötyögés ha találsz véletlen tuskót,akkor tengely görbülést , defektet stb. 8-10 ezer minimum ! Végül is terület függő. ha sokalják, mond meg nekik,h nem kukorica föld! 1 hektárra kivetítve. ha 20 hektár akkor lehet alkudozni.
Sziasztok, 160* 160-as bálát 500 kilósat lucernából mennyiért lehet felpörgetni bérbe, ugyanez szénába 400-450 kilósak. mindenki azzal jön hogy 700 ft ért már báláznak, de az csak 300 -illetve szalmából 200 kilósat csinál.mert hogy könnyű a rakodás pótkocsira. De ha nem kézzel rakja, hanem homlokrakodóval nem mindegy milyen nehéz.kevesebbet kell fordulnia! nem?
A haverokkal vigyázni kell. Volt itt egy fiatalember aki bevállalta az aratást bérbe 20-50-100hektáros maszekoknál. Kamion ott állt a főd szélén errefel reggel elhúzott a kombájnos a haverjához pár hektárért aratni. Ezzel csak 100-200 hektár tartós bérmunka lehetőségtől esett el a tsávó akkor ott, mert akik odarendelték a kamionokat a főd mellé nemngyon örültek ennek
6823 hozzászólás
Válasz #3222. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Én 12 éve szolgáltatok,egyéb területen is nem csak mezőgazdaságban.
Vannak állandó megrendelőim minden téren,talán nem csinálok mindent úgy hogy az ugró lovat lássák a seggem alatt
Válasz #3221. hozzászólásra
Szolgáltatsz vagy szolgáltatnak?
Nah igen, drága nagyapám mondja mindig, hogy nem megszerezni nagy dolog valamit, hanem megtartani is. Így a kuncsaftot is.
minőséget kerestünk - megtaláltuk! de a szinten tartás a legnagyobb kihívás!![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #3216. hozzászólásra
Ezen okokból maradtunk mi ki belőle. Egyébként meg itt is meg lehet figyelni, hogy azért nem minden gazdát lehet lóvá tenni, néhol azért előjön, a szolgáltatásban is keresik a minőséget ha tehetik. Van vándorlás erre arra, ahogy észre veszem.
Válasz #3217. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Üdv!
Mondjuk Nekem olyan tarifát kell kitalálnom,hogy munkám is legyen,és meg is érje,mivel csak bérmunkázok,sajátom nincs.
Azért mindig van aranyközépút
Kaszálás ?
Rendsodrás/rendképzés ?
Körbálázás ?
Felrakás ?
Beszállítás max. 3 km-en belül ?????
Épületbe/kazalba rakás ???
Válasz #3212. hozzászólásra
szerintem böven a legalja lesz idén a 20e ft / heki majd akkor koppannak az emberek mikor aratnak és kiderül hogy annyiért nem is éri meg !
Válasz #3214. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Felénk az a helyzet áll elö hogy vannak kis gazdák kis bérvállalkozok.Meg a nagyok akik intéznek mindent a megrendelönek és a végén elszámolnak.Aztán jut is maradis.Itt megölik egmást a vállalkozok a munkáért,feljelentik stb.Ez a valo világ.
Itt 4500-ért bálázák tonnáját a szalmának...nagy kockázós krone bigekkel
Válasz #3213. hozzászólásra
Nekünk mint kis válalkozóknak elég jó-- de ezt lehet hogy csak reszketö kézzel fogják csak ki fizetni és lehet hogy csak utoljára--
Én 20 eft-ér vágom 100ft q a fuvar.4-5t átlag termés.Nem tom jo az árfekvés???![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3209. hozzászólásra
18-ra, szecskázva 19-re gondoltam.
Válasz #3209. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Ez tényleg nagyon jó kérdés.. ez engem is érdekelne...
a múltkor 20-körül lőttem be,lehurrrogtak,hogy az naon sok,szerintem ennyi lessz a középút!!!bár a termények elég ritkák,de erről nem a kombájn tehet,a motor dolgozik ígyis-úgyis!!
de kinek hogy van aki a 15-is sokalja,majd elválik!!
Sziasztok!
Ki mennyiért gondolja az aratást idén????
Válasz #3207. hozzászólásra
Csak is földútra gondoltam,helyben van 1 kilométeres körzetben.Kamion kizárva de sima utb hamszter vázra 12 darab felfér belőlük.
Válasz #3203. hozzászólásra
nem csak a súly a lényeg hanem az is hogy 160x160 bálát nem tud még kamionra sem feltenni mert az már 320 széles kétsorban....... szóval akkor az már potkocsikon is csak 1 sorba férne el akkor ugy rámegy 5 db egy potkocsira a 120 asbol meg 10..... ezt ugy kell érteni ha nincs lehajtva az oldala és szabályosan szállit nem földutakon..... mert ugye mindenki felerölteti a 160 as bálát is csak épp hosszutávon nem kifizetődő! 160 as bála szerintem is 1100-1200 körül reális bálázni!
Válasz #3200. hozzászólásra
aha
és van rá igény?
Válasz #3201. hozzászólásra
Haló szártépőzés ismeretlen talajon órabér!!! 2 méteres szártépővel padló gázon az mtz is megeszik 5-8 litert vagy tévedek? lehet egyszer nem is elég átmenni rajta. De számold még a késkopás,ha nagyon köves, ülésben lötyögés ha találsz véletlen tuskót,akkor tengely görbülést , defektet stb. 8-10 ezer minimum ! Végül is terület függő. ha sokalják, mond meg nekik,h nem kukorica föld! 1 hektárra kivetítve. ha 20 hektár akkor lehet alkudozni.
Válasz #3203. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Én 120*160-ast kötök hálóval 1100-1200 között mennyiségtől függően.
Kisebb 120*120-as 900-1000 Ft.
Sziasztok, 160* 160-as bálát 500 kilósat lucernából mennyiért lehet felpörgetni bérbe, ugyanez szénába 400-450 kilósak. mindenki azzal jön hogy 700 ft ért már báláznak, de az csak 300 -illetve szalmából 200 kilósat csinál.mert hogy könnyű a rakodás pótkocsira. De ha nem kézzel rakja, hanem homlokrakodóval nem mindegy milyen nehéz.kevesebbet kell fordulnia! nem?
Válasz #3198. hozzászólásra
600-1000/h ig nálunk ezek a tarifák(netto)
Sziasztok!
Mennyiért lehet szártépőzni elhanyagolt legelőt?
Kicsit nádas, kicsit gödrös.
Válasz #3199. hozzászólásra
Magában 6,5+fa, mutragyaval (nitrosolal) 8+fa, de ebben benne van a kiszállítás is...
Kultizás mennyiért megy?
Müszartalan?
Müszaros?
Válasz #3173. hozzászólásra
Heló traktoros munkának, ha elmegyek más traktorával melózni mi a napi vagy óradíja tudja valaki?Mtz-re nem nyugati gépre értem!
Üdv.Mennyi a nagykocka bálázás tarifája szalmában?![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz #3171. hozzászólásra
Hol az az itt?Én heves megyében vagyok (eger).A 12 sztem is kicsit sok majd valami köztes értékben megegyezünk.
Válasz #3169. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Mert csak szárzúzóm van.
Válasz #3168. hozzászólásra
Kösz
Válasz #3192. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
köszi.
Válasz #3191. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
4000-6000/ha
Hali! rendsodrásra tudtok valami árat mondani? 12hekis tábla, és egy 5 csillagos sodrót húznék..
kizárólag neked segítek!
Válasz #3188. hozzászólásra
Nincs ezzel baj de azóta is azzal a figurával arattatnának az biztos!!!
de még van remény, ha otthon a masína csörgés legyen és meló is lesz
még jó ott voltál,vagy éppen andersenék mesélték el úgy ahogyan nekik tetszett a dolog!!nem ismered a hátteret!
Válasz #3185. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
gondoltam
Válasz #3180. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
A haverokkal vigyázni kell. Volt itt egy fiatalember aki bevállalta az aratást bérbe 20-50-100hektáros maszekoknál. Kamion ott állt a főd szélén errefel reggel elhúzott a kombájnos a haverjához pár hektárért aratni. Ezzel csak 100-200 hektár tartós bérmunka lehetőségtől esett el a tsávó akkor ott, mert akik odarendelték a kamionokat a főd mellé nemngyon örültek ennek
nem is nálatok példáloztam!!
Válasz #3183. hozzászólásra
akkor ég a segg mi? hehe
kombajn jó?
ha jön az eső mindeggy ,hogy haver vagy nem haver!!
Válasz #3181. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem mer leprivatiprimitivizátad
Válasz #3179. hozzászólásra
tsz környéken nemvolt sehol 2008-ban már
Nálunk tavaly ősszel volt 18-20 az aratás kukoricában meg a környékbéli kombájnosoknál is zúzva.
Nem sok. Idén 20 lesz a tarifa egy normális terményben kb
Válasz #3179. hozzászólásra
össze köll az ilyennel jobbbbbbbbbbbbannnnnnn haverkodni mint ahogy a haverjával van összehaverkodva
2008-én megyek 30-km-ről 15-ért vágni,de azt mondja a koma,hogy a tsz-ből jön a haverja oszt levágatja vele igazhogy 20-ezer de hát a haverja!!!
Válasz #3176. hozzászólásra
az ilyen Laverdabelsejüekkel kurvaolcsón illik ám járni helóhelóóóóó
Válasz #3175. hozzászólásra
15 alatt vlk levágná má mennének is a bolhapiacra a kombajnok mi?
akkor fenje meg a kaszát!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #3174. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
(bárcsak ilyeneket hallana)
Válasz #3173. hozzászólásra
akinek meg mész majd aszondja
15
de maximum